Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Csirics: A következő idényt még tuti végigcsinálom

“28 éves korom óta azt mondogatja nekem mindenki, hogy öreg vagyok. Az utolsó tíz évet úgy játszottam végig, hogy folyton ezt hallom.”:

:

Eddig két szoros vereség a Pécsi VSK-Veolia mérlege a felsőházi középszakaszban. Csirke Ferenc együttese csütörtökön a listavezető Körmend otthonába látogat. A TV-s meccsen sok múlhat majd a baranyaiak hosszú hetek óta kirobbanó formában játszó, 39 éves szerb játékosán, Andrija Csiricsen, aki még nem tervezgeti a visszavonulását.

Hosszú hetek óta a csapat egyik legjobbja, mindezt úgy, hogy 39 évesen, az együttest sújtó sérülések miatt elég sokat kell a pályán lennie. Honnan az erő? – tette fel a kérdést a légiósnak a klub honlapja.

– Érdekes dolog ez. Már 28 éves korom óta azt mondogatja nekem mindenki, hogy öreg vagyok. Gyakorlatilag az utolsó tíz évet úgy játszottam végig, hogy folyton ezt hallom. Én nem törődök ezzel. Kizárólag az motivál, az ad erőt, hogy kosárlabdázhatok, hogy élvezem azt, amit csinálok. És az, hogy minél több meccset nyerjek meg!

Nyilván azért a korral az is jön, hogy a fiatalokat is istápolni kell. De úgy hallani, hogy Csirics igyekszik is vezér lenni, nem csak a pályán, de azon kívül is. Nem jelent ez számára plusz terhet?

– Szó sincs róla. Ez teljesen természetes dolog. Mondjuk azt leszögezném, hogy nekem nem célom, sosem volt az, hogy vezető egyéniség legyek. Egyszerűen csak vissza szoktam gondolni arra, hogy amikor én voltam ifjonc, a rutinos társaimtól mit kaptam. Mennyi segítséget, tanácsot. Szóval én ebben nőttem fel, mondhatni, ebbe születtem bele. Abban, hogy a fiatalokat egyengetni kell, segíteni őket mindenben. Ez egyáltalán nem teher.

A középszakaszban is nagy szükség lesz a vezérszerepére, hiszen nagyon kemény meccsek jönnek egymás után. Csirics azt is elmondta, hogy látja a PVSK esélyeit.

– Azt azért láthatjuk, hogy az első három dolgába már nem nagyon szólhatunk bele, de a Jászberényt igenis utolérhetjük. Amikor kikaptunk tőlük az alapszakaszban, ugyan én nem játszottam épp, de akkor sem igazán a játékunkkal volt baj, inkább mentális gondjaink voltak azon a meccsen. Szóval azt gondolom, hogy a hátralévő hat fordulóban minden esélyünk megvan, meglesz arra, hogy akár meg is előzzük a Jászberényt.

Az első lépést efelé csütörtökön tehetnék meg, igaz Körmendre nem nyerni szoktak járni az ellenfelek.

– Ez való igaz. A Körmend hétről hétre bizonyítja, hogy nagyon erős csapat, kiváltképp hazai pályán. Nagyon sokat segít nekik közönségük is, és eleve sok extra játékosuk van. Ugyanakkor játszunk egy TV-s meccset, szóval miért ne dobjon ez inkább fel minket?

Azért 39 évesen adja magát a kérdés, hogy mégis meddig tervezi még a parketten?

– Annyira bátor azért nem vagyok, hogy azt mondjam, még 4-5 évig fogok kosarazni – nevette el magát Csirics.

Most azonban azt mondom, hogy a következő szezonban még biztosan játszani fogok. Jól érzem magam a pályán, élvezem, amit csinálok, szóval a következő idényt még tuti végigcsinálom.

Fotó: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MoBamba Recent comment authors
MoBamba
Olvasó

Az öreg Csirics

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés