Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Cziczás: Fantasztikus ilyen csapatot, ilyen szupersztárokat élőben látni

Iniguez sem a Magyar Kupára, sem a mai sajtótájékoztatóra nem akart eljönni, de barátja és főnöke meggyőzte.:

:

A Sopron Basket egál első félidő után, 72-51-re legyőzte az Aluinvent DVTK Miskolc csapatát a Killik László Női K&H Női Magyar Kupa elődöntőjében, ezzel bejutott a szombati fináléba. Így értékelt a lefújás utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző, illetve egy-egy játékos:

Cziczás László, az Aluinvent DVTK Miskolc vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, fantasztikus ilyen csapatot élőben látni, ilyen szupersztárokat, akik ennyire könnyedén szerezik a pontokat. Azt gondolom, mindenki hatalmas élménnyel gazdagodott, aki ma itt volt a csarnokban, hiszen láthatott egy Candice Dupree-t élőben, ez nem akármilyen dolog. Megérdemelten jutott a döntőbe a Sopron. Amiben nagyon nagy vereséget szenvedtünk az a lepattanócsata, ez döntően befolyásolta a meccset. Nem vagyunk csalódottak, a bronzérmet megpróbáljuk megszerezni, az sem lesz egyszerű, de hiszünk benne.

Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője: Három dolgot szeretnék elmondani, megpróbálok rövid lenni. A legfontosabb, őszinte leszek, én nem akartam itt lenni a Magyar Kupán. Ez egy őrület, hogy kedden Euroliga meccset játszunk, előtte pedig a hétvégén kinyírjuk a játékosainkat. Ezt nem értem. Kiállok a játékosaimért, minden körülmények között. Ide a sajtótájékoztatóra sem akartam eljönni, de itt vagyok, mert a főnököm, az ügyvezetőnk azt mondta, hogy itt kell lennem, muszáj, tisztelnem kell a szabályokat és a szövetséget. Török Zoltán nekem nem csak a főnököm, sokkal több annál, a barátom, azért vagyok itt, mert ő azt mondta. Ez a menetrend nem fair a játékosaimmal. Hogyan készüljünk fel a keddi play offra úgy, hogy vasárnap pihenőt kell adnom a játékosoknak, így egy napunk lesz a felkészülésre?! Ezek a lányok egész szezonon során keményen harcolnak, minden meccsen, tele voltunk sérültekkel, rengeteget utazunk, remélem, mindenki érti, mire gondolok. Én a játékosaimért vagyok, értük küzdök, számomra a kosárlabda csak másodlagos, nem a pénz az első. Az Euroliga a legnagyobb célunk a szezonban. Másodsorban: gratulálok a Miskolcnak, sokat szerettem volna rotálni, de erre nem volt lehetőségem, csak az utolsó negyedben, mert nagyon keményen küzdöttek. Fantasztikus munkát végeztek, jól felkészültek belőlünk, gratulálok nekik a teljes szezonjukhoz. Holnap nagyon kemény meccs vár ránk, elsősorban fejben kell rendben lennünk, csak a meccsre kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy mit jelent a Szekszárdnak ez a meccs, de megpróbáljuk, ha már itt vagyunk, és döntőben vagyunk.

Kiss Angelika, az Aluinvent DVTK Miskolc játékosa: Szerintem az első félidőben szépen tartottuk magunkat, méltó ellenfelei lehettünk egy fantasztikus csapatnak. A szünet után többet hibáztunk, amit az ellenfél szépen kihasznált, ettől függetlenül nem szabad csalódottnak lenni, holnap teljes erővel mindent megteszünk azért, hogy hazavigyük az érmet.

Dubei Debóra, a Sopron Basket játékosa: Büszke vagyok a csapatra. Harcoltunk negyven percen keresztül, megtett mindenki mindent a győzelemért. Jobbak voltunk. A holnapi nap fontos számunkra. Megyünk tovább.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés