Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A harmadik negyedben állva hagyta a DEAC a Sopront

Hazai győzelemmel folytatta a Debrecen.

DEAC – Sopron KC 86-73 (17-20, 18-20, 33-16, 18-17)

Bajnokság, 8. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc, Rácz Zsolt Róbert (Bogárdi János)

DEAC: Edwin 20/6, Hőgye 5/3, Drenovac 16/6, Williamson 15/3, Buljevic 9. Csere: Mócsán 11/9, Buckles 6/3, Ságodi 4, Várszegi -, Czermann -, Hegedűs -.

SKC: Nichols 14/6, Meszlényi -, Griffin 18/6, Da Silva 8, Molnár M. 12. Csere: Archibald 18/9, Csendes 3/3, Sitku -, Schöll -, Fazekas -.

A DEAC vendége volt a Sopron KC az A-csoport nyolcadik fordulójában.

A hazai oldalon Hőgye kapta el a fonalat, Molnár kettesére egy duplával és egy triplával felelt. Drenovac és Buljevic révén már 9-2 volt az állás, amikor érkezett Nichols egy triplával és egy kettessel (9-7). Hatra nőtt a hazai fór, Nichols két jó büntetője csökkentette a különbséget. Azonban ismét a DEAC célzott pontosabban, 17-9-nél már nyolccal is vezetett. Archibald vette vállára a csapatát (sorozatban hét pont és egy gólpassz volt a mérlege), Molnár találata után pedig még nőtt is a soproniak előnye, akik lenullázták az első tíz perc hajrájában vendéglátóikat – 17-20-at mutatott az eredményjelző.

Csendes, majd Nichols is kintről talált be a második negyed elején, héttel léptek meg a vendégek (19-26). Állandósult a különbség a felek között, minden debreceni találatra volt soproni válasz. Edwin faulttal együtt talált be, és a büntető is a helyére került, de Griffin azonnal reagált egy kettessel. A negyed közepéhez érve Edwin és Williamson révén kapaszkodott a DEAC, 33-35-nél azonban Griffin egy triplát tett helyre. Pontváltással zárult az első félidő (35-40).

Mócsán büntetői pontosak voltak, Griffin állította vissza a félidei különbséget egy kettessel. Edwin hármasa is célba ért, amire megint Griffin válaszolt közelről (40-44). Drenovac duplájára Archibald dobott triplát, de Mócsán is kintről célzott jól – pontgazdag második félidőt vetített előre az első három perc. Buljevic zsákolt, majd Mócsán újabb távolijával már a DEAC vezetett, amire még Williamson is rátett egy triplát (54-49). Növelte előnyét a DEAC, nem sokkal később Williamson újabb pontjaival már megvolt a közte tíz (66-56). Drenovac még dobott két büntetőt, 68-56-ról jöhetett a záró etap.

A negyedik negyed elején is a DEAC volt eredményesebb, minimálisan nőtt a különbség, igaz, Griffinnel továbbra is meggyűlt a baja a hazaiaknak. Buckles triplát dobott (79-64), majd Williamson és Edwin kettesével tovább nőtt a különbség (83-66). Az utolsó negyed közepénél jártunk ekkor, de a DEAC a folytatásban sem engedte közelebb ellenfelét, s 86-73-ra nyert.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Artur DokiArany Almamagister_officiorumSopronKCfan Recent comment authors
Arany Alma
Olvasó

Ezt a 3.negyedet jól elszúrták! Center csere után remélem az edzőn is elgondolkodnak, hogy leváltsák, Baksa úron nagyobb lelkesedés/motiváció uralkodik meccsek óta meglátásom szerint. Mikor lesz végre csapatjáték a csapatnál? Nem jöttek rá még, hogy azért mert légiós játszik nem kéne önzőzni, hanem passzolni is lehet?
Szebb jövőt!

magister_officiorum
Olvasó

Kár ezért a meccsért. Mi történt megint a 3. negyedben? Hogy lehet így kijönni a második félidőre? A ZTE elleni meccs kulcsfontosságú lesz, addigra reméljük megérkezik az erősítés center poszton. Az edzők pedig nézzenek magukba, mert a ZTE elleni hazai meccset meg kell nyerni! Szebb folytatást! Hajrá, Sopron! Hajrá, SKC!

SopronKCfan
Olvasó

9/9 tripla a második 15 percben a DEACtól… nehéz mit mondani erre, talán szezonban egyszer ha van erre példa.
Marci mellé azonnal kell hozni valakit, mert Schöllnek se a magassága, se a súlya nincs meg ahhoz, hogy pótolja míg pihen.
Lassan a BM, BSZ duónak kézen fogva SL-el indul a busz.
SKC!

Artur Doki
Olvasó

Pakson ugyanezzel nyertek legutóbb
3.negyed 6 támadás- 6 tripla…
Ennyi elég is volt

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés