Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Csaknem ötven csapat Debrecenben a 3×3-as egyetemi kosárlabda Eb-n

Július 15-én kezdődik a kontinensviadal.:

:

Tizenhét országból 46, köztük nyolc magyar csapat vesz részt a jövő szombaton Debrecenben kezdődő 3×3-as egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon.

A szervezők csaknem 400 játékost várnak július 15. és 19. között a Debreceni Egyetem (DE) főépülete előtt igazi fesztiválhangulatban sorra kerülő tornára, amely több mint 1800 vendégéjszakát jelent a cívisvárosnak.

Az alföldi helyszínre érkeznek a címvédők is, azaz a nőknél az ukrán Vaszil Sztefanik Nemzeti Kárpátaljai Egyetem (amelynek költségeit átvállalta a DE), míg a férfiaknál a litván Vytautas Magnus Egyetem.

Magyarországról nyolc csapat adta le nevezését. A házigazda Debreceni Egyetem mind a női, mind a férfi versenyekben érdekelt lesz,

csakúgy, mint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Corvinus férfi csapattal indul, míg a nők versenyében méretteti meg magát a Széchenyi István Egyetem és a Miskolci Egyetem.

“Az Eb-re 19 női és 27 férfi csapatot várunk. A sportolók a kontinens legnagyobb intézményeiből érkeznek, így várhatóan olyan amerikai kosárlabdázókat is láthatunk majd, akik Európában tanulnak” – jelentette ki Balogh László szervezőbizottsági elnök, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

A jövő szombaton esedékes nyitóünnepség után a mérkőzéseket vasárnaptól a következő szerdáig rendezik minden nap 9 és 13 óra, valamint 16 és 22 óra között.

A döntők a zárónapon 20.10 és 20.35-kor kezdődnek. Az eseményre a belépés díjtalan, a szurkolókat hatszáz fős lelátó várja a DE főépülete előtt.

A 3×3-as egyetemi Eb lesz egyben az utolsó nagy tesztversenye a jövő nyáron sorra kerülő Európai Egyetemi Játékoknak, amelynek Debrecen és Miskolc közösen ad otthont. A cívisvárosban több mint kétezer sportoló verseng majd hét sportágban (nagypályás labdarúgás, futsal, kézilabda, strandkézilabda, 3×3-as kosárlabda, tollaslabda, asztalitenisz).

szerző: Matusz Endre

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés