Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Csak ráijeszteni tudott a Fehérvárra a ZTE

Mínusz húszról álltak fel a vendégek, de megérdemelten nyert az Alba.

Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 103-93 (29-25, 29-13, 16-28, 29-27)

Bajnokság, 11. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Papp P., Söjtöry T., Jakab L. (Schäffer B.)

Alba: Stark 8, Vojvoda 23/12, Smith 7/3, Laksa 22/12, Omenaka 2. Cserék: Pongó 14/9, Takács Mi. -, Lukács 3/3, Fakudae 13, Szabó 11/3.

ZTE: Parks 33/9, Németh 7/3, Polster 9/9, Barnett 12, Horti 4. Cserék: Guyton 12/6, Bonifert 4, Holton 12, Csuti -, Révész -.

A válogatott szünetben több változást is eszközölő két csapat találkozott egymással a 11. fordulóban.

Távoli dobásokkal próbálkozott az első két támadásában az Alba, de ezek lemaradtak, miközben a Zalaegerszegiek viszonylag könnyen jutottak el dobóhelyzetig, Matthias Zollner 0-9-nél, másfél perc elteltével már kénytelen volt időt kérni. Vojvoda révén megszerezte az első pontjait a Fehérvár is, de erre is egy tripla érkezett válaszként a zalaegerszegiektől, akik ekkor még nem hibáztak dobást (2-12). A magyar válogatott hátvéd mellett Omenaka is betalált, megkezdte a felzárkózást a hazai együttes és hiába hullott be egy újabb ZTE-hármas, a különbség hamar ötre csökkent (10-15). Egyre jobban kezdte megtalálni a játékát az Alba, miközben a túloldalon elkezdtek kimaradni a triplák, egyre csökkent a Zalaegerszeg vezetése, időt is kért Emir Mutapcic (16-17). Holton beállása után egyből megszerezte első kosarát, de Pongó Marcell egy újabb triplát süllyesztett el, ezzel pedig hosszú idő után újra egál volt az állás. Holton újabb pontjaira Lukácstól is érkezett egy trojka, átvette a vezetést a Fehérvár, amit még növelni is tudtak a negyed végéig. 29-25.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A második negyed elején felváltva érkeztek a kosarak, a nagy rohanásból pedig a hazaiak jöttek ki jobban, Laksa sarokhármasa után ugyanis 37-29 volt az állás. Guyton azonnal válaszolni tudott erre, viszont Pongó Marcell továbbra is remek formában kosárlabdázott, ezúttal egy 2+1-es akciót csinált, ráadásul Laksa megint betalált, kétszámjegyűre hízott a székesfehérvári előny (44-32). Hiába kért időt Emir Mutapcic, ez sem törte meg a hazai lendületet, Vojvoda távolija már a több, mint húszpontos Alba-előnyt jelentette, ez pedig ki is tartott a nagyszünetig. 58-38.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A fordulás után Laksa egyből a triplavonalon túlról talált be, ami után bár egy ideig sikerült húsz alá is benéznie a Zalaegerszegnek, végül tovább nőtt a két csapat közti különbség (64-42). A Parks és Holton által húzott vendégek egy 6-0-ás futással még megindítottak egy nagy felzárkózási rohamot, de időben el tudta állítani a vérzést az Alba és visszaállította a megnyugtató előnyét (71-51). Innen még egy triplát is bedobtak a hazaiak, viszont szinte a semmiből egyre veszélyesebbé vált a Zalaegerszeg egyenlítési kísérlete, a negyed végére egy huszáros hajrával bejöttek tíz alá a vendégek. 74-66.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Barnett nehéz középtávolijával indult a záró felvonás, Bonifert szerzett labdája után pedig villámgyorsan négyre csökkent a differencia (74-70). Fakudae talált be a hazaiaktól, aztán Laksa dobahtott két büntetőt, de csak az egyik ment be (77-70). Tovább rohant a Zalaegerszeg, de Vojvoda egy nagy triplával hűtötte le a kedélyeket, nem sokkal később pedig visszaállt a kétszámjegyű különbség (85-74). Innen is próbálkozott becsülettel, de már nem volt több puskapora a Zalaegerszegnek, amely túl sok energiát emésztett fel azzal, hogy húszról kellett visszaállnia. A válogatott szünet után a Magyarországra visszatérő Matthias Zollner győzelemmel, míg Emir Mutapcic vereséggel mutatkozott be új csapata kispadján. 103-93.

Fotók: Bálizs Zsuzsa

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
PojacaRantottaMilenkoLebronz dzsemszVilis79 Recent comment authors
Minden6ó
Olvasó

Karácsonyi meglepetésként a szurkolóknak áruljátok már el ki az “Klub” vagy kik vannak benne akik olyan döntéseket hoznak ami miatt évről évre kiesés szélén van a klub!!!Nyílvánosan álljanak ki a Dísz Téren egy taps erejéig.Az egyik Stárius Cornélius principátus a második a város első embere a harmadik vagy a negyedik gondolom életében nem fogott kosárlabdát.

Rantotta
Olvasó

A 14 pontot és 8 assistot átlagoló Starkra egy gyenge meccse után azt mondani, hogy nem jó játékos ostobaság. A liga egyik legjobb irányítója de tény hogy tegnap szar napja volt. A meccsről annyit, hogy ez az első félidőben eldőlt, mert edző ült a padon, aki amikor a 3. negyed végén minden kimaradt, a Zeténél meg jött az extra tudott jót húzni és újra elmenni 15-el. Ami a legjobb volt az viszont a régire hasonlító Voja. A Zete szezonjáról mindent elmond, hogy a második negyedben a vendégszektorból szólnak a padnak hogy kérjen időt, illetve hogy a félidőben felrajzolják az edzőnek… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Azért ostobázni mert más lát a statok mögé szintén azt világítja meg hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Egy irányítónak karaktert és stílust kell adni a csapatnak, az a pici + kell tőle amivel azokat a mérkőzéseket amiket nagy előnyről elbukott az Alba, azokat hogyan kell megoldani, tudnia (érezni) hogy mikor kell lassítani, vagy gyorsítani. Szépen mutatnak a számai, de nagyon sótlan és stílustalan az Alba.

Rantotta
Olvasó

Senkit nem ostobáztam le, azt mondtam hogy egy meccsből következtetést levonni semmi értelme, a számai csak szemléltetések voltak.Ennek a csapatnak sosem a támadással volt baja, mindig a védekezéssel. Ha azon tud sokat javítani Zollner akkor lehet szép szezonunk még, amúgy nem. Stark passzai pedig sokszor mennek élmény számba, mondom ezt úgy hogy én minden Alba meccset láttam.

Milenko
Olvasó

Sajnos ki kell mondanunk: ez biztos play out lesz!
Nagyon meglepődnék, ha 2021-ben még nyernénk meccset.
Ez borzasztó, és elfogadhatatlan!
Megtisztulást a zalaegerszegi kosárlabdában!

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Viszont nemeth akos karriercsucsot dobott, raadasul egy triplat is! Van mire epiteni

Vilis79
Olvasó

Két ilyen kerékkötő sutyerákkal mint ez Stark és omenaka tud meccset nyerni az Alba mindent elárul a bajnokság színvonaláról, ezt a nagyképű omenakát nézve, fizikai fájdalmam van, mint a mágnes amikor taszítja a másikat, kb így van a labdával, de nagyon magabiztos, akkora arca van hogy ki se lát mögüle. Visszaküldeném a kongói bajnokságba.

JólnézünkMIKI
Olvasó

A ZTE súlyos szakmai válságban van már évek óta. Csizmics, Puskás Artúr sem hozott javulást, sőt kimondottan dilettáns munkát végeztek!
Mutapcsics “tűzoltónak” lett szerződtetve.

Hobó Fan
Olvasó

A dilettáns munka évek óta megy!Ennek semmi köze egy edzőnek, de Artúrnak sem!Feljebb menjél!

Nixi13
Olvasó

Látom azért valamelyest sikerült javítani a mérkőzés jegyző könyvét de még most sem sikerült pontosan de nem baj látni hogy a megfelelő emberek ülnek a megfelelő helyen csak így tovább!!! De ezt sajnos mondhatnàm egyes csapatok vezetőire is!!!

zetekosarak
Olvasó

Ééés, megvan! Az ASE nyert, első hely hátulról… Innen már csak felfelé lehet menni, ha tudunk.

Borbély Lajos
Olvasó

Emir Mutapcic:
“… Arra azonban büszke vagyok, hogy valamelyest visszajöttünk, és négy-öt pontra megközelítettük ellenfelünket…”
Azért ez egy kissé bicsaknyitogató nyilatkozatrészlet.
Nagyon sok mérkőzésen alakul így, erre nem szabad büszkének lenni!
Büszke akkor lehetne, ha a második félidőben fordított volna a csapata.
A Sopron megverte a Szolnokot és a Körmendet, a Paks a DEAC-ot. Mutapcic mégis kit akar majd legyőzni? A fordulók mennek, a hátrány nő, lassan más nem lesz semmilyen hibázási lehetőség.

Director
Olvasó

Tisztelt Balaicz Úr!El tud számolni a lelkiismeretével Stárics Kornéllal kapcsolatba!?Ez a ZTE KK, nem pedig a politikai haverok játszótere!

Holló
Olvasó

Mély gratulációm Szöszi neked! Ha te nem vagy már idén megérjük a B csoportot! Szerencsére tavaly voltál, idén már nem… Drága az a két hét ez nekünk…Stáricsék szakértelme nem ismer határokat. Ez is egy döbbenet. MEGBOCSÁTHATATLAN!!! Hat évvel ezelőtt érkezett egy úr Budapestről Podlovics Péter helyére…a helyzet reménytelen volt,de megmentett minket. Nem tiltogatott embereket,nem sértődött be,ha elmondtuk ez szar sőt volt,hogy igazat adott…leült velünk…nem ígért semmit és nem is akart…kérte álljunk mellé és együtt harcoljuk ki a bennmaradást. Sikerült. Odaálltunk mellé és nagyon szerettük! De valamiért innen el kellett paterolni…Stárics!!! Ha lenne benned gerinc,lelkiismeret és szeretnéd a klubot,ami neked annyit… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

Nem értem, miért kaptál erre ennyi mínuszt? Ezeknek az embereknek mégis mi a véleményük? A semmire való vezetés mellett állnak vagy mi? Nem értem. Minden mondatod rendben van.

torma
Olvasó

Sajnos Mutapcic is megy majd a levesbe.Csak olvasnia kellett volna az Alba játékát. Úgy látom felkészülhet újra Henrich Robert. Ez a csapat olyan akaratgyenge,hogy rossz nézni. Védekezés továbbra sincs megfelelő,a labdát vezető írányító 15 mp-ig pumpálja a labdát,segíteni persze senki nem érkezik.Ez a csapat sajnos ki kell mondani képességbeli hiányosságok mellett nem is összetartó csapategységet alkot.
Itt most már elő kell kerülnie a játékosokkal/team-mel szembeni szankcionálásnak is!!!

Hobó Fan
Olvasó

Azt hiszem Cizmic eredményei sem voltak bíztatóak de ez a streetball,hajigálás ötlettelen dobálgatás nulla védekezéssel teljesen reménytelen!Aki ide hozta ezt az edzőt tükörbe tud nézni!?

Dani
Olvasó

Steele pótlásán már dolgoznak vajon?

törrögszultán
Olvasó

Csak a győzelemnek örülhetünk, sajnos kísért a 3. negyedes fóbia…
Félidőben azt hittem sima hazai siker könnyed csapatépítő játék lesz… De hogy a Stark ” gyerek” miért tölt ennyit a pályán, ilyen teljesítménnyel…? inkább kígyó mint jó irányító( folyamatosan a labdáractekeredik…).
Van még mit alakítani, van még min dolgozni srácok! Szorgos munkával előre!!

zterulez
Olvasó

A védekezésünk nem volt túl acélos. Szerencsére Révész és Horti bizonyították ma ismét. Ja nem…

Pojaca
Olvasó

Ketten együtt nem érnek egy Szabó Zsoltit, de még egy felet sem. Révész Ádi b csoport szint.

*Z*T*E*
Olvasó

3 negyedben gyakorlatilag 30 pontot kaptunk… és 2 hétig készültünk…
no comment

GCkosar
Olvasó

Nah, vajon visszasírjuk az egylabdás vereségeket és a 70-80 kapott pontokat?

zterulez
Olvasó

Van benne igazság…

Minden6ó
Olvasó

Stárics Kornélt a csapatba!!!Ügyvezető,edzőfaló, szakmai igazgató feletti döntéshozó ötletgazda után adjátok neki a mezt is!

Nixi13
Olvasó

A statisztika továbbra is egy kalap szar maradt mert így is össze vissza írták a pontokat!!! A táblà kellett volna csak ránézni és beírni a pontokat helyesen!!!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés