Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Dávid Kornél: Egy ilyen létesítmény van csak jelenleg az országban!

Az első és mindmáig egyetlen magyar NBA-játékos volt a Rátgéber Akadémia vendége.:

:

Az első és mindmáig egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornél volt a Rátgéber Akadémia vendége. A játékosok csordultig megtöltötték a lelátót, és láthatóan nagy élvezettel hallgatták a korábbi Chicago Bulls-kosaras lebilincselő előadását: jöttek a sztorik Jordanről, Rodmanről. Dávid Kornélt pedig az Akadémia nyűgözte le… – írja beszámolójában a ratgeberakademia.hu.

A Rátgéber Akadémia tehetségei igazán nem panaszkodhatnak, sorra jönnek hozzájuk az olyan vendégek, akiket eddig jobbára csak a tévében láttak. Nemrég a Barcelonából a Real Madridba igazolt Hanga Ádám látogatott Pécsre, most pedig az első és mindmáig egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornélt fogadták.

A nagykanizsai születésű, 127-szeres válogatott Dávid Kornél a Honvéd és az Albacomp után szerződött a tengerentúlra, és lett a Chicago Bulls kosarasa. Később megjárta a Cleveland Cavalierst, a Toronto Raptorst, a Detroit Pistonst, a Washington Wizardst – összesen 109 meccsen lépett pályára. Most pedig az Akadémia pályáin sétálgatott, végignézte a csarnokot, bekukkantott a wellness részlegbe, az erősítő terembe, az orvosi szobába, a kollégiumba, az étterembe, hogy aztán elismerően nyilatkozzon a látottakról.

Nektek, játékosoknak nagy szerencsétek van, hogy itt dolgozhattok! Legyetek erre büszkék! Gyakorlatilag minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy kihozzátok magatokból a maximumot. Egy ilyen létesítmény van csak jelenleg az országban! Nem mellesleg itt olyanoktól tanulhattok, akik a játékospályafutásuk alatt rengeteget tettek le az asztalra. De tudnotok kell, lehetnek akármilyenek a körülmények, kitartás és lemondások nélkül ez nem megy!

Az egy órás élménybeszámoló során rengeteg szupersztár neve merült fel, szóba került Michael Jordan, Kobe Bryant, Dennis Rodman, LeBron James, Shaquille O’Neal, Toni Kukoc, s óriási volt egy olyan embertől hallani ezekről a csillagokról, aki maga is játszott velük egy csapatban, vagy éppen ellenük. Michael Jordan például mindig mindenben az első akart lenni, legyen szó bemelegítő futásról, dobóversenyről, akármiről. Persze többnyire ő is nyert, mert annyira kilógott a többiek közül, hogy az szinte elképzelhetetlen: Dávid Kornél szerint olyan volt, mintha egy profi kosaras lemenne az oviba játszani… Rodman, a „Féreg” pont az ellenkezője volt, megesett, hogy tizenöt percet késett az edzésről, pizsamában, ásítozva, bojtos papucsban érkezett. Aztán szépen beállt, és a társak tátott szájjal lesték, hogy a leendő ellenfél összes figuráját kívülről fújta – iszonyú felkészült volt. A saját szerepét kottából játszotta, nem csoda, hogy minden meccsen elképesztő mennyiségű lepattanót szedett.

Mint írják, meglepő volt hallani, hogy Dávid Kornél milyen későn kezdett el kosarazni: 15 évesen vágott bele. Manapság szinte elképzelhetetlen, hogy ilyen hátránnyal is el lehessen jutni ilyen szintre, az NBA-ig. Akkor el lehetett, persze nem kevés eltökéltség kellett hozzá.

– Nem volt más lehetőségem, rengeteget edzettem. Nagyon sok dolgot kellett pótolnom, amiatt, mert későn kezdtem, és ezt csak munkával lehetett behozni.

Játékosként a bajnoki cím nem jött össze neki az NBA-ben, pedig nem volt messze tőle, hiszen a Bulls 1998-ban bajnok lett, ő pedig 1999-ben szerződött Chicagóba. Most mégis bajnoknak vallhatja magát – a Bucksszal.

– A legutóbbi szezonban a Milwaukee Bucks lett a bajnok, amelynek ott vagyok a stábjában, nyolc éve dolgozom a klubnak játékosmegfigyelőként – árulta el Dávid Kornél. – Az biztos, hogy az idény előtt nem sokan tippeltek volna ránk, de az utóbbi három-négy évben azért már döngettük a kapukat a Keleti Konferenciában. Sajnos a döntőre nem tudtam kijutni a koronavírus-járvány miatt, pedig jó lett volna megnézni az utolsó két hazai meccset. Sebaj, majd ötven év múlva: a Milwaukee ugyanis ötven évente lesz bajnok, legutóbb 1971-ben nyert!

Az élménybeszámoló után a játékosok tettek fel kérdéseket Dávid Kornélnak, aki derekasan állta a sarat, s arra is volt válasza, vajon miért van annyi tetkó az NBA-kosarasokon. Majd közös fotó következett, hogy aztán eljöjjön a szelfik készítésének és az autogramok osztogatásának az ideje – jó volt látni, hogy Akadémia tehetségei nem nagyon akarták elengedni a magyar példaképet!

Hiába, „a magyar Jordan” nem mindennap fordul meg még a Rátgéber Akadémián sem!

Fotók és forrás: ratgeberakademia.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LaposvárpantherGézukavoldemortTomi Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

A mai napon elhunyt Dusan Ivkovics az európai kosárlabdázás egyik nagy alakja. Valami poszt esetleg, vagy bármi?

voldemort
Olvasó

Miután állam bácsi talicskával tolja nekik a pénzt, nem nagy kunszt… Próbálnák ugyanezt hátszél és anyagiak nélkül…

panther
Olvasó

Szemérmetlenül sok pénzt nyomnak oda, ezzel képtelenség versenyezni. Talán még tolerálnám is valamennyire, ha legalább a pécsi férfi kosárlabda hagyományokat is támogatná, és az akadémiáról egyre több fiatal játékos kerülhetne a PVSK-ba. De mára teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy R.L. célja ezzel éppen ellentétes, minden eszközzel a PVSK ellen dolgozik, egyértelműen a helyére pályázik, a cél egy A csoportos csapat, bármi áron. A pénz mondjuk megvan hozzá… Egyet felejt el: aki Pécsett bármilyen kis mértékben is kötődik a férfi kosárlabda sporthoz, az a 100 éves múlttal rendelkező sportegyesülethez kötődik, aki meg idősebb 20 évesnél és valaha is aktívan kosarazott, azt a… Olvass tovább »

Laposvár
Olvasó

Már elnézést, de miért is kéne a Rátgéber Akadémiának a PVSK-ba juttatni játékost?
A PVSK-nak saját akadémiája van, jussanak onnan be, ha akarnak…. Ha a Rátgébertől akarnak játékost, akkor zsebbe kell nyúlni, és ugyanúgy le kell igazolni, mint bárki másnak. Ja, hogy a PVSK-nál szappanra sincsen pénz? Arról nem a Rátgéber tehet, hanem akik eltüntették a zsetont.

panther
Olvasó

Láthatóan fogalmad sincs a pécsi viszonyokról, az utánpótlásban tapasztalható visszásságokról, de mivel ez egy hosszú téma lenne, ez a fórum alkalmatlan ennek kifejtésére. Az álnaiv kérdésedre pedig kérdéssel válaszolok: miért is kellene a R. Akadémiának a Peac-Pécs női NB I-es csapatába játékost juttatnia? Nyilván azért, mert van köztük egy együttműködési megállapodás.

Laposvár
Olvasó

Így van, a PEAC-cal van megállapodás, a PVSK-val nincsen. Persze hogy nincsen, hiszen saját utánpótlás bázisuk van. Ezáltal az “alnaív” kérdésem igenis helytálló. Sokkal jobban tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, mint ahogy te azt gondolnád 😉 Az ellehetetlenítésről pedig annyit, hogy ha te most lennél mondjuk 12 éves kosárlabdázó és mondjuk véletlenül még tehetséges is lennél. A berek utcai pályán pattogtatva azt mondja nekem valaki, hogy választási lehetőséged van, mert jó vagy. 1, Mehetsz a PVSK-ba, ahol vannak ugyan edzők, de langyos víz. A legkomolyabb víziód pedig jelenleg az, hogy ha te vagy a legjobb, akkor majd kaphatsz 2 percet… Olvass tovább »

panther
Olvasó

A tegeződéssel nincs bajom, főleg, hogy én kezdtem, de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy Te lennél az idősebb. 🙂 Nyilván nem evezünk egy csónakban, de ez nem baj, a kulturált vitát szeretem. A polémia onnan indult, hogy én hangot adtam annak a véleményemnek, hogy a R. nemzeti akadémiával anyagilag nem lehet versenyezni, de ez még nem ok a véleményem szerint sok esetben etikátlan magatartásukra. Erre volt egy cinikus megjegyzésed, hogy a “PVSK-nál már szappanra sincs pénz”, illetve egy vádaskodásod, hogy “eltüntették a zsetont”, amiről nem R. tehet. Kérlek, hogy ha erről (a zseton eltüntetéséről) konkrét információd van, keresd meg… Olvass tovább »

Laposvár
Olvasó

Nem kívántam vádaskodni, pénzt eltüntetni nem csak lopással lehet. Azzal is el lehet tüntetni, ha mondjuk nem arra van költve, amire fontosabb lenne.

Tomi
Olvasó

Gyuri bácsi pénze sem elég…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés