Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Déri Csaba kiegyensúlyozottabb harmadik meccset vár a döntőben

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a hétközi mérkőzésekkel kapcsolatban.:

:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Arconic-Alba Fehérvár

Az első két mérkőzésen érvényesült a hazai pálya, még ha nem is a megszokott módon. Az első félidőt mindkétszer a vendég csapat irányította, nagy teher nehezedett a vendéglátó gárdára, pláne igaz volt az Albára, mikor 1-0-ás hátrányban volt, stresszesen, görcsösen kosárlabdáztak. Minden mindegy alapon jöttek ki a második félidőre és ugyanolyan sémában zajlott le a két összecsapás, csak fordított előjellel. Azt gondolom, hogy a holnapi meccstől kezdve már folytatódik a sorminta, kedden a Falco nyer, pénteken az Alba és egy ki-ki meccset várok – és remélek – az ötödiken, két nagyszerű együttesről van szó. Az egyetlen amit szeretnék, ha mindkét csapat tudna egyszerre magas színvonalon játszani. Szakmai feladatokat tekintve, az Albának meg kell találnia védekezésben a Falco pick and rolljai ellen a megoldást, a zóna viszont jól működött. A szombathelyieknek el kell vennie riválisa gyorsindításait, a Fehérvárnak láthatóan komoly gondjai vannak felállt védelem ellen, emellett magas energia szintre van szükségük, hiszen nagy bajba kerülnének, ha odalenne a pályaelőny, az elmúlt években jól teljesítettek nehéz szituációkban. Ebben a párharcban a brazil – német focimeccsket látom, a Falcótól pontosan tudom, hogy mit várhatok, a fehérváriakban pedig inkább az individuális képességek uralkodnak. Szoros, hullámzás nélküli meccset várok.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend

A kupával ellentétben itt van létjogosultsága van a bronzcsatának, de az ötmeccses párharcot hosszúnak találom. Zalaegerszegen Kocsis Tamás is elismerte, hogy a ZTE volt a jobb csapat, kár a sajnálatos sérülésért, Smith a zalaiak alapjátékosa és nagyon hiányzik. Ennek ellenére a hétvégi mérkőzés nem ezen múlt, ahol a Körmend nagyszerű teljesítményt nyújtott. Chambers visszatérése sokat jelentett a vasiaknak, gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a találkozó. Az biztos, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között, sokkal kiegyensúlyozottabb mérkőzést várok, ehhez drasztikus változás kell a hazaiaktól, én most a Körmendre tippelek.

Sopron KC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Tisztelettel mondom, hogy a szabályhozóknak át kell gondolni ezen mérkőzések létjogosultságát. A Sopronból most már három légiós és a vezetőedző sincs és a KTE kerete is messze nem teljes. Nyilván pozitívum, hogy a fiatalok több lehetőséget kapnak és a csapatok most is tudnak találni célt, a játék színvonala viszont nem az igazi. Ezen a mérkőzésen befejeződik a párharc, kérdés melyik gárda lesz motiváltabb, én azt várom, hogy a Sopron győzelemmel búcsúztassa a hazai közönsége előtt a szezont.

Budapesti Honvéd SE – Naturtex-SZTE-Szedeák

Először is szeretnék gratulálni a Honvédnak és szeretném kifejezni, hogy támogatom Baksa Szabolcs véleményét. (Az újonc edzője így fogalmazott a Nyíregyháza elleni bennmaradás után: A versenyirodának nem üzenni szeretnék, csak szeretném elmondani, hogy véleményem szerint tévút a playout jelenlegi lebonyolítási rendje. Az, hogy az alapszakaszt is számolva mi nyolc, míg az ellenfelünk négy győzelemmel állt, és mégis ez az egy mérkőzés döntött a bennmaradásról, az a profi sport céljaival nem összeegyeztethető mesterséges izgalomkeltés. – a szerk.) Nem tartom egészségesnek, hogy egy 26 mérkőzéses alapszakasz után ez a meccs döntött gyakorlatilag a bennmaradásról, mert nem igazságos az egész éves teljesítményt nézve. Most lekerült a Honvédról a teher, felszabadult játékosokat várok. Szeretném megdicsérni a Szegedet, nagyszerűen szerepeltek a Playoutban, megérdemlik az elismerést. Most azt várom, hogy a Honvéd nyer hazai pályán. Szeretnék gratulálni Kerpel-Fronius Balázsnak a karrierjéhez és sok sikert kívánok a civil életben.

Kometa Kaposvári KK – Atomerőmű SE

A Kaposvár feláldozta az alsóházi rájátszást a fiatalítás oltárán, ezt meg is valósították, de ezek a játékosok mutattak szép dolgokat. Eredményességgel ez nem társul, de külön figyelemmel követem őket ezért. Pakson az utóbbi időben szűk volt a rotáció, de alapvetően az ő keretük erősebb, azt várom, hogy ezt szerdán a pályán is megmutatják és győzelemmel búcsúznak az idei szezontól, melyben sikerült előrelépniük és remélhetőleg így fogják folytatni is.

HÜBNER Nyíregyháza BS – MVM-OSE Lions

Eldőlt, hogy a Nyíregyháza a B-csoportban folytatja, kívánom nekik, hogy sikerüljön levonni a megfelelő következtetéseket – van mit -, és erősebben térjenek vissza majd az elsőosztályba. Holnapi mérkőzésen már a becsületükért küzdenek, az ellen az OSE ellen, amelyik parádés alsóházi alapszakaszt zár le. Megilleti a dicséret a vezetőséget, a játékosokat és az edzői stábot is, sok pozitívumot mutattak ebben az éveben annak ellenére is, hogy a nyolcba nem sikerült bekerülniük. Azt várom, hogy szerdán az OSE nyeri a mérkőzést.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PbaskRámen11-12 Recent comment authors
Rámen11-12
Olvasó

Báder Marcinak lesz dolga bőven!
Hosszú évekbe telik az utánpótlás rendbetétele, modernizálása. Utána lehet gondolkodni a légiósok számának csökkentésén.
Addig az én javaslatom 5 légiós-4 a pályán, U23 szabály nélkül!

Pbask
Olvasó

Én is osztom a Honvéd edzőjének gondolatait. Lehet szidták páran a középszakaszt, de annak is több értelme volt. Ez, ebben a formában, értékelhetetlen. Nem véletlen edzők, játékosok szállingóznak el. 0 sportérték. Marciéknak erre valamit jó lenne kitalálni. Szurkolószintű ötleteim a hosszabb szezonra, vagy all zusammen a mínőség növelésére: – Vissza a középszakaszt. (Oké, oké, tudom hogy sok meccs, miegyéb.) – Playout eltörlése, a végeredmény az alapszakasz végső állása legyen – A csoportos csapatok számának csökkentése: Jó magyar játékosok kevés van, így is érezhetően -idén- felhígult a bajnokság minősége. Bővel lehetne csökkenteni 10-11-re. – A csökkentés (avagy kevés meccsszám miatti lehetőség)… Olvass tovább »

Rámen11-12
Olvasó

Baksa Szabolcsnak igaza van! MKOSZ? Ezt ki találta ki?
Plusz a Play-offot ne szakítsuk meg az U20 döntő miatt, a play-outot meg a Csirke Feriék 3/3-as rendezvényéért…
A-csoport mindenek felett álljon!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés