Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

DEAC – Alba Fehérvár

Kiélezett párharca van kilátás.

DEAC - Alba Fehérvár

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Földházi T. P., Tóth C., Minár L. B.

DEAC: Moody - Somogyi - Guyton - Hines - Tóth.

Alba: Gillon - Vojvoda - Markovics - Davis - Csorvási.

Az alapszakasz negyedik DEAC látja vendégül az ötödik Alba Fehérvár együttesét.

Kovács Adrián, DEAC vezetőedzője: A Magyar Kupán megszerzett tapasztalatokat és pozitív impulzusokat szeretnénk továbbvinni a most előttünk álló, számunkra nagyon fontos periódusra. Nehéz párharcra számítok, ellenfelünk csapatát jó játékosok alkotják. Az agresszív védekezésünkre fogunk építeni, szeretnénk már az első mérkőzésen stabil, rendezett és fegyelmezett kosárlabdát játszani. Megfelelően felkészültünk az Alba Fehérvárból, frissek vagyunk, mindenkire számíthatunk, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy már szombaton megszerezzük klubunk első rájátszás győzelmét.

Forray Gábor, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Ezúton szeretnék gratulálni a Debrecennek a kupaszerepléséhez. Az alapszakaszban ők a negyedik helyen végeztek, míg mi az ötödiken, de én azt gondolom, hogy igazából a play-off egy teljesen másik bajnokság. A pályaelőny náluk van. A közvélemény és a papírforma a Debrecent jelöli meg esélyesebbnek, azonban nekünk az a célunk, hogy ezt megcáfoljuk. Egy Albának nem lehet más a célja, minthogy minden szezonban a legjobb négy közé jusson, ennek érdekében mindent el fogunk követni, hogy sikerüljön Szerintem sok újdonságot egyik csapat sem tud mutatni a másiknak, hiszen mindkét csapat jól ismeri egymást. Ebben a szezonban eddig négy mérkőzést játszottunk velük, két felkészülésit és a bajnokság során még kétszer, összességében két győzelem és két vereség a mérleg. A Debrecen nagyon mély rotációval rendelkezik, nagyon erős a kezdőcsapatuk, gyakorlatilag akár két kezdőötöst is kiállíthatnak nagyságrendileg hasonló erősséggel. Hosszú paddal rendelkeznek, nagyon fizikális játékot képviselnek, gyakorlatilag a kulcsemberek egytől egyig tapasztaltak. Azt gondolom, hogy magyar szinten topjátékosok és sokaknak van nemzetközi tapasztalta is. Ebben az erős kereten belül is a Drenovac-Tóth-Moody tengely az, ami életveszélyes, de ugyanakkor Molnár Mártonról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen jó szezont fut ő is. Moody nagyon tapasztalt irányító, Guytont pedig Fehérvárról jól ismerhetik a nézők, szurkolók; kiváló játékos. Minden egyes játékosuk képes kiugró teljesítményre és a kulcs az lesz, hogy hogyan tudjuk védeni az első szándékú támadásaikat, hiszen jól támadó csapatról van szó, de ebben nem merül ki a repertoárjuk, nagyon agresszívan is védekeznek. Fegyelmezetten kell játszanunk elől-hátul és főként csapatként. Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor azt gondolom, hogy lehet keresnivalónk akár az első meccsen. Sajnos ezen a héten sem tudtunk teljes kerettel készülni, de ez számomra nem újdonság, hiszen az egész szezon során így volt, Gillon és Lukács játéka még kérdéses.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VulcanoArtur DokiYellowblack Recent comment authors
Vulcano
Olvasó

Forray már igazán megtanulhatná, hogy nem attól lesz valaki jó edző, hogy minden játékos teljes élettörténetét felmondja. Esetleg ebből a hatalmas szakértelméből a pályán is kamatoztathatna valamit. Nem veszi észre, hogy szarnak a fejére a saját játékosai? Vojvoda Dávidból ilyen keveset kihozni egy edzőnek pedig bravúr kategória. Szerintem Voja életében nem volt még ilyen súlytalan játékos. A Falcos négyes, Tóth Ádi, Eilingsfeld és Lóránt közt egyszerűen elveszik. Szerintem Voja élete legrosszabb döntését hozta, hogy leszerződött erre, a mindenféle szakmai alapot és tudást nélkülöző társaságohoz. Az Alba legutóbbi meccsén az 5 gólpassz is beszédes. Egy erős délszláv edzővel, aki mondjuk meg… Olvass tovább »

Artur Doki
Olvasó

Szokásos Fofó féle bő lére eresztett szösszenetek,elemzéssel, panaszkodással,magyarázkodással és némi ” teherpakolással”…
Majd a pályán kiderül minden.

Yellowblack
Olvasó

Fehérvárt várom tovább. Curry ??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés