Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Csák Magdolna: Nagyon jó érzés volt átélni, hogy kivívtuk a szakma elismerését!

“Mindenki látta, hogy mire képesek ezek a fiúk.”

  •   :

:

A harmadik országos bajnoki aranyérmet szerezte meg a Rátgéber Kosárlabda Akadémia számára az U20-as fiú csapat azzal, hogy nemrég mindenkit maga mögé utasított a Körmenden megrendezett Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságon, s mind az öt mérkőzését megnyerve felért a csúcsra. Az akadémia sportigazgatója, a férfiszakág vezetője, Csák Magdolna természetesen a helyszínen élte meg, élte át ezt a négy napot, s most a döntővel kapcsolatos tapasztalatairól, érzéseiről beszélt nekünk.

Fantasztikus érzés volt látni a pécsi fiúk örömét minden egyes mérkőzés, és természetesen különösen a döntő után. Mindenki számára világos volt, hogy egy igazi csapat nyerte meg az U20-as bajnokságot, egy olyan közösség, amelynek tagjai mindent megtesznek egymásért – nem mellesleg tökéletesen fel voltak készítve erre a szezonra és erre a négynapos tornára. Mindent elmond, hogy a nyolcas döntő során mind az öt mérkőzésüket megnyerték az akadémista srácok, hogy a Szombathely az utolsó negyedben csak 5 pontot dobott ellenük, miként az egyéni elismerések is beszédesek: a junior korú Schmera Gergelyt választották a legértékesebb játékosnak (MVP), Herger Salamon bekerült az All Star ötösbe, Váits Olivér pedig a legjobb védőjátékos lett. Mindezek után nem csoda, hogy a teljes szakma elismeréssel beszélt a teljesítményükről.

– Nagyon jó volt érezni, átélni, látni azt az őszinte elismerést, amit a szakma képviselői, a klubvezetők, az edzők, a menedzserek, a játékvezetők körében a teljesítményünkkel kivívtunk – fogalmazott Csák Magdolna. – Mindenki látta, hogy mire képesek ezek a fiúk, meccsről meccsre egyre nagyobb elismeréssel beszéltek róluk, miként az elvégzett munkáról is, hiszen ez köszönt vissza a pályán! Az aranyérem mellett legalább olyan fontosnak tartom azt, hogy nagyon jó képet alakítottunk ki magunkról, a szakma abszolút elismerte, hogy méltó helyére került a bajnoknak járó serleg és az aranyérmek is!

És még volt egy nagyon fontos üzenete ennek a tornának, ennek a szenzációs győzelemnek! Azok a gyerekek, akik a későbbiekben esetleg a Rátgéber Kosárlabda Akadémiára igazolnak, illetve az ő szüleik pontos képet kaphattak arról, hogy a legjobb helyre kerülnek a tehetségek: az itt biztosított kifogástalan körülmények, lehetőségek mellett mindenki kihozhatja magából a maximumot, megvalósíthatja az álmait – és persze, nem mellesleg, mindez eredményekkel is párosul, bajnok lehet!

– Nagyon jó volt azt is látni, hogy azok a játékosok, akik hosszabb-rövidebb ideje nálunk vannak, a szakmai munkának köszönhetően kiteljesedtek! Hatalmas boldogság ez számunkra! Mindenki tisztában van vele, hogy ezek nem pillanatnyi sikerek, hanem egy hosszú távú folyamat részei. Ezek a fiúk kemény, hosszú utat jártak be addig, hogy Körmenden bajnokok legyenek: az elmúlt hónapok, évek során szisztematikus, profi munkával felépítettük őket, ennek köszönhető a sikerük. Köszönjük a fiúknak, és persze köszönjük a szüleiknek is, hogy hittek bennünk! Ez a korosztály is jó példát mutatott a későbbiekben esetleg hozzánk kerülők számára, hogy érdemes minket választani, mert mi egy biztos, kipróbált életpályát, életutat biztosítunk a tehetségeknek!

A siker természetesen nem csak a játékosoknak és a szakmai stábnak köszönhető. A sportigazgató kiemelte, mindenkinek, aki a háttérben az akadémián dolgozik, megvan benne a maga szerepe: többek között a sportpszichológusoknak, az étterem dolgozóinak, a sportvezetőknek, és természetesen az ügyvezetésnek is, amely mindig mindenben partner, együttműködő, hiszen a cél közös!

– Szeretném még hozzátenni, hogy nagy köszönettel tartozunk a körmendieknek, akik engedték, hogy a fiúk ünnepeljenek! Látszott, hogy olyan városban rendezték a döntőt, amely híres a kosárlabdakultúrájáról, s ahol tudják, mit jelent egy ilyen győzelem. Örülünk, hogy a fiúk megélhették, átélhették ezt a számukra egy életre szóló élményt! – tette hozzá Csák Magdolna.

  •   
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
pantherCsippabnk11Milivojbakiba Recent comment authors
panther
Olvasó

Ilyen öntömjénező nyilatkozatot azért ritkán lehet olvasni.

Csippa
Olvasó

Egy évnyi Taojuk annyi, mint a Körmendnek 30 évnyi kb, plusz az egyéb körülmények, létesítmények. Sokkal ( játékosokkal) adósak még a magyar kosárlabdának és igaz ez még több kiemelt akadémiára…
Am grat a bajnoksághoz, akárhogy is, ez is hozzátartozik a jómodorhoz. 😉

bakiba
Olvasó

Nagyon várjuk az első meghatározó A csoportos játékost tőlük. Minden adott: pénz, sportdiplomácia, minden. Lássuk már, mire jó ez!

Milivoj
Olvasó

A választ te is tudod

bnk11
Olvasó

Meg azt is várjuk hogy ki lesz az első pécsi játékos akit kinevelnek.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés