Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ciprusról igazolt magasembert az Alba

Jó ajánlólevéllel érkezik.

  •   :

:

Az elsőként érkező irányító, Frank Turner és a nem sokkal később aláíró erőcsatár, Stacy Davis után Esa Ahmad is elkötelezte magát az Alba Fehérvárhoz – tudatta a klub honlapja. A szintén amerikai, 4-es és 5-ös poszton is bevethető kosaras a legutóbbi idényt Cipruson, az élcsapatnak számító AEK Larnaca gárdájában töltötte, ahol 11.8 pontot, 6.5 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt. 

A 203 centiméterre nőtt Ahmad 1996. október 9-én, Ohio államban, Clevelandban látta meg a napvilágot, egyetemi tanulmányai során a kimondottan erős divízióban meghatározó együttesnek számító West Virginia University gárdájában számított kulcsembernek, 2015-től 2019-ig.

– A palánk alatt rendkívül hasznos kosaras jól illeszkedik az elképzeléseinkbe. Hazájában jó hírű egyetemi csapatban szerepelt, Cipruson is jó számokat produkált a legutóbbi bajnokságban. Céltudatos sportember, magas, energikus, atletikus, remek fizikummal rendelkezik, külső dobásai is eredményesek – közölte az oldalnak a csapat ügyvezetője, Simon Balázs.

Hozzátette, még egy mezőnyjátékost keres az együttes, a tárgyalások jelenleg is zajlanak. A gárda vezetőedzője, Forray Gábor is kimondottan örül Esa Hamad megszerzésének.

– Olyan játékos, aki 4-es és 5-ös poszton is roppant hasznos, tökéletesen illik az elképzeléseinkbe. A West Virginia Egyetem kimondottan jó ajánlólevél, továbbá lényeges, hogy egy évet már a kontinensünkön pattogtatott. Gyors, jó labdavezető, kiválóan lepattanózik, lehet rá számítani védekezésben és támadásban. A gyűrű alatt érzi magát igazán otthonosan, úgy gondolom, remek választás, ilyen játékosra van szükségünk. 

Fotó: albakosar.hu

  •   
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
O1GCsakAzImitNePbaskHonvédBoban Recent comment authors
Honvéd
Olvasó

Végre jó szelet fogott az albaKomp

CsakAzImitNe
Olvasó

AlbaKenu mostanában

Boban
Olvasó

Ja és Omenaka is itt csattog papucsban a Budai úti Sparban… 🙂

O1G
Olvasó

Úgy tudom nem rajtatok múlik, hanem a Deacon, hogy odaengedi vagy hazaküldik.

donnarumma
Olvasó

Csak “nehogy” a legjobb center legyen a bajnokságban….

redmiller
Olvasó

Francba, még egy szerb! Ja, nem….

redmiller
Olvasó

😁🤣

Pbask
Olvasó

Szerintem agyadra ment Fofó hiánya.
Csak egy tipp.

redmiller
Olvasó

😀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés