Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Czinger Zoltán: Mindig van, aki előrelépjen

A Nyíregyháza magasembere szerint csapatmunka volt az MTK elleni remek teljesítménye.:

:

Nehéz menetben van a Hübner Nyíregyháza BS csapata, amely szerdán a Vasast győzte le idegenben, szombaton pedig a Salgótarján otthonában lép pályára. A gárda 213 centiméter magas centere, Czinger Zoltán értékelte a BB1.hu-nak a fővárosiak elleni győzelmet.

– Nagyon nehéz meccs volt, de erre számítottunk is. A Vasas elleni találkozó számunkra nagy rangadó és az otthonukban többször is megszorongattak már minket, de volt, hogy le is győztek bennünket. A budapestiek egy nagyon fizikális, agresszív játékot játszanak. Ezt tudtuk, és készültünk is rá, de ebben a meccssorozatban mi sem bírtuk annyira, mint azt általában több pihenővel szoktuk. Örülök, hogy még úgy is nyertünk, hogy nem feltétlen játszottunk túl jól és nem feltétlen azt csináltuk mindig a pályán, mint ahogy azt előzetesen az edzőkkel megbeszéltük. Az utolsó negyedben mindössze hét pontot dobtunk, hogy így is tudtunk győzni, az egy óriási fegyvertény.

Újabb idegenbeli kemény mérkőzés vár a csapatra, ezúttal a Salgótarján a soron következő ellenfél.

– Ugyanúgy készültünk ellenük is, mint az összes többi csapat ellen. Szerencsére a Siska János-Boris Maljkovic edzőpáros remekül kezeli ezeket a helyzeteket. Szerencsések vagyunk, mert nagyon jó a csapatkohézió, van minden posztra jó emberünk, van lehetőségünk rotálni. Azt nem tudom, hogy melyik szegmens lesz a döntő, de bízom a győzelemben.

Külső szemmel is jól látható, hogy ha kell, bárki elő tud lépni a Nyíregyházánál és ha úgy adódik a helyzet, akkor megtolja a csapat szekerét. A magasembernek az MTK ellen jött ki a lépés, a lefújás után 14 pont és 8 lepattanó állt a neve mellett.

– Valóban erősségünk, hogy mindig van, aki előrelépjen, de ez a jó kispadnak és a jó játékosállománynak is köszönhető. Ha valakinek nem megy, akkor a másik a kezébe tudja venni az irányítást, akár pontdobásban, akár védekezésben egy kis lendületet tud adni. Az MTK ellen az volt az alapkoncepció, hogy azok a játékosok, akik korábban sokat játszottak ezúttal egy kicsit kevesebb szerephez jussanak, nem akarta őket teljesen leterhelni a vezetőedző. Így jött ki a lépés, most ezzel tudtam segíteni a csapatot. Nagyon jól megtaláltak a mezőnyemberek. A nemrég érkezett Kiss Benedek remekül be tudott illeszkedni, olyan, mintha már régóta nálunk játszana, tőle is kaptam egy-két nagyon jó passzt. Nem gondolnám, hogy ez nekem lenne óriási érdem, csapatmunka volt.

Nagy fegyvertény az együttesnek, hogy a Vasast még egy rossz játékkal is meg tudták verni idegenben.

Mindenki tudja már, hogy a feljutás a cél nálunk. Nemcsak azért, mert ez már évek óta vágya a csapatnak, hanem Sitku Ernő emléke miatt is. Neki ebben nagyon sok munkája volt, nagyon szerette volna, hogy újra az első osztályban láthassa a Nyíregyházát. Ez plusz motivációt és erőt ad nekünk. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell nagyon keményen dolgoznunk és hogy nem kapunk ki többször, de sok munkát beleteszünk, jó csapatunk van, az edzők sokat dolgoznak, minden egyes meccsre remekül összerakják a taktikát. Az, hogy a szezon végére mi lesz ebből, az nyilván még sok dolog függvénye, de szeretném, hogy ha ezt a szériát, amit eddig csináltunk, végig tudnánk vinni.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Artur DokiOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Eszméletlenül tolják ezen a portálon a Nyíregyházát.
B csoportos csapatként több cikk van róluk,mint sok élvonalbeli gárdáról…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

“ A magasembernek az MTK ellen jött ki a lépés, a lefújás után 14 pont és 8 lepattanó állt a neve mellett.”

Ideje volt. Ilyen adottságokkal kb ez lenne az elvárható átlag a B-ben. Ehhez képest megkockáztatom, hogy a fenti eredmény karriercsúcs.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés