Connect with us

Bajnokság

Csősz Tamás: A Szolnoki Olajbányász messze várakozáson felül teljesített

A klub ügyvezetője megfogalmazta a jövő évi célokat is.:

:

Bronzérem a kupában, ezüstérem a bajnokságban – mozgalmas, s nem utolsó sorban eredményes esztendőt tudhat maga mögött a 2019 nyarán tulajdonosváltáson átesett Szolnoki Olajbányász. Csősz Tamás ügyvezető igazgatóval értékelte az évet az olajofficial.hu.

Még fájó, vagy már inkább örömteli emlék a bajnoki döntő?

– Ha azt nézem, hogy egyetlen negyed választott el minket Szombathelyen az aranytól, akkor még „tud fájni”, de az ezüstérem valóban nagy siker!

Akkor a csapat teljesítette az elvárásokat?

– Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a Szolnoki Olajbányász messze várakozáson felül teljesített. A szezon elején a rájátszásba jutást tűztük ki célul. Minden riválisunk megerősítette a keretét és minden jel arra mutatott, hogy a nyolcba jutás sem lesz könnyű számunkra. Ez a várakozás be is igazolódott, mivel a playoffba kerül csapatok közül mindenki esélyes volt a döntőbe jutásra. Természetesen nagyon büszke vagyok a csapatunkra az alapszakasz győzelemért, a kupa bronzérméért és a bajnokság ezüstérméért.

Mikor érezte először, hogy ebben a szezonban az Olaj valami nagy dolgot is véghez vihet?

– A felkészülési mérkőzések során látható volt a küzdeni tudás és a győzni akarás a játékosokon. Nagyon fontos, hogy hittek Gasper Potocnikban, és követték őt. A 2020-as év utolsó mérkőzésén a Falco KC elleni idegenbeli győzelemmel tudatosult mindenkiben, hogy az Olajbányásszal komolyan kell számolni.

Szinte minden ellenfelünk edzője azt emelte ki, hogy az Olajbányász csapatként nagyon erős.

– Még nyáron elmondtam a játékosoknak a klub által támasztott elvárásokat. Szolnokon nem engedhető meg, hogy egy játékos közömbös legyen a pályán, ne tegye oda magát száz százalékosan a mérkőzéseken, vagy éppen kételkedjen magában. A csapat mindenkinél fontosabb és nem engedhetjük meg, hogy darabokra hulljon az egyéni törekvések miatt. Ezeket az értékeket erősítettük együtt egymásban. Ehhez párosult Gasper Potocnik hihetetlen munkamorálja, amely átragadt a játékosokra, de az egész edzői stábra is. Azt láttam, hogy minden játékosunk fejlődni és előrelépni akart az egész bajnokság alatt.

Akkor az alapokat már a nyáron lerakta a szakmai stáb?

– Igen, pontosan így gondolom. Pór Péter és Gasper Potocnik rengeteget dolgozott a nyáron a csapat összeállításán és a megfelelő döntéseket hozta meg. Napi szinten kapcsolatban voltunk egymással, minden poszt esetén 4-5 játékosra szűkítettük a listát, majd a „befutó” játékosjelölt ügynökével felvettem a kapcsolatot. Először a magyar mag erősítésén dolgoztunk. Sikerült megtartani a magyarjainkat, majd két kiváló játékossal, Pongó Mátéval és Zsíros Péterrel is leszerződtünk. Három kiemelkedő képességű légiós megszerzésével lett teljes a Marjan Cakarun által vezetett keret. A rájátszás előtt érkező Shane Gibson pedig erősítést jelentett a döntő pillanatokban.

Az Olajbányász új tulajdonosa az önkormányzat lett, és új vezetőség vette át a klub irányítását 2019 júliusában. Hogyan emlékszik vissza erre az időszakra?

– Talán sok szolnoki nem tudja, de a klubot teljesen az alapoktól kellett újjáépíteni 2019 júliusában. Konkrétan működőképessé kellett tenni egy hónapon belül úgy, hogy az augusztusban érkező játékosok és később a felkészülési mérkőzésen résztvevő szurkolók, nézők ebből semmit ne érzékeljenek. A klub átvételekor az irodánk teljesen üres volt, bútorokat kellett rendelnünk, nem volt levelezőrendszerünk, de még a wifi kiépítésére is várnunk kellett. Közben megbízható partnereket kellett találnunk (például a könyvelőnket, vagy a játékosok felszerelését szállító céget, s még sorolhatnám), és megkötni velük a szerződéseket. A klubban dolgozó stáb felvétele, kialakítása is erre az időre esett. Valóban a nulláról indultunk, azonban financiális oldalon gondunk nem volt, a kezdetektől fogva a klub szilárd lábakon áll, amely elsősorban a tulajdonos képviselőjének Szalay Ferenc polgármester úrnak köszönhető. A segítsége és munkája nélkül a Szolnoki Olajbányász nem tudott volna a bajnokságban szerepelni az elmúlt két szezonban.

A tulajdonosváltás milyen hatással volt a klub költségvetésére?

– Nem titok, hogy  a három-négy évvel ezelőttihez képest nagyságrendekkel alacsonyabb összeget költhetünk játékosokra és működésre. Az új tulajdonos mindent megtesz, hogy biztosítsa a finanszírozást a csapat számára. Ez sok munkát igényel, de ahogy már elmondtam, a lényeg az, hogy a költségvetésünk biztosított.

Többször elmondta már, hogy Szolnokon a közösségépítés az elsődleges prioritások között szerepel. Itt a szurkolókra is gondolt?

– Természetesen! Célunk, hogy minél több szurkoló, sportot szerető szimpatizáns kilátogasson a mérkőzéseinkre. Természetesen a járványügyi helyzet a bajnokság nagy részében akadályt gördített ez elé. Ám a döntőben, mikor már a szabályozások megengedték, teltházas mérkőzéseket rendezhettünk, amelyre már nagyon régen nem volt példa. Többen jöttek oda hozzám a városban és elmondták, hogy a gyerekeiket a döntő hangulata elragadta, beszippantotta, így jövőre is szurkolnak majd nekünk. Volt apuka, aki kosárpalánkot vásárolt az udvarra a fiának. Több közös programot tervezünk a Tiszaligetbe hihetetlen hangulatot varázsoló szurkoló táborunknak, biztos vagyok benne, hogy méltó nyitó rendezvény lesz a 2019-es mintára megszervezendő Szurkolói Piknik.

Sikeresek voltak az utánpótlás-csapatokkal közös edzések is.

– Prioritás számunkra az utánpótlásunkkal való kapcsolattartás, közös edzéseket szervezünk a fiatal játékosainkkal, melyre a szülőket is meghívjuk. A jövő építése szempontjából nagyon pozitív jel, hogy a döntő mérkőzésein közel 150 utánpótláskorú játékos biztatta a felnőtt csapatot.

Ezekben a törekvéseinkben teljes mértékben számíthatunk polgármester úrra, vele közösen sok energiát fordítottunk a kosárlabdát szerető támogatók, szponzorok megkeresésére. Ennek a munkának köszönhetően a nagyobb támogatók mellett számos szolnoki nagyvállalat, cég kötelezte el magát klubunk mellett. Míg 2019 júliusában 2-3 támogató jelezte felénk, hogy továbbra is segíti az új klubot, addig mára büszkén mondhatom el, hogy közel 60 támogató áll a szolnoki felnőtt kosárlabda mögött.

Milyen célokkal vág neki a következő szezonnak az Olajbányász? Mikor tudhatunk meg többet a jövőévi csapatról?

– Továbbra is a realitások talaján maradunk. A 2021/2022-es szezonban szeretnék az első hat között végezni a bajnokságban. Az új csapat összetételét érintő bejelentések július közepétől várhatók.

44 hozzászólás

44
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
35 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
KDSenkiatibácsiLeklibajszaRózsabimbó Recent comment authors
KD
Olvasó

A Szarvast feltétlenül tartsátok meg, ő kezelje a facebook-ot.

fanaticfantastic
Olvasó

Te meg a vibrátort.

atibácsi
Olvasó

Hú, sokan napszúrást kaptak ma. Úgy látom, keleten és nyugaton egyaránt erősen sütött a Nap ☀. Köszönjük Tamás az idei csapatot, és reméljük, a következő szezonban is hasonló mentalitású csapatunk lesz, sok ismerős arccal! Hajrá Olaj! ♥

donnarumma
Olvasó

Ez jó volt😆😆😆

donnarumma
Olvasó

“Szolnoki Olajbányász messze várakozáson felül teljesített. A szezon elején a rájátszásba jutást tűztük ki célul”
Én erre gondoltam! Azért nekem tényleg fura, ha top 4 költségvetéssel a legjobb 8 a cél!?
A 8 ba kerülés volt cél az OSE,MTE, Sopron,ZTE,Szeged,PVSK, Berény? Kapos-nál.
Azért,ne ám már az a “messze várakozáson felüli” hogy ezeket a csapatokat sikerült megelőzni!?
A következő szezonról egyelőre, nyílván nem sok infó van még…

Leklibajsza
Olvasó

Bundesliga és Seria A legiósokkal….

deinosuchus
Olvasó

Legalább most megint mindenki láthatta milyen mintapolgárok élnek arrafelé…. Sárga ruhába bújtatott szarkupacok!!!

donnarumma
Olvasó

Azért azt érdekesnek tartom, hogy Top 4 költségvetéssel egy csapatnak cél a legjobb 8.. vagy ez csak nekem fura?

milanka487
Olvasó

Azoknál a csapatoknál ahol nincsen meghatározó magyar mag, ott nem nagyon mernek komolyabb célokat mondani!( Láttunk már jó légiós sorokat lebőgni magyarországon)
A légiósokról meg még továbbra sem tudunk semmit!

Rózsabimbó
Olvasó

Coleman
Potocnik: meggyőzhetetlen!

donnarumma
Olvasó

Én az elmúlt szezonra gondoltam

Mivanmivan
Olvasó

Politikusduma… Valószínűleg nálatok sem lesz kimondva, hogy a két arany a cél, meg a BL továbbjutás. Pedig valszeg ezt tűztétek ki célul. Nálatok talán a 4, vagy a döntő lesz megemlítve, a többi csapatnál meg a szokásos rájátszás duma. Semmi extra.

deinosuchus
Olvasó

És a TOP 4 költségvetést mégis honnan vetted???? Hivatalos forrás???

Milo
Olvasó

Nincs gondolom semmilyen hivatalos forrása, de azért sejteni lehet. Falco Deac Alba a TOP3, utána jön az Olaj a 4.helyen és utána a Paks, Körmend páros. Legalábbis a keretek, igazolások ezt mutatják. Nyilván ez a TOP6 amit mondott Csősz a következő szezonra ez nem cél, hanem minimum elvárás. Csak nyilván egy jó politikus nem mond olyat, hogy nemzetközi szereplés a cél, mert ha nem jön össze, akkor bukhatja a munkáját😅 Márpedig kimondva kimondatlanul itt Szolnokon mindig a nemzetközi szereplés (TOP3) a cél.

milanka487
Olvasó

Én így remélem a kövi szezont:
Top 3 Falco/Olaj/Deac (sorrendtől függetlenül)
Top 6:+ Alba,Ase,Körmend
7.OSE

PL
Olvasó

szerintem Pakson több pénz van. mint nálunk (Kormend)….

donnarumma
Olvasó

Na kb. erről beszéltem…

PL
Olvasó

protokollnyilatkozat 😄

donnarumma
Olvasó

😂

milanka487
Olvasó

8>3

fanaticfantastic
Olvasó

Továbbá: 8>1

fanaticfantastic
Olvasó

Sőt: 16>4

fanaticfantastic
Olvasó

Visszaolvasva a kommenteket,látható,hogy ismét a szombathelyiek jöttek ide provokálni. Sok f..! Természetesen,kivétel a normálisak!

deinosuchus
Olvasó

Hogy mondhatsz ilyet? Római leszármazottakra? Szegény Ausztria tele lenne mosatlan edénnyel nélkülük…..
A Nyugat-magyarországi Egyetemen külön akkreditált képzés van “Dishwashing Manager” címen.

Leklibajsza
Olvasó

Mindig nagyot röhögök azon, hogy kikéred magadnak az általánosítást, de te ugyanúgy általánosítasz csak odateszed a végére, hogy “kivétel a normálisoknak” vagy “kivétel persze a normális szombathelyieknek, akiket sajnos egy kezemen meg tudok számolni”.
Most hány szombathelyi provokált? Kettő?

Senki
Olvasó

Ti már egyre ugrattok…

Leklibajsza
Olvasó

Háát oké. (Jelentsen ez bármit is.)

Rolex
Olvasó

Vulcano fiam ne legyél hülye..
Az az összeférhetetlen,hogy 2suttyó szürkemarha a filkoval ünnepel egy benzinkúton…😉

Vulcano
Olvasó

Azért vicces 20 pontos zakó után a bírókat emlegetni…

fanaticfantastic
Olvasó

A 4. meccs utolsó negyedében, elég volt egy-két momentum. Ha ott minden ok,akkor nem is kellett volna Szolnokra jönnötök. Maradjunk ennyiben.

Vulcano
Olvasó

Az 1. meccs utolsó tripláját pedig valahogy a csúnya bírók mégis megadták. Pedig ott aztán volt minden. Lépeshiba, támadó, amit csak el lehet képzelni.

fanaticfantastic
Olvasó

Ki is sírtátok a későbbi kettősmércéket!

Rolex
Olvasó

Vulcano te nagyon hülye…
Nem azt mondtam,hogy az 5.meccsen lett volna esélyünk…
Itt a benzinkúton csak a 4.meccs utolsó negyedét köszönték meg nekik…
😉

Vulcano
Olvasó

Szalay Ferenc plogármester(és MKOSZ elnök) úrnak…

Vulcano
Olvasó

Mínuszolhattok, attól még ugyanúgy összeférhetetlen ez a két pozíció. Vagy gondolom nektek semmi problémátok nem lenne ha a szombathelyi polgi lenne az MKOSZ elnök.

BL menetelés
Olvasó

Igazad van de hiába irod az iQ bajnokoknak a balkánon már nem tudják felfogni! Szarvasmarhák! Amúgy van már eredménye a műmajer vizsgálatnak buckalakók?

PL
Olvasó

ne haragudj, de rettenetesen primitív vagy.

azért, mert valakikre azt írod, hogy szarvasmarhák, ez neked boldogságot, jó érzést ad? Miért kell ennyire primitívnek lenned?

ha igen, akkor bocsanat, hogy megkérdeztem.

fanaticfantastic
Olvasó

Horváth! Bucka a jó ……….!

csakakörmend
Olvasó

Sanyi*

oilers
Olvasó

Csak annyi, hogy aki az ókori római birodalomtól származtatja magát, az remélem tudja, hogy az általánosan elfogadott a férfiaknál az egynemű kapcsolatok voltak ott, akkoriban. a nőkre csak az utódok miatt számítottak…

Dallas
Olvasó

Vajon mekkora iq bajnok az az ember, aki szerint az Alföld a balkánon van,és szarvasmarháknak írogat-üzenget,és a”buckákat” is ide vizionálja xD

Dallas
Olvasó

Nekem nem lenne,de miért gond ez neked? részleteznéd ,légyszíves,mert egy hosszabb normális ! hangvételült akartam írni neked ,de elötte szeretném látni mi a bajod. Kösz. ha értelmesen írsz ,ugy leírom hosszan én is miért nem értem hogy ezen mi a fasért vagytok ugy kiakadva.

deinosuchus
Olvasó

Olyan vagy, mint a lépcsőház……sötét és korlátolt! Nem ritka jelenség felétek.

Senki
Olvasó

Pont ne ti sírjatok szerintem… Bár ettől a dumától lehet nagyobbnak érzitek a címet,de ez már szezon elején elvárás volt ekkora pénzzel.. aztán lehet mutogatni mindenkire,tudjuk jól hogy ti szentek vagytok…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés