Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Kaposvár okozza a forduló meglepetését

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a 18. fordulóval kapcsolatban.:

:

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend

“Az Alba vezetősége rendkívül komoly keretet rakott össze Matthia Zollner számára, a Vojvoda, Somogyi, Pongó és Szabó által alkotott válogatott négyest bármelyik klub és edző gondolkodás nélkül elfogadná. Zollner edző emellett szabad kezet kapott a légiósok kiválasztására, ami jól sikerült és alapvetően minden feladatra alkalmasnak tartom hazai szinten ezt a keretet. Ez azonban nem minden esetben jelenik meg  a pályán, már 6 vereségnél járnak, ami a bajnokság ezen szakaszán rengeteg és jelzi, hogy problémák vannak a gárdánál…Ezen a találkozón a másik csapat sem ott tart, ahogy azt vártuk, 7 nemzetközi vereség és a 9 elbukott bajnoki meccs rengeteg, valamint a kupaindulás is elúszott hosszú idő után először, jelenleg még azért is küzdeniük kell, hogy ott legyenek a 8-ban. Kiismerhetetlen együttesek csatáját mindig nehéz megtippelni, de az Albát még mindig egy fokkal stabilabbnak gondolom, mint a vendégeket.”

Atomerőmű SE – Hübner Nyíregyháza BS

“Az már bebizonyosodott, hogy Gulyás Róbert nagyszerű döntést hozott a nyáron, amikor azt a Csirke Ferencet nevezte ki, aki egy képzett, rutinos és fanatikus edző, a stílusa pedig tökéletesen illik a paksi k9zegbe. Négy kiváló légiósuk van – különösen Edwin és Atkinson Jr. lendült formába az utóbbi időben -, Eilingsfeld pedig egészen káprázatos szezont fut. Az ASE mentálisan is erős, sok egylabdás mérkőzésen győztek és a sérüléshullámok idején is hősiesen küzdenek, mint legutóbb a Sopron ellen is, megérdemelten állnak ilyen jó helyen a tabellán. A Nyíregyházának gratulálok a győzelemhez, a Kecskemétet legyőzni mindig nagy skalp, látszanak a fejlődés nyomai, de a Paksot összességében erősebb csapatnak tartom, hazai sikert várok.”

Budapesti Honvéd SE – Naturtex-SZTE-Szedeák

“A forduló rangadója a két négy győzelmes csapat csatája. A Szegednél Nicholson nagyon jól beilleszkedett, míg a Honvédnál Crawley leigazolása nagyon jó döntés, egy modern 4-5-ös, aki sokat fog segíteni csapatának a bennmaradásért vívott küzdelemben. Óriási tétje van a meccsnek, bármelyiket képesnek tartom a győzelemre, de összességében vendég győzelmet várok, a Szedeák teljes kerettel egyre jobb formába lendül. Meg kell említenem, hogy nagyon tetszik a Honvéd nekem, le a kalappal a játékuk és a stílusuk előtt, ha tehetem mindig nézem a meccsüket.”

Kometa Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK

“A Kaposvár kerete nagyon erős, kiemelkedő, komoly légiósai vannak és a fiatal magyar mag is – melyet Puska, Halmai és Paár alkot – biztató, előrébb kellene állniuk a tabellán és csalódás a szereplésük ha csak ebből indulunk ki, még úgy is, hogy Krnjajski sérült, Csorvási pedig már nem tagja a keretnek. A ZTE a legkiegyensúlyozottabb csapata a bajnokságnak a Falco mellett ami mindenképpen meglepetés, a légiósaikra építenek, de melléjük Keller Iván és Polster Attila is rendszeresen fellép. Sebastjan Krasovec mester minden dicséretet megérdemel, senkinek nem lesz könnyű dolga a ZTE ellen idén. Óriási csatára számítok, a forduló meglepetését itt érzem, így a Kaposvárra tippelek.”

MVM-OSE Lions – Sopron KC

“Az OSE alapcsapatából meghatározó játékosok hiányoztak a Kaposvár ellen Barnjak, Carev és Dimitrijevics személyében, de így is stabilak voltak idegenben is, most jönnek azok a meccsek, ahol győzelmeket kell gyűjteniük – pláne hazai pályán – ahhoz, hogy elérjék a céljukat és nyolcba jussanak. Sérültjeik állapota miatt a keretük összetétele kérdéses, ráadásul a Sopron egy nagyon erős csapat és bár Shine hiányzik, a másik négy légiós jó állapotban és formában van, náluk mindig az a kérdés a magyarok közül ki lép fel. A voksomat a Sopronra teszem, mivel egészségesebbek.”

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC

“Tippem a mérkőzésre Falco győzelem, ami a hazaiaknak a tizenhetedik sikere lenne idén, míg a DEAC-nak a 11 veresége, mindkettő elképesztő szám. A Falco stabil csapat, az előzetes várakozásoknál is magabiztosabb, a tavalyinál is jobban kiemelkedik a hazai mezőnyből. A DEAC vezetősége idén is erős csapatot tett David Dedek edző keze alá, de nem úgy sült el a szezon vele, ahogy kellett volna. Az edzőváltás logikus és okos lépés volt, belső ember érkezett Mandics személyében, aki már három éve van a csapat kötelékében, ismeri a szituációt és a játékosokat, én a magam részéről sok sikert kívánok neki.”

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
LuciferTom67Twin PeaksHebriNagy András Recent comment authors
Hebri
Olvasó

Szerintem több mérkőzés is nagyon szoros lesz, a tippjeim:

Alba-Körmend: H
Falco-DEAC: H
OSE-Sopron: V
Honvéd-Szeged: V
Kaposvár-ZTE: V
ASE-Nyíregy.: H
Olaj-Kecskemét: H

Lucifer
Olvasó

Nem sokat tévedtél. De, ne add fel…

Madison
Olvasó

A forduló meglepetését a Debrecen fogja okozni!

Pojaca
Olvasó

Gumi ne már! Esküszöm, hogy menetjegyet váltok és vonatra ülök, majd állom az egész esti italfogyasztásod, ha a Kométa megveri ezt a Zetét!

*Z*T*E*
Olvasó

Én az Alba VS Körmend meccsen érzek vendég sikert azért nem írom hogy meglepetést mert szerintem a magyarok erősen Zollner ellen vannak… Egy zakó pedig könnyen Zollner állásába kerülne amit lehet Voja annyira nem is banna…
Szóval én látok esélyt a Körmend győzelmére…

Nagy András
Olvasó

Amíg fehérváron nincs fizu nem rúgják ki az edzőt, hülyék is lennének, nem hinném, hogy Zollner személye a legnagyobb gond ott

Twin Peaks
Olvasó

Az a vicc, hogyha az Alba edzőt akarna buktatni, vagy csak az ifit küldené fel a pályára, akkor se tudnánk megverni senkit! Fogatlan oroszlán ez a csapat..

Kaposkosár KKK
Olvasó

Zeg zeg zeg

zterulez
Olvasó

Déri Csaba fejében inkább az a kérdés, hogy az eddig látottak alapján “el merje-e hinni” az idei Zetét. Megtévesztő lehet a mostani hosszú győzelmi sorozat. Az őszi etap utolsó 2 fordulója óta többnyire olyan csapatokkal találkoztunk, akik számunkra a nyerhető találkozók közé tartoztak (az Alba kivétel). Nekünk most jön az alapszakasz nehezebb része, és én a magam részérő nem fogok kétségbe esni, ha becsúszik 1-2 vereség. Tartok a Kaposvártól, szerintem is lejjebb állnak a tabellán, mint az erejük alapján lehetnének, ennek ellenére remélem nem ellenünk szakad ki nekik a gólzsák és magabiztosan hozzák a fiúk a találkozót. Bárhogy is alakul,… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Most jön az lapszakasz nehezebbik része?? Ebben az alapszakaszban játszottunk már Körmenden, Kecskeméten, Pakson, Fehérváron, Szombathelyen, Szolnokon…. Ezután játszunk még Kaposváron, Debrecenben, Sopronban meg Oroszlányban, meg nyilván olyan csapatokkal, akiken idegenben (tehát papíron a nehezebbik meccsen) már túl vagyunk. A közvetlen rivális Sopronnak és Albának is nehezebbek a hátralevő meccsei. A 9 meccsből még 5-öt behúzunk és az elég is lesz a negyedik helyre. Ha többet is, akkor a harmadikra. Ha nem Kaposváron nyerünk, akkor majd Sopronban.. Biztos hogy nehéz meccs lesz a Kaposvár elleni is, bőven benne van a vereség is, de jó formában vagyunk és győzelmi kényszerben is… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

A tavaszi fordulóra értettem, hogy “nehezebb része”. Megyünk Kaposvárra, Sopronba és Debrecenbe, ezeken a helyeken könnyen ki is lehet kapni. Majd jön a Szolnok, a Falco és az Ase, ezek top csapatok. Természetesen az eddigiek alapján én is úgy gondolom, hogy a csapat annyira jól fejlődik, hogy akár az összes meccset is megnyerhetjük, de meg tudnám indokolni azt is, hogy miért fogunk elvérezni ellenük.

Tom67
Olvasó

Nem hinném hogy Sopronban nyernétek! Sopronnak a múlt heti Paks elleni veresége az elmúlt 2 szezon leggyengébb játéka volt. Több ilyent nem engedhetnek meg maguknak.

skarpskytt
Olvasó

Sajnos azt kell mondjam, a Kaposvártól feleslegesen tartasz. Egy-egy meccsen persze bármi megtörténhet, de a múltkori győzelem is úgy jött össze, hogy két nem túl erős csapatból akkor az OSE volt a gyengébb. Sokkal jobban egyben van a csapatotok.

torma
Olvasó

Déri , ne igyál többet ma már!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés