Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba: A magyar kosárlabda csodája, amikor a megyei aranyérem az országos döntőben dől el

Állandó szakértőnk szerint a csalódott csapatok csatáján akár meglepetést okozhat a KTE.:

:

Megkezdődnek a helyosztók a férfi élvonalban. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a várakozásait az első mérkőzések kapcsán.

Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Mindkét csapat megharcolt a döntőbe való bejutásért, a Kecskemét elment az ötödik meccsig is. Mindezt úgy, hogy egy adott pillanatban az alsóház veszélye is felsejlett náluk. Végül a rájátszásban a hetedik helyről csináltak csodát, hogy ez folytatódik-e, arra 50% esélyt adok. A KTE hat légiósra és Wittmannra épített, míg a fiatalok közül nagyon sok játékos megvillantotta a tudását, amelynek gratulálok, de a csapatot az előbb említett hét játékos vitte, valamint kiemelném Forray Gábor szerepét. Az Alba nehezen kezdte az évet, majd edzőváltás volt, hektikusan játszottak, de le a kalappal a rájátszásbeli szereplésük előtt. A Sopron ellen magabiztosan jutottak tovább, míg a Falcónak maximális teljesítményt kellett hoznia ellenük. Kiemelném az öt magyar játékosukat, Vojvodát természetesen külön is. Mellettük a légiósok közül valaki mindig tudott beletenni, de nem ők húzták a szekeret. Egy nagyon szoros eredményen sem csodálkoznék, akár nyerhet is idegenben a Kecskemét, de én most fehérvári győzelemre teszek. A bronzcsata mindig egy kicsit a csalódott csapatok csatája is, de remélem, hogy nem így lesz és mindkét együttes megmutatja még egyszer a valós tudását.

Fotó: hunbasket.hu

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend: A Falco-Körmend döntő egy Vas megyei finálé is. A két csapat párhuzamos történelmét és a nemes rivalizálását ismerjük, ez pedig most újabbfejezethez érkezett, ami a kosárlabda ünnepe mindkét városban. Mindkét klub büszke lehet a múltjára és az eredményeire, a jelenére pedig még büszkébb, hiszen csodálatosan fest a két gárda közelmúltja. Az a megye is büszke lehet magára, ahol a megyei bajnokság úgy dől el, hogy az egybe esik a magyar bajnokság fináléjával. A Falco az utolsó öt-hat évben rengeteg döntőt játszott, de amikor megszakadt a bajnokság, akkor is a sárga-feketék vezették a tabellát, sőt, szerintem a szombathelyieknek az volt a legjobb csapata a története során, de a Körmendnek is erős volt a kerete, tőlük is egy esetleges bajnoki döntőt, vagy egy érmet vett el a koronavírus. Mindkét együttes csodálatosan szerepelt az elmúlt években a nemzetközi kupákban is. Én szeretek kosárlabda meccsekre járni, menjen el akár öt meccsig is a párharc, győzzön a jobb.

A két csapat teljesen különböző alapokon épül. A Falco hat minőségű magyar válogatott játékossal játszik, ők ráadásul a legjobb korban vannak és a nemzeti csapatban is alapemberek. Úgy érzem, hogy a rotációjuk kilenc emberes lesz, az előbb említett hatoshoz Barac és Clark fog tudni érdemben hozzátenni a légiósok közül, valamint Kovács is jól szállt be az Alba ellen. A Körmend egyértelműen az öt légiósára épít. Náluk az év elején a célok között a rájátszásba való bejutás, a fiatalok szerepeltetése, beépítése volt az elvárás. A padról jön Ferencz és Durázi a külföldiek mellé, valamint nagyon örülök, hogy Takács az elsőszámú U23-as játékosukká nőtte ki magát. A kilencemberes rotációba még Ralf Martinez fog náluk beférni, aki elsősorban labdaszerzésben, védekezésben lehet a csapat hasznára. A két edző világos és már ismert elvek alapján irányítja a csapatát.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Azt kívánom, hogy az összes Vas megyei kosárlabdában résztvevő szereplő – legyen az szurkoló, játékos, volt játékos, edző – jöjjön büszkén a meccsekre. Valamelyik klubnak felkerül a címerére a negyedik csillag, ez egy nemes, régi vetélkedésnek lesz az egyik állomása. Kívánom mindkét csapatnak és szurkolótábornak a legjobbat, valamint azt, hogy aki igazán megérdemli, az nyerje ezt a csillagot.

Külön gratulálok Gráczer Györgynek, aki már 42 éve áll a Falco élén, a csúcsok közelébe vezette a csapatot. Mindkét város, illetve a városok közvéleménye is a két klub mellett áll. Elképesztő kosárlabda láz van. Az első meccsen hazai győzelmet várok, hiszen a 3-1-gyel, a legjobb eredménnyel jutottak be a sárga-feketék, nem kellett 8 napot várni, de nem is kellett pályára lépniük vasárnap. Ez az első meccsen még számítani fog, nehéz a vasárnapi mérkőzésből egy szerdaiba belemenni, de ez később már nem lesz probléma.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
WSrebornBlack BirdRolexBandyJólnézünkMIKI Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

A folyamatos Vas megyei ömlengés közepette azt azért ne felejtsük el, hogy az 1987 óta eltelt 35 évben 6 alkalommal lett vasi bajnok, tehát úgy beállítani mintha ott találták volna fel a kosárlabdát és mintha csak ők tettek volna le bármit az asztalra, enyhén szólva költői túlzás.

Black Bird
Olvasó

Hajrá Falco, hajrá Vas megye! ??????

Bandy
Olvasó

Hajrá Körmend!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Szalay Feri Bácsi Vas Megyébe hozza az érmeket!

Rolex
Olvasó

Debrecenbe is vitt nem is rég,emlékszel,
Csak te akkor már nem biztos,hogy ott voltál…
❤️?

Pbask
Olvasó

Igy van, Hajrá Vas Megye!
Jó hangulatú döntő várható, nyilván hazai pálya is lesz itt-ott, de míg nem anyázunk, szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, hatalmas fegyvertény ez Vas megyének! Csak már lenne hét óra..:D

csonka88
Olvasó

Így van, bérletesként ott leszek és remélem a kosárlabdáról fog szólni a döntő, nem pedig az egymás szidalmazásáról vagy egy esetleges lelátói incidensről.
Egy jó és sérülésmentes meccset kívánok mind a két félnek.

Motoros
Olvasó

????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés