Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák

A DEAC-nál Borisov visszatér, a Szedeák hosszú idő után újra teljes kerettel.

DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 18. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Pálla Z., Tőzsér D. K., Minár L. B. (Gorka Sz. Zs.)

DEAC: Dugat - Manigat - Borisov - Ivosev - Amigo.

Szedeák: Boltics - Vágvölgyi - Green - Juhos - Sulovics.

A férfi kosárlabda bajnokság 18. fordulójának nyitómérkőzését csütörtökön Debrecenben rendezik. A hazai pályán szinte hibátlanul szereplő DEAC fogadja a kétarcú Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát. A hajdúságiak az előző fordulóban, a TF ellen megszerezték első idegenbeli sikerüket, míg a szegediek a ZTE-től szenvedtek fájó vereséget hazai környezetben.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: A Szeged egy nagyon kétarcú csapat. Annak ellenére, hogy viszonylag kevés győzelmük van, ez nem tükrözi hűen az ő erejüket. A vereségeik alkalmával sem játszottak alárendelt szerepet, és én úgy gondolom, hogy a játékoskeretük is elég erős. A csapatukat sújtó sok sérülés ellenére is viszonylag stabil teljesítményt tudtak nyújtani. Erre jó példa a legutóbbi idegenbeli meccsük Pakson, ahol jó játékkal tudtak nyerni. Mindenképpen nehéz mérkőzés lesz, de nekünk hazai pályán magabiztosnak kell maradnunk. Ha végrehajtjuk a megbeszéltek, akkor jó esélyünk lesz a győzelem megszerzésére. Úgy tűnik, hogy Milos Borisov is a rendelkezésemre állhat majd.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Debrecen idén csak egyszer kapott ki hazai pályán. Egy remek csapatról van szó, melynek öt jó külföldije van és néhány hasznos magyar játékosa. Az lenne a legfontosabb, hogy jobb játékot mutassunk, mint legutóbb, a Zalaegerszeg ellen. Az a találkozó nagyon rosszul sikerült számunkra, gyenge teljesítményt nyújtottunk. Sokkal okosabban kell játszanunk támadásban és védekezésben is, különben nem lesz sok esélyünk. A DEAC egy jól dobó, jól lepattanózó csapat, játékosai eléggé erősek fizikálisan. Biztató lehet számunkra, hogy végre úgy tűnik, mindenki bevethető lesz holnap.

[totalpoll id=”4830″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– A DEAC végre megszerezte első idegenbeli győzelmét, amire szerintem lehet építkezni a továbbiakban. Igaz, hogy a TF otthonában nyertek, de mindezt Borisov nélkül tették, így én ezt egy jó eredménynek tartom. A Szeged viszont hazai pályán kapott ki viszonylag simán a ZTE-től, ami számomra egy kissé meglepetés volt, én többet vártam a szegediektől. Kiütközött az, hogy a Szedeáknak hiányzott egy légiósa és őt nem sikerült a csapatnak pótolnia.

A bajnokság első körében a szegediek legyőzték hazai parketten a debrecenieket, emiatt utóbbiakat fűtheti a visszavágás vágya. A DEAC a nyolc közé igyekszik, ezért az ilyen mérkőzéseken nem hibázhat. Fontos lesz, hogy Borisov tudja-e vállalni a játékot, mert ő minden meccsen 15-20 pontot legalább berámol az ellenfeleknek. Nagyon jó százalékkal teszi ezt, nem erőlködve. Ráadásul Henry Dugat is egyre jobb formába lendül, lassan azt nyújtja, amit a paksiak színeiben nyújtott, amikor első évét töltötte Magyarországon. Nagyon jó betörései és vállalásai vannak, emellett pedig jó szelekcióval dolgozik, jól találja meg a leváló embereket is.

Úgy érzem, hogy a Debrecen egyre jobban kezd összeállni és még Ivosev Tamásban is bőven vannak tartalékok. Van potenciál a csapatukban és látható, hogy jól fel vannak készítve mérkőzésről-mérkőzésre. Az edzők jó munkát végeznek, és szerintem érezhető Patonay Imre segítsége is.

A Szeged számomra egy kicsit negatív meglepetés, mert többet vártam tőle a tavalyi évből kiindulva. De ettől függetlenül nem írnám le őket, mert elég a paksi győzelmükre gondolni, ahol hátrányból felállva fordítottak. Náluk nagyon fontos az, hogy a padról beszálló játékosok mennyit tudnak hozzátenni. Köztük vannak fiatalok, emiatt még időnként ingadozó formát mutatnak, de ha hoznak egy jó átlagot, akkor tudnak meglepetést okozni az ellenfeleiknek. Bennük még ott van a fiatalságból eredő gátlástalanság, ami az előnyük lehet. Nem írnám le őket Debrecenben sem. Sok problémával küzdöttek az utóbbi időben, sérülések hátráltatták őket, ezért szerintem még ők sem álltak össze igazán. Nincs már sok a bajnokságból, emiatt nekik is el kellene kezdeni a győzelmeket gyűjtögetni. A holnapi meccsen viszont én pár pontos, öt pont körüli hazai győzelmet várok.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drszepkarolyheraklith Recent comment authors
drszepkaroly
Olvasó

Laci egyre jobban szakért, ráadásul jó százalékban talál is.

(De az Ivosev Tamás kifejezéstől rosszul vagyok.)

heraklith
Olvasó

Hajrá Szeged!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés