Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Kecskemét és a Szeged is meglepetést okoz

Állandó szakértőnk a tőle megszokott precizitással beszélt a kaposvári helyzetről is.:

:

A 18. forduló teljes egészét megrendezik a hétvégén a férfi élvonalban. Állandó szakértőnket, Déri Csabát kértük meg arra, hogy elemezze ki a párharcokat.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE: A tabella alapján a négy győzelemmel és hét vereséggel rendelkező KTE fogadja a 10-4-gyel álló Paksot. Markáns különbség látszik papíron, de a valóság teljesen más lesz ezen a mérkőzésen. Két azonos képességű csapat néz egymással szembe, abszolút kétesélyes találkozó lesz. A Kecskemét hazai pályán erős, stabil. Lecserélték a folyamatos sérüléssel bajlódó Pesakovicsot Jaramazra, aki már az Alba elleni idegenbeli összecsapáson is megmutatta a potenciálját, látszik, hogy jól igazoltak. Úgy tudom, hogy Lóránt Péter még mindig nem áll rendelkezésre Pakson, de a vendégekben érzek annyi erőt, hogy abszolút 50-50%-osra tenném a meccset, de én most egy hazai győzelmet várok. Érdekes lesz szakmailag is, hogy egy teljesen vibráló, kiismerhetetlen kosárlabdát játszó ASE és az egyéni képességeket és a kötött elemeket nagyon szépen vegyítő Kecskemét hogyan birkózik meg egymással. Érdemes lesz megtekinteni ezt a mérkőzést, amelyben a forduló egyik rangadóját érzem.

Alba Fehérvár – OSE Lions: A jobb mérleggel rendelkező Alba látja vendégül az Oroszlányt. Megelőlegezem, hogy Fehérvár győzelmet várok a formál logika és a játékosállományok alapján. Nem kérdés, hogy nekik kellene nyerni. Izgalmas lesz a meccsen, hogy hol húzzák meg a játékvezetők a faulthatárt. Az OSE elképesztően erős védekezést alkalmaz, hazai pályán teljesen másképp játszik, mint idegenben. A másik kérdés a fehérváriak napi, aktuális formája. Név szerint gondolok itt Turnerre és a sérülésből visszatérő Markovics-Csorvási duóra, akiket jó érzés újra a pályán látni. A fiatalok hozzáadott értékére is kíváncsi vagyok, különösen Lukácsra és Omenakára, akik az első félidő rotációjában mindig meghatározó szerepet játszanak.

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olajbányász: Izgalmas dolog, hogy ők a héten már játszottak egymás ellen. Érdekes lesz, hogy kinek hogyan zajlott a regenerációja és hogy ki, milyen következtetéseket vont le a szerdai meccsből. A ZTE öt légióssal és két jó nevű felnőtt magyarral és négy bevethető fiatallal rendelkezik, közülük Bonifert figyelemre méltó teljesítményt nyújt. A zalaegerszegiek ennek ellenére 3-9-cel állnak és két edzőváltáson estek túl. Kíváncsi vagyok, hogy holnap este hogyan fognak játszani, én megteszek egy szolnoki vendéggyőzelmet. Úgy érzem, hogy jól ismerem a Zalaegerszeget, de azt nem tudom megmondani, hogy egyáltalán milyen teljesítményt fognak nyújtani. A Szolnok eddig sokat és jól játszott, nagyon stabilnak érzem a játékstruktúrájukat mind védekezésben, mind pedig támadásban. Az is figyelemreméltó, hogy a Szolnok négy győzelem, a ZTE pedig pont négy vereség után van.

Jászberényi KSE – PVSK-VEOLIA: Nem is szeretnék bármit is mondani a Jászberénnyel kapcsolatban, mert nem tudok. Nem tudom, hogy milyen állapotban vannak, hogy milyen elképzeléssel kosárlabdáznak, hogy egyáltalán ki játszik náluk és hogy ő milyen formában vannak. Hoztak légiósokat, akik közül egyedül Williams játszott ősszel. A Péccsel kapcsolatban nagyon jó érzésem van, ők egy, a magyar élvonal törzsállományához tartozó középcsapat. Év eleje óta együtt edzenek, játszanak, világos szakmai elvek alapján épül fel a játékuk. Egy nagyon precíz hierarchiával, rotációval rendelkeznek, mindenki tudja a dolgát. Ugyanezt nem láttam még a JKSE-től, egyértelmű PVSK győzelmet várok.

Kaposvári KK – Sopron KC: Biztató jeleket láttam a somogyiak játékában a Falco ellen, egy teljesen értékelhető, jó meccset játszott a Kaposvár. Láttam is, hogy a kaposvári szurkolók be is lelkesedtek egy tisztes helytállástól a Szombathely ellen. Azért sajnálom az ottani szurkolókat, mert látszik, hogy ki vannak éhezve a jó kosárlabdára és értik is a játékot, szeretik a sportot Kaposváron. A beírásoknál már úgy írtak, mintha győzött volna a csapatuk. Mindezek után a csapat elment Debrecenbe és kapott egy negyvenest… El tudom képzelni, hogy mit éreznek az ottani drukkerek. A Falco elleni meccsen látszott a Lazics munkája és nekem is jó érzésem volt. Hendlein ha hiányozni fog, az érzékenyen érintené a hazaiakat. Vitatott a Curry személye, de statisztikailag van mellette teljesítmény, a másik húzóember pedig a Rivers. A többi légióst nem tudom, hogy mire értékeljem. A kaposvári csapattal kapcsolatban ki merem mondani: lassan tíz éve van TAO, több, mint húsz akadémia van Magyarországon. Nekem borzasztóan rosszul esik, hogy ilyen légiósokat kell nézni a TAO tizedik évében és az akadémiák országában, mint a Jukic, vagy hogy ilyen légiósokat kell igazolni, mint a Miliszavljevics. Ezeket nagy biztonsággal, futószalagon kellene tudnunk kinevelni, nem is értem ezt a témát. A soproni vezetőség pótolta a centerhiányt, ráadásul Supola is felépült és amikor úgy nézett volna ki, hogy egy teljesen komplett csapattal tudnak dolgozni, akkor jött az Antino Jackson féle cserbenhagyás. Jól ismerem az ottani klubvezetést, én el nem hiszem, hogy ne tettek volna meg minden esetben mindent a játékosért. Nem hallottam olyat, hogy valamit ne biztosítottak volna neki, én ezt egyértelműen egy csúnya cserbenhagyásnak tartom és végtelenül elítélem ezt. Kívánom a soproniaknak, hogy minél előbb pótolják. Mindettől függetlenül vendég győzelmet várok.

Egis Körmend – DEAC: A játékosállomány alapján a Körmend hozza a kötelezőt, sőt, annál egy kicsit többet is. Én úgy emlékszem, hogy az év elején a körmendi vezetés azt kommunikálta, hogy négy légióssal – amit majd a következő években redukálni akarnak háromra, esetleg kettőre és a fiatalításra szavaztak – a rájátszásba akarnak jutni. A piros-feketék teljesen jól haladnak a céljuk elérése felé, működik a program. Volt egy nem várt vereségük hazai pályán a Szeged ellen, viszont voltak bravúrjaik is, például pont a DEAC-ot verték idegenben. Magyar szinten a debreceni klubvezetős egy nagyon erős játékosállományt és feltételeket biztosított, de ott aztán volt minden. Koronavírus, ráadásul a legjobb játékosuk megsérült. Nyolc győzelmük és hét vereségük van. Szintén egy kétesélyes meccset várok, a hazaiak hozni fogják az agresszív védekezésüket, a sok mozgásra, külső dobásra épülő játékukat. Vannak karakteres megoldásaik, ilyen például a Thames-Taylor kettő-kettő elleni játéka és Mócsán Bálint pontszerzési képessége is kiemelkedő. Sokszor láttam őket, tudom, hogy mit lehet várni tőlük. Őszintén mondom, hogy a Debrecennél nem látok tisztán, de ők egy jó napi aktuális formával és jó egyéni teljesítménnyel képesek nyerni Körmenden. Én hazai győzelemre teszek, szerintem érvényesülnek a Körmend pozitívumai, de el tudok képzelni egy vendég sikert is, de ahhoz jó napot kell kifogniuk egyénileg és csapatszinten is.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Ez lesz a forduló rangadója. A két csapat első egymás elleni, hosszabbításos meccsét a helyszínen láttam. A Szeged irányította végig a mérkőzést és úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben le is tudja zárni. Az első negyven perc végén leredukálták a játékot a Govens kettő-kettő elleni játékára, amiből nem minden esetben jöttek ki jól. A Falco ezután kiharcolta a hosszabbítást, majd felülkerekedett. A hazaiak idén egyértelműen a bajnokság meglepetéscsapata, nagyon tetszik a játékuk, hatalmas bravúrokat csináltak eddig. A Szombathely eddig csak időszakosan mutatta meg azt az igazi arcát, ami benne van a játékosállományban. A Zaragoza és a Lublin elleni meccsüket erősre értékelem. Nekik hatalmas tartalékjaik vannak. Itt is 50-50%-ra tenném a dolgot, megvan az a végkimenetel is a fejemben, hogy minden szegedi játékos kiteszi a szívét-lelkét a pályára és játsszák a látvány kosárlabdájukat és legyőzik a Falcót. De az is megvan a szemem előtt, hogy a Szombathely a lényegesen nagyobb tudását megmutatja és nyer Szegeden. Én most valami miatt egy hazai győzelemre teszek, elnézést kérve a szombathelyi barátaimtól. Ezek szállal kötődök az ottani kosárlabdához, voltam ott játékos, játékos-edző és vezetőedző is, de én most egy szegedi meglepetésre voksolok.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
EmőkefanVicces fiú vagy, SullyMagyarFerencKDDennis Recent comment authors
Emőkefan
Olvasó

élvezem minden mondatát! Hiába egy nagyon jó szakember! Nem értem, hogy miért nincs csapata.

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

“a tőle megszokott precizitással” :DDDDDDD Szokás szerint sokat beszél, keveset mond.

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

A ZTE öt légióssal és két jó nevű felnőtt magyarral????? Gumi itt kire gondoltál??Meg szerencse hogy nem vállaltad a ZTE kispadot.

Dennis
Olvasó

KTE-Atom, két azonos képességű csapat? Ezen jót röhögtem.

KPSVRKK
Olvasó

Egy ideje az az érzésem, mintha Gumi felénk közeledne

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“tíz éve van TAO”
az Felcsútra megy

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Kecsó-ASE V.
Alba-OSE H. (persze remélem, hogy V.)
ZTE-Olaj V.
Berény-Pécs V.
Kaposvár-Sopron V. (szívem szerint H.)
Körmend-DEAC H.
Szeged-Falco V.

Pbask
Olvasó

Ezért miért kell mínuszolni?

ASE
OSE (Szeged ellen összejött, és csapatkohézióban ti sokkal előbbre vagytok)
Olaj
Pécs
Kaposvár
Körmend
Szeged(Legyünk reálisak, alapból kemény védekezés kellene, eddigi magyar meccsekről nem mondható el, Anderson kérdéses játszik-e, Searcy meg gondolom bele fog szarni,plusz idegenben is leszünk,de szivem szerint vendég győzelem)

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A mínusz ebben az esetben elfogadható – nyilván akik ellen tippeltem, azok ráteszik a saját érzelmeiket, nincs ezzel gond.
Szeged-Falco: nagyon szimpatikus csapat a hazai, de szerintem csalóka a hét meccses széria. Sima vendéget várok.
Alba-OSE: bravúrral vertük őket nemrég, de a Szeged elleni győzelem sem győzött meg. Nagyjából mindenki lesz fehérvári részről, nálunk meg teljesen kiszámíthatatlan a légió formája. Nagyot szólna a győzelmünk, remélem fog is, de semlegesként sem tennék nagy pénzt erre a meccsre.
Amire viszont rátoltam, az az ASE. Bár Lóri nem lesz, de még így is meglepetés lenne a hazai.
Meglátjuk.

KD
Olvasó

A proféta szóljon belőled!! Hajrá Falco!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés