Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Csalódottan nyilatkoztak a szlovének

Blazic szerint végig a kezükben volt a meccs, Muric: a magyarok átalakították a bajnoki rendszerüket, így két hetet készülhettek a találkozóra.:

:

Magyarország hatalmas csatában győzte le a regnáló Európa-bajnok Szlovéniát 77-75-re. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a vendégek irányítója, a 11/9 pontig jutó Luka Rupnik nyilatkozott:

Ez egy nehéz vereség volt számunkra. Ahogy az edzőnk is elmondta az öltözőben, megvolt a lehetőségünk a győzelemre, de védekezésben gyerekes hibákat vétettünk, amiért nagy árat fizettünk a végén. Magunk mögött kell hagynunk ezt a találkozót, mert vasárnap már az osztrákokat fogadjuk hazai pályán, arra kell már koncentrálnunk. 

A szlovén kosárlabda-szövetség honlapjának az együttes csapatkapitánya, Edo Muric elmondta, a magyarok többet készülhettek az összecsapásra, ami szerinte akár döntő is lehetett:

A magyarok gyakorlatilag úgy alakították át a bajnoki rendszerüket, hogy tizennégy napot készülhettek ellenünk. Mi viszont csak háromnapos összetartás után érkeztünk Szombathelyre. Tekintettel arra, hogy sok különböző klubból, játékrendszerből érkeztünk, ez az időszak nem elég, több időre lenne szükségünk, hogy összeszokjunk. De ez már megtörtént, most már az Ausztria elleni meccsre kell összpontosítanunk az energiáinkat.

Szintén a szlovén honlapnak nyilatkozott a vendégek legjobbja, a 18/3 pontig jutó Jaka Blazic is:

Sajnálhatjuk, hogy kikaptunk, mert végig a kezünkben volt a mérkőzés. A végjátékban több olyan kosarat is kaptunk, amit nem kellett volna, a támadóoldalon pedig rossz döntéseket hoztunk. Fel kell emelni a fejünket, és a jövőre kell gondolnunk, vasárnap már más mérkőzést játszunk. 

Fotó: fiba.basketball

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szimpatikus, diplomatikus nyilatkozatok. Stole, tanulj!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés