Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

DEAC – Sopron KC

A hazaiak kihasználnák a vendégek szűkebb rotációját.

DEAC - Sopron KC

Bajnokság, középszakasz, 1. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Tözsér D., Minár L., Mészáros B. (dr. Bernáth A.)

DEAC: Dugat - Manigat - Borisov - Ivosev - Amigo.

Sopron: Warner - Lemar - Takács - Wiggins - Gordon.

Szerdán indulnak a rendkívül szoros középház küzdelmei. A DEAC-nak minden esélye megvolt arra is, hogy a felsőházban zárjon, ám végül nem tudott élni a lehetőséggel, így 13 győzelemmel a hetedik helyen zárt. A Sopron viszont az alsó régióból kiharcolta magának 12 győzelmével, hogy becsússzon a tizedik helyre. A két csapatnak friss emlékei vannak egymásról, hiszen az alapszakasz során nemrég találkoztak egymással. A debreceni győzelem mellett az a találkozó arról maradt emlékezetes, hogy a soproni légiós, Fuller mindkét csuklóját eltörte.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Hasonló küzdős mérkőzésre számítok, mint a legutóbbi találkozásunk alkalmával. Úgy gondolom, hogy a Sopron felszabadultan játszhat, hiszen talán pont a debreceni vereségük után nem sokan mondták volna, hogy be fognak jutni a középházba. Két győzelemmel – köztük egy nagy bravúrral, az Alba ellen – sikerült a legjobb tízbe jutniuk. Úgy érzem, hogy jelenleg erősebb a játékoskeretünk, mint a Sopronnak, mert náluk voltak szerencsétlen sérülések. Emiatt viszonylag szűkebb rotációval kénytelenek most játszani. Ezt mindenképpen ki kell használnunk. Muszáj megnyernünk ezt a meccset, ha a legjobb nyolc közé szeretnénk jutni. Nincsen sérültünk.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Nemrég játszottunk Debrecenben egy érdekes, szoros találkozót, ahol Fuller és Dénes is megsérült. Csonkább kerettel utazunk, mint két héttel ezelőtt. Ugyanakkor ugyanolyan reményekkel kelünk útra. Azzal, hogy megkaptuk az esélyt a középházban való játékra, szeretnénk minél eredményesebben szerepelni. Itt van az első lehetőség, hogy idegenben próbáljunk meglepetést okozni. Sok időnk nem volt felkészülni az ellenfélből, de mivel frissek az emlékeink velük kapcsolatban, így a játékosok tisztában vannak a debreceni játékosok képességeivel. Próbálunk kitalálni esetlegesen olyan dolgokat, amelyeket korábban nem játszottunk, hátha meglepetést tudunk okozni. Bízom benne, hogy tudunk olyan eredményt elérni, amivel esélyünk lesz a győzelem megszerzésére. Buzsáki Bence ugyan benne lesz az utazókeretben, de még ő sem hadra fogható.

[totalpoll id=”13449″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– A DEAC a két idegenbeli vereségével elszalasztotta a fix rájátszást jelentő ötödik helyet az alapszakasz során, ezért én meg lennék lepve, ha most Debrecenben a Sopron nyerni tudna. Természetes, hogy az első középszakaszbeli mérkőzés fokozattan fontos. Ilyenkor az idegenbe utazó csapat is kettőzött erővel hajt a jó nyitányért. Úgy gondolom, hogy leginkább a légiósok jó teljesítményére alapozó DEAC a több sebből vérző Sopront egy idén már hagyományosnak mondható pontgazdag mérkőzésen, támadás vezérelt kosárlabdával le tudja győzni.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
debrSterlingcsabivagyok4KoopsSopronKCfan Recent comment authors
csabivagyok4
Olvasó

Remélem sérülés nélkül tudunk játszani egy jó meccset egy jó Sopronnal, Dugat ki lett állítva? Valaki aki tudja, hogy mi volt, írja már le
Hajrá Deac!

debr
Olvasó

Két technikai után nem jár eltiltás.

Koops
Olvasó

Gyerünk Sopron mutassátok meg a henteseknek, hogy így is eltudjátok kapni őket! ✌️
Dugattal mi van nincs eltiltva????

Sterling
Olvasó

Hagyjuk már ezt a hentesezést, ez felnőtt férfi kosárlabda, egy fizikális, kontakt sportág amiben sajnos benne van az ilyen. Semmi szándékosság nem volt Manigat faultjában, mindneki sajnálta, hogy pont nálunk történt ilyen csúnya sérülés, de ha Te ettől jobb szájízzel fekszel le éjszaka aludni akkor hentesezzél csak. Vagy nézz asztaliteniszt, esetleg sakkot.

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Sopron gyerünk előre!

Gecse J. Márió
Olvasó

A kiállított debreceni légiós játszhat holnap?

donnarumma
Olvasó

Vmi azt súgja a Sopron okoz még meglepetést…

SopronKCfan
Olvasó

Nagyon remélem igazad lesz 😉

Gecse J. Márió
Olvasó

Ilyen szűk rotációval már minden egyes győzelmük nagy bravúr, meglepetés!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés