Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Debrecenbe látogat az NKA Pécs

Hétközi forduló következik az NB I/B Piros-csoportjában.:

:

Szerdán és csütörtökön játsszák a másodosztály 7. fordulójának mérkőzéseit. A játéknap legjobban várt találkozója két kiemelt akadémia, a debreceni és a pécsi „műhely” egyaránt remeklő felnőttcsapatának összecsapása lesz. Egymás ellen játszik a tabella negyedik és ötödik helyezettje, közvetlen riválisok találkoznak az alsóházban, fővárosi derbi is szerepel a programban. November 2-án öt, 3-án két bajnokit rendeznek, várhatóan mindkét nap lesz élőben követhető meccs.

DEAC U23 – NKA Pécs

Szerda 16:00, Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok

A tabella harmadik helyezettje fogadja a másodikat az akadémiai rangadón. Az 5-1-gyel álló DEAC U23 a bajnokság meglepetéscsapatának számít, az NKA Pécs pedig a végső győzelem egyik legnagyobb várományosának nevezhető az elmúlt fordulók alapján. Mindkét fél fizikális, kemény védekezésre épülő kosárlabdát játszik, de a fehér-feketék egy szűk, míg a baranyaiak egy sokemberes rotációval teszik ezt. Talán ennek eredménye, hogy a két védelem hasonlóan hatékony (a DEAC öttel kevesebb pontot kapott eddig), viszont a pécsiek jóval ponterősebbek. A pécsiek a Vasas ellenit kivéve magabiztos különbséggel nyerték meccseiket, a hajdúságiak pedig öt egylabdás bajnokit játszottak, amelyből négyet behúztak. Hazai pályán még veretlen a cívisvárosi alakulat, amely támadásban a Neuwirth-Kenéz-Gáspár trióra épít, a túloldalon több a potenciális nyerőember, a Djordjevics-Meleg centerduó teljesít a legstabilabban. Még idegenben is a narancssárga-feketék az esélyesek, de a cívisvárosiak az eddigi összes ellenfelüknél veszélyesebbnek tűnnek. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/channel/UCmBeeSeQL6YzcnvCzF24dfQ .

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia

Szerda 17:00, Jászberény, Bercsényi tornacsarnok

A tavalyi ezüstérmes fogadja a negyedik helyezettet a Bercsényiben. A jászsági és a fővárosi együttes is 4-2-vel áll, nagy csata várható. Mindkét gárda csak élcsapattól kapott ki: a PVSK mellett a berényiek Debrecenben, a pasarétiek az NKA ellen. A körvonalazódó erőviszonyok alapján a pécsi riválisok mögött meghatározó lehet ez a két csapat, jelenleg úgy tűnik, hogy közvetlen riválisok lehetnek az alapszakasz végén is. Az előző körben egyaránt magabiztos győzelmet arattak a felek: a piros-kékek otthon verték simán a Ceglédet (84-60), a berényiek a mezőny első feléhez tartozó MAFC hazai veretlenségét vették el remek teljesítményt nyújtva (63-83), a Sport11-ben és a Gabányiban is triplazáport zúdított ellenfele gyűrűjére a győztes csapat. Rakics, illetve Arigbabu rendszerében is megoszlanak a terhek a játékosok közt, sokat rotáló, mély kerettel rendelkező csapatok csapnak össze a Jászfővárosban. Az eddigi eredmények alapján nagyon kiegyenlített a párharc, remek mérkőzésre van kilátás. Élő közvetítés az alábbi linken: https://www.facebook.com/jaszberenyi.kse .

Phoenix-MT Fót – TF-BP

Szerda 18:00, Fót, Phoenix Sportcsarnok

Nehéz helyzetben lévő csapatok mérkőznek meg a Phoenix Sportcsarnokban. Az otthon játszó fótiak vannak kedvezőbb pozícióban, hiszen két győzelem áll a nevük mellett a vendég TF-BP egyetlen, veszprémi sikerével szemben. A lila-fehérek szervezett, jó játékkal kezdték a szezont, az első három fordulóban megverték a BKG-t és a DEAC-ot is. Az utóbbi hetekben azonban több sérülés, betegség hátráltatta őket, így nem sikerült növelniük győzelmeik számát. A TF átalakult a nyáron, hullámzóan teljesítenek a mérkőzéseken belül, amiből egyelőre többnyire rosszul jönnek ki. A fótiaknál a fő problémát a hiányzók miatt felforgatott, szűk rotáció jelenti, a sárga-kékeknek pedig főleg védekezésben akadnak nehézségeik. A Megyeri Tigriseknél két hátvéd, Katona és Santiago az elsőszámú pontfelelősök, a Tehetséges Fiataloknál egy jó kinti dobó, Dancsecs mellett egy vérbeli center, Anda is egyre inkább magára talál támadásban. Valamivel egységesebb, megbízhatóbb játékot mutatott eddig a Phoenix-MT, de náluk van több kérdőjel a hiányzók miatt, érdekes összecsapásnak néznek elébe a csapatok.

Ceglédi KE – Veszprém KK

Szerda 18:30, Szolnok, Tiszavirág Aréna

Rossz formát mutató csapatok alsóházi rangadójára kerül sor Szolnokon. Az ideiglenes házigazda Cegléd egy győzelemmel, a vendég, sereghajtó Veszprém nyeretlenül várja a találkozót. A CKE elmúlt két mérkőzése alapján meglehetősen kétarcú csapat az újonc: múlt szerdán, a kupában 89-64-re nyertek Salgótarjánban, két nappal később simán kikaptak a Vasas otthonában (84-60). A rejtély megfejtése a kinti dobóteljesítményben rejlik: előbb 14-szer, utóbbi meccsen csak négyszer találtak be távolról. A triplák a bakonyiak játékában is kulcsszerepet töltenek be, mezőnykísérleteik többségét a 6,75-ös vonalon túlról vállalják el. Mindkét alakulatnak volt komoly hiányzója a legutóbbi fordulóban, a CKE csapatkapitányát, Csabát, a Veszprém légiósát, Ratianit volt kénytelen nélkülözni. A nyeretlen piros-szürkék egy győzelemmel meg is előznék a Pest megyeieket, akik szintén elvesztették legutóbbi négy bajnokijukat – óriási csatára lehet számítani. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/channel/UC3MERP07tFrO5jXg1syIjuQ .

MAFC – Óbudai Kaszások

Szerda 19:30, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Fővárosi rivális ellen javítana a legutóbbi két bajnokiját elvesztő MAFC. Az első négy mérkőzésüket sikerrel abszolváló műegyetemisták a 2-4-es mutatóval rendelkező Óbudát fogadják. Lakits András csapata különösen támadásban esett vissza az utóbbi két találkozón: addig 98, a DEAC és a JKSE elleni vereségek alkalmával mindössze 60,5 dobott pontot átlagoltak. A Kaszásoknak a védekezés az erősségük, viszont egyszer sem tudták megdobni a 90 pontot, 80-ig is csak egy alkalommal jutottak el – várhatóan a pontszegény meccs kedvezne nekik. Támadásban főleg jó kinti dobóikra alapoznak a III. kerületiek, a Jászberény bizonyította, hogy ez sikeres taktika lehet a piros-feketék ellen. A sárga-feketéktől három alapember is hiányzott a vasárnapi, DEAC ellen hosszabbításban elveszített meccsen, a túloldalon is többen sérültek, betegek voltak, de a hétvégén tudták vállalni a játékot. A MAFC a palánk alatt erősebbnek tűnik, így vendég oldalon a festékben, hazai részről a periméteren mutatott védekezés tűnik kritikus pontnak – valamivel esélyesebbek a jobban álló vendéglátók, de várhatóan nem lesz könnyű dolguk.

Pécsi VSK-VEOLIA – Salgótarjáni KSE

Csütörtök 18:00, Pécs, PVSK NKA Csarnok

Az SKSE ellen gyűjtheti be hetedik sikerét a listavezető. A minden meccsüket több, mint húsz ponttal nyerő fehér-feketék a változékonyan teljesítő, 3-3-mal álló Salgótarjánt fogadják. A piros-feketék klubvezetője, Dániel Péter ultimátumot adott a játékosoknak a múltheti, CKE elleni kupakudarc után, amire egy 105-58-as, kiütéses győzelemmel reagált a csapat a Nagykőrös ellen. Dániel Tamás legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyerő csapatából egyelőre hiányzik egy-két konstans jó játékra képes vezér, viszont öten is zártak már legalább 18 dobott ponttal mérkőzést – ha egyszerre fognak ki jó napot, a nógrádiak megnehezíthetik az éllovas dolgát. Aggodalomra persze nincs ok a PVSK háza táján: a Vasút átlagosan több, mint 35 pontos különbséggel nyeri meccseit, támadó- és védőoldalon is a legsikeresebb csapatnak számít. Ezzel együtt van esély egy látványos, színvonalas mérkőzésre. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/c/PvskHuPecsiVSK .

Nagykőrösi Sólymok KE – BKG-Prima

Csütörtök 19:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola

Kulcsfontoságú találkozó elé néz a Nagykőrös és a BKG is: egymás ellen játszik a két, idáig egyformán két sikert és négy vereséget jegyző gárda. A Sólymok erőssége a kiemelkedő egyéni teljesítmények helyett a csapategység, a játékosok megosztoznak a pontokon és a játékperceken, ugyanakkor van azért egy vezéregyéniség a csapatkapitány Lakosa személyében. A Kosok szakvezetése ezzel szemben régóta a néhány remek dobóra épülő rendszerjátékban bízik, a Nagy-fivérek mellett idén elsősorban Lilaj és Plézer feladata a pontszerzés. Nagykőrösi oldalról nagy a kontraszt a hazai és idegenbeli találkozók között: előbbieket megnyerték, utóbbiakat elvesztették idáig a bajnokságban. A Nagy-legénység a 0-3-as rajt után kiegyenesedni látszik, magabiztosan nyertek az Óbuda és a TF ellen is, a kettő közt az NKA-tól elszenvedett vereség aránya (80-116) ugyan nem mutat jól, de kisiklásnak sem mondható a pécsiek menetelésének fényében. Mindkét csapat joggal bízhat jó sorozata folytatásában, igazi ki-ki meccs várható, amely várhatóan pontgazdag is lesz, tekintve, hogy a sárga-kékek bajnokijain esik átlagosan a legtöbb pont.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés