Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Csátaljay Péter: Fantasztikus érzés, hogy bemutatkozhattam a válogatottban

A ZTE új szerzeményével beszélgettünk eseménydús nyaráról.:

:

Mint ismeretes a magyar válogatott a napokban olimpiai előselejtezőn vesz részt Lengyelországban. Sztojan Ivkovics két “újoncot” avatott Portugália ellen Csátaljay Péter és Csuti Kornél személyében. Most előbbivel beszélgettünk az átigazolásáról, az U19-es világbajnokságról, a felnőtt válogatottról és a céljairól.

Eseménydús nyarad van idén, csapatot váltottál, szerepeltél az U19-es vb-n, most pedig itt vagy a felnőtt válogatottal Lengyelországban. Haladjunk időrendi sorrendben, kezdjük az átigazolással. A tavalyi szezonban ott voltál Sopronban az felnőttekkel, most mégis úgy döntöttél, hogy Zalaegerszeget választod. Soproni nevelésként mennyire volt nehéz ez a döntés és miért esett a választásod a ZTE-re?

Fejlődésem szempontjából Egerszeget láttam a legjobb opciónak. A játéklehetőség többnek tűnik, a körülmények pedig hasonlóak, összességében ez a jövőkép jobban tetszett. Számítanak rám, végig éreztem, hogy akarják, hogy csatlakozzak, ez sokat jelentett nekem.

Az U19-es válogatottal nagy lehetőséget kaptatok, hiszen a világ legjobbjai ellen játszhattatok Debrecenben. Milyen emlékekkel marad meg benned ez a torna?

Összességében nagyon pozitív az összkép. Nyilván a torna végét megélni nem esett jól, szerettünk volna szebb befejezést, de mindegyik csapat magasabban jegyzett a FIBA-nál akikkel találkoztunk, ennek ellenére nagyon nagy élmény volt. Példának tudom hozni akár az amerikaiak elleni edzőmeccset, a törökök elleni meccset és főleg a két győzelmet a vb elején Argentína és Dél-Korea ellen hazai közönség előtt. Ez a kettő felfoghatatlan érzés volt, még talán nem is sikerült teljesen feldolgoznom. Büszke vagyok a csapatra, hogy így tudtunk teljesíteni.

Ezt sikerült megkoronáznod azzal, hogy bemutatkoztál a felnőtt válogatottban először edzőmeccsen – pontokkal -, majd olimpiai előselejtezőn tétmeccsen Portugália ellen. Mesélj kicsit erről az élményről és arról, hogy hogy érzed magad itt a többiekkel!

Ha jól emlékszem az egész úgy kezdődött, hogy mikor utaztam éppen haza a világbajnokságról, akkor hívott fel Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány és közölte, hogy szeretnének meghívni engem a válogatotthoz. Meglepett, de nagyon jól esett ez nekem és természetesen azonnal, gondolkodás nélkül elfogadtam a lehetőséget. Fantasztikus itt lenni a felnőtt csapattal, mindenki nagyon befogadó volt, támogattak és támogatnak engem, az pedig csak hab a tortán, hogy az utazó keretbe is bekerültem, ráadásul tegnap be is mutatkoztam tétmérkőzésen Portugália ellen.

Hosszú szezon vár ránk, már elkezdődött a felkészülés a bajnoki szezonra. Ha esetleg a szezon végén leülnénk beszélgetni mik lennének azok az egyéni és csapat célok, amivel elégedett lennél?

Egyénileg szeretnék minél többet fejlődni, úgy érzem ehhez adott is minden lehetőség, csapatszinten pedig remélem hozzátudom segíteni a ZTE-t a játékommal, hogy legalább olyan jól szerepeljen a klub, mint a mögöttünk hagyott idényben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés