Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

DEAC – Szolnoki Olaj KK

Alekszics biztos abban, hogy a debreceniek revansot szeretnének venni a Magyar Kupa után.

DEAC - Szolnoki Olaj KK

Bajnokság, 20. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Benczur T., Minár L. B., Kulcsár T. (Dr. Gincsai J. P.)

DEAC: Dugat - Manigat - Borisov - Ivosev - Amigo.

Szolnok: Rowsey - Vojvoda - Benke - N. Milosevics - Tóth Á.

A Magyar Kupa elődöntője után rövid időn belül újra találkozik egymással a DEAC és a Szolnoki Olaj KK. Ahogy a kupadöntőn, a bajnokságban is a címvédő szolnokiak számítanak a találkozó esélyesének. Észnél kell azonban lenniük, mert a Debrecen hazai pályán nem szokott kikapni.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Hasonló nehéz mérkőzésre számítok, mint amit néhány hete játszottunk a szolnokiak ellen a Magyar Kupában. Ráadásul azóta még bővült is ellenfelünk rotációja.

Azt gondolom, hogy a kupa-hétvégén nagyon szépen összeállt a Szolnok. Látszott rajtuk, hogy nagyon egybe kovácsolta őket a sok sérülés. Lehetséges, hogy valamennyire megtörte a lendületüket a válogatott szünet, de biztos vagyok benne, hogy egy erős Olajjal fogunk találkozni.

Hazai pályán szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy egy jó, szoros meccset játsszunk velük. Nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk meglepetést okozni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnehezítsük a Szolnok dolgát. Betegségek nehezítették a munkát a héten, de egyelőre nem tudom megmondani, hogy teljes csapattal fogunk-e kiállni. Bízom benne, hogy mindenki játékra készen lesz.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Biztos, hogy egy nehéz meccs elé nézünk. A Debrecen nagy energiákat mozgósít és nagy szenvedéllyel játszik. Ezt megtapasztaltuk a Magyar Kupában is. Hazai pályán különösen erősek, a szurkolóikra is számíthatnak. Legalább 30-40 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak otthon, mint Debrecentől távol.

Biztos vagyok benne, hogy a kupa után nagyon motiváltak lesznek, hogy újra egy jó meccset játsszanak ellenünk és visszavágjanak az akkori vereség miatt.

Nekik kicsit több idejük lehetett arra, hogy felkészüljenek a meccsre. Nálunk a sérülések okozták a problémát. Ennek ellenére igyekeztünk a maximumot kihozni a rendelkezésre álló időből. Elkezdtük az új játékosunk beépítését is a csapatba, de még időre lesz szüksége. Nem számíthatok Sztrahinja Milosevicsre, Kovács Péterre és Jaylin Airingtonra sem.

[totalpoll id=”8609″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

– A DEAC nagyon jól szerepel az utóbbi időben, a Magyar Kupában szerzett bronzérme is megmutatta, hogy jó teljesítményre képes bármikor. Jól összeállt a csapat, egyre kiszámíthatóbb a teljesítménye. Idegenben ugyan nem vitézkedik annyira, de a hazai pályája nagyon erős.

Ettől függetlenül a Szolnok idegenben is egy stabil csapat. Többször bebizonyította már, hogy nehéz körülmények között is képes nyerni, amikor kell a tapasztalt játékosaik mindig észnél vannak. Hoztak egy új játékost a sérültek helyére, de ilyen helyzetben még szerintem nem lehet csodát várni tőle. Biztosan egy jó játékosról van szó, de nehéz bekapcsolódni menet közben egy új csapatba. Ha megnézzük Jarrod Jones első meccsét a válogatottban, ráadásul idegenben, ott is ugyanez volt a helyzet. Ezt nem bántásból mondom, hanem azért, mert tényleg nehéz újként rögtön elkapni a ritmust. Elméleti síkon még az okozhatna némi könnyelműséget tudat alatt az Olaj játékosainak, hogy megnyerték a kupát, és ilyenkor kicsit el tud kényelmesedni egy csapat. Némi elégedettség biztos van bennük, de egyébként pont a Szolnok az a csapat, amelyik a legkevésbé hajlamos arra, hogy az ösztönös érzelmek befolyásolják a játékosaikat.

Alapvetően a szolnokiak az esélyesebbek ezen a meccsen. Az lehet a sansza a Debrecennek, ha nagyon jó formában játszik. A szolnokiak pedig esetleg a válogatott program és a szünet miatt nincsenek olyan ritmusban, mint korábban. Ha kiütközne Vojvoda Dávidon és Benke Szilárdon, hogy a válogatottban is szerepeltek.

De, ha a Szolnok hozza az erős átlagát és a kulcsjátékosaik is, akkor  tudnak nyerni idegenben. Ha az említett körülmények miatt nincs olyan összeállt formában a csapat, mint a Magyar Kupában, akkor nyerhet a DEAC is.

 

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
derrylKétszóferrroilzlatan74bModus operandi Recent comment authors
ferrroil
Olvasó

Tisztelt Bb1! A Dr Nyerges Zsoltról szóló íráshoz miért nem lehet hozzászólni? Mindörökké Olajka…

purple
Vendég
purple

Most is hozzászóltál.

Kétszó
Olvasó

Mert szétszednénk. Hidd el jobban jártatok így. 😀

derryl
Olvasó

Mit szednél szét? Otthon a lábtörlőt? Eddig tartott felocsúdni a kupadöntő után? Akkor mit szedtél szét?

Modus operandi
Olvasó

CSAK AZ OLAJKA!!!

oJ

Vadkakas
Olvasó

100-at nekik! ?
Hajrá DEAC!

moldi56
Olvasó

Van önbizalmad szó se róla!CSAK AZ OLAJ!

Vadkakas
Olvasó

Akinek nincs az ne sportoljon ?
Nyilván tisztában vagyok az erőviszonyokkal, de még nem fújták le a meccset.

purple
Vendég
purple

Vadbarom ?
A 100 dobott pont még nem jelent automatikus győzelmet.

Vadkakas
Olvasó

Tényleg? Mesélj még, szelíd őzike!

zlatan74b
Olvasó

Te mesélj, hogy mit szívtál?

zlatan74b
Olvasó

van humorod Öcsisajt 🙂

Vadkakas
Olvasó

Ki nyert ma? Köszönjük a gratulaciokat.
DEAC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés