Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Déri Csaba: A Falco kiemelkedik a mezőnyből

Állandó szakértőnk szerint Debrecen mindig jó házigazda.:

:

Csütörtökön a negyeddöntőkkel megkezdődik az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa. Állandó szakértőnket, Déri Csabát kértük meg arra, hogy ossza meg gondolatait a három napos esemény előtt, íme:

– Azzal kezdeném, hogy gratulálok mind a nyolc csapatnak, aki ezen a rendezvényen részt vesz, hiszen ez egy tizenhárom forduló után kialakult sorrend. A profi kosárlabdát igenis eredményre játsszák. Érdekes, hogy az Oroszlány, a Kaposvár és a Sopron sem tudta bebiztosítani a helyét a Magyar Kupában, pedig ezek az együttesek 26 forduló után a legjobb tízben végeztek. Meglepetés a Nyíregyháza részvétele, valamint a Szeged bravúros kvalifikációja, de ide sorolhatnánk a Kecskemétet is.

Gratulálnék az MKOSZ-nek is, hogy a koronavírus idején az alapbajnokságot nagy megrázkódtatások nélkül megrendezte és az utánpótlás bajnokságok is gördülékenyen futottak, ez nagy dolog.

Fotó: DEAC Kosárlabda Facebook

Az újkori debreceni kosárlabdának újra komoly A-csoportos csapata van, az idén is jó esélyekkel indulnak. Becsky István vezetésével nemcsak egy nagy együttes épült – amely idén akár a bajnoki címre is esélyes még úgy is, hogy eddig nem szerepelt jól -, hanem remek rendezvényeket is rendeznek. A Főnix Aréna egy időben ULEB-liga meccseknek adott otthont, minden igényt kielégített. Ne felejtsük el, hogy itt rendeztek két felnőtt válogatott mérkőzést is, amikor kellett, akkor a debreceniek a Szolnok segítségére is tudtak lenni. Nagyon jó rendező a város, volt már itt Magyar Kupa nyolcas döntő is, de női U20-as világbajnokságot is, valamint lesz U19 fiú vb is itt. Óriási élmény minden esetben a 3×3-as világesemények szervezése. Amin részt vettem, minden eseményükről az jön vissza, hogy adnak a színvonalra, egyértelműen nemzetközi színvonalon rendeznek, onnan elégedetlenül nem jött még el senki, már ami a szervezést illeti. Debrecen abszolút európai város, a világ bármely pontján megállná a helyét. A kosárlabda Magyarországon egy kicsit féloldalas a nyugati irányba, de mégiscsak van Keleten is öt csapat (Szolnok, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Debrecen). Egy kupa hétvége háromnapos, ha valaki családdal, vagy baráti társasággal utazik el, akkor egyéb lehetőségeket is nyújt a város. Ezzel vigasztalnám azokat, akik esetleg berzenkednek a helyszínt illetően.

Fotó: Főnix Aréna Facebook

Én megéltem azt az időszakot is, amikor négyes döntő volt és még az alacsonyabb osztályú csapatok is szerepelhettek, óriási dolog volt egy kis csapat életében, ha az úgynevezett nagyokkal játszottak, ennek volt egy varázsa. Régen ez hatalmas izgalommal járt, sokáig licittel döntötték el a helyszínt a klubok, amely során óriási taktikázások voltak. A régi rendezést szimpatikusnak tartom, de az európai kosárlabdából át kell venni a pozitívumokat, ezért üdvözlöm ezt a nyolcas rendezést, annak is örülök, hogy az alapszakasz és a középszakasz között van. El tudtam volna képzelni egy csütörtök-péntek-szombatot a válogatott program előtt, nagyon sok európai bajnokságban ezt így csinálták. Esetleg a válogatott szünet után is el tudtam volna képzelni az MK-döntőt, illett volna abba az ablakba.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Nyilvánvaló, hogy mindenki olvasatában egy bajnoki cím egy különleges eseménynek számít. Általában ehhez rengeteg meccset kell játszani. A kupánál viszont vannak kategóriák. Már az is egy rang, hogy valaki bejutott a nyolcba, utána a kieséses rendszer miatt – ami a varázsa az eseménynek – lefeleződik rögtön a mezőny. Aki az első nap után is maradni tud, az még két meccs játszik. Én egyébként ezen változtatnék, a harmadik helyért már nem játszanék, ott már csalódott csapatok vannak, igaz, vannak olyan gárdák, akik a harmadik helyet is szeretnék megszerezni. A nagyobb klubok, akik meg akarják nyerni viszont a bronzmeccsen már ambíció mentesen lépnek pályára. Ellenpéldának számít a Nyíregyháza és a Kecskemét, szerintem mindketten nagyon örülnek a másiknak. Az ő águkon akár eljuthatnak egy döntőig is, de az elődöntőben egyikük biztosan részt vesz. Ha a Blue Sharks újoncként továbbjut az első körön, az már a klub történetének aranyoldalain fog megjelenni. Egy Magyar Kupán nemcsak arra emlékszik valaki, hogy ki nyer a végén, igaz, nyilván ez a legfontosabb.

Számomra a koronavírus idején a közönség nélküli budapesti rendezés is üdvözletes volt, akkor kétnaponta játszottak a résztvevő együttesek, jól volt megoldva. Örülök neki viszont, hogy most már ott lehetnek a szurkolók. Az aranyérmest keressük, de nekem tökéletesen megfelel ez a háromnapos rendezés. A szabály miatt ez lehetőséget fog adni a fiataloknak és olyan játékosoknak is, akik egy szerda-szombat ritmusban nem tudnak pályára kerülni. Lesznek nem várt hősök.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Azt tartom főleg esélyesnek, aki már megszokta a sorozatterhelést, emiatt a Falco kiemelkedik a mezőnyből. Az utazáshoz is hozzászoktak már, mély a keretük, megszokták azt is, hogy ők a kupagyőztes, bajnokcsapat, all-inben van most a Szombathely. Mindenhol mindenki őket akarja legyőzni, hiszen az lenne a nagy bravúr. Kíváncsi leszek, hogy ez összejön-e bárkinek is, rögtön a Szegednek jut a feladat, hogy ezt megpróbálja. Az elmúlt hetek formája alapján a Falco-Szegeden a sárga-feketéket várom győztesnek, a Nyíregyháza-Kecskeméten utóbbit tartom esélyesebbnek, a Szolnoknak jól sikerült az utolsó mérkőzése, míg a Körmend az utolsó két meccse nem úgy jött össze, itt az ideje a javításnak, de ebben a párharcban Olajbányász-sikert várok és szerintem a Debrecen teljes kerettel hazai környezetben megveri az Albát.

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
JózsipapaLuciferBöcskey AttilaHeindrichdonnarumma Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Igaza lett. A falkó kiemelkedett… ???

Józsipapa
Olvasó

Gumi beletrafált !!!

Lucifer
Olvasó

Gumicumi!

Böcskey Attila
Olvasó

A filkó annyira kiemelkedik a sorból, hogy már mehet is haza a sárga takonyhoz!

Heindrich
Olvasó

Hajrá OLAJ!

donnarumma
Olvasó

jó szurkolást mindenkinek!

KKK72
Olvasó

Örülök,hogy a kupáról részletesen tájékoztatnak bennünket, de mikor kapunk tájékoztatást a bajnokság középszakaszáról ? Ki mikor kivel és hol játszik ? Olyan qrva nehéz megejteni egy sorsolást ami már a bajnokság kezdete előtt elkészíthető lett volna név nélkül helyezési számmal helyszínnel és időponnttal most csak a csapatok nevét kellene behelyezni a számok helyére. Időpont változtatás így is lesz mert így is közbe jöhetnek problémák.

Kendeffy Botond
Olvasó

Gumi a podcastben a Körmend győzelmét, itt meg a Szolnok győzelmét jelezte előre.

Tuti biztosra megy.

Plusz Falco-alkalmazottként a Falco-győzelmére fogad…

Igazi szagértő.

Madison
Olvasó

A régi kuparendszer nagyon izgalmas és élvezetes volt, személy szerint sokkal többre tartottam, mint ezt a jelenlegit. Persze a jelenlegi helyzetben elég kellemetlen lenne a korábbi szerint játszani, elég megalázó lenne, ahogy sorra esnek ki az A csoportos csapatok…

Sárgarabszolga
Olvasó

a négyes mezőnye: Szeged,Olaj,Deac,Nyíregy…vesszen a tökfilkó!:D

SárgaPárna
Olvasó

Jajj…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ha így lesz akkor nagy a baj, én így látom
Falko
Olaj
Alba
KTE
Hajrá !

WSreborn
Olvasó

Igen Déri Csaba bácsi, ez már csak ilyen, aki kiemelkedik anyagilag, az kiemelkedik mindenhogy ez nem egy meglepő dolog…

Mendez
Olvasó

Nektek azért sikerült meglepetést okozni 2013-ban és 2017-ben is.

WSreborn
Olvasó

Pedig Szalay akkor is MKOSZ elnök volt, akkor hogy is van ez???????
Biztos azért mert ti mindent mindig mindenkinél jobban csináltok!

WSreborn
Olvasó

Egyébként azt a 8-at is sokára vagy soha sem hozzátok, mi lenne ha 10 lenne, a kupa 8ról meg ne is beszéljünk

Mendez
Olvasó

Éppen te írtad…ha állam bácsi a zsebébe rak bármelyik csapatnak 1 milliárdot minden szezonban akkor nem nagy muatvány.

WSreborn
Olvasó

Melyiknek rak 1 milliárdot? Pl. nálunk idén a foci, kosár, vízilabda együtt kapott 770 millát.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Gumi udvarias volt, gratulált a résztvevőknek, Becskyéknek. Jó helyszínnek tartja Debrecent.

SárgaPárna
Olvasó

A Gumi és a Becsky között van valami háttérben meghúzódó szál? 🙂 Így 17 évesen udvaroltam, igaz, annak mindig egy bekötőút lett a vége…

pirosf
Olvasó

Jól megraktak?

Redbid
Olvasó

Nem is kérdés, azért jut még mindig egy férfipárról ez az eszébe! 🙂 🙂 🙂

PL
Olvasó

Meg mindig fa..rahúzást emlegeti. Így érthető ???

PL
Olvasó

Hahahaha ????

PL
Olvasó

Déri Csaba ott dolgozik Szombathelyen, szerintem bármelyik nap ráérne egy friss fotóra…

Knézy Ernő
Olvasó

Ja kiemelkedik. 15:30 kor indul a buszuk haza ?

Mendez
Olvasó

Majd meglátjuk bucka, hogy ki megy haza!
Csak nehogy fantasztikus bácsinak felmenjen a vérnyomása megint a kommentek láttán. 🙂

Vulcano
Olvasó

23-3?⚫?
Legtöbb dobott, legkevesebb kapott pont. A mindössze 3 vereséget 3,2 és 8 ponttal szenvedtük el.
Te pedig tobábbra is egy ? maradsz.

Pojaca
Olvasó

Te ? Vulcano mit fényezed még itt magatokat?

Vulcano
Olvasó

Tényeket írtam???

2lee14
Olvasó

Én a Körmendre figyelnék a Falco helyett Ernő bácsi.

Best2
Olvasó

Nem nyílik az ernyő ernő? ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés