Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Debrecenben szakadt meg a Vasas nagy sorozata

Hazai pályán győzött a BKG és a Phoenix-MT.:

:

Három találkozót játszottak vasárnap a másodosztályban. A BKG-Prima Nagy Botond Ágoston kiváló egyéni teljesítményének köszönhetően győzte le a Salgótarjánt, a Megyeri Tigrisek a végjátékban biztosították be a győzelmet a Veszprém ellen. A forduló rangadóján a védekezés dominált, szinte végig vezetve, de izgalmas hajrában húzta be a meccset a DEAC U23.

BKG-Prima – Salgótarjáni KSE 93-74 (25-20, 28-20, 16-22, 24-12)

BKG: Nagy Be. 7 (+13 gólpassz), Nagy Bo. 46/30, Plézer 7/3, Galambos -, Lilaj 15/6 (+12 lepattanó). Cs: Kelenföldi 1, Spiriev 5/3, Halász 10/6, Szeleczki 2, Petrovics -.

SKSE: Herendics 12, Vas-Teplán 7, Dragasevics 14/9, Molnár 4, Takács 21/6. Cs: Nshimba 12, Monye M. 4, Hargitai -, Geiger -.

Nagy Botond Ágoston remeklésével fontos rangadót nyert a BKG a közvetlen rivális SKSE ellen. Az első félidőben csapata pontjainak többségét a bajnokság legeredményesebb játékosának számító hátvéd jegyezte, húsz perc alatt hét triplát küldött a helyére, így viszonylag simán vezettek a Kosok a nagyszünetben. A harmadik negyedben fölénybe kerültek a palánk alatt a tarjániak, a záró etap elején már csak öt pont volt a különbség, ám ekkor meg tudtak újulni a hazaiak, míg a piros-feketék nem tudtak betalálni kintről, végül magabiztos különbséggel győztek a sárga-kékek. A szigetszentmiklósiak csapatszinten is kiválóan, 50%-kal céloztak kintről, míg a nógrádiaknak meggyűlt a bajuk a triplákkal, ez pedig a több lepattanó és gólpassz ellenére sem fért bele. Azonos mérleggel álltak a csapatok a találkozó előtt, a BKG tudta semlegesre javítani győzelem-vereség mutatóját (6-6), az SKSE 5-7-tel áll. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: klikk .

Phoenix-MT Fót – Veszprém KK 87-75 (15-22, 25-23, 23-16, 24-14)

MT: Bus 13, Santiago 18, Katona 27/3, Varga 23, Horváth 2. Cs: Bonifert 3, Richter 1, Nagy -, Bálint -, Kékesi -.

Veszprém: Szabó 14/3, Madár 21/9, Végh 16/6, Kis 6, Orgona 6/3. Cs: Horváth 5/3, Ratiani 5, Szeifert -, Birkás -.

A második félidőben felőrölte a sereghajtót a Phoenix-MT. A veszprémiek alaposan meglepték ellenfelüket, az első negyedben 4-16 is állt a táblán. A folytatásban felpörögtek a hazaiak is, de a nagyszünetig kitartott a vendégek előnye. A fordulás után egyre többet hibáztak támadásban a piros-szürkék, így fordítottak, de nem tudtak ellépni a Megyeri Tigrisek. A hajrára aztán a vendégek fáradtak el jobban, ráadásul egy fóti mellett három veszprémi is kipontozódott, a végjátékban már egyértelműen a lila-fehérek akarata érvényesült. A bakonyiak szinte az utolsó percig meccsben voltak, de nem bírták végig. A fótiaknak a Katona-Varga duó 50 pontja mellett belefért, hogy kintről csupán egyszer voltak eredményesek. A Megyeri Tigrisek 5-7-es mérleggel harcban állnak azért, hogy PlayOff-helyen tölthessék a téli szünetet, a Veszprém (0-12) viszont már biztosan az utolsó helyről kezdi meg az új évet.

DEAC U23 – Vasas Akadémia 58-55 (16-10, 15-20, 14-6, 13-9)

DEAC: Kenéz 9, Neuwirth 10/6, Balázsi 8/3, Gáspár 7 (+12 lepattanó), Czermann 2. Cs: Pollák 11, Hőgye 3/3, Kovács 8/6, Ságodi -.

Vasas: Dormán 2, Fekete 5/3, Kelemen 2, Radics 13, Andrássy 10. Cs: Farkas 6, Cseh 3, Marcikics 2, Pleesz 4, Bagó 8.

Hatalmas küzdelem után debreceni siker a forduló rangadóján. A cívisvárosiak kezdtek jobban, már az első percekben látszott, hogy pontszegény lesz a két védekezés-specialista csapat csatája. A második negyedben elkapták a fonalat támadásban a fővárosiak, fordítottak is, majd fej-fej mellett haladtak a felek. A harmadik tíz percben összesen húsz pontot hozott össze a két csapat, 35-36 után a piros-kékek már nem találtak be a negyedből hátralévő öt percben, amit egy 10-0-lal büntettek a fehér-feketék. A záró játékrész első felében tíz pont körül alakult a differencia, ám az utolsó percekben a hazaiak támadójátéka mondott csődöt. A 36. percben 54-43 állt a táblán, ezt követően már nem szerzett mezőnykosarat a fehér-fekete gárda, a nagyot hajrázó pasarétieknek Radics révén még volt egy nehéz, távoli dobásuk a hosszabbításért, de ez – egy kivételével összes triplakísérletükhöz hasonlóan – pontatlan volt, így nagy skalpot gyűjtöttek be a hazai veretlenségüket megőrző debreceni fiatalok. Óriási taktikai csatát vívott a két hasonló szerkezetű, felkészült együttes, a jobb kinti dobóforma mellett negyedről negyedre kiegyensúlyozattabbak is voltak támadásban a hajdúságiak. Hat bajnokit követően talált ismét legyőzőre a Vasas (9-3), a DEAC U23 pedig túl van a hullámvölgyön, 8-4-gyel tapadnak a MAFC, Vasas párosra a tabellán a debreceniek. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: klikk .

12 játéknap után így áll a Piros-csoport mezőnye: klikk .

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés