Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Cabezas: Sok az újdonság, de nagyon élvezem

Halm Rolland nem érti, mi volt a célja az Albának a világbajnok spanyol leigazolásával.:

:

Két hete szerződtette az Alba Fehérvár csapata Carlos Cabezast, a 38 éves világ- és Európa-bajnok spanyol kosárlabdázót. Az irányító eddig két meccsen játszott, 18 perc alatt 4 pontot, 2.5 gólpasszt és 1 lepattanót átlagolt. Csapata mindkétszer kikapott, Kecskeméten 94-79-re, hazai pályán, a Jászberény ellen pedig 79-74-re.

Cabezas az M4 Sport TV Kosárlabda magazinjának nyilatkozott.

– Nagyon jók az első benyomásaim a játékosokról, és a körülményekkel kapcsolatban is. Számomra újdonságot jelent ez a klub, a bajnokság és Székesfehérvár városa is, de nagyon élvezem. Fontos nekem, hogy lépésről lépésre haladjunk. Igyekszem beleszokni a játékba, és hasznosítani a tudásom, hogy jó helyzetbe hozhassam a társaimat a pályán.

www.fiba.com

Ezt követően azt is elárulta, hogy került hazánkba.

– A klub megkereste az ügynökségemet, és vázolta az elképzeléseit. Izgalmasan hangzott ez a sok ismeretlen dolog, ezért döntöttem úgy, hogy ide igazolok. Tapasztalt játékos vagyok, és próbálom ezt itt kamatoztatni, segíteni a társaimat.

Mi volt a cél ezzel az igazolással?

A stúdióban Halm Rolland, 98-szoros magyar válogatott kosárlabdázó, a fehérváriak korábbi ügyvezetője is elmondta a véleményét Cabezasról.

– Azon gondolkoztam, hogy mi volt a cél ezzel az igazolással, mert marketing szempontból van értéke, vagy, hogy segítsen az edzőnek a tapasztalatával, akkor esetleg érthető. Ha az, hogy egy krízis helyzetben lévő csapatot, amelynek ráadásul a nemzetközi kupás terhelés miatt hamarosan folyamatos szerda-szombat ritmusban kell komolyan teljesítenie, akkor már kevésbé érthető, hiszen

most is látszik, hogy körülbelül tizenöt, maximum húsz perceket tud játszani.

Nyilván azonnal nem tud segíteni a csapaton, kérdés, hogy egyáltalán mikor tudja utolérni magát formáját tekintve.

Nem is elsősorban azzal van a gond, hogy nem dob meccsenként húsz pontot, hiszen azért van az Albában elég sok olyan játékos, aki képes tizenöt-húsz pontot dobni, inkább azzal van a probléma, hogy mennyire tudja a csapatnak a ritmust diktálni. Az Alba mindig is a gyors játékáról volt híres, egy ilyen ritmust mennyire tud ennyi idősen, ilyen fizikai állapotban diktálni egy ilyen irányító? Nyilván a rutinja számít, tehát, ha arra volt szükség, hogy valaki felhozza a labdát, és lepasszolja oldalra a többi játékosnak, arra megfelelő, de hogy egy heteken át tartó szerda-szombat ritmusban iramot diktálva, fazont szabjon a csapatnak, az eléggé kétséges, láthatóan egyelőre nem is megy neki. Nyilván egy nagyon nagy játékos volt, bár soha sem volt leader, tehát nem húzójátékosa volt a csapatainak, de mindenképpen egy csodálatos játékos-múltja van. Meglátjuk, hogy közel 39 évesen mennyire tud segíteni az Albának. Egyelőre én nem nagyon látom, hogy sokat tudna – mondta Halm Rolland.

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
russelalbamakelovenotwar69MásikVégétFújdMegB0nyinagyapátok Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

Halm nyilvánvalóan visszaszúrt egyet az Alba vezetősége felé, de van néhány fehérvári év mögötte, így ennyi szerintem belefér.
Sőt, ritka őszinte nyilatkozatnak tűnik… Az, hogy valójában miért hozták Cabezast egy ilyen szerkezetű és stílusú csapatba, talány. A vezetőedző bizonyára tudja, csak nem mondja!
Hajrá magyar kosárlabda!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Valszeg azért is hoznak 39 éves vén, spanyol trottyokat Magyarországra, mert alig-alig van olyan magyar (pláne saját nevelésű) fiatal, aki fel tudja hozni a labdát a másik térfélre, anélkül, hogy elesne saját lábában, kétszer. Lehet, ez is egy ok, nem?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Halm jó játékos volt, csak nagyon lejáratta magát. Amikor hazatért a Merkur Graz-tól, aztán eligazolt Debrecenbe, a fél ország rajta RÖHÖGÖTT.

nagyapátok
Olvasó

Vegyél egy extra irányítót, rakjál mellé egy extra centert és komoly esélyed van bajnokságot nyerni itthon… Az Albában a bajnokság legjobb centere megvan, viszont a 2 ember aki a fazont szabná B-csoport középmezőnyében lenne elfogadható szint. Miért csodálkozunk, hogy itt tart a csapat? Ilyen szerkezettel kár vizsgálni a többi játékost a keretben.
A kérdés már csak az, hogy Simike mikor ismeri be, hogy olyan szinten alkalmatlan egy klub élére, hogy az már szégyenletes. Az Alba szezonközi vészhelyzetben egy nyugdíjas spanyolhoz, a sokkal szerényebb lehetőségekkel rendelkező Berény egy Pitts-hez nyúl.

nyolcmegnyolc
Olvasó

A bajnokság legjobb centere ott van?
Igazoltak megint valakit?
Miről nem tudunk?

nagyapátok
Olvasó

Heath nem csak az idei, hanem az utóbbi évek legjobb centere az NB1-ben képességeit tekintve.
Sajnos számokban nem tud megmutatkozni, de ez a pont fent említett problémával kapcsolatos.

nyolcmegnyolc
Olvasó

A vélemény szabad!
Én nem értek vele egyet.

russelalba
Olvasó

Én sem értek egyet, pedig albás vagyok. Ha azt mondjuk, hogy a legjobbak között van nem tévedünk nagyot, de azért egy Andrichoz képest…

Wilson
Olvasó

Maradjunk annyiban h benne van az utóbbi évek legjobb 10 center között az nb1 A ban

nagyapátok
Olvasó

208 cm, képességei center fronton erősek, mezőny szinten intelligens játékos és 40%-al dob kintről. Örülnék, ha ilyen 5-ösök fordulnának meg a bajnokságban, de nekem egy kicsit szelektívebb a memóriám.
(a tripla százalék 56 kísérlet mellett egy shooter-re nézve is hízelgő lenne..)

Wilson
Olvasó

Azért tegyük azt is hozzá,hogy sokat emel rá tény és viszonylag jó százalékkal center létéra de ilyen csapatban minden hülye dobálná kb, ezen kívül nem látok semmi különösebb erényt nála ami ne lett volna meg egy Hortonban, Farrban pl. de még vagy 6-8 embert biztos tudnék sorolni!

nagyapátok
Olvasó

Wilson direkt figyeltem eddig rendben voltak a hozzászólásaid, de a mostaniban olyan logikai bukta van amire nem tudok nem válaszolni. Minél többet emel rá annál inkább reprezentatív ez a 40%, nem mellesleg annál erősebb… tényleg nem értem mire gondoltál. Ráadásul szerinted ez, idézem: “viszonyag jó”.
Második részhez hozzáfűzve az említett játékosok mindegyikéből hiányzott a játékintelligencia.

Wilson
Olvasó

Igazat adok tényleg sokkal reprezentativabb az a 40 százalék ha többet emel rá!
Nem kötekedni akarok igazat is adok neked h kicsit hülyén jöttem így ki belőle, ennek ellenére tartom, hogy Heath az átlagnál némivel jobb center erényekkel bír ami az elmúlt évekbeli játékosok legjobb 10es listájára emeli, de se több se kevesebb!
Az hogy jól triplazik nálam nem egy elbűvölő erény, igaz én régimódi vagyok és nekem a center az a régi centeriskola jegyeit viselje a játékán ne feltétlenül triplazasban legyen jó és ettől nevezzük jó játékosnak!
Ettől függetlenül örülök hogy normális hangnemben tudunk vitatkozni!

purple
Vendég
purple

Cabezas:Jók a pogramok csak sok a köcsög.

Bossesy
Olvasó

Azért az durva, hogy Halm ilyet mond, így beszél az egyik játékosáról. Lehet valakinek lesújtó a véleménye, de akkor sem kell nyilvánosan alázni (már csak pedagógiai szempontból sem), de Roli ezt nyilván nem éri fel ésszel. Ha ez a véleménye, amihez joga van, akkor sem a TV ben kell rugdosni azt akivel elvileg egy hajóban evez. Ráadásul úgy beszél, mint ha ő nem is lenne benne az Alba vezetésében, mintha semmi köze nem lenne az egészhez. Sohasem a játékos a hibás ha nem tud teljesíteni a pályán (nyilván minden profi sportember minden tőle telhetőt megtesz a sikerért), hanem az, aki… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Halm nem Győrben van?
Szerintem Ő már nem Albás!

B0nyi
Olvasó

Lehet, hogy en tudom rosszul, de Halm mar nincs az Albanal.

Bossesy
Olvasó

Akkor én lemaradtam, mint a borravaló! Úgy hittem, Halm még mindig az Albánál valaki. Ez esetben mondanivalón nagy része tárgytalan. Illetve akkor még annyit fűznék hozzá, hogy nem feltétlenül szimpatikus egy másik csapat összetételébe belemagyarázni, illetve kommentálni. Ezt nem is nagyon szokta senki, az ilyen felvetéseket inkább elegánsan mindenki elhárítja. De persze ő tudja, hogy miért ekézi a volt kenyéradóját.

nyolcmegnyolc
Olvasó

És, hogy utáljuk azokat a semmit mondó nyilatkozatokat.
Nekem nagyon tetszenek a kézisek megnyilvánulásai. Láttam az utóbbi időben, Zizit, Gulyást, Iváncsikot vagy Matket is megmondani a frankót. Amúgy mit mondott volna? Egy puhos, erőtlen öregemberrel próbálják kihúzni az Albát a gödörből. Nem látszik olyan nèzőpont, ami alapján beválhat.

nagyapátok
Olvasó

Csatlakozom! A csapból is az udvarias elemzések és szakértések folynak… ami világos az miért nem mondható ki? Hasonló mint a TV-s meccsek kommentátori tevékenykedései, ahol egyértelmű szituációkat lassítás után is az “én így láttam, sporttárs meg úgy, de ettől szép ez a játék” mondatokkal tudnak illetni, ahelyett, hogy bírói tévedés történt.
Ettől függetlenül Halm továbbra sem értékelhető ember.

Rouge
Vendég
Rouge

Az Alba játékosait még Báne választotta ki
a már régóta ismert, általuk évek óta játszott gyors, tranzíciós játékra.

Új edző, új felfogás…a jelek szerint a spanyol edző egy teljesen más rendszerben gondolkodik, ezért kellenek az új játékosok, de lehet, hogy akkor az egész csapatot le kène cserélni….

Vagy már csak a csodában reménykedik
és megváltónak hozta ide Cabezast….
aki nem lesz megváltó.

MoBamba
Olvasó

Ez egy kiöregedett, lassú, leharcolt pali! Aki eljött levezetni az NBI-be… Ilyet igazolni teljesen felesleges! De ez legyen az Alba gondja!
Öeskácé!

Jokic
Vendég
Jokic

Csak mi nem élvezzük… Nagyon nem!

drszepkaroly
Olvasó

Dagadt.
Halmnak tökéletesen igaza van.

Muszka7909
Olvasó

Ezért az emberért pénzt adott az Alba, szégyen gyalázat egy U20-ból felhozott fiatallal sokkal jobban jártak volna és a pénz is megmarad, még a b csoport is nagy falat lenne neki!!

Wilson
Olvasó

Ritkán adok igazat Halm Rolinak de most igaza van! Cabezason tisztán látszik, hogy nem bírja a tempót, egyszerűen lassú lábon, Jászberény ellen is tökéletesen megmutatkozott, hogy e miatt nem tud betörni akkor se ha a védője valamelyest hátrányból indul simán visszazár testtel, egyszerűen nem tudja kihasználni az előnyét ami hatalmas kárt okoz csapatszinten hisz így a védekezés sem kell,hogy eltolódjon! Ellenfél szemszögből kész főnyeremény ilyen palin védekezni,hisz látszólag úgy védekezek jól hogy különösen meg sem kell erőltetnie magát az embernek! Dobni mennyire tud nem nagyon derült ki, de eddig se volt egy shooter valszeg nem most fog neki állni a… Olvass tovább »

kinemugral
Olvasó

mi is!

Papika
Olvasó

Én meg nem. Ezt amit csinál a szociális otthon lakói szokták játszani,csak gyorsabban.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés