Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

DEAC – Zalakerámia ZTE KK

Amelyik csapat nyer, az részt vehet a Magyar Kupán.

  •   

DEAC – Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 13. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Tőzsér D., Minár L., Fodor A. (Gorka Sz.)

DEAC: Moody - Manigat - Borisov - Bognár - Tóth Á.

ZTE: Bibbins - Johnson - Williams - Szabó - Agafonov.

Hatalmas téttel bíró mérkőzést vív egymással a DEAC és a ZTE csapata. Amelyik együttes győz, az kvalifikálja magát a debreceni rendezésű Magyar Kupára. A Zalaegerszeg Bibbins érkezése óta jó formában van, már hármat nyert zsinórban, míg a Debrecen Körmenden szenvedett szoros vereséget a legutóbbi fordulóban.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Jó hangulatban, minőségi munkával készültünk a ZTE elleni mérkőzésre. Úgy érzem, hogy az utolsó két találkozó jót tett a csapategységnek, pozitív energiával, megfelelő intenzitással dolgoznak a srácok, akik kellőképpen ki vannak éhezve a sikerre. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a tudása legjavát fogja nyújtani, és csapatként fogunk küzdeni ezért a számunkra nagyon fontos győzelemért.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az a tervünk, hogy bejussunk a Magyar Kupába. Érdekes a helyzet, mert a rájátszás eléréséhez van még húsz meccsünk, de azt viszont egy találkozó dönti el, hogy részt veszünk-e a kupán, vagy nem. Vesztettünk olyan mérkőzéseket hazai pályán, amik most hiányoznak és ha most meglennének akkor könnyebb helyzetben lennénk, de most ez a helyzet. Három összecsapás óta jó szériában vagyunk, amióta az irányítónk megérkezett, markánsabbak vagyunk, két jó csapatot győztünk le hazai pályán, illetve idegenben a Jászberényt. Bizakodó vagyok, annak ellenére, hogy nagyon nehéz lesz Debrecenben nyerni, mint ahogy minden csapatnak az volt. Nem is emlékszem, mikor volt utoljára csak másfél nap szabad karácsonykor. Annak megfelelően, hogy rendesen fel tudjunk készülni, huszonnegyedikén délelőtt még edzést tartottunk, illetve tegnap, huszonhatodikán már kettőt is edzettünk, ma délelőtt is tréningeztünk és este utazunk, mert Debrecen nincs közel nekünk. Sok pihenőnk nem volt, de azt gondolom, hogy ugyanúgy, mint a korábbi meccsekre, most is korrektül felkészültünk. Van egy meghatározó irányítójuk, egy meghatározó hármasuk és egy meghatározó centerük, de a többi posztokon szereplő játékos is tud meghatározó lenni, akár Manigat, Bognár Kristóf, vagy Polyák László. Tudomásom szerint Armwood helyére még nem érkezett senki, de a DEAC így is egy nagyon masszív együttes. Több problémánk volt, de a délelőtti edzés után mindenki vállalta a játékot, mindenki utazni fog. Ami még pluszban érdekessége ennek a meccsnek, hogy a Magyar Kupát Debrecenben rendezik és így dupla teher lehet rajtunk, de biztos vagyok benne, hogy korrekt körülmények mellett a két csapat egymás között fogja eldönteni, hogy ki jut be a nyolc közé.

  •   
16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
vainoTomika2Ledon GreenMimégmindigkitartunkBuborka Recent comment authors
Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Meglepetést érzek.Bencze még ha most az eddigiek után furán is jöhet le.De szerintem Bencze lemeccseli ezt a teljbepapis Kovács gyereket.

Ledon Green
Olvasó

A Kovács-Berényi bohóckettőst nem lesz nehéz lemeccselni!
Az NB1 2 leggyengébb edzője ül a debreceni csapat kispadján,holott kimagasló játékoskerettel és pénzügyi háttérrel rendelkeznek.
Az tovább gyengíti őket,hogy a Berényi lemond a vezetőedzői posztról immár másodszor,majd kinevezik a Kovácsotvezetőedzőnek és a Berényi mint a Becsky legjobb barátja mégis ott ül a padon és többet meccsel mint a Kovács!!
Ez mi már???
Ilyet én még a sehol sem láttam!
Röhögnek a saját játékosaik is rajtuk!
Katasztrófa!

dball
Olvasó

Te honnan vagy ilyen jól informált? 🙂

Horvath Bela
Olvasó

Idézet a HAON-ról:
“A mezőny sűrűsége miatt fontos megjegyezni, hogy ha 13. forduló után pontazonosság áll fenn, akkor az egymás elleni eredmények számítanak. Jelen állás szerint Kovács Adrián együttese egy győzelemmel biztosan megváltja a jegyét a döntőre. Ha kikapnak a zalaiaktól, akkor egyetlenegy esetben juthatnak még nyolcba, ha a Pécs kikap Szombathelyen, az OSE Jászberényben győz, a Kaposvár pedig Körmenden nyer. Minden más forgatókönyv esetében a DEAC lemarad a kupáról”

Horvath Bela
Olvasó

“A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség korábbi, 2014–es szabályzatában szerepelt arra vonatkozó passzus, hogy azonos pontszám esetén, a bajnokság közben mi alapján kell rangsorolni a csapatokat (ez a gólkülönbség volt), az új szabálykönyvben azonban erre vonatkozó utasítás nincs. A Magyar Kupa kiírója, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége ugyan kérhetne állásfoglalást a nemzetközi testülettől, de ott a legközelebbi munkanap január 7–én lesz.”

Hubie Brown
Olvasó

De van, a D pontban. Ahogy a korábbi cikkben be is másoltam, az egymás elleni eredmény a döntő. Én úgy számoltam a DEAC vereséggel semmiképp sem fér be a 8 közé. Meg a ZTE sem.

derryl
Olvasó

Akkor mondjuk nem tudom, miért a Paks a harmadik, és nem az Olaj?

Buborka
Olvasó

Az MKOSZ honlapján az Olaj a 3.

http://hunbasket.hu/bajnoksag/x1920/hun

Hubie Brown
Olvasó

Ne az itt lévő tabellákat nézd, azok tele vannak hibákkal. De ez nem is egy szakmai oldal, meg nem egy hivatalos tabella.

derryl
Olvasó

Így minden világos! Egy Lúdas Matyi emblémát kitehetnének!

dball
Olvasó

Kiélezett meccs lesz, hatalmas feszültséggel. Az, hogy itt rendezik a kupát nálunk, semmit nem jelent, a nyomás rajtunk ugyanúgy óriási lesz. Győzzön a jobb…de akkor is hajrá DEAC!

Expert
Olvasó

“…a Magyar Kupát Debrecenben rendezik…de biztos vagyok benne, hogy korrekt körülmények mellett a két csapat egymás között fogja eldönteni, hogy ki jut be a nyolc közé.”
😀

Tomika2
Vendég
Tomika2

Be fogják fújni a DEAC-ot a 8-ba Tőzsérék, ez már el van döntve.

vaino
Olvasó

2 éve is mi rendeztünk, és hasonló helyzetben olyan finom hazai pályát fújtak a Kecskemétnek, hogy csak pislogtunk… Én inkább tartok attól, hogy a PC-jegyében ellenünk fognak fújni.

dball
Olvasó

Emlékszem. Kegyetlen volt, de sajnos a mai sem ígérkezik gyerekjátéknak. Bíznunk kell Moody és Milos kezében.

dball
Olvasó

Tomika2 akkor te nem ismered Tőzsért.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés