Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba olyan döntőt vár, amiről még tíz év múlva is beszélni fognak

Neki ez a finálé olyan esemény lesz, mint amikor az ember vasárnap elmegy a misére, megvan a rituálé, és szépen kiöltözik.:

:

Ma délután megkezdődik a férfi kosárlabda bajnoki döntő Körmenden, ahol a piros-feketék ellenfele a megyei rivális Falco lesz. A BB1.hu-n folytatjuk állandó szakértőnk várakozásaival, a párharcok esélyeit ezúttal Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Azzal kezdeném, hogy büszke Vas megyei ember vagyok, a BB1-en már többször is lenyilatkoztam, hogy én szívem szerint Vas megyei döntőt várok, azzal pedig, hogy a Szolnok a Magyar Kupa után elkezdett egy mélyrepülést, a többi csapat pedig nem igazán volt bajnokesélyes, kettőre szűkült a lehetőségek száma.

Érdekes a szituáció, mert a Magyar Kupa előtt még azt mondtam volna, hogy a Szolnok nyeri idén is az aranyat, utána április közepéig, hogy egyértelműen a Körmend, viszont most már ki merem mondani, hogy annyira kulcs Delas kiesése – ha lenne, nálam most is 60-40 % arányban a Körmend lenne az esélyes -, hogy most már 50-50 %-ra adom a sanszokat. Sajnos az élet hoz ilyen szituációt. A horvát center védekezésben és támadásban is abszolút kulcsember volt, rengetegen nem is értik, hogy milyen magas szinten volt meghatározó, a gépezet része. Ezen most már kár siránkozni, tovább kell menni, ráadásul én nem is szeretek ilyenkor már tartalékos csapatokról beszélni, mert pont a Körmend bizonyította be a története során többször is, hogy milyen erőket tud mozgósítani ilyenkor.

A szombathelyi kosárlabdában játékosként, játékos-edzőként és vezetőedzőként összesen tíz évet töltöttem el, szívemet-lelkemet beleadtam, ugyanúgy, mint a Körmendnél, ahol tizenhét évet dolgoztam, mint edző, szakmai igazgató, játékos-megfigyelő és játékos. Végigjártam a „szamárlétrát”, ugyanannyi évet dolgoztam a körmendi utánpótlásban, mint amennyit velem foglalkoztak fiatalként. Ezer szállal kötődök a két klubhoz, azt gondolom, hogy a huszonhét év az komoly dolog, főleg úgy, hogy negyvennégy éve vagyok jelen folyamatosan a kosárlabdában.

A Körmend az a klub, amely a legrégebb óta ott van, megszakítás nélkül az A-csoportban. Pár év kivételével folyamatosan nagycsapatként viselkedik, általában bajnokesélyesként lép fel, és ki kell mondani, hogy parádés az eredménysora.

Mindenki csak a három bajnoki és hét kupa-aranyat említi, illetve most már az egy nemzetközi sikert megörökítő zászlót nézi, de hogy mennyi második-harmadik hely van, plusz milyen nemzetközi szereplés, az egyszerűen parádés. Az MTE egyértelműen az utóbbi évtizedek nagycsapata. A kisvárosi jelleg és a végtelen fanatizmus jellemzi. Mindig voltak olyan vezetők, olyan edzők, akik vitték a zászlót, persze ezt a közönség mindig igényelte is. Bárhonnan került ide játékos, nagyon gyorsan át is ragadt rá ez az érzés.

Ennek a két csapatnak volt egyértelműen a legparádésabb a légiós-kiválasztása, ráadásul emellett megvannak a megfelelő magyar emberei is. Az egyik oldalon ott van Csorvási, aki alsó poszton talán a legjobb Magyarországon játszó center, és „Fepu”, aki egyszerűen egy legenda, és itt már ki is fogytak a jelzők vele kapcsolatban. Nálam most fel fog értékelődni Lajsz szerepe, illetve van egy borzasztóan tehetséges fiatal korosztály, kívánom mindegyiküknek, hogy robbanjanak be minél hamarabb, elsősorban Németh Ákostól várok jó teljesítményt, de jöhet Takácstól, vagy akár Kisstől is. Mindegyikük bármikor előléphet főszereplővé.

A Falcónál óriási érték a két saját nevelésű játékos, Váradi és Perl, nálam Tóth Norbi és Bíró is abszolút az elsőszámú rotáció részeként szerepel. Nem véletlenül jutottak el ide ők is, két komoly csapatról van szó.

Nekem ez a döntő olyan esemény lesz, mint amikor az ember vasárnap elmegy a misére, megvan a rituálé, és szépen kiöltözik. Jönnek sorozatban a meccsek meccsei. Valami olyasmit várok, amiről még tíz év múlva is tudunk beszélni.

Minden bajnoki döntőnek megvan a maga varázsa, teljesen más kategória, mint egy bajnoki meccs, vagy akár egy elő- és negyeddöntő. Nekem például olyan legendás finálék jutnak eszembe, mint a Körmend-ZTE, amikor 3-2-re nyertek a zalaiak, úgy, hogy mindenki elveszítette a hazai meccsét. Olyan szintű telt ház volt, ami elképesztő. Aztán volt egy Tungsram Honvéd – ZTE döntő is, ami szintén óriási párharc volt, az egyik oldalon Mészáros Lajossal, a másikon Stevan Tottal a kispadon. 2-0-ra vezetett a ZTE pályahátrányból, mégis a Honvéd lett a bajnok. A Körmendnek elképesztő csapata volt 2003-ban, Toyával, Toromannal, Németh Istivel, Trummerrel, Hainje-jel, Mujanoviccsal, Grebenárral, amely a korát megelőző módon, csodálatos kosárlabdát játszott. A hatodik helyről ért fel a csúcsra, szenzációs sorozatokkal.

Élénken él bennem az az elődöntő is, amikor a Körmend a Falcóval játszott 2007-ben, én akkor jöttem haza Ruzsomberokból. Az MTE pályahátrányból kiverte az Albacompot, majd olyan sérüléssorozaton ment keresztül, ami példátlan volt. Legendás párharcot vívtak a szombathelyiekkel, az utolsó meccsen Leslie is megsérült, majd a körmendi közönség felállva szurkolta végig a meccset, egy percre sem ült le, és meg is lett a továbbjutás. Nem szeretem a blamázs szót, de a Falcónak akkor ez az volt. Abban az évben a bajnokságot a Szolnok nyerte, de a végtelen tartalékos Körmend egy perccel a vége előtt még vezetett is a Tiszaligetben. Aztán, hogy a szerencse mennyire forgandó, arra tökéletes példa, hogy a következő évben a Falco levágta a hálót Körmenden. Az volt a Falco történetének legerősebb csapata Kámánnal, Doyne-nak, Csiriccsel, Kazlauskasszal és Alekszejevvel. Minden poszton tökéletesek voltak, csodálatos kosárlabdát játszottak.

Én most már 50-50 %-ban tippelnék a döntő kimenetelére. 3-2-es végeredményt várok, mára körmendi sikert jósolok, mivel menetből érkeznek és játékban vannak a hazaiak, de azt szerintem nem lehet megmondani, hogy utána mi fog történni…

[totalpoll id=”19324″]

 

fotó: Nyugat.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
derrylred-black01HajráKörmendHajráVaskrapulaksz simondonnarumma Recent comment authors
red-black01
Olvasó

Tűzzel-vassal!
Sportszerű, sérülés és felesleges indulatoktól mentes NEMES bajnoki döntőt minden normálisan gondolkodó szurkolótársamnak!
Győzzön a jobbik!
❤️? ?? 3️⃣:2️⃣

derryl
Olvasó

Rosszul mondod! Győzzön az M T E!,!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Na ez is eljött. 11 év után pont újra döntös a Körmend. Fel lehet fogni egy visszavágónak is a döntőt. Isten segítségét kérem a Körmendnek. Nagy élmény lesz nekem ez a döntősorozat. Neki kell rontanunk a Falconak, Ők meg az Arénában fognak nekünk. Az országban most Vasi uralom van. Már mindenképpen lesz valamilyen érmünk. Ez a lényeg. Ha a legfényesebb lesz, az már maga a mennyország. Ki fogom élvezni minden pillanatot. Ne a szürkékről szóljon a mérkőzés. Labdát fel!
Hajrá Körmend, Hajrá Vas!

krapulaksz simon
Olvasó

Bár minden szakértő és riporter ennyire birtokában lenne a tudásnak. (Stílusnak, fanatizmusnak, precizitásnak, elfogulság-mentességnek, stb…)
Maximális respekt.

Kulipintyo1
Olvasó

Szép levezetés. Korrekt nyilatkozat. Legyenek jó és sportszerű meccsek, sérülés nélkül. Mindenki tegye oda magát mind a két oldalom és ne legyen nagy arányú győzelem, hanem egy izgalmas, szoros, izzadós meccs, ahol a játékosok döntik el a mérkőzést nem pedig a bírók.
Hajrá Körmend, harcra fel!! ❤️?

donnarumma
Olvasó

Utolsó mondat kivételével egyetértek!
Hajrá Falco,harcra fel!!!??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés