Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Csirke Ferenc: nem is értem, mert ez már nem csak a szakmáról szól

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 90-95 (19-23, 20-26, 28-23, 23-23)

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Nyilvánvalóan nem lehet nyerni, vagy komoly kosárlabdáról beszélni, ha majdnem 100 pontot kapunk. Különösen itthon, hazai pályán. Megvolt az energiánk, de talán tudásban vagy akarásban ma nem voltunk elegek, hogy megállíthassuk őket és megfordítsuk a mérkőzést.

Csirke Ferenc, ASE: Hát először is gratulálok a csapatomnak és gratulálok a szurkolóinknak. Egyszerűen hihetetlen, hogy mi meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzés. Ezt az energiát most már lassan én sem értem. Sikerült négy napot közösen dolgoznunk, idejöttünk két hiányzóval, aztán Atkinsonnak kiment a bokája az első félidő végén, konkrétan “egy lábon” játszotta végig a második félidőt. Frank Áronnak megreccsent a válla. Nem is értem, mert ez már nem csak a szakmáról szól, hanem a szívről is. Tényleg mindenki odatette magát. Nagyon régen dobtunk ilyen jól. Akár a hárompontosokat, akár a középtávoli tempókat. Gratulálok az Oroszlánynak is.

Kometa Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét h. u.: 74-77 (22-22, 17-17, 11-12, 18-17, 6-9)

Ivan Rudez, Kaposvár: Saját magunkat vertük meg, nem láttam azokat a taktikai elemeket, melyeket egész héten gyakoroltunk. Rosszul váltottunk, gyerekes hibákat követtünk el. Dramicanin úgy játszott a mérkőzésen, mint egy Euróliga-játékos, amiért gratulálok neki. Sok üres ziccert hibáztunk, védekezésben azonban az összecsapás nagy részében jobban teljesítettünk, de ez nem volt elég. Tovább kell dolgoznunk, bele kell néznünk a tükörbe, s meg kell állapítani, miben kell még fejlődnünk. Vissza kell térnünk és ennek a legjobb módja a győzelem.

Forray Gábor, Kecskemét: Mindkét csapatnak jár a gratuláció, ahogy a szurkolóknak is, mert végig sportszerűen drukkoltak. Ha a színvonalában nem is mindig, de az izgalmakat tekintve ez a meccs jó propagandája volt a kosárlabdának. Végig a küzdelem dominált, s azért érdemeltük meg a győzelmet, mert egy pillanatra sem adtuk fel, pedig többször vesztett helyzetbe kerültünk. Mindig meg tudtuk újulni, mindig valaki előlépett, amikor szükség volt rá. Természetesen a ráadásban mindig a szerencse dönt, de ahogy mondani szokták, annak van szerencséje, aki tesz is érte. Hat nap alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk, megemelem a kalapom a játékosok előtt, s köszönöm nekik ezt a hozzáállást.

Sopron KC – Budapesti Honvéd SE 80-61 (21-16, 15-10, 19-11, 25-24)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: A játékosaim ma negyven percen keresztül küzdöttek, ezért megérdemelten győztek. A Honvéd egy olyan ellenfél, akit nagyon tisztelek azért, ahogy a szezon eleje óta játszanak. Az edző és minden fiatal játékos nagyon jó munkát végez. Számomra nem véletlen, hogy már van két nagy győzelmük, és biztos vagyok benne, hogy lesz még több is. Mi próbáltuk a védekezésünkkel irányítani a mérkőzést. A második félidőben meg tudtuk szerezni a lepattanókat, és ez volt a kulcs, de általánosságban véve fejlődnünk kell ebben, mert az első félidőben rengeteg támadó lepattanót engedtünk, pedig tudtuk, hogy a Honvéd ebben nagyon erős. A másik dolog az eladott labdák, előfordult, hogy kivették a kezünkből a labdát, és abból szereztek pontot. Mindezek ellenére dicséret illeti a csapatot, és a szurkolókat is a nagyszerű hangulatért. Fontos győzelem volt ez, csakúgy, mint minden siker, én személy szerint pedig nagyon örültem, hogy hosszú idő után ismét hazai pályán játszhattunk, a szurkolóink támogatására nagy szükségünk lesz legközelebb, a Kaposvár elleni találkozón is.

Baksa Szabolcs, Honvéd: A Sopron megérdemelten nyerte meg ezt a mérkőzést még ilyen különbséggel is. Nekünk még egy kicsit sok ez a sorozatterhelés, hiszen hét közben és múlt szombaton is pályára léptünk, ezért az edzésmunka inkább arról szólt, hogy próbáltunk feltöltődni. Felkészültünk a Sopron játékából, de ma minőségi különbség volt a két csapat között. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, elsősorban azokra a fiatalokra, akik ma először léptek pályára az A csoportban, illetve azokra a játékosokra is, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Mindenki odatette magát. Küzdöttünk a végsőkig, most pedig megyünk tovább, és megpróbálunk a következő szombati mérkőzésen győzelmet aratni.

DEAC – Egis Körmend 90-72 (33-15, 18-23, 23-16, 16-18)

David Dedek, DEAC: Köszönöm a bíztatást a szurkolóknak, ugyanis szép számú közönség látogatott ki az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba, sokat dobott a buzdítás a fiúkon. Tudtuk, hogy a Körmend a hazai bajnokság egyik legerősebb csapata, viszont sikerült meglepnünk őket az első negyedben, ahol dominálni tudtunk és magabiztos előnyre tettünk szert, amit őrizni is tudtunk a végéig. Ennek is köszönhetjük a győzelmet, talán a meglepetés ereje volt, ami eldöntötte ezt a találkozót a mérkőzés elején.

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: A DEAC teljesen megérdemelt győzelmet aratott, mi pedig gyakorlatilag nem érdemeltünk semmit, nem tudtuk az előre megbeszélt szabályokat betartani, főként a védekezésben, amire külön felhívtam a figyelmet, de ezt sem sikerült megvalósítani, így gyakorlatilag az első negyedben elment ez a hajó. A csapaton belüli légkör nem az igazi mostanság, mindenképpen változásokra van szükségünk, hogy mik lesznek ezek pontosan, arról a következő napokban dönt majd a klub, mert így nem mehetnek tovább a dolgok.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 94-80 (23-17, 22-16, 22-20, 27-27)

Milos Konakov, Falco: Gratulálok a csapatomnak, mert 40 percen keresztül fegyelmezetten betartottuk az eltervezett taktikát. Tudtuk, hogy miben erős a ZTE és úgy érzem ezt elvettük Tőlük. Óriási élmény volt ismét egy ilyen hangulatú Arénában játszani, köszönöm a szurkolóinknak a biztatást. Jó ritmusban játszottunk, és már készülünk a Tofas elleni BL meccsre. Szerdán folytatás következik

Sebastjan Krasovec, ZTE: Gratulálok a szurkolóknak, mert egy rangadóhoz méltó hangulat volt a csarnokban, remek volt. Sajnos a Falco ledominált minket, nem sok esélyt hagyott nekünk. Sok lepattanót szereztek, nem jól zártunk ki és védekezésben voltak taktikai hibáink is, amik miatt el tudott húzni a hazai csapat. Onnantól kezdve pedig annyit adtak ki magukból, amennyi épp elég volt.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés