Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fordulatos meccsen tudott nyerni a DEAC

A Szedeák szoros csatában maradt alul a jól hajrázó debreceniek ellen.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 83-78 (22-24, 17-18, 22-16, 22-20)

Bajnokság, 9. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Nagy Viktor, Fodor Attila, Makrai Márton (Hartyáni Zsolt)

DEAC: Scott 19/6, Polyák 10/6, Drenovac 15, Gáspár M. -, Taylor 6. Csere: Mócsán 22/6, Garamvölgyi 7/3, Tóth Á. 4, Kenéz -, Balázsi -.

Szeged: Washington 17/12, Polányi 3/3, Starovlah 12/6, Bognár K. 16, Roberson 18. Csere: Filipovic 6, Person 5/3, Balogh Sz. 1, Kovács Á. -.

A DEAC nyolc, a Naturtex-SZTE Szedeák hét bajnokit követően állt két győzelemmel az A-csoport kilencedik fordulóját megelőzően – egymás ellen folytatták szereplésüket a felek a Debrecen otthonában.

Ponterős kezdés jellemezte mindkét oldalt: a hazaiaknál Taylor és Scott, a vendégeknél Bognár és Washington jegyzett összesen hét-hét pontot, így három perc után már 7-7 volt az állás. A következő kettest a DEAC értékesítette, hattal felelt rá a Szeged. Scott és Polányi is bedobott egy-egy hármast, majd Starovlah is kintről villant (16-21). Amikor egy kosáron belülre ért a DEAC, mindig volt szegedi válasz: Washington is triplát jegyzett – 22-24-gyel zárult az első negyed.

Person révén nőtt a különbség, de Drenovac ziccere is talált, majd a megítélt büntetőt is a helyére tette. Először 27-27-nél, majd 29-29-nél érte utol ellenfelét a DEAC, Polyák triplájával pedig visszavette a vezetést (32-29). Több lett a hiba a játékban mindkét oldalon, több mint két percig nem jegyezhettünk újabb pontot – Mócsán törte meg a csendet, majd Bognár és Roberson villanásaival máris a Szegednél volt az előny (34-35). A játékrész folytatásában sem nőtt egy kosár fölé a különbség a csapatok között. Az utolsó percbe érve Garamvölgyi triplájával még egyenlített is a DEAC, de a félidőt Washington távolija zárta (39-42).

Gyakorlatilag ugyanott folytatták a csapatok, ahol a nagyszünet előtt abbahagyták: a DEAC-pontokra érkezett a szegedi válasz, sőt ezúttal ötre növelte előnyét a vendég együttes, majd Bognár révén megtoldotta még kettővel (41-48). Tartotta a különbséget a Szeged, a negyed hajrájához közeledve azonban már a házigazda dominált: Mócsán triplája is talált, s előbb négy, majd Drenovac kettesével már csak két pont volt a különbség (54-56). Utóbbi egyenlített, majd Garamvölgyi zsákolásával a vezetést is átvette a DEAC, amely ekkor már három perce nem engedte ponthoz jutni ellenfelét. A negyed utolsó percében a Szeged egy Garamvölgyi-zsákolást, a DEAC egy Polyák-triplát jegyzett, így 61-58-ról várták a felek az utolsó tízperces etapot.

Mócsán közreműködésével már nyolccal is vezetett a DEAC, de Person triplájával még tartotta magát a Szedeák (69-64). Az öt-hatpontos különbség állandósulni látszott, majd Mócsán dobhatott két büntetőt, amiből az egyik volt jó (72-65). Mócsán állhatott ismét a vonalra, most mindkettőt bedobta, így Washington ketteséig kilenccel is vezetett a DEAC. Hétre jött vissza a Szeged, aztán Washington nézte meg magának a gyűrűt a triplavonalon túlról, és nem hibázott (76-72) – ez már időkérésre késztette a hazaiakat. Scott kettese után nem nyugodhatott meg a DEAC, Starovlah ugyanis rögtön dobott egy triplát. Scott és Polyák viszont nem rontotta el egyik büntetőjét sem, így 82-75-re vezetett a hazai csapat az utolsó perc közepéhez érve. Ezt már nem engedte ki kezéből a DEAC, és 83-78-as sikert aratott.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Sterlingpaprika Recent comment authors
paprika
Olvasó

A buflák fejű becskipesta mit verte a nyálát? Nem tetszett neki, hogy ilyen ordas csalással segítették a szánalmas brigádját?

Sterling
Olvasó

Savanyú? 🙁

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés