Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Jászberény meglepheti a Zetét

A Falco-Paks rangadón hazai győzelmet vár.:

:

Ma este az Alba Fehérvár – Kaposvári KK találkozóval kezdetét veszi a 11. forduló a férfi élvonalban. A BB1.hu állandó szakértőjét, Déri Csabát ezúttal arra kértük, mondja el, mit vár a hétvégétől.

Alba Fehérvár – Kaposvári KK: A hat győzelemmel rendelkező Alba – amely az előző fordulóban egylabdás meccsen kapott ki Zalaegerszegen – fogadja az öt sikerrel rendelkező Kaposvárt, amely viszont óriási magabiztossággal, huszonöt ponttal verte meg a Kecskemétet. Látszólag közel vannak egymáshoz a csapatok, de a két klub lehetőségei és keretei között óriási a különbség. A fehérváriaknak lényegesen komolyabb lehetőségei vannak, a vezetőségük a Falco mellett talán a legjobb csapatot és legjobb feltételeket biztosította a szakmai stáb számára. Nagyon szépen induló szezont kezdtek, most váltakozó előjellel, hektikusan játszanak, ők dobják a legtöbb kosarat, de nagyon sokat is kapnak, a védekezéssel vannak gondjaik. Ma én egyértelműen őket tartom esélyesnek, és bármennyire is stabil a Kaposvár, ezt realizálják is. Ha az Alba megszerzi a hetedik győzelmét, biztosítja a részvételét a kupában.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE: A két legtöbb győzelemmel rendelkező csapat játszik egymással. A Falcóval kapcsolatban minden jelzőt elhasználtunk már, ők a regnáló bajnokcsapat, ők azok, akik összegyűjtötték a legjobb korban lévő, legjobb magyar játékosokat. Ők azok, akik a BL-ben csodálatosan szerepelnek, a magyar bajnokságban pedig már tíz győzelemmel rendelkeznek. Nagyon ritkán fordul elő, amikor nem fognak ritmust, mint ahogy hétvégén a Körmend ellen tették, persze ez nem von le semmit a Körmend érdemeiből. Ez az egy vereségük van, minden fronton a legmagasabb szinten teljesítenek. A Paks is nagyon jól szerepel, pedig a kerete rengeteget változott ősszel. Sok komoly meccset hozott az ASE, bravúrosan szerepel, leszámítva az utolsó meccsüket, amikor hazai pályán szaladtak bele egy vereségbe a Szolnok ellen. Nagyon komoly rangadót várok, de egyértelmű Falco-győzelemmel.

Egis Körmend – DEAC: A Falco mellett a Körmendnek van a legszervezettebb védekezése az A-csoportban, ezt mindkét vasi csapat tudja bizonyítani a nemzetközi porondon is. A Körmend, ha hazai pályán ugyanazzal a hőfokkal, szervezettséggel védekezik, mint ahogy tette a megyei rivális ellen, és kiveszi a DEAC méregfogait – limitálja a Moody, Borisov, Tóth Ádám hármast –, illetve tudja játszani az indításokra alapuló támadójátékát, akkor hozni is fogja a meccset. Jó formában vannak a piros-feketék, minden pályán a győzelem reményében játszanak, de azért hazai pályán, hazai közönség előtt egészen félelmetes produkcióra képesek. Ki merem mondani, az egész bajnokságban a Körmendnek van a legjobb hazai pályája, és ezt holnap realizálni is fogja. A hajdúságiak légióshiányban vannak, hiszen Armwodot még nem pótolták, ha ez megfelelő minőségben megtörténik, kinézem belőlük azt is, hogy felsőházas csapatuk lesz.

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK: A hazaiak a tavalyi bravúrév után jelenleg válságos szituációban vannak, eddig egyetlen bravúrgyőzelemmel rendelkeznek, Kaposváron tudtak nyerni. A ZTE szintén nem a legjobb szezonját futja, de azért van már öt győzelme és Bibbinsszel most már pótolták az irányító poszton tátongó űrt, teljes, komplett kerettel utaznak, én most mégis JKSE-győzelemre teszek. Hosszú évek tapasztalata alapján mondom, hogy abban a kicsi teremben nagyon nehéz vendégként nyerni, ráadásul a berényiek a három magas emberükkel – Alekszandrov, Pantelics és Peringer – nagyon stabilak a gyűrű alatt. A Zetének van három egészen extra képességű amerikai légiósa, akik bármikor el tudják dönteni a meccseket, de Jászberényben a speciális körülmények miatt nem mindig érvényesülnek az egyéni képességek. Nagyon jó csapatuk van a zalaiaknak, sokat tett érte a vezetőség, de most szerintem a JKSE képes lehet egy meglepetésre. Ha viszont a ZTE nyerne és a DEAC kikapna Körmenden, ami szintén benne van a pakliban, akkor a két csapat 6-6-os mutatóval állna, és igazi ki-ki meccs lenne az alapszakasz első felének utolsó fordulójában Debrecenben, a kupa nyolcba jutásért. Ez már csak azért is pikáns, mert Debrecenben rendezik a kupát.

Szolnoki Olajbányász KK – Pécsi VSK-Veolia: A Pécs hat győzelemmel kezdett, majd most öt vereségnél tart. Kettős terhelés alatt voltak, sérülés és rásérülés miatt elveszítették hosszú időre Diggs-t, aztán több hónapra a védelem oszlopát, a mozgékony magas ötösüket, Aikent. Nagyon nagy veszteség. Két fontos játékosról van szó, ráadásul a többiek így nem tudtak a helyükön játszani, rengetegszer szerkezeteket kellett váltania Csirke Ferencnek. Sulovics érkezésével a helyére került mindenki a szerkezetben, a rotáció újra működik, Diggs is jól játszott. A Pécs győzelmet érdemelt volna Kecskeméten, láttam azt a meccset. Klasszikusan olyan volt, amit mindkét csapat megnyerhetett volna. Szintén tapasztalatból mondom, hogy amikor valaki ilyen meccsen kikap, utána nehezen lendül tovább, nehezen fog megint ritmust, főleg, hogy megint idegenben játszik. Lélektanilag és fizikailag sem jó így veszíteni, már egy megnyert meccset buktak el. Ettől függetlenül le a kalappal Csirke Ferenc előtt, és azt kívánom neki, hogy ugyanilyen szinten kosarazzanak szombaton is, akkor van esélyük győzni, de az edzőváltással, illetve a két új játékossal új szakmai alapokra helyeződött a Szolnoki Olajbányász. Látszott, hogy nem működött korábban a csapat. Rögtön sikerrel debütált Potocnik, Szegeden hozták a meccset, majd igazi bravúrt csináltak Pakson. A szlovén tréner most mutatkozik be a Tiszaligetben, nem illik elrontani egy ilyen bemutatkozást. Én most jobban tennék a szolnoki győzelemre. Csirke Ferencnek szüksége van még egy győzelemre a kupához, amit vagy Szolnokon vagy Szombathelyen kellene megszerezni, hát, nem éppen két barátságos, könnyű helyszín…

OSE Lions – KTE-Duna Aszfalt: Furcsa lesz, amit mondok, a Kecskemét rendkívül szűk, végtelenül hiányos kerettel, öt igazi felnőtt játékossal rendelkezik: négy légióssal és Wittmannal. Vukcsevicset is ők nevelték, de őt én inkább még junior státuszba veszem. A személyes fejlődési folyamat elején tartó Révész és Chester sem igazi profi játékos még, nem teljes jogú játékosnak számolom őket. Ennek ellenére a KTE-nek így is hét győzelme van, és biztosította a kuparészvételt, ami egyértelműen Forray edző hozzáadott értékének és a higgadt, nyugodt klubvezetésnek köszönhető. Ami nekem figyelmeztető jel, hogy a KTE Kaposváron és Debrecenben is nagyon kikapott, egyelőre hazai pályás csapatnak érzem őket, de még a hazai meccseiken is bravúrok árán érték el ezt a teljesítményt. Az OSE bő kerettel, öt légióssal és relatív használható, sok magyarral rendelkezik. Ha a piros-feketék a pick and roll védekezésüket – ami a Kecskemét ellen kulcs –, precízen végre tudják hajtani, valamint a magas szekcióban tudnak dominálni a nagyon komoly játékosaik, akkor az újonc győzelmére tippelek. Már csak azért is, mert minőségi hazai pályájuk, nagyon komoly szurkolói hátterük van. Jó abba a terembe bemenni, ez ritka, a körmendihez hasonlítanám.

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Sopron nagyon sok vereség után tudott nyerni Pécsen. Most olyan mérkőzései következnek, amiken el tudnak indulni pozitív irányban, hiszen a Szegeddel, az Albával és a Jászberénnyel találkoznak sorrendben. Minden sikerre nagyon nagy szükségük van, akár egy sorozatot is képezhetnek. Holnap az ő győzelmükre teszek. Ez a Sopron erős csapat, gyakorlatilag minden poszton van játékosa. Kevesen vannak, de jók. Nem tudom, hogy Supola visszatér-e már, illetve mindig kérdés számomra, hogy a magyar játékosaik mit tudnak hozzátenni, a légiósaiknak azzal kell számolni, hogy ott rosszul játszani nem lehet, mert az rögtön meg is látszik a csapat teljesítményén. A Szegedben is én érzek erőt, láttam őket Zalaegerszegen, ahol olyan parádés támadójátékot hoztak le, hogy a végjátékig irányítottak, ha ezt megismétlik, és stabilabban védekeznek, akár nyerhetnek is a Novomatic Arénában, de én holnap szoros, harcos, látványos meccsen soproni győzelmet látok.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
WSrebornCsapajevlddred-black01Leklibajsza Recent comment authors
red-black01
Olvasó

Én is “gumizok” egyet 🤓 Lehet hogy hülyeség, de szerintem Szolnokon vendéggyőzelem lesz. Ha kupát akar a Pécs, akkor ott kell nyerni, mert nem hinném hogy a Falco ellen idegenben reális esélyük lehet. Mi meg úgy gondolom vért fogunk pisálni a Debrecen ellen, mert azt érzem hogy az elején meg fognak lógni egy kicsit. Nekik meg aztán a rendezés miatt is fontos a kupa. Igaz a ZTE ellen otthon nagyobb a sansz mint a Pécsnek Szhelyen, de egy ki-ki meccsen mit tudni. Ha jobban el tudnak lépni akkor nálunk is lehet meglepi, bár azért remélem ha nehezen is, de fel… Olvass tovább »

TT
Vendég
TT

Ugyan, sima hazai. Nálunk káosz a köbön, Armwood helye üres, sérült is van, a többiről nem is beszélve.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Red!
Ezt én nem gondolom…. Ez a Pécs óriási gödörben van. Oké, hogy most Kecskeméten végig jók voltak, de egy ilyen demoralizáló vereség után az egyre jobban összeálló Szolnok ellen ez kevés…

WSreborn
Olvasó

Majd meglátjuk azt a vendéggyőzelmet, lassan ideje lesz minket komolyan venni és nem lenézni, nem baj, várom már a csodálkozó tekinteteket, amikor majd tavasszal elverjük a kosárlabda feltalálóiként tetszelgő vasiakat, kérdés az akkor már mennyire lesz meglepetés….

red-black01
Olvasó

Jajj ne már.
Semmi dehonesztálót nem mondtam, annyit próbáltam megjegyezni, hogy a plusz tét (kupa, főleg Debrecen, de Csirkééket sem fogják buksin simogatni) lehet tényező.
Semmilyen formában nem érintettem a Szolnok kvalitásait.
Játszhat mindkét (mind a 4) csapat jó szinten és pont az dönthet hogy van egy erős cél.
ESETLEG. TALÁN.
Az nem furcsa hogy a Debrecennel mi játszunk?
Most akkor lenézem magunkat és nem veszem komolyan a csapatunkat?

Tóth István
Olvasó

Gumi… Jézusom… Alkoholista kocsmatöltelék!Két gyereke meg az asszony várja a kocsma előtt éjfélkor!Volt két jó véletlen jó tippje agresszív módon zsebbe kérte a lóvét… Aki ide hozta a hajléktalanságtól megmentve annak szart,hugyozott,hányt az asztalára!Körmendi vipbe égett a pofája mindenkinek a viselkedése miatt!Tippjei 90% kuka…

ldd
Olvasó

Mond csak kedves … iszol Te rendesen ?

TT
Vendég
TT

Szeretem a Déri elemzéseit, az más kérdés, hogy a tippjeinek az ellentétei ülnek általában, de ez mi?
“A személyes fejlődési folyamat elején tartó Révész és Chester sem igazi profi játékos még, nem teljes jogú játékosnak számolom őket.”

Leklibajsza
Olvasó

Capitis deminutio maxima.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hajjjaj…

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

A Falco összegyüjtötte őket???Inkább megvette kilóra…

Leklibajsza
Olvasó

Szolnok2?

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Igyvan.

royalka
Olvasó

Mi ezt a meccset be fogjuk húzni. Hab a tortán Déri jóslata, mert az elemzései szenzációsak, de a győztest talán még az életben nem találta el. Viszont akkor mégiscsak kérdőjeles a hozzáértése. Nyerni fogunk holnap.

Leklibajsza
Olvasó

Akkor megyek és felrakom a házamat a ZTE-re. Köszi Gumi!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés