Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Falco már hétfőn bejut a fináléba

Állandó szakértőnk úgy véli, hogy a Szolnok-DEAC párharcról majd csak az ötödik meccs dönt.

  •   :

:

Mindkét elődöntő lezárulhat a hétfői játéknapon, de ehhez a Szombathelynek és a Szolnoknak is idegenben kellene győznie. Állandó szakértőnk, Déri Csaba szerint a Falco már most bejut a fináléba, míg a Szolnok-DEAC párharc továbbjutójáról majd csak az ötödik mérkőzés dönt.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A Falcóról azt gondolom, hogy a tudásának a 60-70%-át hozva jutott be az elődöntőbe. A Körmend egyszerűen nem volt partnere a sárga-feketéknek abban, hogy úgymond megerőltessék magukat. Ebben a párharcban az első meccsen a Szeged szintén nem nőtt fel a feladathoz, nagyon könnyen tudott nyerni a Szombathely. A második találkozón a Falco olyan úri stílust vett fel, ami egyáltalán nem jellemző a csapatra, nem volt annyira éles az együttes, mint ami amúgy jellemző rá. Csinálták a dolgukat, de nem azzal a lendülettel, hozzáállással, ahogy kellett volna. A Szedeák ahhoz a mérkőzéshez úgy állt hozzá, mintha élet-halál harc lenne. A harmadik meccsen Szrecsko Szekulovicsék jobb teljesítményt hoztak az első összecsapáshoz képest, de a Szombathely kezd egyre gyorsabb lenni, kezdi felvenni a rájátszásbeli formát. Azt érzem, hogy a Falco most biztosan le akarja zárni a párharcot, ugyanis szükség lenne nekik egy kis levegővételre, frissítésre a finálé előtt. A vasiaknak leszűkült a rotációja, gyakorlatilag hét embert forgat Gasper Okorn vezetőedző, de Anderson ingadozó formáját nézve ezt egy hat és fél emberes rotációnak is mondhatnánk. A négy magyar válogatott formáját jónak ítélem meg, Bruinsma felszálló ágban van, míg Barac elvégzi azt a feladatot, amiért igazolva lett. Ha a Szedeák kiáll még egyszer azzal a mentalitással és azzal a szintű játékkal, mint kedden, akkor a meccs kétesélyes. Viszont szerintem ha a Falco hozza amit tud és belead apait-anyait, akkor idegenben is a sárga-feketék az esélyesek. Én a vendégekre tippelek. A Szegednek nagyon szűkös a rotációja. Darabra megvannak ugyan, de az igazi minőséget a négy külföldi jelenti. Náluk nem fér bele az, hogy bármelyik légiós is rosszul játsszon, mint például Dzeletovics a legutolsó mérkőzésen.

DEAC – Szolnoki Olajbányász: Eredetileg egy ötmeccses szériát vártam, ahol mindenki hozza a hazai meccsét. Ez két találkozóig így is történt, majd utána én azt gondoltam, hogy a DEAC akár idegenben is eljuthat a végjátékig, de láttuk, hogy mi lett belőle… Mivel a rájátszásban az egypontos győzelem is ugyanannyit ér, mint a negyven, ennek gyakorlatilag semmi jelentősége nincs. Én tartom annyira a debreceni csapatot, hogy összeszedi minden tartalékát és legyőzi a Szolnokot és egy igazi ki-ki meccsre menjenek a felek. A DEAC csodálatos szezont fut, gratulálok a klubvezetésnek, a játékosoknak és az edzői stábnak. Ezt a kis malőrt, mint ami volt az utolsó meccsen nagyon gyorsan el kell felejteni és a következő feladatra koncentrálni. Azt kívánom, hogy legyenek nemes ellenfelei az Olajbányásznak. A szolnoki lelkeknek biztos, hogy jót tett ez a nagy győzelem és az, hogy mindenki pályára tudott lépni, hozzá tudott tenni. Nekik is ugyanaz a téma, mint a Szombathelynél; ha tudnak nyerni Debrecenben, akkor lenne egy szusszanásnyi idejük felkészülni a döntőre. Ilyenkor idegenben is az utolsó percig küzdeni kell, hogy ne legyen ötödik mérkőzés. Az én tapasztalatom szerint a 3-1 a legjobb rájátszásbeli eredmény. Nem szeretem a 3-0-át, mert akkor túl sok az idő a fináléig. Szerintem a Szolnoknak is megvan erre a motivációja, de tudom, hogy a Debrecennek is megvan az ereje ahhoz, hogy ebből a kiütésből felálljon. Még nem láttuk a két csapatot egyszerre jól játszani. Kétesélyesnek érzem a meccset, de azt gondolom, hogy a DEAC fog nyerni és ötödik meccset rendeznek ezen az ágon.

  •   
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
VulcanoVilis79mincusblueyered-black01 Recent comment authors
blueye
Olvasó

Ja es innen uzenem a mindigfosnak h igen csak ok adjak (M4sport 🙁 ) ezt a ket erdekes meccset es igen sokan fogjuk nezni, most csekkoljak az internetet a helyszineken (akar az alvallalkozokkal).

blueye
Olvasó

Ni, van minusz, ezek szerint ok is olvassak, az jo nekunk! 🙂

mincus
Olvasó

Ha csapatunk, csak átlagos teljesítménnyel dobja a 3 pontosokat, akkor biztosan nyerni fogunk. Ha a félidőig partiban maradunk, akkor magabiztosan nyerünk, mivel a Debrecen az utolsó negyedre már fejben, és erőnlétben kikészül. Ezt a korábbi mérkőzéseken is látszódott!
Hajrá Olaj!!!!

blueye
Olvasó

Nekem nagyon megmaradt a DEAC amerikai kontingensenek nezese a kispadrol. 90% h eleguk van az egeszbol, 10% h csakazertis odateszik ma magukat. Kivancsi vagyok melyik arcukat mutatjak.

red-black01
Olvasó

A Falco nagyon fel fogja magát szívni, mert bármilyen furcsa is, egy mai vereségen akár a döntő is elmehet. Főleg ha a Szolnok ma behúzza és ők lesznek az ellenfelek. Ezt Okorn tökéletesen tudja, nem mindegy hogy szerdán játszani kell még egy meccset és úgy menni esetleg Szolnokra vagy lesz 4 nap készülni. Nem véletlen hogy már a 2. meccsen mindenképpen nyerni akartak. A Szolnok nagy esélye a Falco kétszer 5 meccse lehet. Szolnokon pedig az 1. meccs meg is határozhatja a kimenetelt. Eldönteni nem fogja, de meghatározó lehet mert minél több meccs lesz, annál jobban nő a Szolnok esélye.… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Az első meccs lesz Szolnokon a döntő sztem is. De ebben a Falcoban bármi benne van, a játékuk egyre jobb. Ahogy nézem őket olyan érzésem van hogy annyit adnak ki magukból amennyit kell. Kiváncsi leszek a döntő első ütközetére.

Rózsabimbó
Olvasó

Mindegyik légiós kitűnően fog teljesíteni a Szeged csapatában, hozzájuk csatlakozik többek között Keller Iván a maga 8 triplájával, így a színész kirakatcsapat /Déri úr nagy bánatára/ elszenvedi második szegedi vereségét, ötödik mérkőzésre kényszerítve ezzel,a csodacsapat nagy Falcot!
Ráadásul az Olaj kiharcolja a döntőt Debrecenben, ami azt is jelenti, hogy a nagy szakmai szagértő felhagy a szakmai elemzésekkel!
Az se baj, ha nem így történik!
Hajrá minden csapat!

Vulcano
Olvasó

Most ez nagyon szíven ütött. Nem tudom, hogy fogok nyugodtan aludni a kommented után. Valahogy azért csak túlélem.

nezo828
Olvasó

Anderson a fél ember… Nos hasonlóan gondolom, akár egy mérkőzésen is képes jó, sőt helyenként kiváló megoldásokra, pár másodperccel később pedig, ha hirtelen fekete-fehérre váltana a kép és aláfestésként lendületes zongorakíséret hallatszódna azt az érzetet keltené, hogy burlesque filmet látok, csakhogy a helyzetkomikum Falco szurkolóként a legkevésbé sem szórakoztat. A legutóbbi meccsen is labdát veszít úgy, hogy beviszi három szegedi közé, és pattog közöttük, mint a flippergolyó, aztán visszaér és sajátoldali alapvonalnál bravúrosan labdát szerez és ment.

WSreborn
Olvasó

Mindössze annyi maradt ki Déri, hogy hajrá DEAC! Mondjuk leírni sem kell, annyira érződik minden szóból.
Nem tudom eldönteni, hogy szakmai alapon becsül le minket ennyire, vagy csak a kannás bor és a sárga-imádat egyvelege….

Zsarkov
Olvasó

Is-is…, szoktam hallgatni a podcastos elemzéseit, de annyira makog, nem találja a szavakat, hogy gyorsan abba is hagyom…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés