Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Bus Iván: Az a célunk, hogy bennmaradjunk

“Készen vagyunk fejben, mindenki tudja, miről szól a következő hat meccs.”:

:

Fontos szakaszához érkezett a bajnokság, hiszen az alsóházban már minden győzelemmel nagyot lehet lépni a bennmaradás felé és egy-egy vereség is nagyon sokba kerülhet.

Mint ismert, az utolsó négy csapat oda-visszavágót játszik egymással, a kvartett első két helyezettje megmenekül, az utolsó kettő az egyik fél második győzelméig tartó párharcot (play-out) játszik egymással – a párviadal vesztese elveszíti a jogát az A-csoportban indulásra – írja cikkjében a Hübner Nyíregyháza BS honlapja, a bluesharksbasket.hu.

A nyíregyháziak jelenleg a vonal felett helyezkednek el, ám a 13. helyen álló Pécsnél csak egy, a sereghajtó Paksnál két győzelemmel állnak jobban. Az említett két ellenfél mellett a ZTE került még az alsóházba, az egerszegiek ugyanolyan mérleggel állnak, mint az újonc, csupán az egymás elleni eredmény rangsorolja őket előrébb.

A végső versenyfutás szombaton kezdődik meg a Pécs ellen. Mint megemlítik, a sorsolásuk nem szokványos, hiszen két hazai mérkőzés után a három idegenbeli következik, majd április végén otthon zárnak. Bus Iván csapatkapitány ezt nem látja rossznak, szerinte arra kell törekedni, hogy már az első két meccsen jó helyzetbe kerüljenek.

– Természetesen az a célunk, hogy bennmaradjunk, mégpedig úgy, hogy kerüljük el a play-outot, mert nem akarjuk két meccsre bízni az egész szezon sorsát – fogalmazott az oldalnak Bus. – Ha az ellenfeleket vizsgáljuk, nagyjából hasonlóak a csapatok, talán a ZTE-t valamivel erősebbnek érzem a másik két riválisnál. Edző- és játékoscserék után stabilizálódtak, hetet nyertek az elmúlt tizenegy meccsükből. Őket idegenben már megvertük, itthon pedig szinte nyertes helyzetből adtuk ki a kezünkből a győzelmet. Örülök annak, hogy a harmadik mérkőzésünket játsszuk velük. Nem rossz, hogy két hazai mérkőzéssel kezdünk, mert ha azokat megnyerjük, jó szituációba kerülünk. De nagyon nem is szeretnék előreszaladni, egyelőre a Pécset kell megvernünk szombaton.

A csapatnak egymást követő három vereség után kell visszatalálni a győztes útra.

– Nem a legjobban zártuk az alapszakaszt – ismerte el az irányító. – Szoros vereségek után elköszöntünk a középházas álmoktól, Pakson a szezon egyik legrosszabb játékát hoztuk, kikaptunk itthon a Falcótól, erre jött a kupavereség, ami C. J. Bryce nélkül valamilyen szinten a realitás volt, mégis megviselte a csapatot. Ennek ellenére készen vagyunk fejben, mindenki tudja, miről szól a következő hat meccs. Rengeteget beszélünk játékostársaimmal, élesnek érzem magunkat és edzésen, egymás közötti játék során is úgy tűnik, hogy rendben leszünk!

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés