Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Déri Csaba piros-fekete döntőt vár

Az idei Körmendet a kupában, a bajnokságban és az Alpok Adria Kupában is alkalmasnak tartja a végső győzelemre.:

:

Holnap megkezdődik a 62. férfi kosárlabda Magyar Kupa döntő Győrben. A BB1.hu-n folytatjuk állandó szakértőink várakozásaival, a párharcok esélyeit ezúttal Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Gratulálok azoknak a csapatoknak, akik bejutottak a nyolcas döntőbe, ugyanis ez már félszezon, ez már egy részeredmény. Én továbbra is a Közép-európai térség legerősebb bajnokságának gondolom a magyart, ez pedig egyfajta rangot jelent. Higgyék el, hogy van rálátásom, dolgoztam külföldön is, büszke vagyok arra, hogy ilyen szintű bajnokságunk van.

Nálam vannak azért nagy hiányzók is, kiemelném az Alba Fehérvárt, de az Európa Kupában mutatott teljesítményük mutatja, hogy ez csak valami baleset. Illetve én nagyon erősnek tartom az idei Kecskemétet is, amelynek viszont olyan erős volt a sorsolása, hogy nem tudott bejutni.

Most viszont a legjobb nyolcról szeretnék beszélni, a legnagyobb tisztelettel.

Három csapatot tartok képesnek arra, hogy végig vigye a hétvégét, és három egymást követő napon győztesen meg tudja vívni a csatáját: a Szolnokot, a Körmendet és a Falcót.

Nekem nagyon tetszik ez a nyolcas döntős lebonyolítás, a kosárlabda legnagyobb ünnepének tartom. Nem volt a final fourral sem gondunk, az is jó volt, de tudomásul kell venni, hogy azokat az európai trendeket, amik jók, nem baj, hogy átvesszük. Megmondom őszintén, hogy

az All Star-meccseket olyan szinten nem szeretem, el sem megyek rájuk soha, illetve még a tévében sem jó szívvel nézem meg, mert azt egy komplett bohóckodásnak tartom, ráadásul ahogy mi csináljuk Magyarországon, sokszor kellemetlen még nézni is.

Amióta hazajöttem Romániából, azóta ez lesz az ötödik döntő, amit látok a helyszínen. Eddig mindegyik parádés volt, csak gratulálni tudok az MKOSZ-nek a szervezéséhez. Ilyen szintű, méretű csarnokokra van szükség ahhoz, hogy megadják a rangját az eseménynek. Két évvel ezelőtt ott voltam az Audi Arénában négy napot, minden percét élveztem. Győr szerintem minden szempontból könnyedén megközelíthető, semleges helyszín, tökéletes választás. Ezeket a körülményeket bárhol Európában lehet vállalni, jár is egy ilyen rendezvény ennek a nyolc csapatnak.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE (13:00)

– A Falco borzasztóan erős játékosállománnyal rendelkezik, kilencemberes rotációval.

Govens és Perl hozzáadásával olyan játékosanyag került Okorn mester kezébe, ami most majd megmutatja pontosan, hogy milyen szintű edző is valójában. Ugyanis szerintem bármilyen edző Magyarországon örülne neki, ha egy ilyen sokrétű támadógépezete lenne. Én ki merem mondani, hogy még az általam nagyon sokra tartott tavalyi és tavalyelőtti Falcónál is erősebb ez az anyag.

Nagyon tisztelem a paksiakat, szüksége is van a mindenkori magyar bajnokságnak egy erős Paksra. Ez most szerintem egy szerencsétlenül alakult szezon – rengeteg szubjektív és objektív döntés eredménye -, de biztos vagyok benne, hogy a klub rátalál előbb, vagy utóbb a jó útra. Holnap viszont nem érzem, hogy bármilyen esélyük is lenne. Játékos- és edzőcseréken, sorozatos vereségeken mentek keresztül, jelenleg egy lebegő állapotban vannak. Ne bántódjon meg senki, de én nem adok nekik sanszot holnap, egyértelmű Falco-győzelmet várok. A szombathelyieknek a két igen karakteres játékosuk visszatérésével most gyakorlatilag új csapatuk van, napról napra fejlődnek. Én szabadjára engedném a lovakat, hadd játsszák ki magukat, főleg azért, mert én háromnapos menetet jósolok nekik, amit nagyon jól fel tudnak használni a csapatépítésre.

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend (15:30)

– Az idei Jászberény előtt megemelem a kalapomat, csodálatos, amit csinálnak, szerintem már eddig is kihozták magukból a maximumot. Szinte lehetetlen, hogy továbbra is ezen a szinten tudjanak teljesíteni.

Az idei Körmendet viszont a kupában, a bajnokságban és az Alpok Adria Kupában is alkalmasnak tartom a végső győzelemre. A tavalyi év után idén újra öt extra légiós van, megkockáztatom, hogy az egyik legjobb légiósállománya a Körmendnek van, akik tudnak csapatban játszani és csapatban gondolkodni is.

Ferencz Csabát minden dicséret megilleti, válogatott formában játszik, a klub körül mindenki örül annak, hogy Ivkovics újra meghívta. Csorvásit is nagyon jónak tartom, én már felnőtt játékosnak veszem Némethet, illetve Lajszot is hasznosnak számítom. Nagy tehetségek vannak most a körmendi kosárlabdában, akik közül az edző majd eldönti, hogy kiket játszat a tornán, de mindenképpen egy olyan egészséges rostere van, ami régen volt, és ez példaértékű. Én holnap – lehet, hogy sokan meglepődnek, mert azonos pontszámmal áll a két csapat – magabiztos körmendi győzelmet várok.

Pécsi VSK-Veolia – Szolnoki Olaj KK (18:00)

– Ugyanazt tudom elmondani, mint a Pakssal kapcsolatban, abban „rokona” a Pécs az ASE-nak, hogy külföldi irányító nélkül vágott neki a szezonnak, ami azért egy bátor kísérlet, nem lebecsülve ezzel a Kovács-Ruják és a Simon-Pongó duó képességeit, de értsék meg, ez olyan kulcspozíció, mint kézilabdában a kapus. A Pécsnél azt látom, hogy egy rendkívül jól sikerült alapozás után jól kezdték a szezont, de azóta kínlódás a szereplésük. Néha felcsillan a remény, a fény az alagút végén, de aztán vállalhatatlan szituációba is kerülnek néha, mint például amilyen a TF-meccs volt. Biztos vagyok benne, hogy Csirke Feri, Czerpán úr, Bán Gábor barátom és Teszler úr a klub környékén, bölcs vezetők módjára meg fogják oldani a problémáikat. Nem a legszebb napjaikat élik, jól jön most nekik a válogatott szünet. Nem akarom őket megsérteni, de nem most teszik egyenes irányba a vitorláikat, egyértelmű Olaj-győzelmet várok. Méghozzá olyat, ahol az összes játékosukat fogják játszatni, fel fogják építeni a csapatukat a döntőig, ahogy tavaly is tették.

A Szolnokról már elmondtam, hogy nem éreztem elég ambiciózusnak őket a nemzetközi kupában, mondjuk ki, nem úgy képviselték a magyar klubokat, ahogy azt illet volna. A FIBA-kupa második csoportköre nem sikerült, nagy blamázs volt a részükről.

Ettől függetlenül tavaly is és minden évben eltalálták a formaidőzítést. Tavalyról például kiemelném Milosevicset és Vojvodát, akik extrát hoztak és igazi vezérek voltak. Még mindig nagyon erősen ennek a hatása alatt vagyok. Nagyon meggyőző győzelmet várok tőlük.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK (20:30)

– Szerintem Magyarországon nincs olyan ember, aki meg meri mondani, hogy itt mi lesz. Nálam ötven-ötven százalékon állnak az esélyek. Nagyon tetszik, hogy a ZTE idén elindult az Alpok Adria Kupában. Tetszik a koncepciója, rendkívül bölcs döntést hoztak Green leigazolásával, aki ismeri a magyar mezőnyt, játékban van, különösen erős a dobásban, tud alsó posztot védeni, pont az a játékos, aki a ZTE-nek kell. A fiatal játékosaik mindegyikét láttam már jól is és rosszul is játszani. Kíváncsian várom, hogyan fejezik be a bajnokságot ezek a játékosok, nálam mindegyik ötven százalékra áll egyelőre. Itt van még egy lehetőség, mutassák meg, harcolják ki, hogy maradjanak három napig. Kosaras berkekben többször érte az vád a Zete vezetőségét, csapatát és az edzőt is, hogy nem ambicionálták a Magyar Kupát olyan mélységben, mint ahogy kellett volna. Most itt a lehetőség. Erre ők tudnak egy csattanós választ adni egy jó szerepléssel. Az újkori Debrecennek még egyszer gratulálok a tavalyi rendezésért – mindenkitől csak pozitív hangokat hallottam, de én is csak pozitívan tudok róla beszélni -, illetve azért is, mert először jutottak be a legjobb nyolcba. Érdekes csapatuk van: öt légióssal, akik a kezdőt alkotják, sokat játszanak, nagy önbizalommal. Van egy erős magyar anyaguk Bognárral, Omenakával, Polyákkal, Velkeyvel és Kósával. Kicsit a magyar anyag önbizalmát veszítette, kontraszt alakult ki a légiósok és a magyarok között, de egy ilyen háromnapos szereplés újabb siker lehetne a további építkezéshez, amely a csapatkohéziót csak még jobban erősítené. Megerősíthetné az önbizalmukat, mert egyébként nagyon nehéz sorsolásuk van a bajnokságban. Én ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét csapatnak. Nagyon tisztelem őket, szomorú leszek, akármelyik is esik ki, sajnálni fogom.

Elődöntők

– Vasi El Clásicót várok. Mindét helyen voltam játékos és edző is, de azért én most a Körmendért dolgozok. Szintén ötven-ötven százalékban látom az esélyeket, de ha tippelnem kéne, szigorúan a Körmendet várnám továbbjutónak. Azért, mert már többet tudott együtt dolgozni, edzeni a társaság, kialakult kémiája van, még a két idegenbeli vereség idején, Sopronban és Kecskeméten is csak egylabdás meccseken, hosszabbításban kapott ki, de mindig megmutatta a benne rejlő potenciált.

A másik ágon akár a ZTE, akár a DEAC jut tovább, egyértelműen szolnoki győzelmet várok. Ezeknek a csapatoknak már nincs meg a játékosállományuk ahhoz, hogy három napon keresztül harcolni tudjanak. Talán még a DEAC-nak csak-csak, de a Zete nem is arra lett építve, hogy egy ilyen sorozatot végigvigyen. Ha a Debrecen jut tovább, több esélyt adok a szoros meccsre, ha a ZTE, akkor ki fog jönni a két csapat mélysége, ereje közötti különbség.

A döntő

– Szolnok-Körmend döntőt várok, ahol szintén nem merek véleményt mondani, nyilván körmendiként szeretném, ha a saját csapatom nyerne. Talán annyi előnye lehet a Szolnoknak, hogy valamivel könnyebb ágon juthat el a döntőig. A másik egy nagyon erős ág, a Falco-Körmend elődöntőt akár egy előrehozott finálénak is tekinthetnénk. Egy a lényeg: igazi kosárünnepet várok. Aki ezt megnyeri, a három nap alapján meg is érdemli az aranyat. Legyen bárki, én annak gratulálni fogok. Ezekért az eseményekért dolgozunk éjjel-nappal. Én például a fiatalokkal kihasználom, hogy nincs itthon a felnőtt csapat, de péntek délután biztos, hogy ott leszek a két elődöntőn, azokat fogom élőben megnézni, a többit a tévében követem.

A szurkolóknak is azt tanácsolom, hogy menjenek el Győrbe, amely egy csodálatos város, Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb városa – nincs olyan dolog, ami ott ne lenne meg náluk -, akár családdal, baráttal, barátnővel, feleséggel, mert akár egy háromnapos programmal is felér ez a kosárlabda ünnep.

[totalpoll id=”6475″]

Fotó: Nyugat.hu

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
AramisJózsipapaballdontlieEmőkefanbenett Recent comment authors
Zvezda
Olvasó

Szép volt! 🙂
Gumi, mennnyyééé’ haza.Ennyi vóót’

Józsipapa
Olvasó

már nem lesz piros-fekete döntő…..

Emőkefan
Olvasó

bizom benne, hogy a körmendiek nem hgyozzák tele az Arénát!

balldontlie
Olvasó

Nagyon gyenge. Emőke, Sárga Párna, MVMF kitalált egy saját trollidentitást, te erre sem vagy képes?

benett
Olvasó

Vagy ha megint felmosnák a padlót a falkóval mint két éve mindjárt az elején.Én örülnék neki.

Aramis
Vendég
Aramis

Vagy ha megint felmosnák a padlót a faluval, mint MOST! 😀
Én örülök neki!

Zvezda
Olvasó

Nagyon nagyot szólna, ha a JKSE nyomban kieejtené a szomszédokat. Én nagyon örülnék neki.

donnarumma
Olvasó

Így kell nyilatkoznia mindenkinek,aki húz valahova…
Amúgy tényleg reálisan most ez a helyzet..
sztem mi a rájátszásra érünk össze(ha összeérünk)akkor már “magunkat”tartanám az esélyesebbnek. Mindent bele srácok

J.R.Benitez
Olvasó

Ez olyan mint Kálmán nyilatkozata esélyekről. Mi mást mondhatna?

mte7
Olvasó

Guminak legyen igaza…

donnarumma
Olvasó

Inkabb ne?

seanmaguire
Olvasó

Jó-jó, csak légyszi ne verekedjünk!

Outlaw
Olvasó

Mégis ki verekedne?:)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés