Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

DEAC – Atomerőmű SE

Szakértőnk nem csak a rossz dobóformában látja a Paks legutóbbi vereségének az okát.

deacase

DEAC - Atomerőmű SE

Bajnokság, 5. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Papp P., Rácz Zs., Hervay T. (Bogárdi J.)

DEAC: Costa - Manigat - Borisov - Armwood - Tóth Á.

Paks: Evans - Harris - Faust - Jackson - Lóránt.

A Debrecen idegenben, Szolnokon, míg a Paks otthon, a Körmend ellen szenvedett vereséget. A vendégeknél a sérültek még nem jöttek rendbe, Kovács Adrián viszont minden játékosára számíthat.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Jó hetet tudhatunk magunk mögött, ami a munkát illeti, az egész csapat helyén tudta kezelni a szolnoki vereséget, ami adott is nekünk egy plusz motivációt, ennek köszönhetően jó minőségű, intenzív edzéseket tudtunk végezni. Jó hangulatban és sokat készültünk a Paks elleni mérkőzésre. Az ellenfelünk rengeteg tranzíciós, gyorsindításos elemekkel játszik, nem csoda, hiszen nagyon sok, minőségi atlétájuk van a keretben. A mérkőzés kulcsa az lesz, hogy hogyan tudjuk kontrollálni ezt a gyors, néhol szabadabb játékot. Szerencsére mindenkire számíthatok, teljes csapattal tudunk kiállni az ASE ellen.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre, mint az összes többire, függetlenül attól, hogy nyertünk, vagy kikaptunk. Most éppen vereség után kellett felkészülnünk a héten. A Debrecen egyénileg nagyon jó játékosokból áll, ebben az évben nagyon jó keretet alakított ki. Borisov, vagy akár Tóth Ádám semlegesítése kulcsfontosságú lesz a számunkra, szerkezetileg is remek csapatról beszélünk. Eilingsfeld János továbbra is hosszú kényszer pihenőjét tölti, ugyanez a helyzet Horváth Kristóffal. Coleman és Kovács Ákos már a Körmend ellen sem tudott pályára lépni, az ő sérülésük sem jött még rendbe, így ugyanazokra a játékosokra számíthatok, mint a legutóbbi találkozónkon.

[totalpoll id=”32353″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A Debrecen szépen teljesít eddig a szezonban és jó csapat alakult ott ki az idei évben. Mindkét együttes vereséggel a háta mögött érkezik erre a találkozóra, de nem ugyanúgy kaptak ki. A Paks hazai pályán veszített a Körmend ellen és nem megbántva őket, de a támadójátékuk enerváltnak tűnt. Tudjuk, hogy nagyon rossz százalékban dobtak, de véleményem szerint hiba lenne, ha az ASE csak erre fogná a vereséget. Annak is van oka, hogy miért dobtak így és erre a miértre kell választ találniuk.

Azért várnék debreceni sikert, mert sokkal szervezettebb kosárlabdát mutattak be eddig a szezonban. Ha a Paks győzni szeretne, akkor nagyon sokat kellene fejlődnie a felállt védelem elleni támadójátékban, mert az utolsó meccsükön az eléggé rendezetlen volt, ezt mindenképpen helyre kell tenni náluk.

HIRDETÉS
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BajuszkiralydballExpert Recent comment authors
Bajuszkiraly
Olvasó

Dzunics igazi SREETBALL, a legvállalhatatlanabb formából. Evans, Faust
Albacomp után az ASE is megy a kukába!

dball
Olvasó

Szolnok után itthon javítani kell, nincs mese.

Expert
Olvasó

Országos 1-es.
Nemcsak a sérültek miatt, hanem a mutatott játék miatt is.
Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz elég a szezonban a Paksnak a meccsenként eldobott 25-30 tripla + ima, hogy ebből minél több bemenjen. Ez nekem inkább közelebb van a szerencsejátékhoz mint a támadójátékhoz.
Természetesen ez szubjektív vélemény, ha mások elégedettek ezzel, akkor az se probléma.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés