Connect with us
Hirdetés

3x3

Csalás miatt nem jutott ki az olimpiára a magyar válogatott?

Már a rendőrség is dolgozik az ügyön.:

:

A basketnews.com a belga De Standaard újság cikkére hivatkozva hozta le a hírt, miszerint könnyen előfordulhat, hogy az utolsó kvalifikációs torna döntőjében éppen a magyarokat megverő 3×3-as belga válogatott csalással jutott ki az olimpiára.

Mint írják, 2019-ben 27 3×3-as tornát rendeztek Belgiumban, melyek egytől egyig megjelentek a FIBA hivatalos honlapján is. A probléma azzal van, hogy a belga lap szerint hiába vett részt papíron mindegyik ilyen versenyen legalább 48 játékos, ezeket a tornákat valójában meg sem rendezték, így az ezekért járó világranglista-pontokat jogtalanul kapta meg a belga válogatott.

A fiktív versenyek segítségével Belgium elég pontot gyűjtött ahhoz, hogy elinduljon az olimpiai kvalifikációs tornákon. Sőt, a második, egyben utolsó ilyen rendezvényen épp a magyar válogatottat győzték le a döntőben, ezzel elütve a mieinket az ötkarikás játékoktól.

A belga szövetség feljelentést tett a rendőrségen, valamint belső vizsgálatot is elrendelt.

Egyelőre még nincs elegendő információ ahhoz, hogy szankciókat szabjanak ki a játékosokra, a tokiói olimpián negyedik helyezett Thierry Marienre, Nick Celisre, Thibaut Vervoortra és Rafael Bogaertsra. Az már más kérdés, hogy ezek a kosarasok képviselik Belgiumot a jelenleg zajló párizsi Európa-bajnokságon.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Hubie BrownMivanmivanEGYPAKSIBezseNekem Mindegy Kinyer Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Operatív oldalról nézve, ez hogy a fenébe történhet meg ?

Mivanmivan
Olvasó

Nekem is ez volt az első gondolatom…

Nekem Mindegy Kinyer
Olvasó

Igazából utólag nem mindegy? Mármint maximum a kis lelkünknek jól esik, hogy mi jutottunk volna ki, de számunkra teljesen lényegtelen. Ha valóban így volt, remélem megkapják a belgák a jogos büntetést! Hajrá Magyarok!

EGYPAKSI
Olvasó

lehet, hogy a lelküknek is jót tesz, de a büntetés mellett még arról is szólhat, hogy a szövetség és a játékosok mennyi pénztől estek el. na az a nem mindegy, olimpiai sportágról beszélünk! tényleg érdekes, hogy ez megtörténhet……

Hubie Brown
Olvasó

Ráadásul ez nem is azt jelenti, hogy mi jutottunk volna ki, hanem hogy nem Belgium jön Debrecenbe, hanem egy másik válogatott. Aztán hogy akkor mi lett volna az eredmény, azt nem tudhatjuk.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés