Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Budimir az út szélén várta a sportújságírókat, hogy segítsenek neki az NB I-be igazolni

Az alsómiholjáci Michael Jordan elbúcsúzott a pécsi szurkolóktól.:

:

Nyolc éven át volt a PVSK férfi kosárlabdacsapatának vezére, egyik legjobbja a horvát Veljko Budimir. Az aranyszívű triplagyáros, az alsómiholjáci Michael Jordan búcsúzik a pécsi szurkolóktól, akiknek rengeteg örömet szerzett, és akik sosem fogják elfelejteni – írja a Pécs Aktuál újságírója, K. Mayer András, majd egy egészen elképesztő sztorit is elmesél arról, miként próbált meg Magyarországra igazolni a játékos.

“2010 nyara volt. Drávaszabolccsal szemben, a határ túloldalán fekvő Donji Miholjac (Alsómiholjác) egyik kávézójában ültem kollégámmal, Horváth „Tuja” Lászlóval. Egyszercsak néhány helyi ismerős lépett hozzánk, s tudván, hogy sportújságírók vagyunk, arra kértek bennünket, segítsünk már az egyik helyi kosaras srácnak, mert Magyarországon szeretne játszani. Nem nagyon vettük komolyan a dolgot, de erősködtek, hogy kint áll az út szélén, szeretne velünk beszélni. Kimentünk, és a forró nyári napsütésben, az üres utca szélén (a guruló ördögszekereket is nyugodtan oda lehetett képzelni) ott állt trikóban egy magas fiatal srác. Barátságosan elmesélte, hogy ő tényleg jó kosaras, a horvát élvonalban játszott addig, de a fizetések náluk nem mindig érkeznek meg hajszálpontosan, ezért váltani szeretne, a célja Magyarország. Hittük is, meg nem is. A beszélgetés végén adott egy CD-t magáról, elbúcsúztunk. Hazajöttünk, a Napló szerkesztőségében pedig elmeséltem a sztorit Fülöp Zolinak, aki akkoriban a férfi kosarasokat írta, majd odaadtam neki a CD-t azzal, hogy továbbítsa a PVSK-nak, hátha kell nekik Budimir. Hogy aztán akkor hol akadt el a dolog, nem tudom. De az biztos, hogy egy hónappal később majdnem kiesett a kezemből a Nemzeti Sport! Az egyik hír ugyanis arról szólt, hogy a Szolnoki Olaj, tehát az egyik legjobb magyar klub szerződtetett egy horvát kosarast! Bizonyos Veljko Budimirt…”

A teljes írást itt lehet elolvasni: klikk!

A kosarastól egykori vezetőedzője, Csirke Ferenc is elbúcsúzott az alábbi videóval (a jelenleg a PEAC-Pécset irányító tréner ehhez vonatkozó írását ide kattintva lehet elolvasni):

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Dudinazolkrapulaksz simonKPSVRKKLaposvár Recent comment authors
Dudi
Olvasó

Good luck Veljko! Korrekt ellenfél voltál mindig. Talán soha nem láttam ilyen sportszerű horvát kosarast. ??

nazol
Olvasó

Szép volt kicsi! Akaratból, kitartásból, munkából jeles! Sok sikert kívánok a továbbiakban (is)!

krapulaksz simon
Olvasó

Mislim po nopule, brizdim ti kakodar.
Hvala Veljko, przestvo!

KPSVRKK
Olvasó

Mindig kemény ellenfél volt.
Sok sikert Veljko!

Jockey Ewing
Olvasó

TISZTELET! Szolnokról! Csak az ősszurkolók!plOlajheart! Mindig köszöntöttük!!!

Olajheart2
Olvasó

Aranyos vagy Köszönöm!

ójajj
Olvasó

OV-nek köszönheti, mert ő senkit sem hagy az útmentén…

Mexx92
Olvasó

Előtte nem nagyon jártam ki férfi kosármeccsekre de hallottam, hogy van egy srác aki a csapat vezére. Ekkor döntöttem úgy hogy kijárok és megnézem én is kiről van szó. Megtetszett ahogyan szívvel-lélekkel küzdött a csapatért. Méltó volt a csapat kapitányának a címére. Sosem fogom elfelejteni mikor legelőször találkoztam és beszélgethetem vele örök emlék marad számomra. Sosem felejtem el amikor Zalaegerszegen együtt ünnepeltük a parkolóban a felsőházba való jutást és abban az évben a bronz megszerzése utáni közös ünneplést.
Köszönünk neked mindent Veljko amit a csapatért tettél valóban méltó voltál a Kapitány becenévre.
Hvala tebi se Veljko! Najbolji igrač u Pečuhu!

Koops
Olvasó

Köszönünk szépen mindent neked Kapitány!
Egy nagyszerű játékost és embert ismerhetünk meg személyedben! Nagyon fogsz hiányozni számunkra!
Te voltál utolsó láncszem, ami össze kötötte a nézőket és a szurkolókat a csapattal és a vezetőséggel…
Innentől kezdve még nagyobb és mélyebb szakadék keletkezik sajnos nézők és a csapat között… Ami érződik is a lelátón… Reméljük jövőre azért a szeretet klubunk jobb lesz és téged Budimir várunk vissza bármikor!
További sok sikert kívánok életben és ahogy szoktad mondani Hajrá Vasút!

Laposvár
Olvasó

Nekem az nagyon furcsa, hogy lassan már az ellenfeleik is elköszönök tőle, de a PVSK, mint a saját (volt) klubja egy szót sem ejt róla. Egy játékos, aki többet tett a csapatért, mint az egész vezetőség valaha összesen és annyit nem mondanak neki hogy köszi te hülye hogy 8 évig húztad a szekeret.
Hálátlanságból ismét jeles a Verseny utca…

Mexx92
Olvasó

Ahogy mondod de nekünk megmondták ha lesz 2000 néző akkor akarják elbúcsúztatni Veljkot. Ez a szám mikor lesz ismételten a csarnokban azt nem tudni de az ötlet meg van csak a kivitelezés hiányzik

Olajheart2
Olvasó

Sanyiiii! Nagy kedvencem voltál az akkori Olajból! Kedves, csupaszív, nagy küzdő, szerény, jó kosaras! Örülök hogy bajnok és kupagyőztes vagy az Olajjal! Minden jót Neked! Gratulálok a videóhoz Csirke Ferinek!

moldi56
Olvasó

Igen,emlékszem rá,Sanyi volt a beceneve az Olajnál.Hogy honnét kapta?

makelovenotwar69
Olvasó

Annak idején az Üvegtigris Sanyijához hasonlították Szolnokon 🙂
Mármint a fizimiskáját 🙂

Mivanmivan
Olvasó

Nem teljesen. Én úgy tudom, hogy vidéki meccsről jöttek haza busszal, és ott ment az Üvegtigris. Semmit nem értett belőle, de a Sanyi karakteren röhögött. Így lett ő a mi Sanyink. Nagyon szetettm, mert csupaszív játékos volt!

Dallas
Olvasó

Csirke Ferit Nagyon-Nemzeti filmbiztosnak ! xD Ez a kisfilm jobb lett mint néhány közpénz milliárdból ellopott,izé leforgatott xar xD A Queen és Jack Sparrow kapitány is büszke Budimire.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés