Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Dávid Kornél: Ez most a lehető legjobb válogatott

Az MKOSZ szakmai bizottságának tagja nyilatkozott.:

:

Az eddigi egyetlen magyar NBA-játékos az M1 aktuális csatornának elmondta, a nemzeti csapatban jó arányban vannak az idősebb és fiatalabb játékosok, és már körvonalazódik egy új generáció.

“Ez most a lehető legjobb válogatott, minden poszton megfelelő játékosaink vannak, és bízom benne, hogy ez eredményekkel is párosul majd. Gasper Okornnak, a decemberben kinevezett kapitánynak új elgondolásai vannak, ehhez idő kell. Igaz, hogy más válogatottak számára is rövid ilyenkor a felkészülési idő, de ott eleve megvan a mag és az edző, így két-három edzés elég egy mérkőzés előtt. Mi két vereséggel kezdtünk, de már előtte tudtuk, hogy mi a papírforma. Fontos, hogy mostantól a saját kezünkben legyen a sorsunk, ennek érdekében meg kell vernünk majd Izlandot és Törökországot is, és úgy már elvileg továbbjuthatunk” – taglalta az 52 éves ex-kosaras, hozzátéve, nyáron lesz a válogatottnál egy rövid összetartás, majd novemberben is, és remélhetőleg akkorra látszik majd, hogy az új edzői stáb mire képes.

Az MKOSZ szakmai bizottságában is tevékenykedő Dávid Kornél több mint tíz éve a Milwaukee Bucks játékosmegfigyelőjeként is dolgozik, és a kettőt összekapcsolva közölte: felhalmozott tudása révén látja, hogy miként épül fel az utánpótlás-képzés az európai kosarasnemzeteknél, és mit érdemes tőlük átvenni.

“Megfigyelőként nem az a nehéz, hogy megtaláljuk a tehetségeket, hanem a információgyűjtés eredményeképpen előre kell gondolkodni egy-egy évekig figyelt játékosnál, hogy illeszkedni fog-e például a Bucks rendszerébe, vagy tud-e együtt játszani Jannisz Antetokunmpóval. Sok mindent le kell modellezni, hogy a hibalehetőség minél kisebb legyen. Idehaza is figyelem a válogatott játékosokat és a kluboknál is mindenkit, akinek lehet esélye bekerülni az NBA-be” – jelentette ki. “Jelenleg Valerio Bodon-Vincent van a legközelebb ehhez, mert a Los Angeles Lakers fiókcsapatában, a South Bay Lakersben játszik, ahol fontos tapasztalatokat szerez mentálisan, fizikálisan és tudásban is. Egy újabb nyári liga segíthet majd neki abban, hogy egy nem garantált szerződéssel vagy egy edzőtábori meghívóval még közelebb kerüljön a ligához” – fejtette ki.

Saját NBA-karrierjére visszatekintve elárulta, hogy ha a 25 évvel ezelőtti önmagát átmenthetné a mostani bajnokságba, akkor valószínűleg hosszabb NBA-karrierje lenne.

“Épp akkoriban indult el egy átmenet, és megjelentek a kintről is jól dobó erőcsatárok. Engem eleinte a négyes posztra tettek, aztán egyre kijjebb kerültem, ahogy haladt előre az idő. Ma már szinte pozíció nélküli kosárlabdát játszanak a csapatok, ez nekem nagyon jó lett volna” – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
HeindrichCsippaRedbidPojacapiros710321 Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Max annyi hogy mentálisan nem a legjobban felkészített válogatott…

Csippa
Olvasó

Sztem reális, amiket mond, lehet nekem esni. 🙂 egy viszont biztos. Mit nem adnék most egy Kálmán Laci típusú irányítóért, Gulyás, Czigler, Sitku, Dávid Kornél négyesért a palánk alatt. Pedig már nem most volt egyik sem, mégis..jah és ugye Tao sem volt, teljesítmény alapján lehetett, kellett bekerülni egy felnőtt keretbe, nem szabályokkal..

piros710321
Olvasó

Megmondták mit kell nyilatkozni?

Pojaca
Olvasó

Úgy tűnik igen, egy vicc az egész. Két vereséggel állva ki a tökömnek a kezében lenne a sorsunk ha nem a sajátunkban? A többi válogatottnál meg van a mag? Miért, nálunk nem volt meg? Ugyanazok a játékosok lassan egy évtizede, pár jó embert, Ivko havert leszámítva. Ha az olaszok a megszokott maggal jönnek, akkor ötven fával aláznak meg? Ez a játékosmegfigyelő dolog valami hasonló töltelék meló lehet mint az itthoni TAO megélhetési bűnözőké. Kb egy NBA csapatnál lehet 68 játékosmegfigyelő, elkávézgatnak, elutazgatnak jó fizetésért, de azt kb én is eltudom dönteni, hogy illeszkedni fog-e a Bucks rendszerébe vagy együtt tud-e… Olvass tovább »

ójajj
Olvasó

Álmaidban Amerika visszainteget… Kulcsjátékos volt az NBA-ban. Nála volt az öltözőkulcs…

ójajj
Olvasó

Az NBA1-ben Stojan meg Gyuricza Stan egy jó párszor befűzte neki az oktatófilmet a palánk alatti játékból Szolnokon… Nix ugri-bugri, langsam zu spazieren…

Redbid
Olvasó

Jól kezdted a mondanivalódat: “Álmaidban”
Az összes mindenünket összeraknánk, ha most is ilyen játékosaink lennének mint Kornél volt!

Rámen11-12
Olvasó

Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés