Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba: A magyar kosárlabda csodája, amikor a megyei aranyérem az országos döntőben dől el

Állandó szakértőnk szerint a csalódott csapatok csatáján akár meglepetést okozhat a KTE.:

:

Megkezdődnek a helyosztók a férfi élvonalban. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a várakozásait az első mérkőzések kapcsán.

Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Mindkét csapat megharcolt a döntőbe való bejutásért, a Kecskemét elment az ötödik meccsig is. Mindezt úgy, hogy egy adott pillanatban az alsóház veszélye is felsejlett náluk. Végül a rájátszásban a hetedik helyről csináltak csodát, hogy ez folytatódik-e, arra 50% esélyt adok. A KTE hat légiósra és Wittmannra épített, míg a fiatalok közül nagyon sok játékos megvillantotta a tudását, amelynek gratulálok, de a csapatot az előbb említett hét játékos vitte, valamint kiemelném Forray Gábor szerepét. Az Alba nehezen kezdte az évet, majd edzőváltás volt, hektikusan játszottak, de le a kalappal a rájátszásbeli szereplésük előtt. A Sopron ellen magabiztosan jutottak tovább, míg a Falcónak maximális teljesítményt kellett hoznia ellenük. Kiemelném az öt magyar játékosukat, Vojvodát természetesen külön is. Mellettük a légiósok közül valaki mindig tudott beletenni, de nem ők húzták a szekeret. Egy nagyon szoros eredményen sem csodálkoznék, akár nyerhet is idegenben a Kecskemét, de én most fehérvári győzelemre teszek. A bronzcsata mindig egy kicsit a csalódott csapatok csatája is, de remélem, hogy nem így lesz és mindkét együttes megmutatja még egyszer a valós tudását.

Fotó: hunbasket.hu

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend: A Falco-Körmend döntő egy Vas megyei finálé is. A két csapat párhuzamos történelmét és a nemes rivalizálását ismerjük, ez pedig most újabbfejezethez érkezett, ami a kosárlabda ünnepe mindkét városban. Mindkét klub büszke lehet a múltjára és az eredményeire, a jelenére pedig még büszkébb, hiszen csodálatosan fest a két gárda közelmúltja. Az a megye is büszke lehet magára, ahol a megyei bajnokság úgy dől el, hogy az egybe esik a magyar bajnokság fináléjával. A Falco az utolsó öt-hat évben rengeteg döntőt játszott, de amikor megszakadt a bajnokság, akkor is a sárga-feketék vezették a tabellát, sőt, szerintem a szombathelyieknek az volt a legjobb csapata a története során, de a Körmendnek is erős volt a kerete, tőlük is egy esetleges bajnoki döntőt, vagy egy érmet vett el a koronavírus. Mindkét együttes csodálatosan szerepelt az elmúlt években a nemzetközi kupákban is. Én szeretek kosárlabda meccsekre járni, menjen el akár öt meccsig is a párharc, győzzön a jobb.

A két csapat teljesen különböző alapokon épül. A Falco hat minőségű magyar válogatott játékossal játszik, ők ráadásul a legjobb korban vannak és a nemzeti csapatban is alapemberek. Úgy érzem, hogy a rotációjuk kilenc emberes lesz, az előbb említett hatoshoz Barac és Clark fog tudni érdemben hozzátenni a légiósok közül, valamint Kovács is jól szállt be az Alba ellen. A Körmend egyértelműen az öt légiósára épít. Náluk az év elején a célok között a rájátszásba való bejutás, a fiatalok szerepeltetése, beépítése volt az elvárás. A padról jön Ferencz és Durázi a külföldiek mellé, valamint nagyon örülök, hogy Takács az elsőszámú U23-as játékosukká nőtte ki magát. A kilencemberes rotációba még Ralf Martinez fog náluk beférni, aki elsősorban labdaszerzésben, védekezésben lehet a csapat hasznára. A két edző világos és már ismert elvek alapján irányítja a csapatát.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Azt kívánom, hogy az összes Vas megyei kosárlabdában résztvevő szereplő – legyen az szurkoló, játékos, volt játékos, edző – jöjjön büszkén a meccsekre. Valamelyik klubnak felkerül a címerére a negyedik csillag, ez egy nemes, régi vetélkedésnek lesz az egyik állomása. Kívánom mindkét csapatnak és szurkolótábornak a legjobbat, valamint azt, hogy aki igazán megérdemli, az nyerje ezt a csillagot.

Külön gratulálok Gráczer Györgynek, aki már 42 éve áll a Falco élén, a csúcsok közelébe vezette a csapatot. Mindkét város, illetve a városok közvéleménye is a két klub mellett áll. Elképesztő kosárlabda láz van. Az első meccsen hazai győzelmet várok, hiszen a 3-1-gyel, a legjobb eredménnyel jutottak be a sárga-feketék, nem kellett 8 napot várni, de nem is kellett pályára lépniük vasárnap. Ez az első meccsen még számítani fog, nehéz a vasárnapi mérkőzésből egy szerdaiba belemenni, de ez később már nem lesz probléma.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
WSrebornBlack BirdRolexBandyJólnézünkMIKI Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

A folyamatos Vas megyei ömlengés közepette azt azért ne felejtsük el, hogy az 1987 óta eltelt 35 évben 6 alkalommal lett vasi bajnok, tehát úgy beállítani mintha ott találták volna fel a kosárlabdát és mintha csak ők tettek volna le bármit az asztalra, enyhén szólva költői túlzás.

Black Bird
Olvasó

Hajrá Falco, hajrá Vas megye! 💛🖤💛🖤💛🖤

Bandy
Olvasó

Hajrá Körmend!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Szalay Feri Bácsi Vas Megyébe hozza az érmeket!

Rolex
Olvasó

Debrecenbe is vitt nem is rég,emlékszel,
Csak te akkor már nem biztos,hogy ott voltál…
❤️🖤

Pbask
Olvasó

Igy van, Hajrá Vas Megye!
Jó hangulatú döntő várható, nyilván hazai pálya is lesz itt-ott, de míg nem anyázunk, szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, hatalmas fegyvertény ez Vas megyének! Csak már lenne hét óra..:D

csonka88
Olvasó

Így van, bérletesként ott leszek és remélem a kosárlabdáról fog szólni a döntő, nem pedig az egymás szidalmazásáról vagy egy esetleges lelátói incidensről.
Egy jó és sérülésmentes meccset kívánok mind a két félnek.

Motoros
Olvasó

🥂🍷🥂🍷

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés