Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Csirkének nem volt mit mondania, hosszabb beszélgetés lesz Pécsen

Forrt a hangulat a mérkőzések utáni sajtótájékoztatón. Összeszedtük, hogy mit gondolnak az edzők a forduló után.:

:

Tegnap az alapszakasz első felének utolsó, 13. fordulóját rendezték a férfi élvonalban. Íme a mérkőzések utáni edzői nyilatkozatok helyszínen lévő kollégáink és a kosarsport.hu jóvoltából:

DEAC – Pécsi VSK-Veolia 74-58 (25-13, 14-13, 22-13, 13-19)

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Hazai pályán eddig nincs okunk a panaszra, hiszen egy kivétellel mindig győztünk. A siker ellenére sokallom az eladott labdák számát, illetve a rendezetlen védelem elleni játékunkon is van még mit csiszolni. A pozitívumokra koncentrálva a védekezésünket emelném ki, sikerült megvalósítanunk, amit a rövid felkészülési időnk alatt elterveztünk. Boldog új évet kívánok!

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nincs igazán mit mondanom, a mai mérkőzést egy hosszabb beszélgetés keretein belül kell majd kielemeznünk a fiúkkal. Megérdemelt hazai siker született. Boldog új évet kívánok!


Sopron KC – Alba Fehérvár 70-80 (24-28, 14-12, 12-24, 20-16)

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Egészen más mentalitással játszottunk, mint csütörtökön Szegeden, nem az akarati tényezőkön múlt a vereség, hanem a rengeteg hibán. A támadó lepattanókból sokkal hatékonyabb volt nálunk az Alba, az pedig támadójátékunk gyengeségét mutatja, hogy hetvennégy mezőnykísérletből csak hetven pontot dobtunk, ráadásul sok büntetőt is kihagytunk. Gratulálok az Albának, megérdemelten győzött.

Jesus Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Elindultunk egy úton, amelynek során most javuló, szervezett és fegyelmezett játékkal egy nagyon fontos és értékes győzelmet arattunk. Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatomra, ezen az úton megyünk tovább.


Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77-85 (23-21, 18-24, 25-12, 11-28)

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, de csapatomnak is! A harmadik negyedig irányítottuk a meccset, de aki látta a Ryan közlegény megmentését, az pontosan tudja, mire gondolok: a végén nem volt elég puskánk. A végén több tiszta dobást is hibáztunk, és hattal több labdát adtunk el, mint ellenfelünk. Elfogytunk a meccs végére, bár a végső különbség talán nem reális.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Tudtam, hogy nehéz meccsre számíthatunk, hiszen hét éve nem nyertünk itt, és idegenben eddig nem szerepeltünk jól. Az első félidőben remekül játszott a Szeged, nehezen tudtuk tartani ellenfelünket, Green is tisztán triplázhatott, de a második félidőben váltottunk. Győzelmünk ellenére nem lehetek elégedett a mutatott játékkal, de az utolsó tíz percet kontrolláltuk, így sikerült nyernünk. Sok sikert kívánok a Szegednek a folytatásban!


Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 83-94 (26-17, 19-25, 17-23, 21-29)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Igazából a harmadik negyed végén, a negyedik elején fordult meg a mérkőzés. Elsősorban a hármasok végeztek ki bennünket, de az is igaz, hogy nem faultunk kellő időben sem, amikor erre lehetőség lett volna, hogy a Körmend lendületét megfékezzük. Sajnos sok volt az eladott labdánk is, amiben az is benne volt, hogy a Körmend agresszíven letámadott. Sajnálom, hogy így alakult, szerettünk volna az év végén együtt ünnepelni szurkolóinkkal.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Tudtuk, hogy a ZTE kulcsemberei sokat töltenek a pályán, ezért is akartuk fokozatosan felpörgetni a játékot. A második félidőben sok labdaeladásra kényszerítettük az ellenfelet és a támadójátékunk is feljavult.


JP Auto-Jászberényi KSE – Kaposvári KK 91-70 (22-21, 28-13, 27-15, 14-21)

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Gratulálok játékosaimnak, jó játékkal nyertük meg a mérkőzést. A nagyszünet után tudtuk döntésre vinni a dolgot, de a Kaposvár akkor sem adta fel. Köszönöm a közönség támogatását, most jól állunk, de nagyon nehéz lesz ezt a szintet tartani ebben az erős mezőnyben.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Gratulálok a Jászberénynek, önbizalommal telten játszottak, és megérdemelten nyerték meg a találkozót. Örülök, hogy fiatal magyar játékosoknak tudok lehetőséget adni, de ebben a mezőnyben a három idegenlégiós sajnos túl nagy előny az ellenfeleknek.


Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 81-75 (28-16, 20-7, 16-23, 17-29)

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Örülök, hogy nyerni tudott a csapat és biztosítottuk a helyünket a kupában, az első félidőben kicsit aludt az ellenfél, ezt ki tudtuk használni, de figyelmeztettem a srácokat, hogy ne bízzuk el magunkat, bármi történhet még és meg is történt. Nálunk is vannak hullámvölgyek, de elsősorban úgy érzem, hogy sok volt ez a heti három mérkőzés. Ettől függetlenül szeretném megköszönni a csapatnak, remek a hozzáállásuk mióta én vagyok a vezetőedző. Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak, megérdemeltem nyertek. Ismét előfordult az, hogy az első félidőben sajnos semmit nem csináltunk a védekezésben, támadásban. Eladtunk 8-10 labdát, amiből a Paks gyorsindítást tudott szervezni. Magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést hiszen szemmel látható volt, hogy más hozzáállással, fegyelemmel gyakorlatilag megnyerhettük volna a találkozót, ezen kell javítani, mert ez többször előfordult már velünk. Büszkeség, hogy az utolsó pillanatig harcban maradtunk a kupáért, sok sikert kívánok a Magyar Kupa szerepléshez a Paksnak. Boldog új évet kívánok mindenkinek.


Serco-TF-BP – Szolnoki Olaj KK 72-86 (22-18, 20-28, 7-25, 23-15)

Mehmedovic Merim, a Serco-TF-BP vezetőedzője: Az első félidőben megvalósítottuk, amit megbeszéltünk. Egy nagy csapat ellen játszottunk. Minőséget képviseltünk, volt tartásunk és játékszisztémánk. A szolnoki közönség által teremtett kiváló hangulat minket is jó játékra inspirált. Most jönnek a számunkra nyerhető meccsek. Céljainkat biztosan tudjuk, a szükséges időszakra, meccsekre összerakjuk a csapatot, mert nem fogunk beletörődni a biztos kieső szerepébe.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Az első félidőben rosszul játszottunk és nem működött jól a pick and roll védekezésünk, a szünet után azonban szigorítottunk rajta, így némi előnyre tettünk szert, amivel megnyertük a mérkőzést. Gratulálok Mehmedovic Merimnek, remek munkát végez. Tudom, hogy nincs könnyű dolga, hiszen a másodosztály teljesen más szint. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy eljöttek és jó hangulatot teremtettek.

Kiemelt fotó: Nyugat.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés