Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Chauncey Collins: Jó kis csapat lehetünk

A Sopron új irányítója szerint szép szezonjuk lehet.:

:

Bátor, lelkes, helyenként kifejezetten ügyes játékkal debütált a Sopronban a csapat új amerikai irányítója, Chauncey Collins, aki 17 ponttal és 6 gólpasszal kezdte soproni szereplését. Vele beszélgetett a sakc.hu az Oberwart elleni, hosszabbítás után elvesztett edzőmeccs után.

– Hogy “ízlett” az első mérkőzés csapatunkban?

– Kemény, jó mérkőzést játszottunk, elsőre nem volt rossz. Nyilván össze kell még szoknunk, nem is teljes még a csapat. A küzdőszellem, és ahogy ezt látva a csapatot elkezdték buzdítani a szurkolók, az nagyon tetszett. Sokat kell dolgoznunk együtt, az első benyomásaim alapján idővel harcos, jó kis csapat lehetünk.

– Oklahomai srác vagy, jól sejtjük, hogy az OKC a kedvenc NBA-csapatod?

– Így van, a Thunder csapatának szurkolok. Pár éve volt egy egész jó időszakunk, remélem, hamarosan sikerül újra a legjobbak közé kerülni.

– A kedvenc csapatod tehát már megvan. És ki a kedvenc játékosod?

– Nagyon szeretném, ha én lehetnék sokak kedvence. Régebben a híres névrokonom, a detroiti bajnok, most már edzősködő, és annak idején szintén irányítót játszó Chauncey Billups volt az, akinek a játékát a leginkább kedveltem. Rögtön hozzátenném, nem csak azért, mert a névrokonom, hanem mert valóban szenzációs irányító volt.

– Európába kerülve játszottál Litvániában, Franciaországban, majd legutóbb Törökországban. Mit adtak neked az európai szezonok?

– Fejben úgy gondolom, sokat fejlődtem. Nagyot léptem előre abban, hogyan is kell egy csapatot mozgatni, ritmust adni a játéknak, felelősséget vállalni.

– Érződik rajtad, szereted is mindezt?

– Igen, irányítónak lenni egy csapatban nagyon szép, összetett feladat. Úgy érzem, valameddig már eljutottam, de persze még van hova fejlődni, ez a klub erre ideális helynek tűnik,. Nagyon tetszik, amit eddig láttam a csapatból, sok az ambiciózus fiatal játékos, bízom benne, ha majd kiegészülünk és teljes kerettel dolgozhatunk, szép szezonunk lehet.

– A szabadidődben mit csinálsz a legszívesebben?

– Leginkább akkor is a kosárlabdával szeretek foglalkozni, az edzéseken túl is gyakran végzek egyénileg külön munkát. A másik, ami még gyakran tölti ki napjaimat, az a családommal, a hat éves kisfiammal való kapcsolattartás.

Fotó: sakc.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés