Connect with us
Hirdetés

B-csoport

“Csak ámultam, amikor először megláttam, hogy milyen körülmények között fogok kosarazni”

Dancsecs András szerint Amerikában sokkal keményebb és hosszabb egy edzés, mint nálunk.:

:

Korosztályos válogatott kosárlabdázóval erősítette meg keretét az előttünk álló bajnoki szezonra a nyíregyházi B-csoportos együttes. A szombathelyi nevelésű, 19 éves Dancsecs András az elmúlt évben az amerikai Indiana University of Pennsylvania csapatának volt a tagja, ahol együtt szerepelt Kirvacsevics Márkóval is.

– Nagy szeretettel fogadtak a játékosok és a szakmai stáb is. A beilleszkedésemet segítette, hogy több játékost ismertem régebbről a csapatból, gondolok itt Sitku Marcira, Bazsó Brúnóra, Vaskó Gyurira, illetve Mokánszki Mátéra. Nyíregyháza nagyon szép város, a Continantal Aréna pedig extra feltételeket biztosít a sportoláshoz, csak ámultam, amikor először megláttam, hogy milyen körülmények között fogok kosarazni. Nagyon tetszik, hogy egy helyszínen tudunk edzeni, kondizni és rehabilitálni az arénán belül. Úgy érzem, minden adott ahhoz, hogy tovább fejlesszem magam. Eddig dobógéppel nem volt lehetőségem gyakorolni, itt ez is megvan.

Dancsecs a nyíregyházi klub hivatalos oldalának azt is elárulta, mennyiben más egy kosárlabda edzés Amerikában, mint itthon.

– Teljesen más. Amerikában sokkal keményebb és hosszabb egy edzés, mint nálunk. Nem egyszer folyamatos három órás edzéseim voltak. Sokkal többet kondiznak is, mint nálunk és nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az edzések ideje alatt a fegyelemre. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem – elsősorban fizikálisan – az egy éves kint létem alatt.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Emőkefan Recent comment authors
Emőkefan
Olvasó

Az arcod is kisebb lett, mert akkor többre is vihetnéd?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés