Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba az Albán nem tud kiigazodni, körmendi győzelmet vár

Állandó szakértőnk ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét.:

:

Ezúttal is teljes fordulót rendeznek az élvonalban, több kulcsfontosságú meccset is játszanak a csapatok, a tabella alsó, illetve első felében is komoly rangadók várhatóak. Állandó szakértőnkkel, Déri Csabával vettük végig a párosításokat:

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák: Az utóbbi évek sikercsapata, zászlóshajója a Falco. Csodálatos az evolúcióját nézni, ahogy ez az együttes az évek során felépült, amely jelenleg a kupa és a bajnokság címvédője. Olyan őszi szereplést láttam tőlük, amilyen magyar csapattól ritkán lehet. Mindezt azért bocsátom előre, mert látok egy bizonyos megtorpanást. Rengeteg problémával küzdöttek, úgy tudom, hogy most sem lesz teljes a keretük, valamint nagyon sok meccset játszottak, sok utazással. Az őszi válogatott ablak óta van több vereségük, nem mindig azt a Falco-parádét láttuk, mint amit megszoktunk. Nyilván ezek a játékosok végtelenül elkényeztettek bennünket az elmúlt pár évben, akinek pedig nem tetszett ez az őszi teljesítmény, az nem ért a kosárlabdához. A BL-csoportból való továbbjutás után döntöttek Hawkins leigazolása mellett, akit kimondottan távoli dobónak  hoztak- amit ő egyébként meg is tudna csinálni. Egy kialakult hierarchiába nagyon nehéz beilleszkedni, egyelőre ennek a folyamatban a kellős közepén vagyunk. A sárga-feketék bravúrok árán még a nemzetközi színtéren is továbbjuthatnak, én az utolsó töltényig bízom ebben a csapatban, hiszen annyi élményt adtak már nekünk, hogy elhiggyük; bármire képesek. A soron következő három mérkőzésükön (Szeged elleni mai, Paks elleni szerdai és Kaposvár elleni szombati) egyértelműen a Falcót várom esélyesnek, de a tudását érvényesítenie is kell, szerintem ez össze is jön nekik ezen a héten. Azt is be kell látni, hogy a kosarasok nem gépek, vannak olyan meccsek, amiket ilyen sorozatban elég csak megnyerni, nem lehet mindig parádézni.

A Szeged az egyik legjobb formában lévő magyar csapat, amelyet talán a posztján legmeghatározóbb légiós irányít Persons személyében. Cook kimondottan scorer szerepkörbe került Davis leigazolásával, utóbbival így már két kreátora van a szegedieknek. Alston utolérte magát, tetszik a négy légiós játéka. Melléjük a mostani időszakban a Bognár-Keller-Filipovic-Kerpel-Fronius négyes remekül illik, igazi nagybetűs csapat a Szeged. Egyszerű, racionális játékot játszanak. Szerintem élmény lesz megnézni ezt a meccset, én is ezt fogom választani és hazai sikert várok.

Déri Csaba zsinórban három győzelmet vár a Falcótól. Fotó: hunbasket.hu

Kaposvári KK – Pécsi VSK-VEOLIA: Ez egy hatalmas nagy tradícióval rendelkező rangadó. A Kaposvár idén megnyerte azokat a meccseit, amit meg kellett, ráadásul kiegészítette a légiósállományt. Abszolút, szinte 100%-ban a külföldiek teljesítményére épül a kaposvári együttes és akár kiharcolhatják a felsőházat is. Az utóbbi éveket nézve ez mindenképpen egy bravúros szereplés lenne. A rájátszást egyértelműnek látom náluk, de úgy érzem, hogy a felsőház is meglesz nekik, legalábbis minden esélyük megvan rá. Ehhez viszont a Pécs ellen mindenképp győzniük kell.

A PVSK edzőt cserélt, szintén öt légióssal játszik. Elmondtuk már sokszor róluk, de nem érzem igazán jó csapatnak, elég erősnek az idei Pécset. Ahhoz, hogy Kaposváron nyerjenek, mind az öt külföldinek egyszerre kellene nagyon jól teljesítenie, miközben a fiatalszabályból is előlép valaki – elsősorban Meleg Gergőtől várom ezt -, míg a két felnőtt magyarból legalább egyikőjüknek az átlagosnál jobban kellene kosárlabdáznia. Ennek ellenére egy igazi rangadót várok tőlük, ahol a KKK nyer.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Zalakerámia ZTE KK: Ez egy úgymond alsóházi rangadó lesz. A Nyíregyháza túl van egy hatalmas bravúron. A Szolnok ott nyilván tudta, hogy kit kell levédeni, ez nem sikerült, hiszen Johnson, Bryce és Suárez hárman 71 pontot dobott. Ez a két csapat is a légiósaira épít, a magyarok statiszta szerepet játszanak. Ha ehhez hozzá tudnak tenni a honi kosarasok, miközben a külföldiek hozzák a tőlük megszokottat, akkor bármelyik együttes nyerhet ezen a találkozón. Két jó formában lévő együttes találkozik, ahol a nyíregyháziakra teszek, de ha a ZTE amerikai játékosai még egyszer olyan teljesítményt tesznek le az asztalra, mint a Debrecen ellen, akkor okozhatnak meglepetést. A vendégeknél van egy aktualitás is, a tavaly remek szezont futó Bonifert Bendegúzt megoperálták. Mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánok neki.

Egis Körmend – Alba Fehérvár: Ez is egy rangadó lesz, de sokkal magasabb szintű csapatok csatáját fogja hozni. Tudásra nagyjából két azonos képességű együttesről van szó, tehát minden adott ahhoz, hogy egy igazi derbit lássunk. A Körmendnél is ki kell mondani, hogy egyértelműen a négy amerikai húzza a szekeret, melléjük viszont mindig megvannak azok a magyarok, akik hozzátesznek, ez Pécsen például nem sikerült. Ha a négy kulcsember hozza az utóbbi hónapokban látott teljesítményt és csatlakozik valaki a magyarok közül, akkor a hazai pályát, a közönséget olyan erőnek érzem, hogy a körmendi csarnokban megverik a Fehérvárt. Az Albán nem tudok kiigazodni. Nagyon komoly játékok anyaguk van, a vezetőség mindent biztosított az előző vezetőedzőnek és most Zollnerrnek is. Steele és Laksa játékára nem tartottak igényt, míg Smith kimondottan a tréner kérésére érkezett. Én most vasi győzelemre teszek, de nem zárnám ki a rapszodikus fehérvári sikert sem.

Körmenden is rangadót rendeznek. Fotó: hunbasket.hu

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: A múlt hétvégén számomra a Paks, a Debrecen és az Oroszlány volt a forduló citrom-díjasa. A paksiak nem lehetnek büszkék a szegedi teljesítményükre, viszont a profi kosárlabdában nincs idő ezen lamentálni, következik egy kulcsfontosságú meccs a KTE ellen. Mindkét együttes számár óriási a tét, ez lesz talán az egyik legnagyobb téttel bíró találkozó. Ha az ASE nem tud nyerni hazai pályán, akkor a matematika azt mondja, hogy meg fog ragadni az alsóházban és nagyon nehéz helyzetbe kerül a playout elkerülése szempontjából. A vezetőség itt is mindent megadott a csapatnak, edzőcsere, légiós változtatások voltak. Jó feltételek mellett most már otthon edzenek és játszanak, most már a játékosokon és a tréneren a sor. Tessék jól játszani, bizonyítani, nyerni.

A Kecskemét egy kicsit talán késve, de megerősítette a keretet. Úgy tudom, hogy Milutinovics és Fazekas nem tud majd pályára lépni. A KTE most már huzamosabb időt együtt tudott dolgozni. Ha a Nyíregyháza nyer, akkor utolérheti a vendégeket, úgyhogy ez nekik is egy nagyon fontos összecsapás lesz. Sok problémával küzdenek, de így is jól játszanak hónapok óta, viszont nem tudnak nyerni, nem tudják feltenni a pontot az i-re. Elképesztő téttel bíró meccse lesz ez a játéknapnak, ahol paksi sikerre teszek.

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász: A Sopronra elhasználtunk már minden jelzőt. Tizenkettes győzelmi szériában vannak, szépen játszanak, racionális kosárlabdát játszanak, jó nézni őket. Megvan náluk a hierarchia, amely a légiósokra épül, de a magyarok közül mindig van valaki, aki kiegészítse őket. Talán a legjobbjuk, McGill kiesett, de nélküle is szépen szerepeltek, azóta pedig már pótolták is Mack személyében, akit jó kosarasnak tartok. Az utóbbi hetek tendenciái alapján egyértelműen a hazaiakat tartom az esélyesnek. Teltház közeli meccs lesz, remek hangulattal, amit a televízió is ad, szeretném is megdicsérni a műsor politikájukat, jó mérkőzést választottak. Én is a Falco találkozója után azonnal megyek haza és nézem a második félidőt.

A Szolnokot nagyon sújtotta a koronavírus, valamint a post-covid tünetek. Szépen lassan utol fogják érni magukat, de szerintem még nem most fognak nyerni. Számomra az a legizgalmasabb minden csapatot beleértve, hogy a magyar játékosok – itt nem csak az U23-asokra gondolok – mit tudnak hozzátenni. Higgyék el, hogy minden kosárlabda-szerető magyar ember nagyon szurkol a honi játékosoknak. Én nagyon tudok örülni minden kiemelkedő teljesítménynek. Ezen a találkozón is érdekes lesz, hogy a légiósok mellett ki tud még hozzátenni.

Állandó szakértőnk szerint a csapat és a szakma a fő felelőse ennek a debreceni jelenségnek. Fotó: hunbasket.hu

DEAC-Tungsram – MVM-OSE Lions: Itt a másik két citrom-díjasunk az elmúlt fordulóból. A Debrecennél érezni lehetett az elmúlt hetekben, hogy valami nincs rendben, szerintem Vovorasz edző nem volt képben, amikor Magyarországra jött, talán lebecsülte a bajnokságot, nem tisztelte a pontvadászatot. Tudom mit beszélek, hiszen hét évet dolgoztam külföldön és minden a tisztelettel kezdődik. A véleményem szerint nem jól nyúlt hozzá a csapat kémiájához. A vezetőség jót akart, komoly tudású edzőt igazolt – mint ahogy Topiccsal kapcsolatban is jó volt a szándék, de itt azért megjegyeznék valamit: Kovács Adrián menesztése óta, azaz kilenc hónap alatt három edzőt váltottak le. Ez azért sok mindent elmond a szakmai stábról, amelynek egyébként Debrecenben mindent biztosítottak. A szakmai stáb többi tagja, az általam nagyon tisztelt Mandics, Lekli József és az erőnléti edző sem lett felelősségre vonva, legalábbis maradtak a stábban. Az igazságérzetemet azért ez egy kicsit piszkálja, hogy mindig a vezetőedzők viszik el a balhét egy személyben. Ki kell mondanom, hogy ennél a bizonyos asztalnál a vezetőség nyugodtabban ülhet, mint a szakma. A csapat és a szakma egyértelműen a fő felelőse ennek a jelenségnek, ami most van. Most már a szakma jön és a játékosok, akik extra körülmények között készülhetnek, kötelességük folyamatosan, nagyon karakteres teljesítményt nyújtani egyénileg is, de főleg csapatban. Akarati tényezőt is szeretnék látni náluk.

Az Oroszlányt láttam a múlt hétvégén a Falco ellen. Talán a legjobb játékosuk, Minchev nem játszott, aki azóta távozott is. Ők is a légiósokra építenek. jó magyarjaik vannak, de csak ritkán látok hozzáadott értéket tőlük. A Szombathely ellen egy negyeden keresztül nagyon jól játszottak, de a sárga-feketék takarékos teljesítménnyel is magabiztosan győztek. Nem zárom ki, hogy egy hatalmas bravúrt csináljanak Debrecenben, de az én fejemben az a forgatókönyv van meg, hogy az edzőváltás után most már nem lesz mellébeszélés és nagyon odateszi magát a DEAC és érvényesíti a papírformát.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DallasVulcanoLajosZsarkovKnézy Ernő Recent comment authors
Dallas
Olvasó

Ha van 3 Lócitromdíjas, akkor az Arany-Málna díjat ezennel kiosztom a saját csapatomnak ,bár a költségvetés már nem AAA de azért még mindig A , ehez képest B-s produkció lett a legutóbbi alkotásunk. A Nyíregyháza szét Fűrész 1. elt minket ,kis pénz nagy siker 🙂

Lajos
Olvasó

Meglepetést és Alba győzelmet érzek. Voja felszívja magát és dob 30 pontot!

Zsarkov
Olvasó

Nem értem…, körmendiként úgy nyalja a Falco seggét, hogy sz@ros a nyelve!? Vagy mi történt, hogy az skf gördülőcsapagyon forgó szélkakas hozzá képest egy monolitikus obeliszknek tűnik!?

Vulcano
Olvasó

Seggnyalás ha elismeri, hogy a BL16-ba jutni az kurva nagy dolog?
De gondolom ha az Olaj nemzetközi sikereit ecsetelné akkor nem lenne seggnyaló. Te viszont akkor is egy bohóc lennél.

Knézy Ernő
Olvasó

Várjuk ki a végét!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés