Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Dánia és Svédország sorsára jut az NB I?

Tudta, hogy Európában mindössze két olyan ország volt az idei szezonban, ahol nem szerepelt fővárosi csapat az élvonalban?:

:

Könnyen lehet, hogy a 2013/14-es szezon után a 2019/20-as lesz a következő, amikor fővárosi csapat nélkül indul el a férfi A-csoportos kosárlabda bajnokság.

Idén a Naturtex-SZTE-Szedeák és a Serco-TF-BP játssza egymással a play outot. A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 Bolticséknak, miután szombaton 81-73-ra legyőzték az újoncot. Ha ezt szerdán is meg tudják ismételni a Ludovika Arénában, akkor véget ér a csata. Ha nem, akkor május 25-re marad a döntés.

Mindenesetre nagy a tét, ugyanis a B-csoportban Veszprém-Oroszlány (0-1) döntőt rendeznek, így „alulról” biztosan nem érkezik budapesti csapat.

Ales Pipan együttese borotvaélen táncol, többet már nem hibázhat.

Ennek apropóján utána jártunk, hogy az idei szezonban hány olyan első osztályú férfi bajnokságot rendeztek, ahol nem indult fővárosi csapat.

A válasz: kettő. Svédország mellett némiképp talán meglepő módon egy topliga, a Serie A. Utóbbi azonban ősztől lekerül erről a listáról, ugyanis a Virtus Roma már visszajutott a legjobbak közé. Dániában volt egy koppenhágához tartozó együttes, de a Stevnsgade kiesett az A-ligából.

[totalpoll id=”17739″]

fotó: Serco-TF-BP Facebook oldala

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Setbackmakelovenotwar69BuborkaKalok KevinCsakegyfan Recent comment authors
Setback
Vendég
Setback

Ahogy a természetben sem marad meg a gyenge és csak az erősek szaporodnak tovább így ezt akárhogy is nézzük hosszútávon a magyar kosárlabdára is érvényes.:) Amúgy a poént félretéve Budapesten van kosárlabda. 2 kezemen nem tudom megszámolni hány csapat van. Elég csak a B-ben körbenézni 4 vagy 5. Ha széles tömegek lennének a hátuk mögött feljebb jutnának és ott meg is maradnának. De lehet mondani egy másik példát is. Debrecenben eldöntötték, hogy feljutnak. Odatettek egy halom pénzt és ott is maradtak. A sok tapsikoló mellett lett egy halom divatszurkoló, így a DEACnak már van pár ezer követője. Ahogy a pénz… Olvass tovább »

makelovenotwar69
Olvasó

Érdekes kérdés ez az egész: a labdarúgáshoz képest aprópénzből lehet(ne) aránylag gyorsan sikeres kosárlabda csapatot kreálni, hiszen edző meg egy rakás légiós kell csak… Persze utánpótlás csapatokat is fenn kell tartani, de annak a költsége nem magas. Mégsem lépik meg Budapesten. Lehet, hogy “sportnemzet”-nek akarjuk mondani magunkat, de biztosan nem sportoló nemzet vagyunk. És ez a nagyfokú érdektelenség a sport iránt már olyan szintet ért el, hogy nézőként sem lehet nagy tömegben megmozgatni az embereket – közben Európa legelhízottabbjai lettünk… Érdekes, a nőknél több fővárosi csapat is van az első osztályban, de ott is akkor van egy-két száz nézőnél több,… Olvass tovább »

Csakegyfan
Olvasó

Bárki bármit mondd, véleményem szerint a Szeged fog búcsúzni… Mindenki fogadjon a TF-re, otthon biztosan behúzzák.

Bossesy
Olvasó

Szolnokon születtem, életem végéig Olaj szurkoló maradok, de Budapesten élek 20 éve. Itt nem csak kosármeccsre nem járnak az emberek, hanem gyakorlatilag semmilyen sporteseményre (kivétel a futóversenyek, mert ott élvezetből néhány ezer ember lebénítja a város közlekedését és az nekik jó móka). A focipályák is konganak az ürességtől (kivéve egy egy Fradi rangadó, de ott is sok vidéki van a lelátón), egyéb sportágakról nem is beszélve. Egyszerűen nincs kötődés és túl sok az egyéb program (már annak a kisebbségnek aki még munka után/mellett egyáltalán ki akar mozdulni otthonról). Ha tehetős vállalkozó lennék, egy fillért nem tennék be a fővárosi sport… Olvass tovább »

Buborka
Olvasó

“Fénykorában, amikor zsinórban 3x nyert a Honvéd/Sólymok/Danone/Tungsam stb. bajnokságot, akkor is 2-300 néző (és nem szurkoló) előtt játszották a hazai meccseiket.”

Azért ez ebben a formában nem igaz. Nem voltunk ugyan sokan, de azért mindig voltunk páran, akik még vidékre is elkísérték a csapatot. Én magam jártam Zalaegerszegen, Körmenden, Sopronban, Szolnokon, Székesfehérváron, Szombathelyen és Pakson is. Úgyhogy legalább azt a pár embert ne bántsátok, akiknek tényleg jelentett valamit az a csapat. Tudtommal jó páran még ma is járnak a Honvéd meccseire.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Oroszlányra a playoff-ra pl kb harmincan jöttek, és hazai meccseken is rendre jó hangulatot csinálnak.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nem írta senki az ellenkezőjét. Volt egy tíztagú “tábor” valóban, közülük négyen-öten elképesztően lelkesek, mi több: fanatikusak voltak a csapatukért. Pl. KÖRMENDI Attila… 😉

Buborka
Olvasó

“2-300 néző (és nem szurkoló)”

Konkrétan erre reagáltam.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Azt gondolom, hogy nem világvége az, ha netalán nem lesz fővárosi csapat a következő bajnokságban. Sőt, pár év még hasznos is lehetne, mert lehet hogy meghozna egy olyan összefogást Budapesten, ami kialakíthat egy erősebb bázist a mostaninál. Volt már rá példa, hogy szezonokon keresztül nem volt pesti csapat az A-ban – akkor nem történt semmi, azon kívül, hogy a MAFC, amikor odajutott, akkor görcsösen próbálták aztán ott is tartani. Ez jogosan szült ellenszenvet. Most ismét itt a lehetőség, hogy a főváros ne lépjen ugyanabba a folyóba.

Setback
Vendég
Setback

Milyen összefogásra és bázisra gondolsz? Felejtős. Azért mert valaki egy adott csapatnak szurkol de az nincs “sehol” még nem fog másik csapatot buzdítani mert hát az is pesti… Aki igazán szurkoló, az inkább az adott szinten (Nb1B piros-zöld) fogja buzdítani a csapatát. Akiket te írsz azok csak divatszurkolók. Arról meg nem is beszélve, hogy a sok vezető se engedné ki a kezéből a közösbe a kis birodalmát.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Leginkább gazdasági bázisra gondoltam, és klubok közötti összefogásra. Az elsőnek lehet realitása, a másodikban igazad lehet. Én nem fújom zsigerből a nemkellbudapest bullshitet, mert kellene. Csak ami most van, az kevés. És ilyenkor leginkább a Honvédos barátainkat sajnálom. Legkisebb költségvetés, legjobb szurkolók arány fővárosi szinten.

Daniæl
Olvasó

Mondjuk ennek (is) egy picit jobban utánanézhetett volna az író, hiszen Dániában van koppenhágai csapat, Stevnsgade néven az elsö osztályban…

http://www.basketligaen.dk/da/top/turnering/hold/

sztogram
Olvasó

Pro B

Daniæl
Olvasó

Pro B az az alapszakasz utáni alsóháznak felel meg és nem azt jelenti, hogy másodosztály.

balldontlie
Olvasó

Nem értek egyet azokkal a hangokkal, akik szerint Budapesten nem érdekel senkit a kosárlabda. Egy kétmilliós városról beszélünk, minden nap, minden percében kezdődik párhuzamosan 1000 program. Ott van sok néző, ahol az esemény eléri azt, hogy kicsit jobb, szórakoztatóbb, minőségibb, izgalmasabb, jobban szervezett, stb. Amint egy bpi kosárcsapat tudja ezt hozni, tele lesz a csarnok. Sokan abba a hibába esnek, hogy azt hiszik, a feljutott csapat, ha nem teltház előtt játszik az első évében, az minek. Én az MKOSZ helyében szigorúbban néznék pár feltételt az első osztályú indulással kapcsolatban-legyen az anyagi vagy tárgyi-, lehet még osztályzót is játszatnék, vagy akármi,… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Az IGÉNY hiányzik, nem a pénz. A Danone-Honvédnak megvolt minden abból, amit leírtál: pénz, paripa, fegyver. Médiatúlsúly, szövetségi támogatás, “sztár”játékosok, hírnév, ráadásul még nagyon nagy múlt (a Honvédé) és utánpótlás műhely, sőt, nagy hírű edzők. (pl. amikor a Körmend bajnok lett a Danone-t verve ’96-ban, akkor a pestiek trénerei Zsoldos és Mészáros elvtársak voltak…) Patinás klub, világhírű támogató, sok pénz, erős keret, nagy múlt, mindig bajnokesélyes csapat, jelentős (lehengerlő erejű) médiatámogatás (nemcsak a tévé, rádió, de a sportnapilap és kosárlabda kiadványok (Time Out c. szörnyszülött) seggnyalásba átforduló elfogultsága… szóval, minden megvolt. KIVÉVE a nézőszámot meg a szurkolótábort. Budapesten felsült ez… Olvass tovább »

balldontlie
Olvasó

Érdekes, van benne valami.
Azért nem elhanyagolható szempont, hogy azóta eltelt már pár év 🙂 Ettől függetlenül lehet, hogy neked van igazad.

Én BP-n élek, ha lenne értékelhető kosárlabda, megnézném közben. Idén a mi meccsünkre nem tudtam kimenni, a Falcot néztem csak meg a TF ellen, kis “ipari kémkedés”. Hát, mintha a fogamat húzták volna, aztán még a sör is meleg volt… 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

De Te azért mennél ki Budapesten kosárlabdameccsre, hogy szurkolhass a Körmendnek… És, ha megteheted vagy megtehetnéd, inkább odahaza szurkolnál a Körmendnek… Sok zalaegerszegi, oroszlányi, szolnoki fan ugyanígy van vagy lenne ezzel, mindazok, akik egyetemisták, Bp-en tanulnak továbbképzés keretében, ott drogoznak (bocs, dolgoznak), ott telepedtek le, stb. De ezek az emberek NEM lesznek egy csinált bp-is (akár elit-)csapat szurkolói, de még csak rendszeres nézői sem.
Azért nem olyan könnyű csapatot csinálni sajnos (vagy szerencsére?!) …
Még vidéken sem…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Budapest ellenes vagy nagyon Emő…Nyilván nem jár alanyi jogon de azért vannak tradicionális budapesti csapatok.Nyilván a foci magyar bajnokság két-három éve a másik véglet volt amikor 5 pesti csapat volt az első osztályban…Hajrá Fehérvár!!Mi még mindig fennálunk!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Küldjek segítséget, Balázska ?? 🙁 🙁 😉

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szurkoloi segitségre gondolsz???Mert az nehéz lesz kac kac kukac 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hát már az sem segít rajtatok? 🙁

Setback
Vendég
Setback

Egy B csoportos is lehet értékelhető. Ahogy látom a B első 4 csapata között is elég jó párharcok lehettek.

Setback
Vendég
Setback

Hagyjuk már ez a Budapesten sok a program dumát. Ha valakit érdekel valami, akkor oda megy. Mindenkinek arra van ideje amire akarja. Aki csak az ért jár el egy mérkőzésre mert legfelső osztály az divatszurkoló. Soha nem fogja úgy szeretni a csapatát, mint máshol. Az osztályzó pedig megvalósíthatatlan (korrekt módon legalábbis) lenne jelen körülmények között.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Minek Budapestre kosárlabda, ha ott senkit nem érdekel ??!! 😉
Ezt természetesen le kellett írnom, amúgy meg jogosch felvetés.
Viszont nem értem, mi ez a siránkozás. Budapestnek alapból JÁR (legalább)egy első osztályú kosárcsapat?! Vagy mi ez a hülyeség ??!!
Vicczes…

kirin
Olvasó

Ki siránkozik? Természetesen NEM JÁR Budapestnek (legalább)egy első osztályú kosárcsapat; felesleges a hangulatkeltés. 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Pedig nekem mintha ez jönne le a czikk tartalmából és hangvételéből… 😉
Mintha egy kicsit hangulatkeltő is lenne, nemdebár? 😀
SZERETLEK. 😉

kirin
Olvasó

Meglepőek a cikkben leírtak, és egyben jókora gumicsont is az iromány; jöhetnek tucatjával a “minekbudapestrekosárlabdahaottsenkitnemérdekel” jellegű hozzászólások. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés