Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Debrecenből érkezik a ZTE első légiósa

Az elmúlt két évben Magyarországon kosárlabdázott.

  •   :

:

Carlton Guyton személyében találta meg első külföldi játékosát a Zalakerámia ZTE KK a 2021/22-es bajnoki szezonra – írja a klub honlapja.

Az új játékos érkezéséről Puskás Artúr szakmai igazgatónk így nyilatkozott az oldalnak:

Kettes pozícióban harcedzett, ponterős és kiegyensúlyozott játékosban gondolkodtunk. Carlton egy rendkívül megbízható dobóhátvéd, közel háromszáz profi mérkőzés rutinjával a tarsolyában. A magyar bajnokságban is bizonyította rátermettségét és tehetségét, ráadásul a legjobb korban van a pályafutását illetően. Megbízható védő játékos, visszalép a védő lepattanókért. Képes rendszerben játszani, jól olvassa a 2-2 szituációkat és adott esetben magának is tud helyzetet kialakítani. Hatékonyságát az utóbbi két szezonjában hozott 58%-os TS% mutatója szemlélteti leginkább. Mindhárom mezőny poszton hozzá tud tenni csapatunk játékához. Karakterként kiváló eleme lesz az öltözőnek, nagyon pozitív, alázatos és nyitott személyiség.

A 31. életévében járó amerikai, 193cm magas kosaras Illinois államban született. 2012-ben, Svédországban kezdte profi karrierjét, majd Németországban, Olaszországban és Görögországban is szerepelt.

Az elmúlt 2 évet már hazánkban töltötte, előbb az Alba Fehérvár, majd a DEAC gárdájánál számított abszolút alapembernek. Első, fehérvári szezonjában 21 mérkőzésen, 30 perc játékidő alatt 15 pontot, 4,6 assistot és 3,4 lepattanót, míg az elmúlt évadban a  DEAC csapatában 25,3 perc játékidő alatt 10,8 pontot, 3,2 lepattanót és 2,7 assistot átlagolt.

Fotó: DEAC Kosárlabda Facebook

  •   
31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
nick19Kosárfan66HollóGennaroDeTommasoWilson Recent comment authors
GennaroDeTommaso
Olvasó

Azért azt ne felejtsük el, hogy az Albában és a DEAC-ban is voltak erősen labdaigényes játékosok. (Ljubicic, Govens, McDuffie ill. Moody, Moore). Bőven korrekt igazolás, szerintem a ZTE jól járt vele, állítólag jó srác, igazi csapatember.

Wilson
Olvasó

Ő egy remek játékos és kiváló csapatember, azonban az, hogy ezek igazán érvényesüljenek kell egy edző aki kihozza belőle és a megfelelő helyen játszatja valamint társak, hisz belőle sose lesz első számú pontfelelős tőle senki ne is várja ezt.

nick19
Olvasó

A jó edző már adott a ZTE-nél.

GCkosar
Olvasó

Hajrá ZTE!!!

Milo
Olvasó

Szerintem illeni fog Cizmic rendszerébe. Ha csak a játéktudást nézem, akkor hosszú évek után a legjobb igazolása a ZTEnek. Viszont ezt az igazolást az ára határozza meg. Tavaly a Deac nagyon túlárazta, kérdés mennyit engedett a fizujából. Kellemetlen csapat lesz ez a ZTE, ha a zuhanyhíradós hírek bejönnek, akkor jó csapat is lehet ez a ZTE. De, hogy nektek zegi szurkolóknak semmi sem jó, az valami hihetetlen. Van sok probléma nálatok ez egyértelmű, meg az is, hogy jobb csapatot érdemelnétek, de szerintem ennek az igazolásnak és a Horti, Révész páros leigazolásának is lehetne örülni.

Kosárfan66
Olvasó

Mik vagy kik a zuhanyhíradós hírek?

Peter Griffin
Olvasó

Szerintem remek fogás, üdv nálunk! Delas-hoz képest nagy erősítés

royalka
Olvasó

Cizmic nem hülye, nem véletlen lett bajnok Szlovéniában. Felesleges állandóan károgni, az idén van edzőnk, aki tudja, mit csinál.

Tomi
Olvasó

Teo Szlovéniában másodedző volt, azért ezt ne hagyjuk figyelmen kívül! Amúgy igazad van, felesleges előre károgni. Az látszik hogy próbálkoznak és Teo személye azért megnyugtató valamelyest.
Az viszont érdekes lesz hogy Puskás és Teo mennyire élnek majd szimbiózisban. Teo egyetlen kérése az volt, hogy szabad kezet kapjon, erre idehozták Puskást. Remélhetőleg csak segítik majd egymást.

Peter Griffin
Olvasó

Mire gondolsz, hogy erre idehozták Puskást? A podcast-jében az mondta el, hogy mennyi mindenben fog segíteni és koordinálni, nem azt, hogy ő egymaga választja ki a légiósokat

Tomi
Olvasó

Nem kell hogy egymaga válassza ki a légiósokat. Elég ha csak egy-két esetben nem Teo lesz az aki a végső döntést hozza és már borulhat is az, amit Teo elképzelt. Egyáltalán nem biztos hogy ez lesz, sőt valószínű hogy segíteni fogják egymást, de ez is benne van a pakliban. A hangsúly itt azon van, hogy Teo kérésé valószínűleg nem teljesült ezen a téren és ez akár gondot is jelenthet, de nem érdemes az ördögöt a falra festeni. Ha gáz van, akkor Puskás viszi el a balhét, tehát ő is a saját elképzelése szerint akar gondolom légióst választani, a pályán viszont… Olvass tovább »

Minden6ó
Olvasó

Érdekes szitu lesz ha a csapat nem jut a rájátszásba minden eddiginél több pénzből sztáredzővel 2 segítővel szakmai igazgatóval.Na akkor ki lesz hibás?

Tomi
Olvasó

Puskás

Minden6ó
Olvasó

SZTÁRics jól be lett biztosítva…. Pártkatona!Szépen parkolópályára lett téve fél tucat ember mellőle…

KovàcsIstvàn
Olvasó

Puskás báb!! Kommunikációs “vezérigazgatóúr” báb!! Minden úgy történik ahogy 5.Ramszesz Cornéliusz és 125x csicskaKisA diktál!!! Azt igazoljuk akit ÉN mondok, az kommentelhet akit ÉN mondok!! Cornéliusz az időd lejárt, idén végleg megbuksz hiába bástyáztad körbe magad! VÉGE! A népharag elért! A nyarat otthon (Zalaegerszegen) töltöm, ha szembe jösz l….. a k……….. . Is!

Holló
Olvasó

SZTÁRics Kornél Viszlát, Auf Wiedersehen, Arrivederci, Adios, Bye bye, Távesz bachtalo!! Köszönjük ezt a hat évet elég volt belőled bőven ennyi!

LaBe
Olvasó

Nem is ZTE szurkoló aki nem fikázza a híreket és az igazolásokat!! Nem azt mondom, hogy nem jogos sok kritika, hanem azt, hogy unalmas minden hír kapcsán ugyanazt a sírás-rívást olvasni. Ettől szerintem semmi nem fog változni. Béke!

KovàcsIstvàn
Olvasó

LaBe. Töröld a profilképedet és térdelj a “párna” elé!!! Szeretett otthonomat ne szégyenitsd!!

LaBe
Olvasó

Azt, hogy mit csinálok a profilommal inkább én dönteném el…Azt meg mindenki eldöntheti, hogy mi a nagyobb szégyen? Minden döntés és hír hallatán károgni és elégedetlenkedni vagy felhívni a figyelmet ennek feleslegességére. Béke!

KovàcsIstvàn
Olvasó

Nem valami nagy szám a srác, viszont legalább jó drága!!!

Peter Griffin
Olvasó

Te fizeted?

KovàcsIstvàn
Olvasó

Igen

SárgaPárna
Olvasó

vicc

Tomi
Olvasó

Annak is gyenge vagy.

JR.Benitez
Olvasó

Tomi remélem nem a hivatalos ZTE facebookon vártad a hirt… Amúgy ez várható volt. Nem extra a pali, de tudják mit tud. A Zete több poszton is robbantani szeretne. De abban van azért rizikó. Kellett most olyan aki kiszámíthatóbb. De Tomika drága nyugodj meg, lesz nála jobb játékosotok is…

Tomi
Olvasó

Ugyan miért lennék nyugtalan?
Ne erőltessük ezeket a semmitmondó, sejtelmes utalásokat! Fingod nincs a Zetéről, ez már többször beigazolódott.
Hosszú évek után egyre inkább hidegen hagy engem is a csapat.

Mendez
Olvasó

Azt észrevettük, hogy inkább Falco rajongó lettél. 🙂

JR.Benitez
Olvasó

Sajnis igazad van. Már kevés van. Igaz lehet akkor születtél mióta legjobb barátom dolgozott ott, de ne zavarjon… Honnan is tudhatnád mi szeretett csapatod történelme… Sétálna veled szembe meccsen 2 hatvanas úriember, aztán fingod nem lenne kik azok, holott Egerszegi ikonok te okos…. Te csak foglalkozz velünk, kell minden csapatnak egy sárgáspárna!!! Hajrá nyomasd

Tomi
Olvasó

Nem kell ezt erőltetni te kis internethuszár 😅

Minden6ó
Olvasó

Az Albába rapszodikus volt a Deacba kifejezetten gyenge…Ha ehhez kellett Puskás Artúr akkor csodára nem számítok!

Vadkakas
Olvasó

Több van benne, mint amit a DEAC-ban kihoztak belőle, jól járt vele a Zete.

Hajrá DEAC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés