Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba minden részletre kitért, szerinte a Falco nyer hétfőn

Állandó szakértőnk üzent a szurkolóknak is.:

:

2-1-es szolnoki vezetéssel folytatódik a finálé. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a várakozásait a negyedik mérkőzés kapcsán.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász: Kezdem azzal, ami nekem kimondottan tetszik a mostani döntőben; a jávékvezetői küldésért felelősök nagyon erős hármasokat küldtek a mérkőzésekre. Nyilván vannak hibák, de az eddigiek alapján szeretném megdicsérni a bírókat. Az utolsó meccsen is magas faulthatárt húztak meg és azt végig tartották is a találkozó folyamán, komoly, jó munkát végeztek. Tisztelettel kérem a felelősöket, hogy minden esetben három erős játékvezetőt küldjenek és a küldöttek továbbra is így folytassák a tevékenységüket.

A szolnoki összecsapáson az Olajbányász a szokásos agresszív védekezésével jött ki, ami szombaton felértékelődött és a Falco nem tudott ehhez igazán alkalmazkodni. Volt egy stratégiai missmatch, amikor Subotic mezőnyjátékost védett, a legtöbbször Váradit és mezőnyemberrel fogattak belső játékost. Váradit rendkívül közelről fogta Subotic, aki így nem tudott dobni és felgyorsulni sem, ami az ő fegyvere. Az irányító eleve indiszponáltan játszott, de ebben benne volt egyértelműen Subotic védőmunkája is. Ezt a külső missmatch szituációt nem tudták kihasználni a sárga-feketék és az is zavart okozott, hogy ugyanezt a festéken belül sem tudták az előnyükre fordítani. Barac ebben nagyon jó lett volna, de nem játszották meg, Keller pedig kapott labdát párszor, de ő nem azon a szinten játszott ezen a találkozón, mint amire képes. Nyilván a szombathelyi stáb erre reagálni fog a holnapi meccsen.

Déri Csaba szerint Váradi indiszponáltan játszott az elmúlt mérkőzésen. Fotó: hunbasket.hu

A rendes játékidő végén és a hosszabbításban a szolnokiak a mezőnyjátékos-mezőnyjátékos kapcsolatokból Andersonra vagy direkt rávitték az egy-egyeket, vagy kényszerváltásokat alkalmaztak és akit az amerikai irányító fogott, az bontotta a védelmet. Szimbolikusnak nevezném a légiós védekezését. Támadásban most többet tudott hozzá tenni – aminek nagyon örülök -, de hátul egy mínusz ember volt.

Perl Zoltánon leszűkítette az Olajbányász a védekezést, aki szintén nem tudott így felgyorsulni. Ahogy a magyar válogatott is csinálja, a piros-feketék a gyenge oldalról áthelyezték a védekezésüket, úgynevezett liberót alkalmaztak. Ebből tovább kell forgatni többször a labdát. Perl a legjobb formában lévő játékos a rájátszásban, ezt nem lehet tőle elvenni. Mégis voltak olyan szituációk, amikor tovább kellett volna passzolnia a labdát. Ha ilyen erősen védekezik a Szolnok, ennyire szűkíti a területet, akkor tovább kell forgatni a gyenge oldal irányába és abból kellenek az extra passzok.

Holnap nyilván én is fogom a két fiamat, inget vasalok mindenkinek, időben odamegyünk és megnézzük a mérkőzést. Azt várom, hogy mind a két klub még jobban mozgósítsa a szurkolótáborát. Itt most tényleg az a szlogen él, hogy mindenki hozzon még egy embert. Egy teltházas, igazi katlanszerű szurkolást, illetve élményt várok a Falcótól. Azt gondolom, hogy a Szombathely nagy biztonsággal megnyeri ezt a meccset. Nekem a holnapi mérkőzésről kell most beszélnem, de a szerdairól annyit szeretnék mondani, hogy a szolnoki szurkolók még jobban odateszik majd magukat, mint pénteken, ott fog eldőlni a dolog.

A tendenciák alapján azt várom, hogy a vasiak a szakmai kérdésekben reagálnak ezekre a dolgokra. Nem tudom, hogy Váradinak van-e valamilyen fizikai gondja, hallani, hogy fáj a dereka és azt is, hogy Kellernek sarokcsont-gyulladása van. Én ezt nem tudom, ez a klub orvosi stábjára tartozik. Ezeken a meccseken fájdalomcsillapítóval, magas fájdalomküszöbbel kell játszani, mindenkire szükség van.

Szerintem ha kevés pont lesz és kevés támadás, akkor az a vendégeknek fog kedvezni. Ha egy run&gun meccs lenne, akkor abból a hazaiak jönnének ki jobban. A véleményem szerint Szombathelyen nem tudja alacsony támadásszámon tartani a Szolnok a Falcót. Előfordulhat egy nagyon magas pontszámú mérkőzés is, de ehhez a sárga-feketéknek aktivizálniuk kell a játékosaikat. Váradi Benedek indiszponált volt, de nálam Benke Szilárd sem volt elég aktív. Nekik és Kellernek is fel kell javulniuk és meg kell tudniuk játszani Baracot. Kellernek nehéz matchupja volt, mozgékony, négyesposztú játékoson kellett védekeznie. Ő igazán Cakarun ellen tud védekezni és támadni, neki nem volt párja. Érdekes, hogy a horvát center játékával a magyar válogatott magasember is fel fog javulni. Falco győzelmet várok.

Cakarun visszatérésével Keller Ákos játéka is feljavulhat. Fotó: Szolnoki Olajbányász/Bugány János

Összegezve: holnap egy nagyon komoly meccset várok. Ki merem mondani, hogy a Szolnok jobb fizikális állapotban van. A vendégeknek éppen ezért addig kell hajtaniuk, amíg van esélyük, fizikális meccset kell játszaniuk már most Szombathelyen is. Olyan érzésem van, hogy a Falco nem olyan dinamikus, mint az ellenfele, ennek ellenére úgy gondolom, hogy az ötödik meccs fog dönteni.

Még hozzá szeretném tenni, hogy nagyon tetszett a közönség visszajövetele, ahogy az is, ahogy mindkét szurkolótábor visszaállt. Azt vártuk, hogy legyenek újra nézők. A közönség élvezze a kosárlabdát, tegyen meg mindent a csapatáért, ha kell fütyüljön, ha kell szellemes rigmusokkal segítsék az övéiket, de ne menjünk át “anyázásba”. Meg lehet szólítani bármelyik játékost, de ezt hagyjuk. Mindkét szurkolótábor tegyen meg mindent a csapatáért, gratulálok nekik, rengeteget tudnak segíteni, de azt a bizonyos határt ne lépjük át. Láttam, hogy például annak idején a Körmendről Zalaegerszegre igazoló Szűcs József mit kapott annak idején, vagy amikor Czigler László Pécsre szerződött, láttam Dávid Kornélt, Kálmán Lászlót, vagy Sztojan Ivkovicsot, hogy milyen méltósággal és magas szinten játszottak akár ellenséges közegben is. Egy játékosnak a klasszisát mutatja az, hogy tud-e úgymond ellenséges közegben is kosárlabdázni. Ezzel együtt kívánok mindenkinek jó játékot, legyen bajnok a jobbik csapat. Rendkívüli érdeklődéssel várom a hátralévő meccse(ke)t.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
MotorosnyolcmegnyolcSin CitygarciaFalcao Recent comment authors
Travis Brickle
Olvasó

Meccs vége felé ha már biztos a győzelmünk Subotic adhat búcsúzóul egy könyököst Oscar úrnak, akkor már belefér pár meccs eltiltás és ha a pokolban nem tanulta volna meg mi az az alázat akkor ideje beleverni szó szerint a kis patkánynak. Nagyon sajnáljuk Zozót , hogy ilyen primadonnákkal van körülvéve, egyedül neki fog rosszul esni, hogy hálót vágunk ma, a többiek felveszik a zsoldot és annyi. A cinegekórus már hozzászokott ehhez.

Doki
Olvasó

Nem kell ez. Csak szerényen. HAJRÁ OLAJ!!!!

Falcao
Olvasó

Kaptok ma is egy 20-ast!Azt birjatok hazavinni!
Ne akarjal meg konyokost stb!örulj ha meccsben lesztek!szerdan meg majd birozhatsz,ha a Beni levagja a halotokat!agyhalott!

Travis Brickle
Olvasó

Te ritka nagy hülye vagy xd. Amint belép a szentélybe a remegő kezével a saját pöcsét nem bírná megmarkolni nemhogy a hálónkat 😀 Szerdán maximum a halaknak vágja ki a hálót oscar díjjal és ezüsttel a nyakában ha szégyenében elbújik a Tiszán és elgondolkodik az életén 😉

Falcao
Olvasó

Igen,v.szinu…:)
Sajnalom,hogy ilyen hozzaallasunk volt es eljatszottuk a jofiukat es meg sem szolaltunk,mert mi sportszeruek vagyunk!
Kozben meg a Cakarun fejelt,o meg sportszerutlenebb,de ot megsem anyazza senki,pedig lehet nem fajna nekiannyira,mint Beninek…
Remelem ma vert iszunk es jol megb..unk bennetek aztan telesirhatjatok megint a forumokat!ahogy szoktatok,edzostol,vezetostul,szurkolostol,hogy a csunya Falcot nyomjak a jvezetok!Pedig amit muveltek a 3.meccsen az volt a csalas csucsa a dontoben!

Travis Brickle
Olvasó

Aha, mi sírtunk 😀 Semmi baj, tudod, a tények a mérvadóak és az eredmények minősítenek mindenkit. Ezek meg egyértelműek, jelenleg még 2-1, azt meg már meg sem próbálom neked elmagyarázni, hogy mi az a tradíció és hogy mit jelentene egy Körmend, Zalaegerszeg akár Oroszlány számára egy szurkolói szempontból is minőségi döntő. Hagyományt nem vehettek, ezüstöt azt még igen. De tudatlanságot átfordulhat még áldásba.
Rágjad csak este a körmöd, aztán ha netán 2-2 lenne majd visszajössz hogy te jól odamondtad 😉 Patkány Beninek adjál egy kis mental coachingot azért 😉

Falcao
Olvasó

Minosegi donto…vedd mar eszre te szerencsetlen hogy valtoznak az idok! Egy szerencsetek van hogy Perlen kivil kb fejreallt a csapat!es meg igy is 2:1 ket idegenbeli meccs dontetlen kozeli amibol mi jottunk ki ketszer rosszul! De adja isten hogy csak ket ember pluszba hozza amit tud,akkor lehet a kis porfeszketekben is az utolso meccs,akkor is mi nyerunk! Dehogy jovok ide neked bizonygatni hogy milyen jok vagyunk ez a ti szokasotok..! Tradicio…nalunk 40 eve van kosarlabda es elertunk a legmagasabb szintre m.o-n. Az meg hogy te kiket sirsz vissza kit erdekel,engem biztos nem! Itt van a legtobb nezo,szep arena,bl,valogatott jatekosok!most ez… Olvass tovább »

Travis Brickle
Olvasó

Hát, ezt nem magyarázod ki. De annyiban tévedtem, hogy te is mehetsz primadonnával coachingra. Nem megy ez neked.a 2 dagadt vezérszurkolótól meg a herélt hangú cinegéktől aztán nagyon retteg M.o-n bárki is 😀 Sírjál csak köcsög, ha már a tánc nem megy ;)Aztán fuss neki még egyszer, mi lassan már Monornál vagyunk, szinte rettegünk 😀 Nyugat Mo panelfellegvárába készítsétek a sört.
Zozót meg egyszer elhozzuk a mocsárból, nem odavaló szegény és még bajnok is szeretne lenni, szégyelli magát a hozzád hasonlók miatt is.

Falcao
Olvasó

Teged szegyellek hogy magyar vagy!(en azert nem allok neki romanozni,de kozel van hozzatok,ki tudja milyen felmenoid lehetnek)
Gyertek csak,felmeztelenul am,olyan balkanosan!ja ne izguljatok itt nem lesz szondazas,akarmilyen butara iszod magad bejohetsz megmutathatod milyen szegyen vagy!
Perl Zoli hozzatok menne?:)kellene?soha nem megy oda megsugom neked!:)nemreg meg tele torokbol turistaztad,most itt nyalod a popsijat!
Nektek jo lesz a…(ja nincs sajat nevelesetek)
Legios,az ilyen Cakarun felek,akik banszemnyi eszuk van,akiket arra tanitanak fejeljenek le mkit aki csunyan szol hozzajuk!
Gyertek csak!jo utat!ma ismet lathatjuk a hagyomanyokat legalabb!hogy kell full reszegen fel meztelenul kurva anyazni,de jo hogy jottok!

garcia
Olvasó

Én téged szégyellek, mert ilyen helyesírás mellett ez kurva gáz.

Travis Brickle
Olvasó

Valószínű telefonról ír, ahol az emberek többsége lusta ékezetet használni, ezzel még nem is lenne baj. Én már nyelvtan náciba nem akartam átmenni, van elég baja szerencsétlennek, estére könnyen lehet lesz még több is 🙂 Jön még bocsánatot kérni ma, figyeld meg 😉

Falcao
Olvasó

Kb ennyi energiat teszek bele,hogy irjak nektek!nekem nincs semmi bajom hidd el!:)
Bocsanatot kerni toled???minek!
Ha esetleg nyertek es korrekt jatek es jatekvezetes lesz,mi meg hozzuk a gyengebb formankat,max gratulalni lepek fel!aztan kocc a frocsogesetekre nem lennek mar kivancsi!
De ma mi nyerunk es szerdan is!izlelgessetek csak mert fajni fog….!

Motoros
Olvasó

Főzd a kvt?

Sin City
Olvasó

Aztán ne ám csak az Arénában merd felvenni a piros trikócskádat te kis MMA harcos… ?Szentély? ? Te idióta, istállót akartál mondani nem? Hogy hasonlítod azt a porfészket a mi városunkhoz. Nyugatra jössz embert, örülj hogy nem kérünk útlevelet bohóc! ?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nem a szentéjben lesz a meccs, hanem Szombathelyen

Heindrich
Olvasó

Trummer mit mond? ?⚫

Sajka
Olvasó

“…inget vasalok mindenkinek,…”
Az információk non plus ultrája. 🙂
Amúgy Gumi sok mindent nagyon jól lát.

balldontlie
Olvasó

Gumi miért érzi azt, hogy mindig alá kell beszélni valakinek? Miért neki kell védeni a bíró küldést? Miért kell Okorn sportszerű szurkolást kérő nyilatkozatai után a közegről beszélni?

Régen szerettem, mert nagyon ért hozzá, szeretem, amikor elemez egy légióst, látszik, hogy jó szeme van a scoutinghoz, de most már ezek miatt kezdi hitelét veszteni… Sőt, már akkor elvesztette, mikor Lacikával az ilyen beharangozókban licitáltak egymásra, mert mindketten le akartak ülni Zsiga megüresedett helyére a körmendi padon.

Gézuka
Olvasó

Már nem tudtok milyen szakértőt előhúzni? Volt itt Trummertől kezdve Csulászlón át… most Déri? Zombori Sándort nem kérdezitek meg?

blueye
Olvasó

szakerto: “a jávékvezetői küldésért felelősök nagyon erős hármasokat küldtek a mérkőzésekre”
szurkolo: nagyon gyenge a birokuldes
Kinek a szava szamit, kinek szolnak a donto meccsei?

Bossesy
Olvasó

Okorn és Déri Csaba szól a szurkolók visszatéréséről. Csak méppen ahogy hallom már nincs is jegy, így hiába szeretne valaki menni, ha már késő. Én holnap Ausztriából hazafelé jövet szívesen elmenéák a mérkőzésre (vendégszurkolóként), de gondolom már esélytelen arra fordulnom a kocsival 🙁
Amúgy szerintem az év legjobb meccse lesz! Nem sziporkázó dobópárbajra, hanem test-test elleni, kemény, férfias, ugyanakkor nagy taktikai csatára gondolok a két legjobb magyar csapat között.

pirosf
Olvasó

Pont az a nagy játékos,aki ilyen közegben sem hullik darabjaira.

kapuskiraly
Olvasó

Ezzel a messzemenőkig egyetértek: “A közönség élvezze a kosárlabdát, tegyen meg mindent a csapatáért, ha kell fütyüljön, ha kell szellemes rigmusokkal segítsék az övéiket, de ne menjünk át “anyázásba”. Meg lehet szólítani bármelyik játékost, de ezt hagyjuk. Mindkét szurkolótábor tegyen meg mindent a csapatáért, gratulálok nekik, rengeteget tudnak segíteni, de azt a bizonyos határt ne lépjük át.”

Zsarkov
Olvasó

Milyen meccs volt szombaton??? Csak mert kétszer is hivatkozik rá…, a podcastban is hadilábon állt a szavak megtalálásában (a..a..a, ö…, ö…, ö…) de úgy látszik, térben-időben is teljes homály van

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés