Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sima meccsen szépített a DEAC az Alba ellen

Nem adott esélyt ellenfelének a Debrecen.

DEAC – Alba Fehérvár 97-82 (24-18, 25-18, 32-23, 16-23)

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Győrffy P. A., Goda L. (Gorka Sz.)

DEAC: Moody 9/3, Polyák 8/6, Drenovac 8, Hines 14/3, Tóth Á. 14. Csere: Guyton 15/9, Molnár M. 10, Moore 10/6, Somogyi 9/6, Molnár D. -, Kovács Á. -.

Alba: Vojvoda 9/6, Gillon 20/6, Hearst 13, Davis 11/3, Csorvási 12. Csere: Markovic 10, Takács Mi. 3/3, Omenaka 2, Takács Ma. 2, Lukács N. -, Balsay -.

Debrecenbe látogatott az Alba Fehérvár a DEAC elleni negyeddöntős párharc harmadik mérkőzésén, azzal a céllal, hogy egy harmadik győzelemmel lezárja a két együttes csatáját. Ehhez persze a hazaiak aligha kívántak asszisztálni.

A két magasember, Csorvási és Tóth váltott kosarat, majd ismét egy-egy dupla került helyre, aztán Vojvoda dobott egy triplát. Támadást rontottak a hazaiak, egymás után többet is, Davis két büntetővel növelte a különbséget a játékrész közepéhez érve (6-10). Nem engedte meglógni ellenfelét a DEAC, Moody, Drenovac és Hines három támadásból hét pontot szállított, így 16-12-nél már a vendégek kértek időt. Hines belelendült, egy triplát is elsüllyesztett (21-14). Guyton triplája is ült, közben Vojvoda a vonalról célzott jól, majd Csorvási szépített – előnyt szerzett a DEAC az első negyedben. 24-18.

A második etap első három percében négy pontot hoztak a hazaiak, ami éppen megegyezett a fehérvári terméssel, így nem változott a különbség. A következő percben Gillon tett helyre két duplát, rögtön egyetlen kosárra kapaszkodtak a vendégek (28-26). Tóth büntetőzött jól, Gillon kevésbé, ezt Guyton egy triplával büntette. Tóthot nem lehetett kizökkenteni a vonalon, 35-28-nál már a tízpontos különbséget közelítették a hazaiak. Ismét csak egy Alba-büntető ért célba, megint Guyton büntette a pontatlanságot egy triplával. A debreceni légiós aztán egy kettest is bedobott (40-29). A 18. debreceni triplakísérletet Somogyi váltotta pontokra – ez volt a hazaiak hatodik bedobott hármasa, míg az Alba 1/8-cal állt ugyanebben a mutatóban. Tóth közelije, majd Hearst egy bedobott büntetője zárta félidőt. 49-36.

Négy vendég pont nyitotta a második húsz percet, de ugyanennyi hazai egység érkezett a következő két támadásból. Hines zsákolt, 58-40-nél már igen közel volt a közte húsz. Moody büntetőjével meg is lett az említett különbség, és a másodikat is bedobta, így át is lépték a húszas határt a felek (64-43). Közelebb jött az Alba, 14 pontos előnynél időt is kértek a hazaiak – vezetésük nem forgott veszélyben, de a negyedben szerzett plusz előny elolvadt (67-53). De csak ideiglenesen: az időkérés jót tett a DEAC-nak, amely visszaszerezte húszpontos előnyét, sőt Drenovac negyedet záró kettesével még fölé is jutott. 81-59.

Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek. Közelebb jött az Alba, de fordítani nem volt esélye, így a DEAC története első A-csoportos rájátszás-győzelmét aratta, és életben tartotta elődöntős reményeit. 97-82.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az Albának.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
andrásVilis79russelalbaBlizzardVulcano Recent comment authors
russelalba
Olvasó

Grat Debrecenbe, sima volt. Azért a bb1 cikk valahogy kihagyta, hogy az Albánál hiányzott kb 20 pont meg 10 lepattanó a két kezdő légiós hiányzása miatt. Reméljük sikerül Fehérváron lezárni.

Blizzard
Olvasó

Mindig ilyen motiváltan kell harcolni. Így van esély Fehérváron is. Hajrá, Hajrá!

Vulcano
Olvasó

Én utólag most már örülök, hogy az Olaj nyerte az alapszakaszt. Így ők kerültek egy ágra az Albával és a Deaccal.

Vilis79
Olvasó

Ez így van, szépen ki fogják fárasztani egymást. A falco pihent lesz a döntőre. Bár a Szegeddel simán lehet 5 meccses csata is.

Petike97
Olvasó

Igen ez tény,hogy valamivel könnyebb ágra kerültünk,de azért elnézve ezt a mostani Szegedet,az sem lesz egy egyszerű történet..szerintem is benne lehet egy 5meccses csata,

andrás
Olvasó

A Szeged mindkét csapatnál erősebb.

Cirko Mro Mop
Olvasó

Öröm látni, hogy a fiatalok is jatszanak.

Yellowblack
Olvasó

Otthon behúzzátok. Curry sérült?

Petike97
Olvasó

Lehetett sejteni hogy nem lesz ez sima 3-0 az Albanak….most lesz izgalmas szerintem.

fanaticfantastic
Olvasó

Hajrá Debrecen! Szép volt!

Mivanmivan
Olvasó

Szerintem fordítani fog a Deac, és ezt nem a mai meccs miatt mondom.

Freebulletz
Olvasó

Hanem? 😀

Freebulletz
Olvasó

Ahmad és Curry nélkül erre futotta, remélem regenerálódnak ls hétfőn lesznek. Ma meg ha bedobjuk a büntetőket akkor még szoros is lett volna.
Hétfőn behúzza az Alba, várható volt, hogy a DEAC-nak is kijön a lépés egyszer.

Dani
Olvasó

Reméljük pályára tudnak majd lépni,viszont tartok attól hogy a Debrecen motiváltan fog érkezni, és ma megint igen kevés volt a gólpassz.

milanka487
Olvasó

Szurkolunk a Debrecennek innen Szolnokról, félreértések elkerülése végett nem ezért mert azt gondoljuk hogy gyengébb csapat, csak hát TÓTH ÁDI!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés