Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Falco már most eldönti

Állandó szakértőnk ötmeccses szériát vár a Körmend-Kecskeméttől.:

:

Az egyik párharc lezárulhat, míg a másik kulcsfontosságú találkozóhoz érkezett az elődöntők során. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a várakozásait.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár: A Falco 2-0-ra vezet. A sárga-feketéknek egy dolguk van hátra, mégpedig az, hogy pontot tegyenek a párharc végére. Azt gondolom, hogy ez már most meg is történik és így a vasiak tudnak pár napot pihenni, új lendülettel készülni a döntőre. Mindkét csapatnak nagyon erős, stabil védekezése van. Mindkét gárda tudna még szigorítani hátul speciális szituációkban, főleg a pick&rolloknál, nyilván kell is mindkettőnek. Az Albának ez az utolsó lehetősége, hogy még harcban legyen az aranyéremért, így bele fog tenni apait-anyait. A Szombathelynek nagyon sok tartaléka van, általában “csak” két-három játékos játszik jól egy-egy adott mérkőzésen. Váradi Benedek és Perl Zoltán jó szereplése mellett számítok arra, hogy a Golomán-Keller-Barac-Clark-Benke-Somogyi sor közül többen is előlépnek és karakteres teljesítmény nyújtanak. Amit a jó védekezéshez hozzá kell tennie a Falcónak, az a gyorsindítás, a korai elzárás-leválások és a labdajáratás – oldalfordításokkal, extra passzokkal. Így mozgatva lesz a fehérváriak védelme. A hazaiaknál sokkal több kiismerhetetlen elem van, amit ha optimalizálnak, akkor akár még egy tizenöt pont fölötti győzelem is születhet. A Fehérvár védekezésének muszáj működnie, emellett a Szombathely erős hátsó játékát egy lényegesen erősebb támadójátékkal és egy lényegesen jobb dobóformával kell átjátszani. Ha Az Alba nem dob extrát – domináns belső játék híján -, akkor nem lesz sok keresnivalója. Vojvoda extra teljesítményét alapnak veszem, de a többieknek is fel kell lépniük mellé. Smith és Stark még adós a jó teljesítménnyel, de Pongónak is fel kell nőnie a feladathoz. Külső dobásokat várok Szabótól és Davistől is. Parázs meccset várok, amelyen a vendégektől bravúr kell. A Falco úgy nyert eddig öt meccset a rájátszásban, hogy nem játszik igazán jól, néha az az érzésem, hogy éppen annyit ad ki magából, amennyi szükséges. Várható, hogy a valós tudása előbb-utóbb kijön a sárga-feketéknek, de akkor nagyon megverik az Albát. Úgy gondolom, hogy nagy lepattanócsata lesz, kíváncsian várom, hogy ki milyen távoli dobószázalékkal rukkol elő. Szerintem a Szombathely 3-0-val jut tovább.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Ez a párharc 1-1-re áll. Úgy gondolom, hogy folytatódik a hazai győzelmeket hozó sorminta, ötmeccses szériát várok a csapatoktól. Már közel tíz éve mindig a hazai együttes nyer ebben a párosításban. A Körmendet tekintem a legerősebb hazai pályával rendelkező együttesnek Magyarországon, a csarnok atmoszférája itt van a legdöntőbb hatással a mérkőzés kimenetelére. A vasiak a saját közönségük előtt és az otthoni környezet minden pozitív hozadékával érvényesíteni tudják azokat az erényeket, amelyek jellemzőek az idei Körmendre. Ezalatt a kemény, faulthatáron történő védekezést és a lendületes, kiismerhetetlen támadójátékot értem. A piros-feketék alap játékosaitól hazai pályán a legtöbb esetben kijönnek a karakteres teljesítmények. A Kecskemétnek nem szeretném felsorolni a teljes arzenálját, de nekik van a magyar mezőnyben a legszervezettebb támadójátékuk. Nagyon erős ezen felül a labdajáratásuk, rengeteg külső dobással kosárlabdáznak. Jó nézni a játékukat, olyan az érzése sokszor az embernek, mintha egy matematikus geometriai szabályok szerint szerkesztette volna meg a játékukat. Viszont erősen ki is vannak téve a külső dobásaik hatékonyságának, ahhoz nagyon jól kellene dobnia minden játékosuknak – ne felejtsük el, hogy öt felnőttjük van csak -, hogy nyerhessenek Körmenden. Szerintem a hazaiak játéka fog érvényesülni. Azt várom, hogy a Falco lezárja ma, míg a KTE-Körmend összecsapás eljut öt találkozóig úgy, hogy mindenki hozza az otthoni mérkőzéseit.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MarillionHunbasket HighlightSunsmajerle09Motoros Recent comment authors
Hunbasket Highlight
Olvasó

A mai mérkőzések összefoglalóit holnap itt találjátok:
https://youtube.com/channel/UCePQ2m3_XqQaeFk6JRMHTvw

majerle09
Olvasó

Szabó ma csak a lelátóról tudja indítani a külső dobásokat, nem?
Úgy tudtam eltiltás miatt nem játszik.

Suns
Olvasó

Játszhat. Csak akkor van automatikus eltiltás, ha első szándékból állítják ki. Ő egy sportszerűtlen után kapott technikait, amiatt kellett kimennie.

Motoros
Olvasó

1 fröccs nem fröccs,
A kis fröccs se fröccs,
A fehéret szeretem nagyon,
A vöröset meg aztán piszkosul🤣.

Eggs🍷🍷🍷🍷.

Marillion
Olvasó

Na ezért lettünk “haverok”! Egészségedre!

Pojaca
Olvasó

Gumi Úr a józan ész és a szőlőtermelői vidékek határain túl már télen megjósolta a Volvo-Egis döntőt. Hisz tudjuk, a jó bor növeli az önbizalmat.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés