Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Csak a legvégén tudott fordítani a Veszprém a Honvéd ellen

Majdnem a szezon meglepetését hozta, de továbbra is nyeretlen a Puskás-csapat a másodosztályban.:

:

A felsőház a hatodik, az alsóház a hetedik forduló mérkőzéseivel folytatódott a legutóbbi hétvégén a másodosztályban.

A Piros-csoportban a még mindig nyeretlen PVSK-tartalék ellen folytatta győzelmi sorozatát a Nyíregyháza. Nagyon kevésen múlt, hogy az alapszakaszban hazai pályán hosszú ideje veretlen Veszprém otthonában szerezze meg első győzelmét a Honvéd, de végül a HOYA ünnepelhetett. A MEAFC a Vasas, a Budafok a Nagykőrös ellen hozta a két bajnoki pontot odahaza, míg az MTK a hajrában fordította a javára a Salgótarján elleni meccsét. A Baja idegenben nyert rangadót: bevette a BKG otthonát, így már csak a Budafok, Veszprém páros áll egy-egy vereséggel.

Nyeretlen és veretlen csapat sincs már a Zöld-csoportban: előbbiről a Vásárhely gondoskodott, a SMAFC ellen szerezte meg szezonbeli első bajnoki sikerét, míg a Pápa az eddig hibátlanul menetelő Pécset győzte le. Győzött a Bonyhád a Tiszaújváros ellen, az Eger egyetlen ponttal volt jobb a Győrnél, és hasonló különbséggel zártak a felek az Óbuda–Békés találkozón is, itt azonban a vendégek ünnepelhettek. Az Újpest a Cegléd elleni rangadóját is megnyerte, a tartalékcsapatok csatáját pedig magabiztos fölénnyel húzta be a KTE a Szolnok ellen.

NB I/B

Piros-csoport

6. forduló

Majdnem végig irányítva nyert Pécsen a Nyíregyháza

A sereghajtó Pécs vendégeként lépett pályára a Nyíregyháza szerda este. A vendégek már az első negyedben tetemes előnyt szereztek, elsősorban Hobbs és Tóth játszott ponterősen. A folytatásban is jól ment a játék, és a nagyszünetre majdnem megduplázták a különbséget – jelezte a Nyíregyháza honlapja. Ekkor 51-34-et mutatott az eredményjelző.

Magabiztos volt a Nyíregyháza. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyedben tovább nőtt a különbség a két csapat között, és eldőlni látszott a meccs. A negyedik negyedben ugyan a Pécsnek sikerült némileg felzárkóznia, a vendégek győzelmét azonban nem tudták veszélyeztetni.

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Gratulálok a Nyíregyházának, nagyon jól használta a magasságbeli fölényét. A játékosaimnak is gratulálok, mert ma támadásban a mérkőzés nagy részében nagyon jól teljesítettek. Egy picit tudatosabb támadásszervezéssel még bármi is lehetett volna.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen Pécs azért messze van Nyíregyházától. Hétfőn Hepp Kupa-mérkőzést játszottunk, ahol több sérülést is összeszedtünk. Örülök a győzelmünknek, gratulálok a csapatnak a küzdelemhez. Úgy érzem, egy színvonalas mérkőzést játszottunk, ahol nagyon megnehezítették a dolgunkat a PVSK fiataljai. Sok sikert kívánok nekik a bajnokság további részéhez!

Pécsi VSK-CARGATE – HÜBNER-Nyíregyháza BS 82-92 (17-30, 17-21, 25-28, 23-13)

PVSK: Riskó 24, Dragasevic 19/9, Kocsis 14/6, Erdei Á. 7/3, Laufer 6, Bíró L. 6, Popadic 5, Mándity 1, Futó B. -, Kovacsics -, Carev -.

Nyíregyháza: Hobbs 29/6, Bazsó 18/12, Tóth G. 17, Szobi 12, Sitku 11/3, Czinger 5, Bus I. -, Demeter Á. -.


Az első félidőben még vezetett a Vasas, de kikapott Miskolcon

A MEAFC-Miskolc csapatában sérülés miatt ezúttal sem lépett pályára az egész mezőny jelenlegi leghasznosabb mutatóval (39 VAL) rendelkező játékosa, Austin Thornton. Két kihagyott hazai büntetővel indult a mérkőzés, majd egy szép Morvacsik-Debreceni összjátékot másolt le azonnal a két Kozák. Bár a házigazda elől látványos összjátékok után többnyire kosarakat szerzett, hátul ekkoriban átjáróház volt a védelmük. A remek formában érkező Vasas sorra szerezte a könnyű kosarait, így megérdemelten dominált az eredményjelzőn (17-25) – emlékezett vissza a MEAFC honlapja.

Keményített a védekezésén a MEAFC, amit – mint utóbb kiderült – a lefújásig meg is tudott tartani. A vendégek zónavédekezése ellen nagyon élt a két Kozák. Hét pontjukat a hátul is jól záró Béres és Lippai remek megmozdulásai követték, majd Sándor triplájával negyedóra elteltével egyenlített a Miskolc (31-31). Az újbóli vezetés megszerzéséért vívott nagy sebességű harcban komoly ziccer lehetőséget és két büntetőt puskázott el mindkét gárda, végül Moravcsik dobott egy utolsó másodperces hihetetlen hárompontost. A sokadik remek miskolci összjáték után Asszú talált be, ám Andrássy is rögtön labdát, így kosarat lopott Homokitól. Asszú jól is védekezett, amiből Takács triplázhatott, ám a vendégek centere, Andrássy is kiharcolt a palánk alatt három pontot. A kiegyenlítettebb második részt megnyerte ugyan a MEAFC, ám dupla-duplával, azaz 10 támadó lepattanóval és 10 eladott labdával segítették és tartották előnyben az első húsz perc során a Vasast (36-39).

A második félidőre pörgött fel a MEAFC. Fotó: hunbasket.hu

Kozák-Lippai útvonalon támadott oda majd retúrban a Miskolc, ám észnél volt a Vasas is. Hiába dobtak kétszer is a fővárosiak homályt, betöréseik és büntetőik révén tartották a lépést, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Bár a 19 pontig jutó Kozák M. határozott volt, a remek napot kifogó, végül 24 ponttal záró Moravcsik szélsebes góllal válaszolt. Az iramra eddig sem panaszkodhatott a hazai publikum, hát még a két támadás alatt érkező 5/5 miskolci büntetőnél. Sándort labdaszerzését követően sportszerűtlenül állították meg, majd Takács harcolt ki szabálytalanságot és technikai hibát (52-47). Boros szabályosnak ítélt és továbbengedett könyököséért majd asszisztjáért Takács állt gyorsan – sikeres tripla formájában – nemes bosszút (57-53).

A záró szakaszban sem engedett teret ellenfelének a MEAFC. Kozák B. betörésével megtörte a másfél perces gólcsendet, majd Tóth szerelte pillanatokon belül kétszer is Borost, így hozva tűzbe a hálás és egyre hangosabb publikumot. Folyamatosan váltogatta védekezését a Vasas, ám így sem sikerült kibillenteni a csapatként gondolkozó és mozgó hazaiakat. Takács újabb hármast és labdát is szerzett, Lippai pedig Kozák Mártonnal játszott többször is eredményesen össze. Moravcsik komótosan bepattogó hármasa figyelmeztetésként érkezett négy perccel, majd Steieré hárommal a vége előtt, amit a MEAFC mondhatni meg is fogadott. Az agresszív fővárosi letámadást ügyesen, helyenként szemnek is tetszetősen átjátszva Kozák B. nem is egyszer ajtó-ablak kosárral fejezett be (74-64). A mérkőzés utolsó másfél perce amolyan kamikáze rohanást hozott, ám a MEAFC győzelme már nem forgott veszélyben. A találkozót a remekül játszó (14 pont, 9 lepattanó, 7 assziszt) Lippai kosara zárta, de a társak közül még 4-en jutottak el legalább 10 egységig. Amerikai játékosát nélkülözve és pótolva a miskolci gárda rengeteget tett ezért a győzelemért, sikerük ténylegesen az egész csapat érdeme volt (81-68).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok játékosaimnak, nagyon kellett már az önbizalmuknak ez a győzelem. El kell végre hinniük, hogy csapatként harcolva pótolni tudják hiányzó amerikai vezérünket is. Egy negyed után rögzült a fiúkban, hogy milyen védekezést várok el tőlük, így egyre lendületesebbek lettünk. Sok néző örült együtt velünk a lefújáskor, akiket kedden is szeretettel várunk a Körcsarnokban. A Salgótarján érkezik akkor kupamérkőzésre, akiknek szeretnénk megmutatni valós tudásunkat a múltkori vereségünk után.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, teljesen megérdemelten nyertek. Sajnos már az első félidei szerencsétlenkedéseink után láttam, hogy ez lesz belőle. Legalább tíz-tizenöt ponttal kellett volna vezetnünk, sajnos nem voltunk elég élesek. A második félidőben pedig tulajdonképpen az történt, amit elmondtam nekik, hogy történni fog. A hazai csapat élt az első adandó lehetőségével és utána egy ilyen fizikális meccsen a hátrányunkat nem nagyon tudtuk ledolgozni, ilyen dobószázalékkal főleg. Valahogy össze kell szedni az idegenbeli teljesítményünket, mert megint elszalasztottunk egy mérkőzést. Megpróbálunk javítani otthon, ahogy eddig is tettük, valami mást kitalálunk, mint eddig, mert úgy látszik, valami nem működik.

MEAFC-Miskolc – Vasas Akadémia 81-68 (17-25, 19-14, 21-14, 24-15)

MEAFC: Kozák M. 19/3, Lippai 14, Takács D. 13/9, Homoki 10, Kozák B. 10, Béres D. 5, Sándor B. 5/3, Tóth B. 3, Asszú Á. 2, Gadus -.

Vasas: Moravcsik 24/6, Andrássy 15, Boros 10, Debreceni 5, Sólyom B. 4, Steier B. 3/3, Kelenföldi 3, Csík Ri. 2, Barócsi Á. 2, Kozma N. -, Csík Ro. Z. -.


Minden negyedet megnyert a Budafok a Nagykőrös ellen

Szinte már megszokott módon, magas fordulatszámon pörögve, gyorsan és pontosan kosárlabdázva, egyszóval remekül kezdte a mérkőzést a Budafok, 8-2-es vezetésnél időt is kértek a vendégek. Ennek ellenére a különbség gyorsan felkúszott 10 pont fölé, ezt követően viszont kicsit elkényelmesedtek a hazaiak. A Nagykőrös átállt egy zónavédekezésre, amivel egy ideig nem igazán tudtak mit kezdeni a vendéglátók, ráadásként pedig a triplavonalon túlról is elkezdtek sülni a vendégkezek, amelynek köszönhetően három pontra felzárkóztak a Sólymok – az első negyed végül 23-17-es eredménnyel ért véget – írja a budafokiak honlapja.

A második játékrész elején semmi sem akart beesni a hazai csapatnak, így stagnált a különbség, sőt a negyed derekán először és utoljára egy pontra megközelítette a hazaiakat a Nagykőrös (30-29). A következő percekben viszont Lados és Varga vezetésével rákapcsolt egy kicsit a Budafok, ezáltal a nagyszünetre sikerült kiépítenie egy többé-kevésbé magabiztos, kilencpontos előnyt (45-36).

Folyamatosan növelte előnyét a házigazda. Fotó: hunbasket.hu

A fordulás után hasonló forgatókönyv szerint folytatódtak az események: kapaszkodott a Nagykőrös, de lőtávolságba nem tudtak visszakerülni – sőt, egy párperces rohammal ismét stabilan kétszámjegyűre növelte a differenciát a hazai fél, ezt követően pedig már nem sok izgalmat tartogatott a találkozó, melyet végül 89-71 arányban nyert meg.

Károly Máté, a Budafok edzője: Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ez így volt ma is. Felkészültünk a Nagykőrösből, próbáltam tudatosítani a srácokban, hogy ez nem lesz egy könnyű meccs, hiszen egy nagyon kellemetlen ellenfél a Nagykőrös. Nem voltunk magabiztosak, nagyon hullámzó volt a játékunk, és sok teret engedtünk a vendégeknek. A győzelem azért megvan, sok sikert kívánok a Nagykőrösnek a továbbiakban!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Örülök, hogy végre tisztességes teljesítményt tudtunk nyújtani, az utolsó pár perc kivételével végig partiban voltunk ezzel a jó Budafokkal. Rengeteg büntetőt kihagytunk, illetve több ki nem kényszerített eladott labdánk is volt, ha ezek nincsenek, még szorosabb lehetett volna az eredmény. Gratulálok a Budafoknak a győzelméhez és az eddigi eredményeihez!

Budafok – Nagykőrösi Sólymok KE 89-71 (23-17, 22-19, 23-20, 21-15)

Budafok: Lados 21/3, Varga D. G. 20, Puszta D. 16/6, Mészáros 15/6, Kovács 13, Horváth M. 4, Kiss M. B. -, Dormán -, Jilling -.

Nagykőrös: Lakosa Á. 22/6, Fehér P. J. 19/12, Mácsai 16/12, Lakatos 5/3, Bozóki 2, Tóth M. 2, Csukás 2, Molnár M. 2, Bartos 1, Jókai -, Kónya -.


Majdnem meglepte a Honvéd a Veszprémet

Fővárosi kétpontossal vette kezdetét a találkozó, melyre azonban a veszprémiek centere, Völgyi Marcell szinte rögvest felelt. Mucza is beköszönt, ugyanakkor a Pest megyeiek sem adták könnyen magukat (3. perc: 5-4). A hazai csapatkapitány, Medve Máté szemfüles passza után Mucza már másodszor volt eredményes. (5. perc: 10-6). Az ezt követő két minutumban a hazai védekezés nem szuperált igazán, ezért a vezetőedző, Mérész Csaba időt is kért (7. perc: 14-15). Szabó Péter pedig meghallotta az edző szavait, ugyanis nemcsak labdát szerzett, hanem végigszántva a pályát végül egy kétpontost is. Füzi büntetőjével, valamint Körtélyesi duplájával pedig nem hagyták leszakadni magukról riválisukat (10. perc: 21-23) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második negyed Füzi parádés zsákolásával kezdődött, ezt követően viszont Szabó Péter egy kellemetlen szituációt követően a térdéhez kapott: megsérült… Füzi második zsákját neki is ajánlotta (12. perc: 25-23). Újabb nehéz pillanatok vártak a hazaiakra, ugyanis a fővárosiak feljebb kapcsoltak egy fokozatot (15. perc: 29-34) Az első félidő végéhez közeledve azonban rendezték soraikat a veszprémiek; Körtélyesi és Medve összjátéka után egyre csökkentették hátrányukat a szünetre (20. perc: 41-42).

Csak a végén tudott fordítani a Veszprém. Fotó: veszpremkosar.hu

Korántsem túlzás azt állítani, hogy nem a Veszprém kedve szerint kezdődött a harmadik játékrész (23. perc: 41-49). Körtélyesi, Madár, végül Füzi összjátéka után csípték a távolságot. Azonban sokszor úgy tűnt, hogy a Pest megyeiek megingathatatlanok (25. perc: 45-51). S mivel a Veszprém a védekezését nem igazán tudta a helyére rakni, a 27. minutumban már kilenc pont volt a lemaradása (47-56)… Körtélyesi Gergely egy parádés kétpontossal próbált lelket önteni a hazaiakba, azonban pár másodpercre rá begyűjtötte ötödik hibáját: a rutinos kosaras kiszállt. Ahogy fél perccel később Völgyi is. Így pedig az utolsó negyedet nem kevesebb, mint tízpontos hátrányból várhatták (54-64).

Komoly iramot diktálva vágott neki a negyedik játékrésznek a házigazda: tízpontos lemaradását három perc alatt ötre faragta (33. perc: 64-69). Viszont ekkor egy triplával vágtak vissza a vendégek. A hazai szurkolók is érezték, hogy komoly a tét: páratlan buzdításba kezdtek öttel a vége előtt. Fortuna is a Veszprém mellé pártolt, ugyanis míg vendégei rendre hibáztak, a hazai csapat csente a távolságot. Azonban szoros volt az állás az utolsó percekre (37. perc: 74-77). Czirbus jóvoltából másfél perccel a lefújás előtt már csak egy volt közte (78-79)! Madár büntetői után már a Veszprémnél volt az előny! Majd Czirbus zsákolt, a találkozó pedig eldőlt: 84-81, megőriztük hazai veretlenségét a Veszprém!

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a VeszprémKosár.hu-nak: Gratulálok a játékosainknak, akik ma is kitették a lelküket a pályára. Szabó Péterért pedig szorítunk; szívből reméljük, hogy nem komoly a sérülése!

Puskás Artúr, a Honvéd vezetőedzője a klub Facebook-oldalán: Három dolgot szeretnék mondani. Egy: gratulálok a Veszprémnek, mert nem adták fel, pedig ez harminckilenc percig nekünk állt. Kettő: emelem kalapom a játékosaim előtt, akikre nagyon büszke vagyok, mert fantasztikus munkát végeztek a listavezető otthonában. Három: szeretném megköszönni Csabai-Kaskötő Brigitta és Esztergályos Róbert játékvezetők profi hozzáállását és munkáját, amivel megtiszteltek bennünket.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Budapesti Honvéd SE 84-81 (21-22, 20-20, 13-22, 30-17)

Veszprém: Czirbus 19, Madár A. 16/6, Kovács Á. 11, Medve M. 10/6, Füzi 9, Mucza 8, Körtélyesi 6, Völgyi 3, Szabó P. 2.

Honvéd: Horváth Á. 25/15, Gáspár B. 9, Tichov 8/6, Pintér D. 8/6, Stefán D. L. 7, Kopácsi 7/3, Bea B. 6, Kovács D. 6, Szentirmai 3, Tanoh 2.


A végjátékot jobban bírta, legyőzte a Tarjánt az MTK

Valamivel jobban kezdték a két várakozáson felüli idénykezdést produkáló társulat szombat esti találkozóját a hárommeccses győzelmi sorozatuk meghosszabbításában reménykedő tarjániak, akik a feldobás után Sömenek két centergóljával és Karanfilovszki szép távoli kosarával 7-3-ra megugrottak. A piros-feketéknél a folytatásban is főként a gárda első tizenhárom pontjából tízet magára vállaló Sömenek vitte a prímet, s remeklő középjátékosa vezérletével a Csupics-csapatnak egészen a nyitó negyed hajrájáig sikerült is maga mögött tartania az egyre inkább magára találó hazai legénységet. A kisszünet előtt mindazonáltal két nagyszerűen beszálló csereembere, a gyors egymásutánban két duplát is elsüllyesztő Czakó, valamint a zsinórban hat büntetőt értékesítő Horváth Barnabás révén fordítani tudtak a törökbálintiak, igaz Boinitzer és Herendic találataival a vendégek még a rövid pihenő előtt egalizáltak (22-22) – áll a BeszterceKK.hu beszámolójában.

A második felvonás gyakorlatilag az első fordított tükörképe volt, ezúttal ugyanis az ekkortájt főként Jakab és Takács kosaraival lépegető MTK kapta el jobban a rajtot, a lendületesen kosárlabdázó Boinitzer és az álmoskás kezdés után szép lassan játékba lendülő Herendic viszont négy-öt pontnál jobban nem engedték elhúzni a hazai alakulatot. A játékrész második felében pedig ezúttal is jött a fordulat, 36-32 után ugyanis egy Berkics és Sömenek tripláira, illetve Boinitzer három pontjára épített 9-2-es rohammal pillanatok alatt 38-41-re alakította az állást a szép számú drukkere által űzött tarjáni csapat. Takács, Czakó és Herendic kései villanásainak köszönhetően azonban végül ez az etap is döntetlennel ért véget, s fél távnál szinte lehetetlennek tűnt megjósolni, hogy a két nagyon hasonló tudású gárda közül végül melyik örülhet (43-43).

Az MTK és a Salgótarján meccse is a hajrában dőlt csak el. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik tíz percet Takács és Sömenek gólváltása és Jakab két büntetője vezette be, majd ezeket itt is, ott is egy-egy 8-0-ás sorozat követte. A periódus derekára 54-47-re elhúzó SKSE rohamát főként Boinitzer négy pontja fűtötte, míg az MTK hasonló erősségű válaszcsapásának alapját Farkas és Horváth Barnabás három-három egysége jelentette. Továbbra sem igazán tudtak tehát dűlőre jutni egymással a küzdő felek, amelyek a folytatásban is sikeres büntetőkre sikeres büntetőkkel, duplára duplával, triplára triplával feleltek. Az utolsó rövid pihenő környékén viszont úgy látszott, a piros-feketéknek mégis sikerülhet valahogy kibillenteniük egyensúlyi helyzetéből a meccset, Csabákék ugyanis zsinórban nyolc pontot termelve foglalták vendégszempontból igencsak tetszetősnek mondható keretbe a félidőfelező kisszünetet.

Csakhogy 62-70 után vendégoldalon drámai megtorpanás következett, ami azután a tarjániak szárba szökkeni látszó reményeinek rövid úton véget is vetett. A rivális felkeményedő zónavédekezésével szemben egyik pillanatról a másikra teljesen tanácstalanná váló Csupics-csapat a következő ötperces szakaszban egyetlen kosarat sem szerzett, a távoli helyzeteit változatlanul igen jó százalékkal értékesítő házigazda pedig egy 9-0-ás futással kíméletlenül büntetett. A mélyrepülését nagy sokára Herendic révén lefékező SKSE sokasodó gondjaira ráadásul a végjátékba fordulva a játékvezetők is alaposan rásegítettek, akik 71-72-es állásnál egy teljesen nyilvánvaló visszajátszás szituációt nagyvonalúan „elnéztek” az akcióját ezt követően egy hárompontossal lezáró törökbálinti legénységnek. Kisvártatva ráadásul a vendégek „agytrösztje”, Herendic az ötödik személyi hibáját is megkapta, s az utolsó perc kezdetére, a nyerőemberré előlépő Horváth Barnabás újabb trojkájával, öt ponttal ellépett a házigazda. Piukovics sikeres, illetve Takács elhibázott távoli próbálkozását követően nyúlfarknyival a dudaszó előtt a vendégek ugyan még egy utolsó kísérletet tehettek, ám Csabák és Sömenek addig-addig „variáltak”, míg a hátralévő másodpercek kíméletlenül leperegtek…

Horváth Balázs, az MTK edzője a BeszterceKK-nak: Gratulálok mindkét csapatnak, azt gondolom, ez egy nagy taktikai csata volt az edzők, és óriási fizikális harc a játékosok között. Nagyon magas színvonalú mérkőzést láthattak a szurkolók, aminek a végén nekünk sikerült győztesen elhagyni a parkettet. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, hiszen egy igazi egylabdás, végletekig kiélezett, kiemelten fontos mérkőzést nyertünk meg. További sok sikert kívánok a Salgótarján csapatának!

Sztevan Csupics, a Salgótarján edzője a BeszterceKK-nak: Sajnos a záró negyed elején, nyolcpontos vezetésünknél nem sikerült lezárnunk a meccset. A végjátékra ráadásul irányító nélkül maradtunk és fontos pillanatokban nagyon rossz döntéseket hoztunk. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez! Mi folytatjuk a munkát, csak a Tarján!

MTK-Elite Basket – Salgótarjáni KSE 79-77 (22-22, 21-21, 19-22, 17-12)

MTK: Horváth B. 21/15, Takács A. 18/6, Jakab P. 11, Nagy Sz. Sz. 11/9, Czakó 8, Farkas S. D. 3, Bognár 3/3, Szatmári 2, Dobos 2.

Salgótarján: Herendic 21, Sömenek 18/6, Boinitzer 17, Piukovics B. 6/3, Csabák 5/3, Hajdu 4, Karanfilovski 3/3, Berkics 3/3, Szanyi -, Kovács M. -.


BKG-Príma SE – Bajai Bácska FKE 81-89 (24-32, 18-19, 17-18, 22-20)

BKG: Nagy Bo. Á. 37/21, Allen 12, Nagy Be. Á. 8/6, Reizer 7, Nagy S. 5/3, Szeleczki 4, Hegedüs 3, Bán 3, Laman 2, Püspök B. -.

Baja: Jakab P. 23/6, Pongó 15/9, Vukicevic 15, Goldring J. B. 15/6, Nagy D. 14/6, Ágfalvi 5/3, Goldring G. 2.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Budafok 6 5 1 542 462 +80 0,917
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 6 5 1 549 532 +17 0,917
3. BKG-Príma SE 6 4 2 559 487 +72 0,833
4. HÜBNER-Nyíregyháza BS 6 4 2 530 470 +60 0,833
5. Bajai Bácska FKE 6 4 2 469 438 +31 0,833
6. Salgótarjáni SKE 6 4 2 494 468 +26 0,833
7. MTK-Elite Basket 6 4 2 519 500 +19 0,833
8. MAFC 5 3 2 424 431 -7 0,800
9. MEAFC-Miskolc 6 3 3 490 489 +1 0,750
10. TF-BP 5 2 3 389 412 -23 0,700
11. Vasas Akadémia 6 2 4 484 507 -23 0,667
12. Nagykőrösi Sólymok KE 6 1 5 428 510 -82 0,583
13. Budapesti Honvéd SE 6 0 6 486 561 -75 0,500
14. PVSK-CARGATE 6 0 6 469 565 -96 0,500

Zöld-csoport

7. forduló

Nincs veretlen csapat: a Pápa kapta el a Pécset

Kálmán László, a Pápa edzője: Jól kezdtük a mérkőzést, már az elején jó ritmust fogtunk, a második negyedben a védekezésünk kudarcot vallott. A csapat tartását mutatja, hogy a második félidőben húsz pontot rávertünk a listavezetőre. Ez mutatja, hogy mennyire akartuk ezt a győzelmet. Bebizonyítottuk magunknak és a szurkolóiknak, hogy merészebb céljaink is lehetnek, de a földön maradunk és dolgozunk tovább, meglátjuk mire lesz elég.

Concordia Motax KC Pápa – Pécsi NKA 76-65 (23-24, 11-20, 23-11, 19-10)

Pápa: Sonyák 19/12, Murai 17, Horváth A. 13/12, Balla 6, Keller V. 6, Hódi 6/6, Márton L. 5/3, Burai 4, Kocsis -.

Pécs: Meleg G. Z. 16/3, Benke K. 16/9, Dobrijevics 12/3, Scherer 8, Rosic 4, Váits 3, Rátvay B. 2, Fekete D. 2, Fülöp Zs. 2, Vukasz -.


Fontos bonyhádi győzelem

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Megnyertük a mérkőzést, számunkra most ez a legfontosabb. Gratulálok a játékosoknak!

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Megviseltük az irányítónk hiányát, nem volt emberünk, aki magabiztosan átvitte volna ezen a letámadáson keresztül a labdát. Próbálkoztunk mindenben a támadásban, igazából csak szenvedtünk és küzdöttünk. Megérdemelten nyert a bonyhádi csapat, sajnos eladtunk huszonnégy labdát, amivel nehéz mérkőzést nyerni, ellenben nagyon simán ki lehet kapni. Ami talán kiegyenlítette, az a huszonnégy támadólepattanónk, de mind a dobószázalékunk, mind a csapatjátékunk nagyon gyenge volt.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 87-77 (28-21, 23-20, 24-20, 12-16)

Bonyhád: Papp P. 21/6, Gébert A. 16/6, Dorogi 13/6, Tömösváry 10, Somogyfoki Sz. 9, Pupp 7, Baki 7, Ugrinic 4.

Tiszaújváros: Martin J. 29/9, Kovács Z. 13/3, Szabó N. 12/3, Szilasi 10/3, Lajsz 6, Orliczki B. B. 3, Pöstényi 3/3, Eremiás K. 1, Molnár B. -.


Egyetlen pont döntött az Eger és a Győr között

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Azt gondolom, hogy az utolsó tizenhárom-tizennégy percben mutatott védekezésünk alapján megérdemeltnek is mondhatom a sikert. Sok sikert kívánok az ellenfelünknek, és természetesen örülök a győzelemnek.

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Igazából kétszer nyertük meg a meccset és kétszer is veszítettük el. Úgy érzem, hogy egy nem kellően megítélt faulttal veszítettünk, de ez már csak történelem. Gratulálok az Egernek, és talán jobban is akarták ezt a győzelmet picit, mint mi.

EKE Eger KOK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 72-71 (18-19, 21-24, 20-16, 13-12)

Eger: Máté B. 22, Papp B. 12/6, Illés B. 10, Szabó M. 10, Horváth R. 6, Steier K. 6/6, Varga I. 4, Szicsák B. 2, Szatmári R. -, Ungi K. -.

Győr: Gáll D. 17/6, Domsitz M. 16, Horváth Á. 10/6, Csaba G. 8, Nagy T. 6/3, Berneczei L. 6, Geiger B. 4, Rátvay T. 4.


Óbudai Kaszások – OMNIA Pub & Food Békés 78-79 (26-15, 16-19, 11-25, 25-20)

Óbuda: Bencsik 18/9, Rosemond 16/3, Vámos 16/12, Ondima 10/6, Reiter 5/3, Jenei 4, Koflanovics 3/3, Vígh 2, Bea G. 2, Van Der Meer 2, Kovács M. -.

Békés: Koma D. 17, Krsztics D. 16/6, Kertész 12, Vass D. 11/9, Szabó N. 10/3, Balog G. 9, Lógár 2, Farkas G. 2.


Megtört a jég Vásárhelyen

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Végre megtört a jég, és úgy gondolom, mind támadásban, mind védekezésben jobban kijött ma nekünk a lépés. Mind a tizenegy játékosunk ért el pontokat és tett hozzá az első győzelmünkhöz. Szeretnénk csapatszinten tovább fejlődni, van még min javítanunk bőven. Külön kiemelném a mai küzdőszellemet, ezt várom el minimumként!

Vásárhelyi Kosársuli – SMAFC 89-64 (22-12, 24-17, 21-18, 22-17)

Vásárhely: Rostás I. 16/3, Molnár B. 15, Varga Z. 14/12, Kovács J. 9/9, Varga Á. 8/3, Kelemen B. 8/6, Pavlovic 6, Perák 4, Hargitai 4, Ságodi 3/3, Balogh L. 2.

SMAFC: Bakk 19/9, Kovács B. 18, Papp B. 11/6, Márkus 6/6, Horváth M. 3, Panta 3/3, Németh M. 2, Szegedi D. 2, Soós -, Hencz -, Heiszenberger -.


Újpest-MT – Ceglédi KE 68-59 (18-18, 15-13, 16-17, 19-11)

Újpest: Rackley 27, Franczva 14/6, Joó 12, Széphelyi 6, Surmann G. 4, Nagy K. A. 3/3, Nagy R. I. 2, Surmann P. -, Pollák -.

Cegléd: Nárai 15, Miller 15/3, Fekete V. N. 8/6, Kovács B. B. 7, Hegedűs G. 5/3, Berkics 4, Tóth Z. 3/3, Piukovics P. M. 2, Csákvári -.


KTE-Duna Aszfalt II. – Szolnoki Olajbányász KK U23 87-54 (18-22, 21-15, 19-11, 29-6)

KTE: Lewis 21/3, Molnár D. 17, Kucsera 14, Plézer 14/6, Fülöp B. 10, Lukács D. 5/3, Cserkó A. 4, Orgona G. 2, Rácz -, Tóth B. -, Velkey -, Cserkó K. -.

Szolnok: Taiwo 13, Pallai 11, Frikker 9, Kókai 8/3, Gilszki 4/3, Orbán B. 3/3, Frank Á. 3/3, Csák B. 2, Csák B. I. 1, Burai -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 7 6 1 557 487 +70 0,929
2. Újpest-MT 6 5 1 474 392 +82 0,917
3. Ceglédi KE 7 5 2 585 500 +85 0,857
4. KTE-Duna Aszfalt II. 7 5 2 561 482 +79 0,857
5. Óbudai Kaszások 7 5 2 566 526 +40 0,857
6. SMAFC 7 5 2 537 524 +13 0,857
7. Concordia Motax KC Pápa 6 3 3 425 410 +15 0,750
8. OMNIA Pub & Food Békés 7 3 4 542 600 -58 0,714
9. DEAC U23 5 2 3 308 342 -34 0,700
10. Szolnoki Olajbányász U23 6 2 4 384 408 -24 0,667
11. EKE Eger KOK 6 2 4 417 481 -64 0,667
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 7 2 5 557 606 -49 0,643
13. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 6 1 5 486 530 -44 0,583
14. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 6 1 5 449 499 -50 0,583
15. Vásárhelyi Kosársuli 6 1 5 421 482 -61 0,583

Kiemelt kép: veszpremkosar.hu; nyilatkozatok: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MásikVégétFújdMegOroszlanyi BanyaszDennis33goldmedals Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

0-6, ennyike.

33goldmedals
Olvasó

Zsinórban 7 győzelem, cicalány. Úgyhogy te meg szophatod! ?

33goldmedals
Olvasó

Pécsi Zsolt “játékvezető” a magyar kosárlabdázás szégyene!!! Egy alamuszi, becstelen tolvaj, aki valami gyerekkori vagy ki tudja miből gyökerező gyűlöletéből fakadóan szisztematikusan csal a Honvéd ellen! Az elmúlt években már a különböző utánpótlás meccseken is megmutatta gyűlöletét, amire a koronát most feltette veszprémben! Az utolsó két percben három nevetséges ítélete volt a Honvéd ellen. Ez két labdabirtoklást és két ingyen büntetőt jelentett a hazaiaknak, amivel el is döntötte a mérkőzést… Remélem eljut hozzád, te növényi tápanyagfelvevő!!! (Biztos csak a véletlen műve, hogy a legutóbbi három Honvéd-Veszprém meccsen mindig megverettek minket a bírók, ahogy két hete a Vasast is elgáncsolták Veszprémben…… Olvass tovább »

Dennis
Olvasó

A Veszprémnek ezzel a kerettel, ennyi pénzből minden meccsét 20-30 ponttal nyernie kellene. Ha idén sem sikerül nekik feljutni az nagyon “vicces” lenne.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Tavaly egy hasonló erősségű kerettel a döntőig gyakorlatilag letarolták a mezőnyt – idén egyelőre jóval kiegyensúlyozottabbnak tűnik a másodosztály. Én meglepetésre tippelek, és ha lenne rá opció valamelyik bukinál, akkor a Nyíregyre tenném a hétvégi üdítőpénzemet.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés