Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba Falco-Körmend döntőt vizionál

Állandó szakértőnk prognózisa szerint mindhárom párharc lezárul pénteken.:

:

Három negyeddöntő maradt a négyből, pénteken azonban győzelem esetén továbbjuthat a Kecskemét, a Körmend és a Szombathely is. Állandó szakértőnk, Déri Csaba szerint ez mindhárom csapatnak össze is jön.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: A Falco két abszolút meggyőző hazai pályán elért győzelmével és egy szegedi vereséggel 2-1-re vezet a párharcban. A Szombathelynek két tölténye van ahhoz, hogy bejusson az elődöntőbe, természetesen szeretné ezt egy lövésből megoldani. Hiszek abban a tapasztalatom alapján, hogy a rájátszásban, egy “best of 5” szériában a 3-1 a legjobb eredmény. Arra teszek, hogy ez meg is valósul. A 3-0 mindig azt jelenti, hogy nyolc nap pihenőt kap a továbbjutó csapat, ami szerintem sok egy rájátszás-ritmusban, abból nehéz belelendülni a következő körbe, de persze a 3-2 sem a legjobb, hiszen ott pedig éppen ellenkezőleg alakulnak a dolgok, kevés idő marad a regenerációra. Úgy tudom, hogy a legutóbbi szegedi meccsre aznap reggel utaztak el a sárga-feketék, most viszont úgy döntött a klubvezetés, hogy már csütörtök délután elmennek. Profi felkészülést biztosítottak a csapatnak. Fáradtságot érzek a Szegeden, a Falco lényegesen több lábon áll. A palánk alatti fölényének a kiharcolását várom a vasiaktól, komoly teljesítményre számítok a Keller-Golomán-Barac hármastól. Olyan dominanciát vizionálok a festékben védekezésben, támadásban és főleg a lepattanózás terén, ami el fogja dönteni a találkozót. Perltől egy igazi MVP-hez méltó teljesítményt várhatunk. Somogyi a két hazai mérkőzésen parádézott, okos játékot nyújtott. Ezen felül is vannak tartalékai a Falcónak, például Váradi, Clark és Benke személyében, tőlük javuló játékot várok. A szombathelyiek két nagyon erős figyelmeztetést kaptak a Szedeáktól, amikor Simándi Árpád együttese a Magyar Kupában, majd a rájátszásban is két vállra fektette a sárga-feketéket. Az idén a magyar mezőnyben rajtuk kívül senki nem tudta kétszer megverni a Szombathelyt. Komolyan kell, hogy vegyék ezt a két figyelmeztetést. Ha azzal az elkötelezettséggel állnak bele ebbe a találkozóba a vendégek, mint ami jellemző rájuk, akkor nagy biztonsággal 3-1-gyel továbbmennek – ami mint már mondtam, a legjobb eredmény szerintem. Úgy gondolom, hogy 60-40% a vendég siker esélye.

Déri Csaba palánk alatti fölényt vár a Falcótól. Fotó: hunbasket.hu

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász: Óriási lehetőség küszöbére érkezett a KTE. Először nekik harcolni kellett a tízért, majd a rájátszásért, most viszont ott állnak, hogy a Szolnok ellen feltehetik a pontot az i-re, csodálatos szezont faraghatnak maguknak. Várhatóan telt ház lesz, Szolnokról is sok szurkoló fog érkezni, míg Kecskeméten kosárlabda-láz van a hallomásom szerint. Azt érzem, hogy a hazaiaknak most van meg az igazi esélyük, a soha vissza nem térő alkalmuk. Van annyira rutinos és jó a csapatuk ahhoz – Dramicsanin és Klobucar hiánya ellenére is -, hogy otthon legyőzzék az Olajbányászt. Azt viszont nem érzem a KTE-ben, hogy egy ötödik mérkőzésen Szolnokon győzni tudjon. A piros-feketéknek az összes légiósa rendelkezésre áll, valamint Kovács és Rudner is bevethető, ez hét felnőtt játékost jelent, valamint érzésem szerint Pallai is visszaáll, aki az első számú U23-as opció. Nagyon tetszett a hangulata a szolnoki mérkőzésnek, a televízió képernyőjén keresztül is átjött. Érezni egy óriási összefogást az Olajbányász-drukkerek részéről. Azt jósolom, hogy a Kecskemét hagyja el győztesen a pályát és továbbjut, máskülönben a Szolnok jut az elődöntőbe. Minden torokra és szurkolóra szükség lesz mindkét oldalon. Ez a varázsa a rájátszásnak, csodálatos élmény lehet most szolnokinak és kecskemétinek lenni. Két taktikailag felkészült, abszolút európai stílusban játszó gárdáról van szó, melyeket két olyan edző irányít, akiknek a figyelmét nem fogja elkerülni semmilyen újítás, pontosan tudják, hogy mit kell csináljanak – az ő csatájukat is figyelni fogom. A KTE-nek külön szakmai feladat lesz Cakarunt, Suboticot és Cummingst limitálni, míg a Szolnoknak meg kell állítanai a Kecskemét külső sorát, Pollardot, Wittmannt, Jaramazt és Milutinovicsot. 51-49%-ot tippelek a hazaiaknak.

Állandó szakértőnk szerint a mérkőzés kérdése lesz, hogy Wittmannak újra elsül-e a keze. Fotó: hunbasket.hu

MVM-OSE Lions – Egis Körmend: 2-1-re vezet a Körmend. Az Oroszlány kimaxolta a középszakaszt, óriási diadalmenettel szerezte meg a hatodik helyet és lendületből érkezett a szériába. Az első meccsen rögtön el is vették a körmendiek pálya előnyét, azóta viszont nem tudom, hogy mi miatt, de mintha nem is ugyanaz a csapat játszana. A vasiak nagyon jól játszottak a második összecsapáson, a két amerikai hátvédjük szuper teljesítményt nyújtott, ketten ötven pontot dobtak. Legutóbb Mesiceket és Henryt kiállították, előbbi az OSE legjobb játékosa. Garamvölgyi már eleve nem tudott pályára lépni és úgy tudom, hogy Burns is maródi. Több sebből vérzik az Oroszlány, egyértelműen a Körmend az esélyes. A vendégek tudják majd pótolni Henry hiányát, előtérbe kerül majd Durázi és Krivacsevics játéka. Nyilván mindkét szektor tele lesz, remek hangulatban lépnek majd pályára a felek. Ugyanazt tudom mondani, mint a KTE-Szolnok párharcnál: minden torokra és szurkolóra szükség lesz mindkét oldalon. A hazaiak számára ez lehet a szezon utolsó mérkőzése, ilyenkor apait-anyait bele kell adni és a legjobb teljesítményt nyújtani. Láttunk már sokszor olyat, hogy egy hiányos együttes meg tudta verni az esélyesebb ellenfelét. Most viszont 70-30%-ban a Körmendre teszek, a lelki szemeim előtt pedig megjelenik az a kép, hogy majd vasi döntőt láthatunk.

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
SzhelYPbaskRedbidGézukaKendeffy Botond Recent comment authors
Pbask
Olvasó

Logikusan haladva igaza van Guminak. Ha nem tojunk bele, hozható az Alba pályaelőnyből, Sopronnal sok egál meccset játszottak, holott azt mondom jó csapatkohézióval lehetne egy ki-ki meccs, mert az Alba rosterre bitang jó, annyi minusz nincs centerük, de ez miatt tudnak sokkal gyorsabb játékot játszani, smallballt akár. Olaj nem találja formáját, magam sem tudom miért, én jobbnak tartottam őket tavalyhoz képest is. Ha nyernek, ötödik meccs, ha nem, teljesen mindegy, a Körmend jó formában van ha első vereségüket nem nézzük, és ha Szolnok nem tud megújulni (van bennük bőven kraft!), akkor a Körmend hozza meccset. Az Olaj játéka nekem most… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

A próféta szóljon belőled!
Kicsit vicces, hányan felhúzzák magukat ezen.. Ezek csak tippek, igazából nem befolyásolja a végeredményt! 😉 😀

SárgaPárna
Olvasó

Az a baj a körmendiekről és Szarva Gábor népéről még gondolni sem szabad rosszat, nemhogy kimondani…

SzhelY
Olvasó

lehetni lehetcsak nem érde.es

KD
Olvasó

Hajrá Kecsó! Gumi, remélem jól láttad a varázsgömbben a döntőt!😀💪🦾🥇🏀

fekete_lista
Olvasó

Ezeket bármelyikünk elmondaná../
Miért kell ennek a fazonnak még színpadot adni?
Nincs nála jobb szakértő? (Remélem Gumi egy kamunickel válaszolsz meg a Hunor-ból mínuszolnak).
Ennek az embernek ugyan az a haszna, mint egyéb felhasználóknak, hogy klikkeket generáljon.
Szakma tőle már rég óta nincs.
A múltjával tartja félig tele a sörös poharát…
Körmendről Pécsre és Zegre kuncsorogta magát. Most meg a Falco-nál talált menedéket.
Más országokban ilyen ember soha nem lenne szakértő.
Ne vicceljünk már …

SárgaPárna
Olvasó

Látom a Bebesnek valaki segített beregisztráln… Abból gondolom, hogy ez ő személyesen, mert a csicskái, akikkel ide szokott írogattatni azok nem ennyire értelmesek…

fekete_lista
Olvasó

Na, Gumi, te vagy az?
És Bebes mióta értelmes?
Mondjuk reggel 8 után már két soproni lecsúszott 😀

SárgaPárna
Olvasó

Nem a Gumi vagyok (azt hiszem ez a 223. tipp a személyemre), de ismerem a polgármester úr és hűséges alattvalóinak rendszerét, elég jól!

fekete_lista
Olvasó

Csak azért gondoltam, mert úgy írsz, mint egy alkesz.
Vesszők ide vagy oda, tele vagy hibákkal.

Gézuka
Olvasó

az még szebb ha körmendi vagy és uszítod itt egymásnak az embereket te fasz.

Redbid
Olvasó

Beteg fasz, azért is beszélget magáva, na meg biztos alig várja, hogy valaki jól meghúzza 🙂 🙂 🙂
Mert ennek más már nem is lehet a vége, vagy a Falcósok húzzák el a nótáját, vagy mások 🙂

fekete_lista
Olvasó

Egy olyan valaki, aki a klubnál dolgozott régebben és vérig van sértődve.

SzhelY
Olvasó

akkor a bebes

Kendeffy Botond
Olvasó

Mi van Te úriember.

Kendeffy Botond
Olvasó

Úriember?

SzhelY
Olvasó

hát te se ép a tudosklubb rendes tagja vagy

WSreborn
Olvasó

Clark?????? Kannás bor?
Mondd ki nyugodtan Gumi: Vas megyén kívül nem is létezik kosárlabda, add csak alájuk még jobban a lovat már így is akkora az arc arrafelé, hogy azt is személyes sértésnek veszik ha megpróbálnak nyerni ellenük.

2lee14
Olvasó

Igen.

Laci bácsi
Olvasó

Én is kérek abból amit szívtál battya!
Clark? Nem is tudtam,hogy van új legiosunk 🤔
Hajrá Olaj ♥️🖤

Knézy Ernő
Olvasó

Nyomorék vagy!

2lee14
Olvasó

Nyugi, előre ne idegeskedj Ernő bácsi!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés