Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Csődöt mondott a második félidőben az Alba, nagy fordítás után a Falcónál az előny

Nagy esélyt szalasztott el a Fehérvár.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Arconic-Alba Fehérvár 82-70 (16-28, 21-21, 19-12, 26-9)

Döntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Benczur Tamás, Praksch Péter Árpád, Ádám József (Dernei Gábor)

Szombathely: Pot 11/6, Kovács 5/3, Cowells 15/9, Tiby 9/3, Keller Á. 9/3 Csere: Perl 21/3, Sövegjártó -, Barac 12.

Fehérvár: Pongó Ma. 14/9, Somogyi 5/3, DeCosey 4, Ford 12/6, Philmore 9/3. Csere: Vojvoda 24/12, Diong 2, Szabó Zs. -, Takács Mi. -.

A bajnoki döntő Cowells saroktriplájával vette kezdetét, Ford szerezte az első vendég pontokat harmadik esélyből. Az Alba percei következtek, Ford két büntetőt, Pongó egy ziccert és egy triplát is bedobott, Philmore Kovácsot forgatta be könnyedén. Cowells nem csak az Alba 11-0-ás futását zárta le, de a Falco 4 perces kosárcsendjét is, Philmore a túloldalon azonnal visszadobta a hármast, Milos Konakov végül DeCosey ziccere után kért időt, 10 pontos különbségnél (6-16). Nem javult fel a Falco az időkérés után, Az Alba tovább növelte 3 ponttal az előnyét mire az utolsó két perchez érkeztünk. Tiby pöcizett vissza egy támadólepattanót, egy szép 2-2 után Diong tett fel könnyű ziccert, ahogy a túloldalon Barac is. A negyed utolsó perce is a vendégeknek sikerült jobban, Pongó dobott egy dudaszós triplát, így 12 pontos előnnyel várta a folytatást a csapat. 16-28

Pongó elképesztően elkapta a fonalat, Pot süllyesztett el egy hármast a sarokból, Vojvoda két büntetővel szerezte meg első pontjait a mérkőzésen, majd annyira belejött, hogy egy triplát is bedobott, Milos Konakov ismét időt kért, ezúttal 16 pontos hátrányban (19-35). A negyed feléhez érve valamelyest sikerült faragnia a címvédőnek a hátrányból, még így is 12 volt a differencia. DeCosey dobta át Kovácsot, Vojvoda és Somogyi növelte tovább az előnyt. Perl hozott össze egy 2+1-et, Vojvoda két büntetőt értékesített, Kovács a sarokból köszönt be, ahogy a magyar válogatott játékosa is. Cowells és Perl révén zárkózott a Szombathely, a vendégek időt is kértek. A félidő végéig mindkét oldalon 2-2 pont született, így a különbség pont annyi volt a nagyszünetben, mint az első negyed után. 37-49

Az első két perc nem hozott sok pontot a második félidőben, de mind az öt pontot a Falco szerezte, így 7 pontra csökkent az Alba előnye, Alejandro Zubillaga pedig időt kért. Cowells dobott középtávolit, Pot ziccerével ismét hosszú idő után egy labdabirtokláson belül találta magát a Szombathely (46-49). Négy és fél perc után Vojvoda hármasa esett be, ezzel lezárva a 9-0-ás futást, viszont Perl fordulásból dobott egy duplát, Somogyi 10. mezőny kísérlete végre sikeres volt, egy egy lábas dudaszós tripla hullott be. Egy technikai után Vojvoda dobta be a büntetőt, Keller fejezett be egy szép akciót ziccerrel, Ford viszont átdobta távolról őt a túloldalon. Barac dolgozott jól a festékben, Keller csökkentette a hátrányt 5-re, s az etap végéig ez nem is változott. 56-61

Tiby tette vissza Perl kihagyott dobását, Barac is támadólepattanó után szerzett két pontot, Tiby triplájával 3-0 után ismét a Falco járt előrébb. 3 és fél perc után Pongó törte meg a vendég jeget a vonalról, igaz kettőből csak egyet értékesített, Cowells kintről talált be, DeCosey elképesztő hibáját Pot váltotta két pontra, Philmore több, mint öt perc után mezőnykosarat szerzett csapatának, azonban erre Keller dobott nagy hármast (71-64). Pot egy pontot a vonalon hagyott, Ford süllyesztett el középről egy hármast, Keller passzát Barac értékesítette. Vojvoda szerzett három pontot, Perl nem hibázta el büntetőit, majd egy 2+1-el eldöntötte a mérkőzés sorsát. 82-70

141 hozzászólás

141
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
38 Comment threads
103 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
heraklithapafibeniB0nyiMarcellonádaházamteteje Recent comment authors
Evandro
Olvasó

Ez az 5000 ft-os jegy tényleg kurva gáz. A vendég mindig a legolcsóbb hazaival szokott egy kategóriában lenni. Gusztustalan nyerészkedés ez így.

Pbask
Olvasó

Korrekt arc vagy. Én ezt nem tudtam, így simán azt hittem ilyen ár a standard.

Freebulletz
Olvasó

Megnyugodtam, hogy pár korrekt szhelyi komment után előjöttek a barlangokból a nagyarcú falcós kommentek is. Még pár óra és kiderül, hogy igazából Szombathelyen találták fel a kosárlabdát, és a Kellert is csak ott tudták kigyógyítani a fogyatékosságából. Ja és persze ilyen erkölcsi tartás a világon nincs mint náluk 😀 (nyomokban szarkazmust tartalmazó írás)

Vulcano
Olvasó

Nem tudom te milyen csatornát nézel?

Freebulletz
Olvasó

Pont te kérdezed ?

Vulcano
Olvasó

Igen, én.

Jon
Olvasó

“…pár korrekt szhelyi komment után…”
Azért elég vicces, hogy ezt pont te jegyzed meg. 😀

Freebulletz
Olvasó

Igen, én 😀

Lehet értelmezni nyugodtan amit írtam meccs után.

Marcello
Olvasó

Sziasztok! Új vagyok itt. Néztük a meccset, ahogy kezdtünk az valami kritikán aluli volt, mintha nem is lettünk volna a pályán. Még nézni is fájdalmas volt, de a 2. félidőre egy teljesen más csapat jött ki, aminek ez lett az eredménye. Nem vagyok nagy kosár szakértő, de ami feltűnt, hogy az alba légiósain nem láttam, hogy ezt a meccset annyira meg akarnák nyerni. Lehet, hogy nagyon jók egyénileg, de ez most nem jött ki, küzdésben, lélekben, minőségben föléjük kerekedtünk. Csapatként játszottunk, és értük el ezt a hatalmas sikert. Mert ekkora hátrányból ez már csodaszámba megy. Gratulálok a csapatnak, így tovább… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Érdekes amúgy, mert én pont ezt az elszántságot láttam rajtuk az első félidőben, hogy konkrétan fel akarják velünk törölni a padlót és így álltak fel támadásban és védekezésben meg főleg. Minden játékosunkra 2 védő jutott, akárhol is volt.
A második félidőre szerintem nem az elszántság csökkent, talán ebbe a nagy hajtásba kicsit elfáradtak. Fejben biztosan, de talán kicsit fizikálisan is. Amiben meg biztos vagyok hogy az, hogy a Falco simán visszajött 18 pontról, az elbizonytalanította és a vezetés átvétele meg is törte őket.

Marcello
Olvasó

Jogos észrevétel, akkor úgy pontosítanám, hogy a 2. félidőben törtek meg nagyon. Ez nyilván következik abból, hogy mi pedig iszonyat jól kezdtünk el játszani. Ott elvesztették a hitüket, leblokkoltak. Ez pedig a csapat érdeme, mentálisan nagyon erősek vagyunk, és szerintem játékintelligenciában jobbak a mi légiósaink. Egy megjegyzés még, pont most nézzük vissza a meccset, és nagyon jó látni, amikor Kovács Benedek rontásai után Matt megy oda bátorítani, ugyanezt tette meg Raymond is később. Csapategység iszonyú erős, ez egy nagyon fontos szempont. Gratula még egyszer, zseniális amit műveltek a 2. félidőben.

Vulcano
Olvasó

Reméljük, hogy a jó csapategység miatt nem lesz nehéz marasztalni a légiósokat.
Szívem szerint én mindegyiket megtartanám, és nyilván mivel Brown sérült helyette hozni egy 5.-et.

Marcello
Olvasó

Pontosan, nekem személy szerint Tiby a kedvencem, a játék minden elemében kiemelkedő, de Cowels 3 pontosai is élményszámba mennek. Többiek is szép jatékot mutatnak, összeálltunk szépen. Ezt meg kell tartani, nem is kérdés.

Geszt
Olvasó

Cowelsből Zach sérülése után jött ki, hogy tud betörni és be is tudja dobni, ami az ő hármasaival elég jó kombó… Többieket is megtartanám, nekem egy magyar irányító kéne…

Vulcano
Olvasó

Nyugi az 5000 forintos vendégjegy ellenére is megvesszük az összeset és hazai pályát csinálunk Fehérváron is?
De nagyon szánalmas húzás amúgy.

Pbask
Olvasó

Ha igaz hogy csak nálunk ennyi, nyilván félnek a szurkolói bázistol, mert az Albának az nincs. 2-0 után nehéz forditani már, főleg ha két hazai lenne legrosszabb esetben. Ha meg full szektor van, legalább lesz pénz belőle. Hivatalos oldalon 3000 környékén van a hazai. De lehet azóta emeltek itt is, ott is?

Vulcano
Olvasó

Alba hivatalos oldala:
2022-23-as szezon
vendégbelépő: 3000Ft

Pbask
Olvasó

Tudom…Mást én sem találtam, de annyira vehemensen állitják, nekik is ilyen drága, de arról nem találtam linket.

Wilson
Olvasó

Akkor segítek srácok, ha nem megy a zinterneten való keresés.

https://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_5486

Szívesen, kemény 25 mp-be telt.

Vulcano
Olvasó

Bocsáss meg, hogy az alba hivatalos oldalán, a bérlet és jegyárak fülön, a 2022-23-as szezonnál, a vendégbelépőhöz írt 3000 forintról mertem azt feltételezni, hogy az az alba 2022-23-as szezonjának vendégbelépőjéhez tartozik?
Én kérek elnézést.

Wilson
Olvasó

Te az a fajta vagy aki az első kézből kapott infó után ítélkezik és fröcsög ahelyett, hogy tájékozódna, amikor ezt a fejére olvassák meg még ő van megsértődve.

Vulcano
Olvasó

Nem hittem, hogy tovább kell tájékozódni ha a HIVATALOS oldalatokon ez van?
2023-ban azért már tarthatnátok ott, hogy naprakész infok vannak a weboldalon…

voldemort
Olvasó

És persze köszönjük meg a királyi tv-nek az este nyolcas kezdést… Értem én, hogy u17 eb, meg foci, de párhuzamosan is mehetne, ha már van ennyi sportcsatorna…

Wilson
Olvasó

2023-ban már tarthatna ott az ember, hogy tud keresni az interneten. By the way ettől függetlenül tényleg szar az oldal már úgy összességében is, szerintem a tiétek sokkal kezelhetőbb. Elmagyarázom mi a bajom ezzel a hápogással, ha nem haragszol. Meghallottad azt a hírt, hogy 5000 Ft a vendég, ezt vagy valaki mondta vagy a kommentek között olvastad vagy alászállott az égből az infó de mint utóbb kiderült nem a honlapon kaptál róla tudomást, mert akkor nem ilyen egyoldalúan állítottad volna be, hogy hogy kibasznak a vendégekkel! Ahelyett, hogy utána járnál az infónak hiteles helyről, hogy egyáltalán igaz e amit úgymond… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Az 5000 forintos egységár kérlek szépen a Falco weplapján lett meghirdetve a 130-as db számmal egyetemben. Ami a tiétekkel ellentétben hiteles.
Vagy most mégse 5000? Vagy akkor mi van? De tényleg mond már meg hogy az Alba weboldalon, a jegyvásárlás fülön kívül hol kell a jegyárakról tájékozódni??

Freebulletz
Olvasó

Fel kell venni a kurva telefont és tárcsázni, gondolom felveszik és megmondják. De nem, itt kell verni továbbra is a habot. Ha 5000 akkor 5000. Ennyire nem jól fizetnek Vasban?

Bencur2021
Olvasó

Amikor ezt a kommentet írtad, már elfogyott az összes vendégjegy.

voldemort
Olvasó

“Az Alba Regia SC Kft. minden évadban közzéteszi a sportesemény helyszínére vonatkozó belépőjegyárakat, melyet jogosult egyoldalúan módosítani.” A vendégjegy bizony 3000-ről 5000-re inflálódott semmi perc alatt…

Evandro
Olvasó

Háborús – és szankciós infláció van, nem tudtad?

heraklith
Olvasó

Azért ilyen drága, mert kettővel több biztosnságis kell arra az esetre ha a 20 dekás mendez túltolná a falkó sört. Kell egy, aki kiviszi meg egy másik, aki közben röhög rajta.

Bencur2021
Olvasó

Fehérvárra vendégjegyek ára : 5.000 ft ???
Nem hinném, hogy ez bárkit visszatartana a döntőben, igy is elmegy szerintem az összes vendégjegy, de szánalmas..?

Wilson
Olvasó

Mint ahogy az összes hazai is elmegy ennyiért, mert már tegnap se lehetett kapni csak állót. Aztán, hogy mennyire osztogatják szét azt nem tudom de a vendégek pontosan annyit fizetnek érte mint a hazaiak szóval nem kell hergelni itt a népet! A szánalmas inkább az, hogy képesek ennyivel megemelni a döntőre az árakat, valamilyen szinten érthető is viszont, hisz mégiscsak döntő és aki akar az képes és ki tud fizetni legrosszabb esetben is 2×5000 Ft-ot.

Pbask
Olvasó

Nálatok a legdrágább jegy 4000 forint. Vagy változott azóta az ár? Hol található meg? Lehet igazatok van, addig nem akarok véleményt formálni. Hivatalos oldal szerint a legtöbb 3000-4000 környékén van.

Xero
Olvasó

Ja csak a vendég szektor a pálya végében van, a hazai ülő, meg a pálya mellett.. Nálunk is van drágább kategóriájú jegy, csak azért azt kapod, hogy kb. a pályán ülsz.

voldemort
Olvasó

A kedvencem a vaslemezzel letakart ablak… tavaly húst lehetett volna rajta sütni, úgy izzott a napsütéstől… Mondjuk most ez a veszély nem tűnik valósnak….

Wilson
Olvasó

Most komolyan az a bajod, hogy ugyanannyi pénzért a vendégben kapod a segged alá a helyet ami nem a legoptimálisabb nézői szempontból és nem olcsóbb mintha a hosszanti lelátó közepén ülnél? Nevetséges vagy, én örülnék a helyedben, hogy egyáltalán kapok jegyet a döntőre de te valószínűleg ott sem leszel csak itt hőbölögsz.
Jegyzem meg a hazai “D” szektor is jelenleg 5000-ért veszi a jegyet és ugyanolyan vizuális élményt nyújt a pálya onnan mint a vendégből.
Kezdem azt érezni, hogy némely falcos kolléga már a kákán is csomót keres csak, hogy itt haterezze az Albát.

Xero
Olvasó

Jó lenne ezt viszonozni a következő meccsen…

Vulcano
Olvasó

Ha mi ingyen adnánk a vendégbelépőket ezek akkor se töltenének meg egy szektort.

Wilson
Olvasó

Mi az, hogy ezek? Több tiszteletet bonobo!

voldemort
Olvasó

Eltekintve néhány izombalf@asztól, tök korrektek a hozzászólások, kifejezetten jó volt olvasni, mindkét oldalról. Elsimerem, az első félidőben a csarnok nembéközép része bizony halkabb volt, de basszus, hát fogtuk a fejünket és ültünk romba dőlve, igen vállaljuk, én mondjuk odab…tam egyet a székre dühömben, azt hittem, eltörik a kezem, a B közép viszont kitartott, volt hangjuk, szóval aki szerint teljes kuss volt a csarnokban, az téved… Somogyiról csak annyit, hogy tehetség, lehet, de ennyi. Amilyen módon elment innen, mindenki tanácsa ellenére (mindenki alatt értendő menedzser, család, Váradi, stb…), nem csoda, hogy mindenáron bizonyítani akarja a döntését, de nagy rajta a nyomás… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Amúgy szerintem ő magát “stuffolja”.. A kimutogatása is tök nevetséges. Senki nem fujjolja azért mert elment, semmi atrocitás nem éri egyébként, ami miatt ennyire frusztráltnak kellene lennie. Az, hogy ő így döntött, az meg az “ődóga”. Szurkolóként úgy vagyok vele, hogy amíg itt játszott, mindent megtett a győzelemért, aztán meg továbbállt, mint bármelyik zsoldos. Tehát igazából nem izgat.. én ettől nem fogom őt szidni, sőt szánalmasnak tartom, amikor egyes szurkolók azért ugatnak az adott játékosra, mert már máshol játszik. Az meg, hogy szakmailag jó döntést hozott-e.. Hát.. ő tudja. De minden esetre felesleges játszania a szurkolók felé az eszét, mert… Olvass tovább »

Wilson
Olvasó

Na ez korrekt, köszi. Szerintem se lenne oka rá, csak még fiatal és valószínűleg van annyira hiú, hogy olvassa az oldal kommentjeit és így próbálja feldolgozni azt a sok savat amit kapott jogosan vagy jogtalanul azt mindenki döntse el maga.

Jon
Olvasó

Nyilván azt csinál, amit akar. Az ő dolga, viszont amit tesz, az egyúttal őt jellemzi is, ezzel együtt kell élni.
Én úgy vagyok vele, hogy a nézőtérről szidni nem fogom, de megtapsolni is biztosan sem. Ez bőven elég jelzés, ha azt nézzük, hogy 90%-ban a volt Falco játékosok és edzők mekkora ünneplésben részesülnek. Ez nekik biztosan jó érzés. De amúgy nemcsak nekik, mert az ember kicsit nosztalgiázik is közben. 🙂

Xero
Olvasó

Amúgy kövezzetek meg, de kíváncsi lennék hogy reagálna, ha egyszer TÉNYLEG kikezdenék.. 😛 Persze nem azt mondom, hogy kezdjünk bele ebbe, csak úgy érdekelne. Mert más “profibb” játékosok, még azt is jobban kizárják..

Jon
Olvasó

Bármi lehet. Számunkra ilyen szempontból jó volt a mostani meccs, úgyhogy ha rajtam múlna, én nem változtatnék. 😛
De szerencsére nem rajtam múlik. 🙂

Hubie Brown
Olvasó

Úgy látom Cowelsnek még maradnia kell egy szezont. Mert ez az egy még nem volt elegendő, hogy megtanulják helyesen leírni a nevét a cikkírók.
Majd talán jövőre.

Jon
Olvasó

Az első kb. 8 hónapban még ment. 😀

Hubie Brown
Olvasó

Azért az archívumban most is találtam még 10 cikket, amiben rosszul szerepel. Mondjuk mindet Babos Péter írta. Ezekszerint csak neki nem megy a dolog.

in_vitro
Olvasó

Elképesztő mérkőzés volt! Bár -18 nál is szurkoltam / szurkoltunk, de ritkán láthatunk ekkora fordulatot. Nagy köszönetaz edzőnknek és a csapat minden tagjának érte!
1:0 ha bajnoki döntőt akar nyerni valaki ez még csak egy pici lépés, de annak nem rossz 🙂

Parus major
Olvasó

Nagy élmény volt a tegnapi meccs, gratulálok a Falconak. 18-ról nem illik elveszíteni egy meccset, Konakov második félidőben lemeccselte a spanyolt. Az első félidőben még a legutóbbi ZTE meccsen mutatott formát hoztuk, aztán történt valami a szünetben. Amikor Somogyi nálunk játszott és láthatóan túlvállalta magát, le lett kapva a pályáról. Az Albánál nem, ezt köszönjük, remélem így a játékpercei megvannak, meg a zsebei is tele. Megérte. A párharcnak még messze nincs vége, mentálisan erősebbnek érzem a Falcót, de 1-3-ig kevesen vagyunk és ez így továbbra is nagyon necces.

Székely Gergely
Olvasó

Nem szurkoltam egy oldalra se, de élőben látni nem egyszer, hogy Keller ott marad és felsegíteni próbálja az ellenfél játékosát, vagy csak nyújtja a kezét, de abban a 3 másodpercben az ellenfél elszenvedi trianont a földön, és pont nem érti mi történik, NHA ezért jó ez a döntő!
Keller Ákos fairplay díj. Igyál még pár sört!

basket20
Olvasó

Semleges szurkolóként mondom, igazi döntőhöz méltó, izgalmas meccs volt, de valaki szólhatna Knézynek, hogy legközelebb próbáljon pártatlan maradni, mert miatta szinte élvezhetetlen a közvetítés! Szörnyű, ahogy egyértelműen lejön, mennyire Alba- és Vojvoda-fan, rettentő zavaró, amikor a kommentátor végig szurkol a kedvenc csapatának, és az ellenfél minden gyengébb megmozdulását szinte megünnepli! (Körmend és Szolnok meccsen se tud pártatlan maradni, bárkivel is játszanak, idegesítő!)
A végére azért le volt lombozva rendesen, erre nem számított plusz 18-nál….
A mai meccs iskolapéldája volt “A fagyi visszanyal”-nak, az ő esetében!
Egy döntőbeli meccset igazán megnéznék nélküle! Nincs egy jó csere a kispadról?? ??????

agyas
Olvasó

Ezt én úgy kezelem, hogy leveszem a hangot. Ezzel csak az a baj, hogy a csarnok hangulatát is elvesztem. A “kirájitévé” már csak ilyen.

Mogyi19
Olvasó

Az M4-nek van csak atmoszféra hangsávja, én azon néztem és sokkal jobb volt így! Ha “okos”tévéd van, akkor legközelebb válts arra a hangsávra 😉

Xero
Olvasó

Én hangosan felröhögtem, amikor a második félidőben előadta, hogy teljesen leesett a mérkőzés színvonala, az első félidőhöz képest, ahol sokkal kevesebb volt a hiba.. 😀 Valószínűleg elfelejtette, hogy nem csak az “ő csapata”, az Alba van a pályán és nem csak az ő játékukat kell értékelni.. 😀

voldemort
Olvasó

Sokan sokszor próbálták már ezt Jenőben tudatosítani, lenne annyi ezresem, ahányszor, gazdag lennék… ennyire futja neki…

Freebulletz
Olvasó

Jenő, mint Alba fan – XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

B0nyi
Olvasó

Neki mindegy, csak ne a Falco nyerjen.

Freebulletz
Olvasó

Spec nem tudom, de a Váradi Benizése, Meg Perl Zozózása is kurva nagy cringe. Ugyanúgy a Vojcizás is. És ez ma egy köztévés riporter. Fradi meccsen is amiket leművelt…egyszerűen fogalmatlan.

apafibeni
Olvasó

Azért a “leművelt” sem semmi!

agyas
Olvasó

Élvezetes, sportszerű körülmények között játszott meccs volt, dicséret illeti a játékosokat, a közönséget és a játékvezetőket. Tényleg jó volt nézni, hogy balhézás nélkül is lemehet ma Magyarországon egy rendezvény, amin 3 ezren ott vannak. Ma a Falco jobban kihozta magából ami benne van, de messze nincs vége, hiszen az Alba – Brown kiesése miatt – összességében nagyobb potenciállal rendelkezik.

KD
Olvasó

Gratula a csapatnak, ez nagy fordítás volt, ebben hasonlított a kupanegyeddöntöre. Az első negyedben egy faultunk volt, ami mutatja a védekezésünk puhaságát, plusz eladtunk egy rakat labdát és engedtünk jó pár támadópattanót. Kész csoda,, hogy félidőben csak -12 volt. Aztán a fordulás után előhúztuk valóban a BL-szintű védekezést, amit nem lehet edzésen megtanulni, csak ha játszol egy spanyol, német, francia, görög vagy török élcsapattal. Az Alba pedig úgy tűnt, mentálisan és fizikálisan is elfáradt, egyszerűen felőröltük őket. A végére megfordítottuk a lepattanó csatát, több volt a gólpasszunk és kevesebb az eladott labdánk. Egyénileg nem emelnék ki senkit, mert ez csapatmunka… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Első 15 percben Benczúr tartotta életben a Falcot, aztán jött Somogyi ámokfutása, amivel a saját csapatát akasztotta meg, a Falco pedig ritmust kapott. A második félidőben már nem volt kérdés ezek után…

Wilson
Olvasó

Somogyi egyébként tényleg nagyban hozzájárult a mai Alba vessző futáshoz de alapvetően mégse az ő nyakába varrnám a vereséget. Sokszor nem értem,hogy ha ennyire nem megy akkor miért erolkodik izmozik mégis, megvan a kellő tehetsége ahhoz,hogy ilyen szituban másképp segítse a csapatot neki úgy tűnik mégis a pontok számítanak, sokat tanulhatna Ford-tól.

Vulcano
Olvasó

Talán a legfőbb faktort még nagyon senki nem említette.
Az pedig Milos Konakov?
Azért -18 pontnál egy padlón lévő csapatot úgy talpra állítani, hogy utána 21 pontot kapnak egy FÉLIDŐ alatt. Ráadásul mindezt 2db cserejátékossal, akiből az egyik u23-as eszméletlen pedagógiai és stratégiai érzékről tanúskodik.
Az Alba edzője nem tudta lereagálni ezt. Milos lemeccselte őt a második félidőben.

Pbask
Olvasó

Én nagyon meglepődtem rajta, mikor Benét a pályán láttam. Nagyon ki volt, lehetett látni,mérges volt magára, Milos pedig tényleg remek pedagógus, mint Szrecsko, és kiváló stratéga, mint Gasper. Elképesztő, amit leműveltünk a második félidőben. Az Alba üresen hagyta, ezt szombaton büntetni kell. Nem rossz a triplavonalon túlról, sőt..
Én szurkolok Benének is nagyon! Mert védőmunkája nem volt rossz.

Vulcano
Olvasó

A hibák ellenére tiszta szívvel tepert ma mint mindenki.
A nagy “sztár” meg kb elveszítette a meccset az Albának.
Beni >>> Ádám

B0nyi
Olvasó

Én azon lepődtem meg, h voltunk fent Pot, Perl, Tiby, Barac, Keller ötössel is 🙂

Rámen11-12
Olvasó

Zubillaga veresége volt, lefagyott a derék Alejandró!
U18 szinten lehet így meccselni…

Mendez
Olvasó

A mai kosárlabdában 15-20 pontos hátrány szinte percek alatt ledolgozható ha nincs maximális koncentráció egy csapatnál.
Számtalan példa volt már erre idén mind hazai mind külföldi bajnokságokban, de még az Euroligában is (Real-Partizan).
1-0 a párharc semmi több, két remek csapat, bármi lehet a vége.
Hajrá Falco!

Székely Gergely
Olvasó

Abszolút igazad van.

Savaria
Olvasó

Mentálisan 100x jobbak vagyunk, ennél jobb meccset nem fog játszani az Alba Szombathelyen! $omogyi az év lúzere!!! Többször írtam már, de örülök, hogy engem igazol a pályán nyújtott teljesítményével(és az önelégült stílusával). Amúgy pedig az történt ma, amit YoWassupFam írt a Déri-s cikkhez: ,Alba eddig kecsoval találkozott akiket fizikailag felőrölték ill mte volt még a menün akik szintén nem ütötték meg a szintet ami kell egy döntőbe igyekvő csapatnál. Falco más kávéház lesz. Kellemetlen, kemény , fegyelmezett csapat mind támadó és védekező oldalon. Alba fejben nem fogja bírni a nyomást és összefognak törni. Itt nem a keretek fognak dönteni hanem… Olvass tovább »

Wilson
Olvasó

Jó sok hülyeséget összehordtál te is, de ez a YoWassupFam komment dicséret után meg se lep, csak kíváncsi voltam hol a vége azért olvastam végig.?

Savaria
Olvasó

Nagyon fáj..?:)
Költői kérdés volt, mert tudom milyen kis frusztrált bohóc vagy. A lelátón lenne ekkora hangod/hangotok!

Wilson
Olvasó

A tegnapi ismert szurkolói bíztatások tudatában megint itt lelátózni újfent megmosolyogandó, van más régi “panel” is amit még esetleg nem hoztál elő?!

“Alba fejben nem fogja bírni a nyomást és összefognak törni.”
Figyi én értem, hogy a sárga az sárga de az Alba mégiscsak a Falcoval játszik nem a Lebron James vezette Lakersel az NBA döntőben.
Nem kell ennyire túlhypolni egyik csapatot sem egyik irányba sem. A játékosok kellően tapasztaltak ahhoz mindkét oldalon, hogy kezelni tudják ezt a végtelen nagy nyomást amit aposztrofálsz.

Kovari Andras
Olvasó

-18-rol nem szabad elvesziteni egy dontot. Somogyinak nagyon koszonjuk a kupaban ugyan ez volt.
Szombaton folytatas!

Pbask
Olvasó

Filipovity effekt.
Jobb is hogy lelépett a több suskáért. Voja is lebaszta ma mint a pengősmalacot. Nálunk jelenleg mindenki beállt a sorba. Nem gondoltam volna -16nál így játszunk ilyen kerettel.

Xero
Olvasó

Mondjuk az Ő Dijon elleni meccsnyerő tripláját sohasem fogom elfelejteni.. 😀

Soós Sándor
Olvasó

Nagy szurkolás volt!
3. Negyedben ez vitte előre a csapatot!

Krokodildundee
Olvasó

Csak a tipszmixülés mindig ,aztán félidőbe vagy nagyon felfelé vagy nagyon lefelé , szerencsére most felfelé.

donnarumma
Olvasó

Igazi, vérbeli döntő volt! Rengeteg hibával, óriási küzdelemmel. Az Alba még bánhatja ezt a meccset, hogy elbukta “hazai” pályán.
A csapatoknak gratulálok, semmi nem dőlt el
1:0 ide

Üvegtigris
Olvasó

Ilyen halvérű edzőt mint az alba vezetője nem láttam még.Az időkéréseiről nem is beszélve,megnyerete a filcóval a tutit.

Falcofan03
Olvasó

Nem szoktam ilyet írni, de te hülyébb vagy mint gondoltam…

ballmeg
Olvasó

Tényleg pocsék, és szerintem egy szavát sem értik. Ilyen játékosokkal így veszíteni, hát operett. Ez nagy hiba volt, de teljesen várható.

Falcofan03
Olvasó

Jah, itt nem az első mondattal volt a baj, abban teljesen igaza van, akár belátják a szurkolók, akár nem. Csak a második félidőben 21 ponton tartottuk az Albát (FÉLIDŐ!! [nem negyed]), és ez nem feltétlenül az edző munkáját minősíti, hanem a mi játékosainkat, illetve azt, hogy ki mennyire küzdött. Én sem mondom, hogy az első félidőben az alba nagyszerű játéka azért volt, mert a Konakov “megnyerette az Albával” azt…

Evandro
Olvasó

Zubillaga összerakta a tökéletes matchplant, majd a meccselésével lehúzta az egészet a wc-n. Óriási edzői hiba volt a végig szenvedő Somogyit 20 percig pályán hagyni rombolni. A Q4-ban már hiába próbálta korrigálni a kiültetésével, már mindegy volt, olyan lendületet kapott a Falco addigra.

p.borisz
Olvasó

Hát ezt nem gondoltam volna az első félidőben mutatott játékunk után…ezt nagyon odatették a srácok!Somogyi köszi a segítséget ?‍♂️?
Zozó, Cowels és Tiby óriásit játszott,hármukon múlt a fordítás oroszlánrésze,de mindenkit dicséret illet! Ez Szombathely!
Alba szurkolóknak jó utat haza,magukhoz képest sokan voltak és nagyon sportszerűen szurkoltak,még ha elég halkan is.

Xero
Olvasó

Te jó ég!!! Imádom ezt a Csapatot, hogy ennyire ott tudnak lenni fejben és nem adják fel.. Azért az alapvetően elmondható, hogy Bene hiába tartozik a bajnokságban a jobb u23-asok közé, az Alba ellen mindenképp hátrányban vagyunk az első félidőben. Főleg, ha elveszíti az önbizalmát pár kihagyott dobás után. Mindemellett nagyon butuskán játszottunk. Az Alba jól játszott, de a hibáink jó része “ki nem kényszerített” hiba volt.. A második félidőben viszont eszméletlenek voltunk. Úgy jött ki mindenki, ahogy egy döntőre ki kell. Bár azt nem értem, hogy ez az egókból álló Alba hogy tud ennyire fejben összeesni. Pedig nem nyeretlen… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Talán ez az egy igazi gyenge pontjuk van, a szoros meccs. Akkor kiderül, hogy nem annyira összetartó csapat, hanem inkább egók. Amíg fossák a pontokat és megy nekik, addig szinte megállíthatatlanok. Ezért kell a kemény védekezés és a lepattanók.

Freebulletz
Olvasó

Ez az egó csak városi legenda, nem tudom honnan szoptátok ki…

Xero
Olvasó

Láttunk pár Alba-meccset? 😀 Elég sokat ment ma is a hero-ball.. Amíg bejöttek a félpályás triplák, passz nélkül dobott pontok, addig ment a szekér..

Freebulletz
Olvasó

Nálam az ego mást jelent, inkább a Kopasz húzta feljebb a védekezést amire már nem jöttek ki a figurák meg a mozgások. Aztán ha kevés az idő akkor el kell dobni, ebben látom nem az “ego”-ban.

Xero
Olvasó

Nálam ebben a kontextusban az ego az, hogy “majd én egyedül megoldom!”
Az első félidőben is ugyanúgy dominált az individuális játék, csak addig senkit nem érdekelt, mert bement a “félpályáról” is.. Aztán meg nem… Érdekes, amikor passzoltak, annak rendszerint kosár lett a vége..
De valóban, Milos jót húzott a szünetben. De ez annyira nem lehetett idegen az Albának, mert ők is sokszor ezt próbálták az elejétől..

Geszt
Olvasó

Bene most lesz jó…. Ilyen meg nem volt hogy 3 hibás triplát után raemelte volna. Most volt önbizalma, és bedobta a 4.ket plusz ment betoreste is kapott faultokat. Tulajdonképpen ma csapat szempontból jobb volt mint Somogyi…

Xero
Olvasó

plusz ma védekezésben is jó volt.. Ma több Alba-húzójátékos is pattant le róla.. 🙂

LBJ
Olvasó

Gratula mindkét csapatnak!
A Falco a 2. Félidőbe érkezett meg, látszik, hogy sokkal jobb erőnlétben vannak, és jó pár kamu fújás kellett ahhoz, hogy tartsa az elején az alba a külömbséget!
Voja, és az alba testbeszéde mindent elmond.
1-2 pontal nyer a Falco szombaton szerintem
Szerintem sima 3-0 lesz!
Hajrá magyarok

Wilson
Olvasó

Mit mond el Voja és az Alba testbeszéde?

Székely Gergely
Olvasó

Akkor nem voltál a helyszínen ezek szerint.

Wilson
Olvasó

De ott voltam, csak szeretném tudni te mit láttál rajta ami ennyire triviális a testbeszédéből..

Jon
Olvasó

Jól van srácok! Legalább 5 agyvérzésem volt az első félidőben, de megvan!
Nagyrészt sikerült kijavítani a szünet után az első félidei hibákat. Perl Zoli mellett én megemlíteném Cowelst, ő tartotta a lelket a csapatban amikor még elég reménytelen volt az eredmény, hol triplával, hol sima kettessel, de legeslegfontosabb a harcosság és a csapatjáték feljavulása.

Geszt
Olvasó

Cowels oylat mutat mint még soha… de oda tenném Benedeket is, mert küzdött, ha nem ment is dobott és brutál mód harcolt. Meg Baracot se felejtsük el. Sztem az MVP-n kívül ők voltak akik ma segítettek hogy átlendüljünk.

SárgaPárna
Olvasó

Pedig a Somos már szétélvezte az alsónadrágját!

Freebulletz
Olvasó

Ja és Jenő, te utolsó f@sz.

Freebulletz
Olvasó

Gratula a Falcónak. Ez a Zollneres legendás meltdown-t idézte.
Somogyi terített betli volt ma, el volt átkozva. Minden kihagyott zicceréből kaptuk a kosarakat.
Falco meg lehozta rutinból a hibázások büntetését, ennyivel voltak jobbak. Keller is korrekten értékelt, tudja hogy ez még csak most kezdődik.
1-0, ennyi egyelőre.

Milivoj
Olvasó

Erről van szó, ez egy igazán demoralizáló fordítás volt, gratulálok a Falconak!

Jon
Olvasó

Korrekt, köszi!

CsakaSopron
Olvasó

Semleges szemmel egész jó meccs volt, gratulálok mindkét csapatnak! Az Alba jól kezdett, majd a második félidő…. Szerintem ennél még a Czollneres időszakban is jobban játszanak. A Falco meg… Várható volt hogy jön majd egy futás, és meg is csinálták. Én csak azt hittem hogy az Alba nem lesz ennyire “vakon”. Utolsó negyedben 6 eladott labdával nem lehet meccset nyerni Szombathelyen. Érzésem szerint a Falco azzal nyert hogy a második félidőben ahhoz hasonló szintű védekezést szedte elő amit ellenünk a kupadöntőn. A Fehérvári zárások az első félidei triplavonal helyett egészen felment a félpálya közepéig, volt idő segíteni és meg is… Olvass tovább »

Székely Gergely
Olvasó

Ez a meccs elemzése.

Pbask
Olvasó

Köszi Ádi! Maradjon ilyen magasan az egód! 🙂
Bene! Csak tökösen!

Jon
Olvasó

Talán a továbbiakban így lesz, mert szükség lesz rá.

Xero
Olvasó

Nem tudom mi akadt be nála, de amikor egymás után 3x Ákost akart átdobni, az nagyon funny volt.. 😀

Knézy Ernő
Olvasó

Úriisten!

Parancsikon
Olvasó

Ezt “megköszönheti” az Alba Somogyinak. Kb. minden kihagyott dobása (valljuk be volt egy pár..) után kosarat kaptak, ezzel szépen lassan elégették a különbséget és felhozták a Falcot.

Wilson
Olvasó

Még igazad is lenne,csak éppen Somogyi javában az első félidőben művelte ezeket a teljes leolvadásunknál már szinte nem is játszott.

Roundmend
Olvasó

Azért az mindig nagyon mulatságos, hogy a nagy szív-lélek falco fanok még egy bajnoki döntőben is hogyan tudnak néma csendben kussolni amikor mínusz 10-15-el megy az ellenfél. Ha győznek akkor meg úgy tapsikolnak a Life is life-ra egy pillanat alatt, mint valami bedrogozott megveszekedett nyugdíjas klub. De legalább jól döntöttek hogy nem mentek haza, biztos nincs ma este semmilyen szappanopera a tévében amit ugyanazzal az imádattal szeretnek nézni és amire haza kellett volna sietni a félidőben mínusz 12-nél?

Lightbringer
Olvasó

Nagyon fáj? ?

Roundmend
Olvasó

Lehet még fájna is ha nem lenne ilyen nevetséges?

Mendez
Olvasó

Látom jobbágy megint jobban érdekelt a Falco, mint a saját csapatod.
Megértelek.
Ennyi mélytorkost végignézni, el is ment a maradék eszed is.
????

Roundmend
Olvasó

A csapatotok kétség kívül évek óta rendben van, az eredményt, a gólt nem kell magyarázni, de amennyi sokezer díszbohócot kapnak a nyakukba a személyetekbe szerencsétlenek, az még azt mondanám divatos is volna, csak hát rajtatok kívül ez sehol se ekkora divat…bár még jó hogy legalább lakosság arányosan csak ennyi fellengzős sznob ivadékotok van aki hétről hétre úgy teríti magára a cinegés sálat hogy azért biztos ami biztos, a legutóbb vásárolt hilfiger boss és társai textildarab plecsnije jól látható maradjon, mindegy is hogy ott áll-e mellé az 50gombócos farokhosszabbító bmw hintó a garázsba vagy épp a fél fizetésed ment rá, lényeg… Olvass tovább »

Székely Gergely
Olvasó

Ez mi is lenne pontosan? Mit keres ez itt?

p.borisz
Olvasó

Roundmend: ahogy olvasom, azért nálad elég komoly gondok vannak a toronyban…?

Mendez
Olvasó

A csapatod meccse helyett most már a Falco szurkolók öltözékébe veszel bele, látom mindig van lejjebb nálatok.
Mondtam már egyszer, beszéljetek a főispánnal, hogy a gazdájával szerveztessen nektek egy szurkolói bajnokságot, ahol jó esélyekkel indulnátok a győzelemért, ha már a kosárlabdában ez nem sikerül.
?

Vulcano
Olvasó

Mi ez a hatalmas frusztráció?

nádaházamteteje
Olvasó

Ritkán szólok hozzá itt bármihez, de itt komoly bajok vannak. Képzeld el, Szombathelyen rengeteg orvos, vállalkozó, és az egész családjuk Falco szurkoló. És Urambocsá! lehet hogy anyagilag is jól állnak és megtehetik, hogy hilfger, boss, stb. ruhában legyenek, vagy a gyerek abban járjon meccsre. Ez a sznobizmus??? Nem értem a problémádat. És valószínűleg ők nem azért jönnek a meccsre, hogy végig ugrálják, üvöltsék a meccset (arra ott van a b közép, akik ezt megteszik, de ha voltál már nálunk meccsen, pl tegnap is, azt is láthattad, hogy ha kérik, akkro az egész csarnok feláll), hanem hogy lássák a kedvenc csapatukat,… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Csak jelzem, hogy -18-nál is kórusban biztatták a csapatot…

Pbask
Olvasó

És utána jött az áttörés. Nagyon kellett, jó volt a szurkolás végig üvöltött az egész csarnok minusznál, ahogy jöttünk egyre közelebb.
Honnan is tudná.

Roundmend
Olvasó

Max. veresegyházi asszonykórusban?

Xero
Olvasó

Nem baj, szerencsére, majd az Alba-tábor megmutathatja szombaton, hogy hogy is kell ezt.. 🙂

Geszt
Olvasó

Ne bántsd a veresegyhaziakat 😀

Black Bird
Olvasó

nem tudom hol voltál, de mínusz 16-18-nál is ment a hangos szurkolás. ez nem jött be most :D. de ne add fel, a következő hozzászólásod lehet, hogy sikerül 😀 😀 😀

Pbask
Olvasó

Első félidő gyengus volt, aztán együtt élt a csarnok, az adott egy löketet a játékosoknak is, ezután végig kézben tartottuk a meccset. De top volt a szurkolás összeségében kétségkívül.

milanka487
Olvasó

Bocsánat hogy itt kerdezem:
Váradi miért nem játszik Litvániában?

Mendez
Olvasó

Sérült.

Imp55
Olvasó

-18-nál elhitték az albások?

Rantotta
Olvasó

Aztán Benczurék megmutatták.

Lightbringer
Olvasó

? Megint kezdődik…

Jon
Olvasó

Miért? Nem dobott elég büntetőt a Vojvoda? Szerintem igen.

Pbask
Olvasó

Volt egy kis starcall Vojának, remélem Evandro azt is észrevette. Azért szabálytalan elzárásból 2 büntetőt odafujni neki..Bár összeségében nem volt rossz a fujás szerintem, persze voltak tévedések.

Evandro
Olvasó

Starcall-tól ez igen messze volt. A támadójátékunk teljesen behalt, ezért kénytelen volt a szokásosnál is agresszívabban támadni.

Rantotta
Olvasó

Csak a hirtelen csalódottság mondatta velem, meg az ideg.. simán szarok voltunk a második félidőben… Szombaton visszavágunk remélem. Grat Szombathelyre

p.borisz
Olvasó

Szerencsénkre mi meg az elsőben voltunk csak szarok… Amúgy igazi döntős hangulatú meccs volt, szerintem mindkét oldalon pár infarktussal…1-0, semmi sincs veszve, Fehérváron az első félidőben mutatott játékunk biztosan vereséget fog jelenteni. Hazai pálya látható volt ma, mire képes:belehajszolja a csapatot a győzelembe ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés