Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Célként sosem a feljutást tűzi ki a Veszprém edzője

Nagy gát szakadt át bennük a kupagyőzelemmel, de Mérész Csaba szerint egyszer a hibátlan sorozatuk is megszakad.:

:

Nem született meglepetés a Hepp Kupában, miután a bajnokságban hibátlanul menetelő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém lett a végső győztes. Az elődöntőben a Baján jutott túl Mészáros Csaba csapata (83-72), majd a döntőben a veszprémiekhez hasonlóan szintén nagy terveket szövögető Nyíregyházát győzte le a vártnál jóval simábban (84-67).

– Az első mérkőzésünk kicsit szokatlan időpontban volt, furcsa volt a 10:30-as kezdés a Baja ellen – értékelt Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője a BB1.hu-nak. – Emiatt nem tudtunk igazán felpörögni arra a meccsre úgy, ahogy kellett volna. Itt az volt a fontos szempont, hogy meglegyen a győzelem, és jussunk a döntőbe. Ezt elértük, ráadásul nem sérült meg senki, így elégedettek lehettünk. A döntőben, a Nyíregyháza ellen viszont nem úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. Kicsit görcsösek voltunk és talán a második negyedtől kezdtük el azt a kosárlabdát játszani, amit szerettünk volna. Mind támadásban, mind védekezésben ezután kezdtünk el azzal az agresszivitással játszani, ahogy az elejétől kellett volna. Az is nehezítette a dolgunkat, hogy az első negyedben még a külső dobásaink nem igazán sültek. A második félidőben már kicsit jobban ment, voltak gyors indításaink is és összességében szerintem ennek köszönhető, hogy kialakult egy nagyobb különbség, amit a végéig sikerült megtartanunk.

Előzetesen kicsit szorosabb meccsre számítottam, de azt hozzá kell tennünk, hogy Tóth Gergely sérült volt ellenfelünknél. Ha ő játszik, akkor biztos másképp alakult volna a találkozó.

Ettől függetlenül el kell mondanom, hogy ez belülről egyáltalán nem volt egy könnyű meccs, mert minden egyes kosárért meg kellett küzdenünk, nagyon fizikális volt a döntő.

A veszprémi klub története során először hódította el a Hepp Kupát, így érthető módon nagy volt az öröm és az ünneplés a lefújás után.

– Ezzel a győzelemmel nagy gát szakadt át a játékosokban, bennem is és a vezetőkben is – folytatta a tréner. – Nagy volt a boldogság, mert először hódítottuk el ezt a kupát, aminek nagy jelentősége van a klub életében.

A szezon hátralévő részében a bajnokságban kell jól teljesítenie a Veszprémnek. Eddig hibátlan a csapat, vezeti a B-csoportot, 19 meccsből 19 győzelem áll a neve mellett. Megkerülhetetlen a kérdés ilyen teljesítmény után, hogy már a feljutás-e a cél Veszprémben, illetve vajon meddig tarthat ez a makulátlan mérleg?

– Célként sosem a feljutást tűzöm ki, hanem inkább azt, hogy a következő mérkőzést nyerjük meg. Nyilván szeretnénk döntőt játszani, és szeretnénk azt megnyerni, de nehéz lesz, mert eddig minden évben a rájátszás megtréfálta az élen álló csapatokat.

Az idei play-offban is ugyanerre számítok, ráadásul a tavalyihoz képest erősödött ez a B-csoport. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön. A hibátlan sorozatunkról pedig annyit, hogy minden sorozat egyszer megszakad. Szerintem már mindenki azt várja, hogy mikor jön el ez a mi életünkben is. A csapatnak is beszéltem arról, hogy ez egyszer be fog következni. Olyan nem lesz, hogy ne kapjunk ki. A kérdés inkább az, hogy mikor és hol fog ez megtörténni. De amíg tudjuk, addig igyekszünk ezt a sorozatot tartani – zárta szavait Mérész Csaba.

Kiemelt kép: mezradio.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
purple Recent comment authors
purple
Vendég
purple

Fejlődtök ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés