Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Csirke Ferenc: A harmadik negyedben minden játékosom statisztikát próbált javítani

Edzői értékelések!:

:

Budapesti Honvéd SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 52-89 (13-18, 14-23, 13-19, 12-29)

Zlatko Jovanovic : Gratulálok a Falcónak az újabb megérdemelt győzelemhez! A 37 pontos különbség egyáltalán nem tükrözi azt, ami a pályán történt. A meccs jelentős részében felvettük velük a versenyt, de sajnos láthattuk, hogy mi zajlott a pályán… Nem könnyű ilyen helyzetben nyilatkozni, úgyhogy nem is szeretnék erről többet mondani. Inkább a pozitívumokra rátérve: akadémiaként óriási büszkeséggel tölt el minket, hogy olyan fiatal játékosok, mint Hajdu, Reizinger vagy Kopácsi első alkalommal szerepelhetnek a rájátszásban, és rögtön meg is tapasztalhatják az ízét a címvédő ellen. Folytatjuk a munkát, a felkészülést, hiszen sok mérkőzés áll még előttünk, és természetesen szépen szeretnénk zárni a szezont.

Milos Konakov : Gratulálok a csapatomnak, jó meccset játszottunk! Egy kicsit lassan kezdtünk, de utána elkaptuk a ritmust. Tudtuk, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint az első volt, és ez így is történt. Agresszívabban, több faulttal játszottunk és több labdaszerzésünk is volt, mint Szombathelyen, ezzel nagyobb nyomást helyeztünk rájuk, egy idegenbeli győzelemhez pedig pontosan erre van szükség. Ez a rájátszás, minden mérkőzés új motivációt jelent, úgyhogy hiába vezetünk kettő nullára, még nem ért véget a párharc.

NKA Universitas Pécs – NHSZ-Szolnoki Olajbányász 82-83 (26-17, 20-22, 17-24, 19-20)

Csirke Ferenc : Először is gratulálok a Szolnoknak! A harmadik negyedben buktuk el a mérkőzést. A félidőben megbeszéltük az öltözőben, hogy azért vezetünk végig hét-kilenc ponttal, mert volt egy agresszív védekezésünk, ütöttük a faultokat, amikor kellett, dobták a büntetőket a szolnokiak, de nem volt ritmusuk. A harmadik negyedet végigjátszottuk három faulttal, huszonnégy kapott ponttal azért, mert minden játékosom, aki a pályán volt, az statisztikát próbált javítani. A támadás volt fókuszban, és teljesen elveszítettük a játékunk ritmusát, a vendégeknek pedig könnyű kosaraik voltak. Emiatt egy Szolnok ellen mínusz hét-nyolc pontról kellett visszajönni, ami két extra hármassal sikerült, ám a vendégek dobtak a végén egy extra triplát. Azt hozzáteszem, hogy ez nem volt fault, ha nem az, akkor hosszabbítás lett volna. Most el kell mennünk Szolnokra, és meg kell próbálnunk visszahozni őket hétfőn Pécsre.

Oliver Vidin : Természetes, hogy nem volt ez egy könnyű meccs. Mindkét csapat jó kosárlabdával szórakoztatta ma a közönséget, és magas ritmusban játszott. Váltakozó volt, hogy éppen kinek jön ki jobban a lépés. Végül a szerencsésebb győzött. Nyerhettünk volna könnyebben is, de elveszítettük a koncentrációt, a pécsiek pedig visszajöttek az utolsó három-négy percben. Jó esélyük volt győzni, volt két nagyon fontos kosaruk, nekünk viszont egy, ami végül elég volt a sikerhez. A párharcnak még nincs vége, van még hátra mérkőzés, pénteken ismét találkozunk.

Sopron KC – Arconic-Alba Fehérvár 78-97 (23-22, 16-25, 16-27, 23-23)

Gasper Potocnik : Először is gratulálok az Albának! Ha a teljes mérkőzést nézzük, ők voltak a jobbak. A mérkőzés nagy részében jól teljesítettünk, voltak szép momentumaink védekezésben és támadásban is. Azt hiszem, az előző mérkőzéshez képest fejlődtünk, ami a célunk volt. Néhány helyzetben védekezésben és támadásban is rossz döntéseket hoztunk, ezzel előnyhöz juttattuk a Fehérvárt, amelyből nehéz volt visszajönni. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen egy nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, akik egyénileg is jó minőséget képviselnek, és jól teljesítenek csapatként is, ezért nehéz ellenük játszani. Az állás 2-0, de mi sportemberek vagyunk, nem adhatjuk fel, ezért e lehető legjobban fel fogunk készülni, és a legjobb formánkat fogjuk hozni, hogy ugyanezzel a mentalitással tudjunk kiállni. Ahogy az utóbbi két székesfehérvári meccset, most is megpróbáljuk nehéz helyzetbe hozni az Albát, és küzdeni fogunk a végsőkig, hogy megszerezzük a győzelmet, és visszahozzuk a párharcot Sopronba. Ez a célunk.

Alejandro Zubillaga : Mint mindig, most is köszönjük szurkolóinknak, hogy elkísértek és támogattak minket. A csapat jól játszott védekezésben. Szerencsés vagyok, mert olyan jó játékosaim vannak, mint Vojvoda Dávid és Siyani Chambers. Több nevet nem mondanék, de sok jó játékosunk van, akik mind tudják a szerepüket, és ma sok pontot dobtak. Számomra azonban az a fontos, hogy ellenfelünk 78 pontot szerzett. Ha Vojvoda nem nyolc, hanem csak négy hárompontost vállal, valaki megszerez egy lepattanót, az én elképzelésem ma az volt, hogy védekezésben javuljunk, és ma ez jobban sikerült, azonban még nincs vége. Meg kell nyernünk még egy mérkőzést, és én vagyok olyan tapasztalt, hogy tudjam, még nincs lefutva a párharc. Készen kell állnunk, ki kell pihennünk magunkat, pénteken pedig egy nagyon fontos találkozót kell játszanunk, ahol megszerezhetjük a harmadik diadalt.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK 98-93 (26-19, 25-18, 19-24, 10-19, 18-13) – hosszabbítás után

Andjelko Mandics : Jó hozzáállással léptünk pályára, ez azonban huszonöt perc után kicsit alább hagyott, hisz a második félidőben többet hibáztunk és próbáltunk új dolgokat véghez vinni, melyek nem igazán mentek. Nem a legmélyebb a rotációnk, fáradtabb is a csapat, de a lényeg, hogy nyertünk és jobban játszottunk, mint Zalaegerszegen. Ha a koncentrációnk hosszabb ideig is kitart, akkor idegenben is nyerhetünk, ami tudjuk, hogy nem lesz könnyű feladat. Megyünk tovább, holnap gyors regeneráció és videózás, aztán szeretnénk egy jó mérkőzéssel folytatni a párharcot.

Matthias Zollner : Egy labda döntött végül a DEAC javára, az első negyedben nem tudtuk a saját játékunkat játszani, a folytatásban azonban sikerült alacsony ponton tartani őket, hogyha ezt a védekezést tudjuk negyven percig őrizni, akkor több esélyünk lett volna. Pedig a lehetetlen szituációkban sem adtuk fel, még az utolsó másodpercekben is küzdöttünk a győzelemért, ebből építkezünk és otthon szeretnénk nyerni. Köszönjük a szurkolóknak, hogy elutaztak Debrecenbe és támogattak minket.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Jonmanosharkneszojjabeledonnarumma Recent comment authors
mano
Olvasó

Sajnos nem volt alkalmam megnézni a Honvéd-Falcot, de a hazai edző nyilatkozatából kihallok valamit, amit, úgy gondolom az Alba-Falco meccsen is tapasztaltam. Éspedig azt, ahogy a mérkőzést vezető hármas a Falcot segítette, valahogy mindíg az ő javukra tévedtek. Főleg az első félidőben, a másodikban pedig teljesen “megkeveredtek”. Nem szokásom minősíteni a játékvezetést, hiszen 10 évig, igaz, más sportágban nemzetközi szinten működtem, de amit az említett Alba-Falcon láttam, átlépett egy határt nálam. Amennyiben ez lesz a döntőben is (persze, ha ez a 2 csapat vívja), akkor bizony 6 ember ellen kell készülnünk. Ennél jobb a Falco, és ennél többet érdemel az… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Remélem a játékvezetés során nem ennyire sikerült pártatlannak és objektívnek lenned. Sokaktól elfogadom ha bírózik, maximum nem minden esetben értek egyet, de egy Albás ne bírózzon már, akiknek a meccsein hosszú évekig ment a “szövetség csapata” rigmus.

shark
Olvasó

És ha egy rutinos játékos látja, hogy 1 pont hátrányban vannak akkor nem pattogtatja a labdát 13-14 másodperccel a vége előtt 10 mp-ig a gyűrűt sem támadva, hogy 3 nál egy adja tovább a labdát a csapattársnak, aki nem jó pozicióban van. Ezért kell a NagyNemzetiAkadémiára ez a sok import játékos. Csirke minden meccsen vegzálja a jv-ket, és rohadtul irritáló a magatartása.

moldi56
Olvasó

Ez a Csirke a sportszerűséget még hírből sem ismeri.Egy gyenge magyar edző ahol még igazából sehol sem állta meg a helyét.Szerinte nem volt fault Eads ellen.Hát tény,hogy ilyen esetben kétszer is meggondolják a bírók,hogy befújják-e vagy sem,de biztosan fault volt,ha bevállalták.A dobó mozdulat után amig nem ér le a lába a talajra,addig ha hozzáérnek a dobó játékoshoz az fault.Én igy tudom.Jó,most ez nekünk kedvezett,de voltunk mi már fordított esetben is.Csirkére visszatérve,örülhet,hogy nem kapott technikait a szolnoki meccsen,mert végigpofázta a bírók felé a meccset.Már a bajnoki meccsen is Kovács Péter szólt neki,hogy fejezze már be.

donnarumma
Olvasó

annyit azért hozzátennék, hogy ehhez függőlegesen kellene mozognia, ha előre ugrik-előre vagy oldalra rúg stb. akkor hozzáérhetnek…tény a végén ezt nem nagyon szokták fújni, ha fault volt ,ha nem..

neszojjabele
Olvasó

“annyit azért hozzátennék, hogy ehhez függőlegesen kellene mozognia” ez nemígy van pont eből vannak a kelemetlenségek

donnarumma
Olvasó

Figyelek…

Jon
Olvasó

Pont a fakezű (nálam teljesen antikosárlabdázó) Kovács oktatja ki az edzőt??? Ez is szép. Ha annyira tapasztaltnak képzeli magát (inkább csak az idő is eljárt felette), akkor tudhatná hogy egy sportcsapatnál az edző a főnök, az van amit az edző mond és lát jónak, mindegy hogy egy játékosnak mi a véleménye, ne pofázzon vissza neki.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés